Scudo Sports

Katlanır bisiklet alacağım da...

Şafak Başlar

Forum Demirbaşı
Tepki
358
Bisiklet
b'Twin
Dahon marka piyasada yok sanırım. Decathlonda iki model var. B'twin marka nasıldır. (link) Dahon'ları beklesem mi? Nexus 7 vites sistemi hakkındaki görüşleriniz de önemli. Teşekkürkler

• Beğen
Tepkiler: ersoyersoy
Scudo
Vermiş olduğunuz linkteki bisikletin fiyatı 1319 TL görünüyor. Bu fiyata Dahon, Giant vs alabilirsiniz. Donanım olarak birşey diyemem, her ne kadar iyi bir folding (Trek Navigator 400) sahibi olsam da üzerindeki kompenantlar oldukça iyi olduğundan diğer seviyeleri bilemiyorum. Ancak birşey söyleyebilirim, kullanım amacınıza uygun olduğunu düşünüyorsunuz verdiğiniz linkteki bisiklet de sizi memnun eder, zira kadro geometrisi Dahon un bir modeli ile hemen aynı. Belki aynı yer dizayn etmiş bile olabilir. Bunun ötesinde Kron un çok güzel bir katlanırı var, incelemiştim, onu da araştırın derim. Delta da olması lazım, Schwinn markasının da yine benzer geometride katkanırı var ve galiba daha uygun fiyata. Şimdiden hayırlı olsun. Eğer nette rast gelirsem bir katlanıra, size özelden link atarım. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
linkler için sağol, diğer seçenekleri görme açısından oldukça faydalı oldu. giant çok hoş duruyor.
ağırlık olarak da karşılaştırma yapmak lazım. İlk tercihim dahon olacaktı ama modeller henüz gelmemiş .

Bende 20 inçlik katlanan bir bisiklet bakıyorum
Decathlon kentpark da hoptown 7 yi inceledim
bana göre eksileri
- çok ağır geldi (aksesuarlardan olabilir)
- aluminyum 6 serisi (bunun tam anlamını bilmiyorum ama genelde iyi firmalar dahon brampton gibi 7 serisi kullanıyor)
- nexus 7 ( nasıl tamir edilir bilmediğim için yoksa nexus kötü anlamında demiyorum)
- aydınlatma sistemi adi
- kaynak yerleri
artıları
- sele ve elcikler özel üretim havası katmış
- full aksesuar çanta fiyata dahil masraf yapmak gerekmiyor
- bagajın üstündeki tekerler hoş bir detay işe yarıyor

ben dahon ları beklemek istiyorum aslı bisiklet istanbulla görüştüm bir ay içerisinde yeni serinin geleceğini söyledi ben beklemeye karar verdim dahon eco 7 modeli gelicekmiş alıp onun üzerinde bazı oynamalar yapmayı düşünüyorum

• Beğen
Ben de bayrampaşa mağazasına gidip inceleyecektim bu hafta. Bagaj, taşıma çantası, ve aksesuarlar ilgimi çekiyor açıkçası. ama dahon'ları bekleyip karar vemek daha iyi. İncelemek için mağazaya gittim. Beğendim. Çocuk koltuğu da bağladım, çocuk da ses çıkartmadan oturunca hoptown'u aldım. Koltuk, çocuk derken epey ağır oldu zaten. bisikletin mevcut ağırlığını fazla dert etmeden alayım dedim. kullandıkça yorum yazarım.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Decathlon'un sayfasında, teknik bilgiler bölümünde, Zincir koruması zinciri korur, demeleri yerinde olmuş..

Ben de Katlanır Bisiklet almayı düşünüyorum. Bütçem kısıtlı. Salcano Easy Lüx bütçeme uygun fakat çok kararsız kaldım. Şehir Bisikleti de ilgimi çok çekiyor. Katlanır Bisikletin, Şehir Bisikleti konforu vermeyeceği gün gibi aşikar. Ama 5. Kata da Şehir Bisikleti her zaman çıkarılmaz. 1 olur 2 olur sonra bisiklet köşede inzivaya çekilir. Salcano Easy Lüx'ü inceleyen arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim. GEOTECH CITY 26 ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ hakkında da fikir verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Katlanır bisiklet incelemeye hala devam ediyorum
bu tip bisikletleri kullanan arkadaşlardan tecrübe ve destek alırsam çok faydalı olacak
en başta neden katlanan bir bisiklet almak istediğimi anlatacak olursam;
- kolay taşınabilir seyahatte bagaja koyulabilir bir bisiklete ihtiyacım var
- katlanan bisiklet gözlemlediğim kadarıyla bisiklet içinde farklı bir kültür katlanmayan bisikletim boyutları nedeniyle katlanmaz bir hal aldı
katlanan bisiklet ararken birkaç temel soru zihnimde oluştu
- 16 inç 20 inç arasındaki farklar birini elemem için yeterli mi? 180 boyunda biri 16 inçe binince sirk bisikletine binmiş gibi olmaz mı? (özellikle son soruya katlanan bisiklet tecrübesi olan biri cevap versin lütfen)
- ucuz mu pahalı mı? dahon giant bike friday öbür taraftan salcano elbetteki aradaki fiyat farkını anlıyorum ama merak ettiğim bu modellerle salcano arasındaki farkı ben hissedecekmiyim, örneğin Dahon curve ile Salcano folda yada Dahon Ciao ve Salcano easy lux birbirinin aynısı iki model (SALCANO REPLİKA)
- Bike Friday'e 1000 euro vermenin tutku dışında bir açıklaması varmı?
- giant halfway 1500 ytl vermek yerine yaklaşık aynı miktarı Dahon MUp8 vermek daha mantıklı değilmi? 800 tl ayarında seçeneklerim Dahon eco 7, hoptown 5, 500 civarında seçeneklerim Salcano easy lux, Salcano Folda.
- Dahon un ikinci eli niye yenisinden pahalı? (bu dahon u tercih etmem için bir neden aslında)
- Decathlon mağazasında Hoptown 5 ve 7 modellerini inceledim bu modelleri Dahonla kıyaslayacak biri varmı?
( Dahon modelleri nisan sonu mağazalarda olacakmış henüz görme fırsatım olmadı)

