Katlanır bisiklet tavsiyeleri

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Arkadaşlar katlanır bisiklete başlamak ve şehir içi ulaşımında kullanmak istiyorum ama ne yazık ki bütçem bu pazarın gerçekten takdir ettiğim yabancı markalarını almaya yetecek güçte değil. Yerli markalara yöneldim. Fiyatları bakımından gözüme kestirdiğim 3 alet var.

1- Bianchi folding
2- Salcano Easy Lux
3- Kron FD1000

Diyebilirsiniz ki birkaçyüz daha koy adam gibi birşey al, bunu değerlendirecek durumda olsaydım keşke, ve de maaş-ödeme dengesi hiçbir zaman buna imkan vermeyecek. Dolar ve Euro aldı gitti, Dahon'lar, Schwinn'ler, Giant'lar da uçtu gitti. Şimdi önce bu aletlerin ne oranda ve ne kadar iş göreceği, ne kadar sağlam veya kullanılabilir olduğu hakkında sağlam bir fikir edinmek istiyorum. Ya bunlardan birine bakacağım, ya da vazgeçeceğim.

Hemen her markanın servis sorunları ile ilgili yazılar okuyorum forumlarda, servis işini, bakımlarını, çok büyük bir hasar olmadıkça mümkün olduğu kadar kendim elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum, çalışacağım. İşin bu kısmını gözardı ederek aletlerin sağlamlığı, kullanım rahatlığı ve imkanları konusunda (şehir içinde kaç km yol gidilebilir, nasıl zeminde kullanılır, söz gelimi düzgün asfalt zeminde orta-uzun mesafeler yapılabilir mi, yoruculuğu nasıldır, yokuş çıkabilir mi vb) fikren yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

Paslı Bisiklet

Daimi Üye
Kayıt
13 Mart 2011
Mesaj
370
Tepki
157
Şehir
...
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
şehir içi çok kullanışlı olacağını zannetmiyorum ve tamamen düz zemin harici kullanım alanında bu bisikletlerde sağlıklı sonuç vereceğini zannetmiyorum. yokuşta çok iyi çıkacağını sanmam
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
Ankarada epey popüler. decatlonda ve tchibo da birer model gelmişti bu yıl. yokuş çok dikse elde çıkarmak gerekebilir onundışında sıkıntı olacağını sanmıyorum. o veya bu diye yönlendiremem sizi ancak, toplu taşıma araçlarına indirir bindirirken ahalinin üstünü başına kirletecek şekilde kullanmamanız lazım. ağırlıkları 10-15 kilo arası. uzun mesafe taşımalarda işkence olacaktır. ama keyifli aletler ne diyeyim, yalan yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: gokhanturkal
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
11
Tepki
13
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Dahon
Tatilde otomobille kola taşıyabilmek için btwin hoptown aldım. Fiyatı 640 lira. 6 taksit. Bagajı, ön ve arka lambaları, zili ve katlandıktan sonra konulacak çantası var. 7 vitesli. Oldukça kaliteli. Şehir içi çok uzun olmayan mesafeler için muhteşem. Otomolilin yolcu koltuğu ile arka koltuğu arasına giriyor. Yokuşlarda son derece başarılı. Evde çok az yer kaplıyor. İyi bir ikinci bisiklet.
 
  • Beğen
Tepkiler: gokhanturkal

M.A.Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
606
Tepki
508
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
Merhaba,

Yaklaşık 2 aydır Dahon Jack 26 jant katlanır bisiklet kullanıyorum. Limiti biraz daha yükseltme imkanınız varsa Dahon'u şiddetle tavsiye ediyorum. Yer sıkıntısı nedeniyle Trek tur bisikletimi satıp Dahon'a yöneldim "alt tarafı katlanır bisiklet, ne kadar iyi olabilir ki?" önyargısıyla aldım ve bu bisiklet beni resmen mahcup etti. Çok konforlu, harika bir akışı var, katlanması çok kolay. Katlanır bisiklet hiç kullanmayıp sadece görüntüsüne bakarak yorum yapan çoğu kişinin zannettiği gibi öyle yokuş çıkmak falanda zor değil. Yokuş performansı şaşırtıcı derecede iyi. Diğer markaları bilmiyorum, kullanma ve inceleme fırsatım olmadı. Bu nedenle yorum yapamayacağım. Aşırı yüksek performans beklentiniz yoksa ve ağır arazi koşullarında kullanmayacaksanız Dahon ömürlük sağlamlığıyla sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Dediğiniz gibi fiyatlar uçtu gitti. İkinci el temiz bir Dahon bulabilirsiniz. Bende ikinci el aldım. Şu ana kadar 350 km yol yaptım tık yok. Performansa gelince düz yolda biraz zorlayarak 40 km/h üstü, yokuş aşağı 50 - 55 km hızlara ulaşabilirsiniz. Bu hızlardada gayet dengeli ve güven verici.

