Scudo Sports

Kasktan utanıyorum

Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?
Inanin utanmak pek ise yaramiyor, asagidaki fotograflara bakarsaniz anlarsiniz. Size , doktor, piskolok, "kim neder" yada utanmaniz kesinlikle yardimci olamayacak. Siz sadece kendinize yardimci olabilirsiniz, Utanilacak is yaparsaniz untanin aksi taktirde elin kask icin ne dsündügü yada size nasil baktigi icin utanmayin, cünkü kask takmak utanilacak bir sey degil. Öyle bakanlar sizi kasksiz bir kaza sonucu hatirlamaz bile.

Bakin bu fotograflar kasksiz kazalarin sonuclari. Simdi bunlara kaksk takmis diye alay edener yardimci olsun bakalim olabiliryorlarmi? Belki size kask takmada yardimci olur, bu fotograflardan sonra da utanirsaniz kendiniz bilirsiniz.

1.png
2.jpg
3.png
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.png

Scudo
52 yaşındayım ve kısa sürüşlerde bile kask takıyorum. Neticede bu güvenlikle alakalı bir durum. Kendi güvenliğim herşeyden önemli diyerek kendini ikna edebilirsin belki.

Toplumunun payı büyük kimin ne dediğini ne düşündüğünü düşünerek yaşamayı bırakırsak herşey düzeliyor, bende tam aksine yaşadığım yerde kask takmadan dışarı çıkmaya utanıyorum. Yolda gören her bisikletli kaskın nerede diye işaret ediyor sonra. 😀

Son düzenleme:
@The Working Dead Fotoğraflarını bulamadım ama şubat 2017'de bir kaza yaptım ölümcül değildi ama kafamda kask olmamış olsa büyük ihtimalle bisiklet hayatımın bittiği gibi normal hayatımın da bir bölümü kısıtlanmış olurdu. 2015te bisikletimi aldığım dönem 1 hafta kadar kasksız kullandım, sonrasında kask aldım o kaskımı kırılana kadar kullandım. Kırıldığı vakit bir tane daha aldım. Burada insanların sizin hakkınızda ne dediği inanın önemli değil. Bir çok motor kullanıcısı" kaportamız kendimiziz onun için koruma ekipmanlarına dikkat etmeliyiz" derler. Maalesef bisiklette o kadar koruma ekipmanı yok, onun için en önemlisi kask ve gözlük.
Bir örnek vereyim ben 2011e kadar falan şortu sadece evde giyerdim dışarı hayatta şortla çıkmazdım sonra ufak tefek çıkarken alıştım ama genelde diz hizası şortlarda kalıyordu. Sonra sonra o durumu aştım. Yol bisikletini ilk aldım forumdan tayt, forma konularına bakıyorum araştırıyorum. Yolda görünce çokta hoşuma gidiyor, desenleri falan ama kendim pantolon altına giyip evden çıkıyor sonra otoyol gibi bir yere gelince pantolonu çıkarıyordum, bir gün dalgınlıkla öyle dönmüşüm 1-2 bakıp garipseyen oldu sonra kimsenin umurunda olmadı. O dönem oturduğum bölgedeki insanlar aşırı tutucu daha doğudan ve kırsal kesimden olduğuna garipseyenlerden ağırlıklıydı.
Hatta ailem görünce onlar bile başta garipsedi. Bir akrabam "dışarı şortla çıkmayan adam tayt mı giyiyor? Erkek adam tayt mı giyer sen ............ misin?" diye bıdırdandı. "Her sporun kendi kıyafeti var bu da bisikletin ki, peki yağlı güreşte adam elini rakibinin kıspetinin içine daldırıyor peki o ..... mi?" diye sorduğumda ise bir şey diyemedi o da kabullenenler kervanına katıldı.

Adil abinin dediği gibi boy:198, kilo 62-66 arası değişiyor. Yol bisikleti kullandığımda bacaklarımı da tıraş ediyorum, formamı, cırt renk kaskımı, gözlüğü hepsini kuşanıyorum. Boy ve kilo orantım olmaması ile hepten dikkat çekici bir hale gelmiş durumda oluyorum. Artık alışkanlık mıdır yoksa düşünce yapımın değişmesi bilmiyorum inanın umurumda olmuyor.