Bir haftadır sabah 8, akşam 12 çalışıyorum :sonst1zde . Bisikleti henüz kullanamadım . haftasonu minik bir inceleme yazısı koyucam.:)

• Beğen
Tepkiler: sahinakdeniz
Valla çok makbule geçer Şafak Bey. Çünkü insanın elinde iki seçenek olunca seçimden sonra elemiş olduğu diğer seçeneğin aslında daha iyisi olduğunu anlaması çok berbat bir şey :) Tabii ki uzun süredir pedal çeviren arkadaşlar Dahon'u önereceklerdir doğal olarak ama eğer inceleme fırsatı bulurlarsa bütçeleri benim gibi kısıtlı olan diğer bir çok arkadaşa da çok faydaları dokunacaktır. Özellikle Salcano Easy Lüx'ün görünüş itibariyle albenisi yüksek. Ama malum, bulunduğum şehirde hiçbir şekilde inceleme fırsatım yok.

Böyle giderse tümden katlanır bisikletten vazgeçip GEOTECH CITY 26 ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ'ne yönelicem gibi sanki.

Bugün kafam biraz daha karıştı özellikle salcano nun katlan bisikletlerini inceliyorum ama Easy lux ve folda icin yorum bulamıyorum
Özellikle folda modeli ilgimi çekiyor bike friday gibi 16inc dahon curve replikasi katlaninca çok küçük oluyor
Tern in internet sitesini inceledim üretici dahon fiyat olarakda dahondan ortalama 100dolar daha ucuz aslında adı boyası dısında dahon
Yurtdışı forumlarda brompton a ciddi övgü var
Bu arada incelememe kron un katlanan bisikletinide dahil ettim on suspansiyonu olan degisik bir katlanan bisiklet
Bu bisikletleri kullanan arkadaslar lütfen deneyimlerinizi paylaşın bu konuda netde bilgi yok

Şu marka kötü, bu marka iyi demek çok doğru değil ama bir tanesi 1970 veya 80 ler den kalma, diğeri de 2010 olmak üzere iki adet dahonum var. Eski olan Dahon'un mekanizmasını ( katlanma vs) bile başka bisiklette görmedim. Dediğim gibi model konusunda fazla yorum yapamam ama 16" olan Folda araç bagajında 20" olan Easy Lux modeline göre daha az yer kaplıyor.

• Beğen
Haftasonu biraz deneme fırsatım oldu. yorum yapmak için çok çok erken ama ilk izlenimlerim ; eğer bu tarz bisikletlere karşı aşırı bir ilginiz veya ihtiyacınız yok ise sadece ikinci bisiklet olarak düşünülür. Ben, gittiğim yerlere götürmek için aldım.Bir de eşim binecek. Arabanın bagajı büyük değil ama rahat sığdı.
Nexus vites sistemini sevdim. Mekanizma göbek içinde olduğu için yağlama ve bakım nasıl yapılır bilmiyorum. Vites geçişleri oldukça hızlı ve yumuşak.
@sahinakdeniz , ağırlık olarak çok da hafif değiller. Sonuçta taşıyacağın ağırlık aynı olacağı için evinde koymaya yer var ise tur bisikletlerine bak derim. Bİr de Dahon'ları da yakından görmek isterdim.

bu hafta sonu yaptığım incelemelere göre
16 inçlik modeller gerçekten tam anlamıyla katlanır cebe konur bir seçenek
ama 180 boyunda 90 kilo bendeniz 16 inçlik salcano folda'ya yakışmadım
ciddi ciddi 20 inclik modellerle aynı kullanışlılığa sahip olamayacağımı düşünüyorum
salcano ve hoptown modellerinin bir eksiğinide bu hafta sonu keşfettim katlandıktan sonra sabitlemek için bir klips yada mıknatıs yok
dahon yada yeni gelecek olan tern modellerini sabırsızlıkla bekliyorum

• Beğen
Çok sağolun Şafak Bey, izlenimleriniz çok yerinde. Ben de kendi çapımda araştırma yaptım.
1) Katlanır bisikletler gerçekten de İkinci Bisiklet olarak alınmalıdır.
2) Ağırlık olarak aman aman bir fark göremedim.
3) Katlanır bisikletin Araç, Ev, v.b. yerlerde az yer kaplaması dışında çok da bir avantajı yok.
4) Gökhan Bey'in de belirttiği gibi sanki bir çocuğun bisikletini elinden almış da çevrede turluyor görünümü veriyor :)

• Beğen
Tabii bu öznel bir yaklaşım. Katlanır bisikletle ülkeler arası turlara çıkanlar var ki Dahon un bir modeli en çok tercih edilenlerden. Elbette iri bir kütleye sahipsek biraz ilginç durabilir ama fit bir vücudumuz varsa katlanır bisiklet bence oldukça estetik (tabii modeline göre de değişir)

@Sahra EVRENSEL

Sahra Bey bu getirecek birisi hakkinda bilginiz var mi acaba?

Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Sahra EVRENSEL
Geri