Umarım iyi bir tercih yaparsınız.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Tam da sizin gibi düşündüğüm dönemlerde boğaziçi köprüsü geçişine katıldım geçen ay. millet sabah taksim'de toplandığında ortalıkta dahon, strida gibi markaların yanında bir hanım kardeşimizin altında ucuz bir katlanır bisiklet gördüm, yalan olmasın, -ümit marka olabilir. ve o arkadaşı ben köprünün çıkışında yine gördüm, gayet keyifle kullanıyordu. Demek istediğim, ve üstüne vurgu yapmak istediğim, üzerine biraz daha koyabilecek gücüm yok. köprüyü geçip harem'e kadar varmışsa o hanım arkadaş o gün 18 km yol gitmiştir. Çok in-çık içermeyen bir yol da olsa, sonuçta tamamen düz bir güzergah değil, bu yerli markalar da bu yokuşları, inişleri başaramaz mı demek istiyorum. Anadolu yakasındaki evimden başlayıp Avrupa yakasındaki işime gitmek için boğazı vapurla veya otobüsle köprüden geçtiğimi düşünürsem, pedallamak için kaln mesafe 20-25 km arası. Yani güne 20 gidiş 20 geliş 40 km yi kaldıracak, İstanbul'un ana arterlerindeki yol kalitesi ve eğimini kaldırabilecek kadar bir beklenti benimki. Bisiklete atlayıp İstanbul'dan Bursa'ya Edirne'ye gitmeyi düşünmüyorum yani :)
 

M.A.Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
606
Tepki
508
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
80 li yıllardan kalma beldesan pinokyo - bisan rambo bisikletleri nadirende olsa halen yollarda görmek mümkün. Gördüklerimin restore edilmiş bir halide yok. Bu bisikletler bunca zaman kullanılıp mevcut metal yorgunluğuyla halen yürüyorsa günümüz teknolojisinde üretilen bisikletler daha uzun ömürlü olmalı. Bence Ümit, Salcano, Bianchi v.b. bilindik markalar gönül rahatlığıyla alınıp kullanılabilir.
 

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Uygun fiyata ST Max'ın Class serisi var: (link)

Bir de geçen eBay'dan baktım da yol masrafı ile birlikte 300 TL'ye (ama 6 vitesi) katlanabilir bir bisiklet vardı; forumda paylaşmıştım. Hazır yazın gümrük kotası yukarıdayken sipariş verilebilir.
 

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
1.088
Tepki
485
Şehir
izmir
Bisiklet
Scott
@mtsemiz

bu bisikletler bahsettiğiniz mesafe için kullanışlı değil . teker çapları nedeni ile Yorucu, sarsıntılı, boyunuzla doğru orantılı olarak üzerindeki sele yüksekliğinin doğru ayarlama şansı hemen hemen yok
yazlıkta falan bir kaç kilometrelik gezinti yada alışveriş dışında tavsiye etmem.
neden katlanır bisiklet alıyorsnuz iş yerinde diğerlerini koyabileceğiniz yer sorun mu? oluyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet

Talha Ateş

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
643
Tepki
605
Yaş
54
Şehir
Isparta
Bisiklet
Bianchi
Foldıng-Bike tipi bisikletler Avrupa'da çalışan insanların tercih ettikleri bir model. Bizim ülkemizde de şehir içi çok uzun olmayan mesafelerde insanlar vesait yerine kullanıyorlar. Zaten bir şehir bisikleti versiyonu.

Kullandığınız zaman çok kolay hareket ettiğini ve denge sağlama olayının çok güzel olduğunu göreceksiniz. Bir örnek fotoğraf...

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/8127.jpg
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@jef

beni şu linkteki

(link)

video baştan çıkarmıştı. olur gibi gelmişti. görüşlerinizi dikkate alacağım.
 
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
14
Tepki
7
Şehir
İstanbul
selamlar Stmax için firmasını aradım ve bana bisikletin 18 kg olduğunu söylediler. İnanamadım. Dechatlon'da bir bisiklet var; onun da kilosu 12.5 yanılmıyorsam. Ancak Bianchi'yi aradım. bölge müdürlüğündekiler bile bisikletin kilosu hakkında bilgi sahibi değil.
Bu arada fikri olan benimle paylaşırsa sevinirim. Bu bisikletlerin arkasına bebek koltuğu takmak mümkün olur mu?
 
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
14
Tepki
7
Şehir
İstanbul
doğru; ama sanırım bunu tolere edebilirim. ancak kafama takılan şey asıl olarak yerle koltuk arasındaki mesafe olacak. acaba yüksek arka bagaj alıp bebek koltuğu yerleştirmek fazla mı fantezi olur?
 

Tamer KAMIŞLI

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2011
Mesaj
1.175
Tepki
789
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@mtsemiz

Bu video benide baştan çıkardı açıkçası :) Teşekkürler :)
 
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
14
Tepki
7
Şehir
İstanbul
selamlar. Bianchi katlanır bisiklet aldım. arka çamurluk üstü bagajı yükselttim. üzerine bir de bebek koltuğu koydum. Çocuğum sırtıma değil; ama belime bakıyor. İlk deneme sorunsuzdu. Yakında fotoğrafını gönderirim. Tek sorun bebek koltuğunun sağlam biçimde monte edilmesi zorunluğu. bu da bisikletin katlanırlığını etkiliyor.
 

burak durel

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Eylül 2010
Mesaj
668
Tepki
436
Şehir
istanbul
İsim
Burak D.
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
istanbul bayrampaşa dechatlonda bu model bisiklet vardı fiyatı galiba 600 lira idi yanlış hatırlamıyorsam gidip deniyebiliyorsun orada.
 
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
14
Tepki
7
Şehir
İstanbul
@burak durel

Euro yükseldikçe fiyatı artıyor; ama o da iyi bisiklet. yanında çanta da veriyorlar. ben Bianchi'yi 440 TL'ye aldım. 45TL arka çamurluk bagajına vardim. 75 TL de bebek koltuğu için harcadım.