Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@bsalih
hayırlı ve uğurlu olsun.eline geçince resimlerini yüklersin buraya :harika:

• Beğen
Tepkiler: bsalih
Scudo
btwinin ilk defa gördüğüm bu modeli enfesmiş.Türkiye`ye gelir mi acaba. (link)

Dosyalar

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    6,7 KB · Okunma: 46
@slckats Tilt 900 ile aralarında çok fark yok gibi duruyor :confused:

Decathlon un Tilt 900 ün sayfasında ki yorumu beni benden aldı :koptum::koptum:

Düz yolda çoğunlukla 1. vitesi, nadiren 2. vitesi kullanıyordum.3. vites 25-30 km hızlarda gitmek için, yani neredeyse gereksiz bir vites.Az eğimli yokuşlarda performansınızla orantılı olarak çıkmak mümkün ama dik bir yokuşu çıkmanız mümkün değil, Froome falan olmak lazım.Ayrıca bence son derece konforsuz bir bisiklet(boy 185), uzun boylular hiç düşünmesin, gidon ayarı yok.Metroya biniyordum sorular bitmiyordu, bıktığımdan sattım kurtuldum.Bu bisikletle uzaylı muamelesi göreceğinizi de unutmayın.Yolda hadi neyse geçip gidiyorsunuz da metro diyorum.Ki ben sırf metroya binebilmek için almıştım.Bundan sonraki tüm çözümlerimi yurt dışı kafasıyla değil bu toprakların insanının kafasıyla yapacağım.Şimdi araba aldım, trafikte 2 saat bekliyorum ama nereye gitsem saygı görüyorum.

@bsalih tekerlekler rulmanlı,sele ve elcikler daha kaliteli,kadro biraz makyajlanmış.biraz fark var yani.

@bsalih yine göbekten yedi vites ki bence en önemli fark.

@bsalih
onun zaten arabaya terfi edesi varmış :)

• Beğen
@slckats 7 vites olayını kaçırmışım. Bence Türkiye ye gelse 2000-2500 TL bandında satılır. O fiyata TR de gider mi? O biraz muamma. Tilt 900 bile 1700 TL.

@slckats

bu bisiklet istanbul magzalarinda var, bende de var :)
fiyati 2399 TL

• Beğen
Tepkiler: slckats
Ve Sonunda Geldi :)

Bir tek lastikler inikti, onları da şişirdim.

Aklınızda bulunsun, bisikletin üzerinde zil ve park ayağı standart olarak geliyor. Ben Decathlon müşteri hizmetlerine sorduğumda yok demişlerdi. Fazladan park ayağı ve zil aldım, iade edeceğim.

IMG-20180330-WA0023.jpeg
IMG-20180330-WA0025.jpeg

@bsalih hayırlı olsun, neşe içinde -kazasız-belasız binmek nasip olsun..

• Beğen
@~mca~ memnun musun? Bence memnunsundur :) Öyle bir güzellikten memnun olmamak olmaz. :)

@bsalih hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: ~mca~ ve bsalih
Salcano marina 24" hakkinda
Merhaba, uzun zamandir bisiklet kullanmiyorum. Yeni bisiklet alayim tekrar baslayayim dedim. Katlanir bisikletler dikkatimi cekti. Bugun bakmaya gittim ve 20" ler gozume cok kucuk gorundu. 26" ise mosso vardi ve gidonun katlanamamasi vs. katlanilabilirlik avantajini biraz yitiriyor. 24" salcano da vardi. Hem gidon katlaniyor hemde katlaninca sele ve gidonunda genisligini hesaba katarsak 20" lere yakin bir ebatta oluyor.

Gelelim sorumuza bu bisikleti kullanan pek bulamadim. Bir cok video var youtube da ama bu bisikletle ilgilide yok malesef. Kullanan varsa yada bu bisikleti bilen yorum yaparsa sevinirim.

Katlanir tercihimin sebebi, eve koyabilmek, metroda vs rahat tasiyabilmek, bir yere gittigimde katlayip yanimda tasiyabilmek. Arabam yok ama olursa onunlada tasiyabilmek. Sadece hafta sonu kullanacam, cok uzun yol gidecegimi zannetmiyorum, zaten motorum var genelde motorla geziyorum buyuzden uzak mesafe olayina pek girecegimi dusunmuyorum.

• Beğen
Tepkiler: specific
@Cemman açık konuşmak gerekirse 20" veya 16 " olmayan katlanır bisikletlerin adı sadece katlanır.Hatta belirli markalar hariç katlandığında 20" lerin çoğu da taşıma konusunda kullanışsız oluyor.Velhasıl 16 ve 20 " hariç katlanır çok mantıklı değil.

@appendix

Çok teşekkür ederim :)

@Atacante

Aynen o eşimin, eldivenine kadar kırmızı :)

@slckats

Teşekkür ederim.

Genel izlenim olarak bisiklet güzel ancak selesi çok rahatsız edici. Uzun sürüşlerde cidden çok rahatsız ediyor.

Bugün sabah işe bisikletle geldim. Yaklaşık 7,43 km yol yaptım, bunu da 34 dk da yaptım. Ortalama hız 13,4 km/sa

Bence ilk sefer için iyi sonuç. :D

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
Btwin selesi aldım hocam bende gerçekten iyi rahatlattı tavsiye ederim interneten sele seçimi videosu izleyip uygun seleyi seçin daha fazla yere bisikletle gitmek istiyceksiniz :)

@slckats

Biraz büyük olmasının pek sakıncası yok zaten katlanırla dağ bisikleti arasındayım. Aslında asıl sormak istediğim bu bisiklet teknik özelliklere göre alınır mı? Salcano markası ve bu bisiklette kullandığı malzemeler nasıldır. Peşinde 1400 fiyat verdiler daha da indirim yapmayı düşünüyorum. Bu fiyata değer mi. Pek anlamam ama Shimano vites ve continental lastikler olması iyi gibime geliyor.

KADRO24" Katlanır Aluminyum Kadro
MAŞAHiTen
ARKA VİTESShimano RD-M360-L Acera 8 vites
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
FREN TAKIMITektro MD-M280 mekanik disk fren sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-EF510
RUBLEShimano HG31 / 11-32T
BOĞAZKatlanır Boğaz Ve Pedal
TEKER SETİContinental Touring Plus 24x1,75 Lastik

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Cemman o zaman hocam ondan bir 200 TL aşağıya Mossonun şu makinesi daha mantıklı. (link)

@Cemman 21 vites 26" ve Mosso kalitesi

Btwin markası öneririm size çok iyi decalthon magazasinda bulunuyor usta

Geri