Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Gökhan bey, babamın "adam gibi bir şeye bin" demesinin sebebi tamamen benim Hoptown'u yücelterek, daha üstün gibi göstererek anlatmamdır. Ümit'i boşverip bunu aldı haliyle. Ümit'in elimdekinden çok farklı olacağını sanmıyorum aslında, bu da bir gerçek. İnsanlar ve en iyisini isteme hırsları....

Çok teşekkürler arkadaşlar.

Eveet, geçen akşam 7-8 arasında yağmurun zayıflamasını fırsat bilip bisikleti aldım ve evden çok uzaklaşmadan yaklaşık 2,5 km kadar sürdüm. Yağmurun bastırmasıyla eve dönmek zorunda kaldım. Anlatmaya nereden ve ne şekilde başlasam bilemiyorum. Öncelikle şunu söyleyim istediğiniz yere çok hızlı gitmek gibi bir derdiniz yoksa 7 vites seçeneğiyle, yol tekerlerinin gücü doğrudan asfalta aktarmasıyla, kolay taşınabilirliğiyle, hafifliğiyle, konforuyla şehir arkadaşı yakıştırmasına fazlasıyla uygun. Kişisel ulaşım aracı olarak kullanacaksanız (ben o amaçla aldım) katlanabilir olması gayet mantıklı olduğu gibi ekipmanların ve kadronun sorun çıkarmaması hususu göz önünde bulundurulunca da Hoptown 5 bana istediğimi verdi. Ha başka hiçbir markanın bisikletlerini incelemedim, sadece elimde bulunan modele göre değerlendirme yapıyorum, benim memnuniyetimi birkaç kere katlayacak modeller elbette vardır fakat ne kadar ekmek o kadar köfte....

Sorular sorarsanız daha rahat yardımcı olurum. :) Ayrıca şu konuya da cevap attım, burayı da inceleyiniz. (
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=98504&p=1315295#post1315295)

Sevgi ve saygılar.

Scudo
Herkese Merhaba,
Bende eşim için bir katlanır bisiklet alacağım.
daha önce aşağıdaki konuda yazmıştım ümit bisikleti almayı düşünüyorum.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=101539

Üzerindeki donanıma göre fiyat performans açısından çok hesaplı buluyorum. Henüz gidip görme fırsatım olmadı. Bugün bisiklet konusunda fikirlerine güvendiğim bir arkadaşım gidip yakından inceleyecek.
Bir aksilik olmassa bugün sipariş verecem.

Artık şu inceleme yazısını ben yazarım ve tanıtım videosunu ben çekerim :))

Merhaba arkadaşlar siteyi bir süredir takip ediyorum üyelik bugüne kısmet oldu. Katlanabilir bisikletlere olan ilgim ve ihtiyacımdan dolayı bir bisiklet almaya karar verdim fakat bütçem kısıtlı.

Aslında Salcano Folda düşünüyordum fakat 16'' jant olmasından dolayı sıcak bakmıyorum. Şu an 20'' jant olan iki model arasında kaldım. Birisi B'twin B'fold (400 TL) diğeri ise B'twin Hoptown 5 (800 TL). İkisi arasında vites ve donanım farkı var bildiğim kadarıyla ama bu farkların 2 kat fiyat olarak yansımasına değermi bunu öğrenmek istiyorum.

Kullanım amacıma gelince, kısa gezintilere çıkmak için kullanacağım 3-5 km civarı. Bu arada boy ve kilom 1.80 cm - 93 kg. Sanırım benimle benzer ölçülerde bu bisikletlerden kullanan arkadaşlar var aramızda :) .

Değerli görüşlerinizi bekliyorum...

(link)
(link)

B'fold bu boy bi bisiklet için çelik kadrosu ve vitessiz olmasıyla çok çok kullanışsız. Kron'un da katlanabilir modelleri var donanım olarak gayet güzel ve Hoptown'dan daha uygun fiyatlarda o da 20 jant. Veya gene Hoptown'a yakın bir fiyatta Dahon Eco C7 var. Bu iki bisiklet de Hoptown'dan daha üst seviye donanım'a sahip.

• Beğen
Tepkiler: Furkan-B
Öneri ve görüşleriniz için teşekkürler hocam, Dahon Eco C7 benim bütçeyi biraz aşar gibi. Gerçi hoptown 5 ile aralarında fazla bir fark yok. Kron çok iyi bir tercih olabilir. Hem fiyat olarak hemde bahsettiğinize göre donanım olarak daha iyi B'twin'lerden. Peki Kron'un iki modeli arasında bir tercih yapmak gerekirse, Kron FD 500'ümü yoksa FD 1000'imi önerirsiniz ?

Benim fikrim amortisörsüz olan. FD 1000 modeli zaten teker boyu ile yokuşlarda ekstra güç harcatmaya müsaitken o boydaki bir amortisörden ne kadar verim alabileceğiniz veya 20 inç tekerlerle amortisöre ihtiyacınız olup olmayacağı tartışılır. Ki verim yerine sadece güç kaybına da sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Furkan-B
Haklısınız hocam, amortisör güç kaybından ötürü dezavantaja dönüşebilir.. :)

2. katlanır bisiklette 3 tercihim olduğu için kararsız kaldım .yardımlarınızı bekliyorum ...

(link)

(link)

(link)

ümit ve mondial düşündürür bence başka markalara bak

• Beğen
Tepkiler: gok
Dahon marka iyi.26'' olanı bile var. (link) . 26'' ile uzun tura bile çıkılabilir.Sağlam bisiklet.Ümit,mondial benide düşündürür.Ümit 479 tl olanı kadrosu aluminyum,arka aktarıcı iyi gelmedi.Captain mondial kadrosu çelik ama hiç olmazsa arka aktarıcı tourney,cst lastik var.Bana kalırsa bunun gibi 2 tane alacağıma 1 tane Tern jo d24 26'' katlanır alırım, daha avantajlı olur.

arkadaşlar durumu tekrar anlatayım .bende zaten hoptown5 var .2. bisiklet olarak yani kızımla binmek için fazla pahalı olmayan bir bisiklet almak istiyorum .

eğer sizin çocuğunuz için uygun ölçüler dahilindeyse (sele gidon arası mesafe)
bu hafta sonu incelediğim decathlon b fold oldukca kaliteli

bu modeli yakından bugün inceledim .çok hayalkırıklığına uğradım .çok kötüydü sanki 3 yaşındaki çocukların bindiği 50-100 tl bisiklet kalitesindeydi.

(link)

kötü bisiklet, bisikletden soğutur
ümit ve mondial ı yakından görmüş biri olarak tavsiye etmiyorum

Arkadaslar tur amaciyla katlanir bisiklet ariyorum. Yollara dayanikli olmasi (cukurlara ozellikle) ve saglam bir kadroya sahip olmasi cok onemli. Ne onerirsiniz?

Bizzat kullanmadığım fakat yabancı forumlardan geçen ay araştırdığım kadarıyla Tern D8 ile günde 16 km civarı yapan adamlar var. Bir düşük modeli C7 için 7-8 km için uygun diyorlar fazlası yoruyormuş. Yanlız D8'inde 1300 tl civari bir fiyatı var.

Büyük tekerli modellere hiç bakmadım desem yeridir 20" araştırdım hep. Fakat bahsettiğiniz seriye ait bir modelde sele altından kadronun kırılmış olduğu bir fotoğraf görmüştüm. Kadro ince demir olduğu için çok zorlamaya gelmememiş anlaşılan.

Geri