Scudo Sports

Katlanır bisiklet mi, şehir bisikleti mi?

Ben toplu taşıma kullanmıyorum, evde yerim dar o yüzden katlanır aldım. Günde 16 km yapıyorum çok memnunum. Yokuşlarda da rahatım. Ancak yokuşlarda rahat olmamın sebebi parayı bastırıp dahon almış olmam.

Ben çok eğleniyorum çünkü çok tepkili ve çevik. Bazıları da bu kadar tepkili olmasını sevmiyor. Ben bayıldım. Bence deneyin ona göre karar verin.

Scudo
@Ozan k.
evde az yer kaplıyor. yokuşlar gayet rahat, metroya vs giriyor. hiç sıkıntım yok vs evet ama en küçük darbede iz kalıyor ya :(

En küçük darbede iz kalıyor derken? Yoldaki çukur vs mi yoksa katlayıp eve bagaja vs koyarken ki çiziklerden mi? Bahsediyoruz?

@Ozan k. Kadroya gelen en küçük darbede boyada iz kalabiliyor.

@Ozan k. Boyada iz kalabiliyor
:/ boya kalkmıyor ama mat bi hale bürünüyor. Ve kolaylıkla oluyor bu
Üzerine titrediğim halde

Bende ilk basta MTB, daha sonra katlanir son olarak yol bisikletlerin inceledim.

Daha çok yolda kullanacağım için mtb dan vazgeçtim. Katlanirlara bir göz gezdirdim, nitekim toplu taşımaya da öyle binecegimi sanmıyorum. Nihayetinde yol bisikletinde karar kıldım.

18 seneden sonra ilk defa bisiklete binecegim için butcemi minimum tuttum (malum ekimde düğünüm var tutumlu olmak lazim :) ) biraz piyasa araştırması ve yorumları okuduktan sonra bisan calvess de karar kıldım. 28 inch yol bisikletiden memnun gibiyim. Sadece selesi acayip rahatsiz artik tayt ile bu kusuru kapatacagiz.

Genelde kullandığınız güzergaha gore karar verin :) Ben ev is arası için aldım.

Ben katlayıp dolaba veya bagaja koyuyorum ve zemine de dandik ucuz bir yoga mat'ı serdim. Şu ana kadar bir iz vs görmedim açıkçası . Çok da titiz değilimdir aslında ama güzel bir çözüm oldu. Hoş dahonlarda yedek boya da veriyorlar. Bir çizik olursa hallederim. Her şeye rağmen tamamen alüminyum olan bisikletimde zaten çizik ancak estetik bir sorun olur...

İkisinin amacı çok farklı, kıyaslanacak sınıfta değiller, burada kullanıcının ihtiyacı önemli...

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
mosso marine kullanan birisi olarak sunu diyebilirim araçla heryere götürebiliyorsunuz bisikleti. Benim bagajım biraz geniş atıyorum rahatlıkla bagaja. Ancak Performansı düşük bir bisiklet. Lastikleri geniş ve kötü. BEn biraz masraf ettim bisiklete . Aldığıma kesinlikle pişman değilim. KAtlanma mekanizması tchiboda satılan katlanır bisikletler ile aynı. onlar alttan düğmeli mosso üstten.

Eşim ve kızımla birlikte geçen hafta İzmit Yuvacık'ta bisikletle gezdik. Asfalt yollarda, yürüş parkurunda bisiklet kullandık. Yanımızda katlanır (Giant Expressway 2) ve mtb götürdük (OrbisPlus Luca 3.0, OrbisPlus'ın en alt versiyonu). Ancak ikisi de katlanırı kullanmamak için elinden geleni yaptı. Tercih hep mtb tarafındaydı. Üstelik katlanıra mtb'nin iki katı fazla para vermiştik. Eşimde daha önce Trek Navigator 2.0 şehir bisikleti vardı ancak OrbisPlus'ı kullanınca Trek'i satmak zorunda kalmıştık. Kısaca kağıt üzerinde mantıksal hesaplar ile deneyimler sonucu kazanılan tercihler pek birbirini tutmuyor.

Şu an ciddi ciddi katlanırı satmayı düşünüyorum. Sanırım kızım için Merida Crossway 20-v almak gibi bir planım var, ama o da katlanırdan bir kilo daha ağır.

Önce 2 tane mtb bindim. Sonra katlanır aldım. Köye giderken bagaja atip 20 30 kmlik turlar yapmak için. Bu yönden çok güzel.
Su an şehir içinde kargoya markete müşteriye gidip gelmek için,Canım sıkılınca 3 5 km gezmek için kullanıyorum.

Daha Sonra Arkadasın mtbsine binince lastik patlak da gidon dönmüyor sandım. Meğerse katlanirdan sonra gidon çok hantal gelmis...katlanirin gidonu iPhone 6nin dokunmatigi gibi çok seri,mtbninki Samsung ace1in dokunmatigi gibi geç tepki veriyor.

Katlanır keyif bisikleti dır, uzun yola gelmez pek. 70km bi tura katildim. MTb tur ve yol bisikletleriyle... Sonuç felaket oldu. Hem çok geride kaldım. Hep rampalar da(biraz dikti rampalar) indim ittim bisikleti...
Halen arada biniiyorum Katlanira. Ama uzun turlar için yol bisikletine geçtim artık.geriden gelmekten biktim çünkü

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
katlanır bisikletin zevki ayrıdır, ben aldım memnunum... ikiside farklı türde bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Tefci
Katlanır var katlanır var 600-800"e aldığınız katlanırla uzun yolda zorlanırsınız. 2000-2500'a yağ gibi akar.

Ben dahon'umla (mup8) günde 100 km yapabilirim ki daha bunun visc18 , clinch d10, vigor d30 vs gibi modelleri var.
Yüksek süratte de bana gayet dengeli geliyor. Ama başkasına dengesiz de gelebilir. Kalitelisini kullanıp karar vermek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Fiz334 ve Otto_man
Katlanır, kısa 8-10 km mesafeler için on numara alın bence... Ama daha farklı planlarınız varsa şehir bisikleti en ideal olanı... DSC_0991.jpg
Bu da benim düldül

• Beğen
Tepkiler: rhakkı
@Uğur Tefci
Bütün o farkı yaratan lastik çapı

demek istediğim tabiki gidon kaynaklı değil.
yani daha hassas dah aseri dönüyor ve harekete tepki veriyor.
az biraz hızlıyken elinizi bırakıp süremezsiniz yani, ufacık bi çakıl taşına çarpıp düşebilirsiniz

Evet işte dezavantajları da oluyor, daha az yol tutuyor, özellikle dönerken Edepli olmak lazım :)

demin unutmuşum yazmayı.
katlanır bisiklet aile biiskleti gibi oldu bizde. ben biniyorum eşim biniyor, kayınbabam biniyor. oğlum bi büyüsün o da binecek inş. :)
kadro boyu gibi bi sıkıntısı yok bence bisikletin.ister 40 kadro ister 60 kadro olabiliyor sele ayarıyla :)

Geri