Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@adnanmurat
merhabalar mariner d8 sahibiydim sattım eyüp rami yenimahallede oturuyorum eyüp sahilden beşiktaş yıldıza gittim geldim bana göre vitesler yetersiz yokuş olarak son hız olarak hızlı ve yeterli bisiklet fakat yokuşlarda yorar düşünün evden gopa sürüyorsunuz plevnenin orda zorlanıyorsunuz 1 e kadar düşürüyorsunuz başka bisikletliler havaya bakıp rahat rahat pedal cevirirken siz ıkınıyorsunuz çıkıyorsunuz ama diğer adam düzlükte takıyor son vitese gözden kayboluyor siz hala bayır yorgunluğunu atmak için küçük viteste takılıyorsunuz yemişim son hızı dedim sattım kesinlikle 16 vitesten aşağısını almayacağım şöyle bişi var bide piyasada goetech var 18 ama 42 54mü ne aynakalo onun çok vitesli olması çokta olumlu değil yine yokuşlar zorlayacak 50 34 aynakollu 16 vites fena değil ve piyasadaki bianchi ve carrarolar

Scudo
Btwin Hopetown 320 le GOP bebek GOP yaptım, Dahon Vitesse D8 ve giant expressway 1 le yine aynı güzergahta Sarıyer gittim geldim. Hiç sorun yaşamadım. Tabiki yorulacağım.

@Üye Adı ben 6 vites bir bisiklet kullanıyorum.bisikletimi almadan önce aynı fiyata bianchi ve carraronun 21 vitesli modellerine de baktım.belki onlardan birini alsaydım çok daha az yorulabilirdim,ama inanın ki şu anki bisikletimden aldığım keyfi alamazdım.Bursa`yı belki bilirsiniz.merkezi ilçeleri (nilüfer hariç) çok yokuşludur.Sürerken çok yoruluyorum,tabiri caizse motor su kaynatıyor :).Ama olsun ben keyif alıyorum ya o bana yeter.hem ne demişler hamama giren terler :D

@Üye Adı Selamlar

Giant Expressway i neden kullanmiyorsun ? Sektör konusunda bilgim yok ama ozellikleri tam istedigim gibi aslinda

Selamlar bu arada N11'de bikeservice mağazasında yüzde 11 indirim var . DAHON D8 2100 e geliyor :) . Bilgilendireyim dedim .

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@adnanmurat bir yıl oldu satalı ben Giant'ı, keyfi satıştı birazda gidonun dışa katlanması canımı sıkıyordu.
Ben Dahon Mariner D8i bikeserviceden aldım.

• Beğen
Tepkiler: adnanmurat
Katlanır bisiklet alma arifesindeyim ve kafam her araştırma yapan bisikletçi gibi karman çorman oldu :). Seçenekleri ikiye indirdim kendimce. Biri Dahon Mariner d8 (turuncu) diğeri de Carraro Troya. Troya'nın Nexus sisteme sahip olması, dinamolu ön göbek, özgün tasarımı çekici olan tarafları. Fiyat olarak da 400 tl daha uygun. Dahon ise katlanır konusundaki tecrübesi, okuduğum kadarıyla vites sisteminde yapılabilecek ilaveleri ve rengi benim için çekici yönleri. Bu arada alacağım katlanırı 11 yaşımdaki kızım da kullanacak. Boyu 145 cm. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla Dahon'da gidonun boyu daha aşağı konuma inebiliyor gibi algıladım. Biraz fazla uzattım ama karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
@Günay Savaş bütçe uygunsa hiç düşünmeyin üstelik kızınızda kullanacakmış: Dahon.
Fazla verirsiniz ama başınız ağrımaz.
Ek: Carraro Flexi 108 Modelinide inceleyin Dahon Marinerden aşağı kalır yanı yok. Rengide turuncu.
c108.jpg

Screenshot.png

@Üye Adı cevap için teşekkürler. Ancak anlayamadığım, Dahon demişsiniz, Carraro 108 i de ardından tavsiye etmişsiniz. Carraro 108 de seçeneklerimden biriydi ama onu elemiştim (nedenini sormayın :))

Bir de Carraroların ağırlık bilgilerine bir türlü ulaşamadım. Dahon'un ağırlığı 11.8 kg yazıyor ki gayet iyi. Carraro Troya yada 108 kaç kg. Net bilgisi olan var mı?

