Şafak Başlar
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 358
- Bisiklet
- b'Twin
Bugün daha iyi test etme imkanım oldu. Yorgunluk yapmıyor. Ayrıca dağ bisikletinden sonra dik pozisyonda oturmanın verdiği rahatlık da dikkatimi çekti . En yumuşak vitesi, yani birinci vitesi; dağ bisikletimdeki ön dişli ortada, arka dişli ise 3 vites pozisyonundaki kombinasyona denk geliyor hemen hemen. Bu bakımdan düşük hızlarda yüksek kadanslı kullamıyorsunuz. Tekerleği küçük olduğu için bozuk yollarda sarsıntılı yolculuk yapılıyor. Bayır çıkarken dağ bisikletindeki gibi çok yumuşak vites seçeneği yok. Ama aşırı dik değilse fazla zorlanmadan çıkarsınız. Kötü şehir şartlarından dolayı , bozuk yol, çukur, kaldırımlar vs, dağ bisikletine yönelim oluyordu. Bunların hiç birisinden etkilenmedim. Gayet rahat kullanılıyor. Fazla aceleniz yok ise 40-50 km turlarda bile gidilir. Nexus vites sistemi var. Vites dişlileri göbekte bulunuyor ve kapalı. Sanırım arabalardaki gibi bir mekanizma mevcut. vites geçişleri oldukça hızlı. Yeni olduğu için bir sorun yok sonrasında ne gibi olumsuzlukları olur onu zaman gösterecek. Arka tekerleği çıkartmak için vites telini de çıkartmanız gerekiyor, teknik servisin tarif etmesine bakarsak tekrar ayarlaması çok zor olmasa gerek. Gidon ve sele birbirine yakın gibi. Dahon'u incelediğim zaman gidon öne doğru eğik devam ediyor. Aklım hep kırmızı bir dahon da kalsa da, gayet keyif alarak kullandım ve memnun kaldım..