• Beğen
@Günay Savaş Bütçeyi kastederek Carraroyu Dahona alternatif olarak vermiştim. Sanırım anlaşılmadı.
Carraro 108 12.8Kg Troya Modeli 13.7 veya üzeri olması gerekiyor.
Carraronun bu modelinde gidon içe katlanmış olsaydı tercih edebilirim şahsen.
Bütçede sorun yoksa tabiki Dahon diyorum yine.

• Beğen
Tepkiler: Günay Savaş
@Günay Savaş troya 15kg ilk katlanırım troya idi görüntü çok güzel göbekten vites çok rahat ama sonra dahon mu d8 aldım troya ağır ve yeterince kompak olmadığını dahon mu d8 aldıktan sonra daha iyi anladım.

@Üye Adı Anlaşılmıştır . Az önce yine 108 i tekrar inceledik. Kilosu da dediğiniz gibi. Ancak ruble sistemi olacaksa Dahon tercihi daha sıcak geliyor. Hem aynakoldaki dişliyi değiştirme opsiyonu da varmış okuduğum kadarıyla. Carraro'da sadece Troya versiyonu ilgimi çekti ama hem kilosu az da olsa fazla. Hemde asıl önemlisi vitesler yetmediği durumda yapacak birşey olmayacak sanırım. Bunların dışında Carraro'nun gidon dışa katlanıyormuş. Dahon'da katlandığında arada kalıyor değil mi? Sormak istediğim diğer konu, mariner d8 katlı halde iken elde sürülebiliyor mu? 108'i denedim, biraz yan tutmak gerekse de sürülüyor.

Arkadaslar, katlandiktan sonra tahmini kac cm bisikletin uzunlugu-eni?
Bizim burda metro, otobusde 60 cm gecmemeli diye kural var.
Screenshot_1.jpg

• Beğen
@Atacante Şimdi DMD8'i ölçtüm, 74cm.
@Günay Savaş Evet Dahon katlandığında gidon içerde kalıyor bu taşıma esnasında avantaj sağlıyor.
Dahonda da pek kolay değil fakat ben Landing Gear kullandığım için bavul sürükler gibi kullanıyorum.
Dahonun bir avantajıda bu Landing Gear deniden 3. bir tekerleği hemen pedal altına takabiliyorsun.
landing.JPG

Merhaba,
Katlanır bisiklet almak istiyorum. Bütçem 1000 - 1500 TL ve yokuş inip çıkmaya, taşımaya uygun olmasını istiyorum, genellikle İstanbul'da kullanacağım ama arada sırada tura da çıkabilirim. Boyum 1.52. (Evet, çok kısayım:)) Aşağıdaki marka ve modeller hakkında ne düşünüyorsunuz ya da başka bir öneriniz var mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Ayrıca 1500 TL altı katlanır bisikletler için şöyle bir inceleme yazısı buldum: (link)

Sevgiler...

• Beğen
@b_isforbeer Decathlon un Tilt serilerine de bakmanı tavsiye ederim. Bende yeni aldım 2 hafta kadar oldu ve Tilt 120 aldım.

Titl 120 (link)

Tilt 500 (link)

pazar günü bisikletimi alıp (btwin tilt 500) dechatlon dan eve kadar sürdüm. inanılmaz bir duyguydu. sanırım yaklaşık 10-12 yıldır bisiklet kullanmadım. o kadar mutlu oldum ki. eve geldim katladım bisikletimi izledim biraz. sonra tekrar çıkayım sahile ineyim dedim ama gelecek misafirim vardı maalesef. iyi ki almışım. önerileriniz için teşekkür ederim.

Geri