Dosyalar

• IMG_20220529_172610.jpg
    IMG_20220529_172610.jpg
    90,6 KB · Okunma: 60
Gördüğüm kadarıyla benden büyüksünüz o yüzden abi diyorum sizlere. Kendim 32 yaşındayım. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için. Tuhaf takıntılarım halen devam ediyor, sanırım tekrardan randevu almam gerekecek. Amatör kullanıcıyım ben. Kaskım var aslında, Zozo MV29 almıştım ama aldığım gibi duruyor. Duruşu da gayet güzel geliyor aslında gözüme, onunla ilgili problemim yok. Kendime yakıştıramiyorum ben sanki. Hani profesyonel olmadığım için bu ekipmanları haketmiyorum gibi saçma bir algı oluşuyor zihnimde ve bunu yok edemiyorum. Saçlarım uzun, taç takıyorum mesela günlük hayatta ve bundan hiç çekinmiyorum. Bazıları da saç uzatmakdan, taç takmaktan çekinir mesela. Bu konuyu uygun zamanda görüşeceğim tekrardan doktorla. Bazı şeylere baş edemiyorum artık.
Dostum, inan bana bisiklete kasksız binenler her anlamda daha komik görünüyorlar. Profesyonel olmaya gerek yok. Senin en değerlini koruyacaksın hepsi bu kadar. Akıllı insan, aklını korur. Bunu seviye atlamak olarak düşün. Bilgisayar oyunlarına ne kadar aşinasın bilmiyorum ama, hani oyunlarda miğferler, zırhlar, kılıçlar vs. edinirsin. Onlar senin seviyenin arttığının bir şekilde göstergesidir. Bisiklette de öyle düşünebilirsin. Kask + eldiven + gözlük edinmişsen, seviyen artmıştır. Şimdi onları kullanarak 2. seviyeyi edin. :) 2. seviye daha zor, çünkü Tayt var sırada :komik:.
Ha bir de mesela ben bindiğim bisiklete kasksız binersem utanırım. :komik: En değerli olan akıl, yani beyin, tüm vücudumuzun yöneticisi, onu ne olursa olsun korunmak zorundayım.

Son düzenleme:
Arkadaşın kaskın onu ne kadar koruyacağı ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Altyapıda psikolojik sebeplerin yattığı çok bariz. Dikkat çekmek, başkaları tarafından varlığının bilinmesi, belki de bunu haketmiyorum, değerli bir insan değilim gibi düşünceler.. Bilemiyorum ancak kendinizi aşmanız gerekiyor. Bu durumun üstüne gidin, ev içerisinde takın mesela, dışarı çıkmadan apartman içinde takın, kısa süreli olarak örn 1 km kaskla sürüp çıkarın. bu mesafeyi yavaş yavaş uzatın. bir süre sonra markete giderken bile takmaya çalışın. yavaş yavaş o görüntüye alışıp sanki kafanızda yokmuş gibi algılayana kadar devam.

Bir söz var çok sevdiğim. Feminizm kocayı bulana, komunizm parayı bulana, ateizm ise uçak sallanıncaya kadardır. Bizim burada dikkate alacağımız kısım, uçağın sallandığı kısım. Bir bakmışsın, ya allah bismillah diyerek yaradana sığınmışsın. İşte öyle bir korkudur bu. Hayattaki tek gerçek yani. Şarkılar bile yazılmış bunun hakkında, ölümden başkası yalan diye.

Saçma bi söz, söylese söylese cübbeli gibileri söyler böyle bi sözü. 4000 tane din çıkmış, hepsi tek tanrılı da değil, inanılan tanrı sayısını varın hesaplayın. Bi dine mensup olanların büyük kısmı da doğduğu evdeki dinin en doğrusu olduğunu düşünür, ne tesadüf değil mi?

Coğrafya bu konuda da kader. Amsterdam'da, Utrecht'te kask takmayan %97'nin içinde olunsa utanan utandığını bile bilmezdi.

Kask gözlük takınca tanınmıyorum ne güzel işte :)

50 yaşında Hoca don giymeden taytla bisiklet sürüyor okul civarında :D

Tekrardan merhabalar, günaydın herkese. Bugün kask, eldiven ve gözlüğümle birlikte sürüş yapıp geldim dükkana. Sürüş sırasında psikolojik rahatsızlık hissetsemde vardığımda rahatlamış hissettim kendimi. Zor oldu ama iyi oldu. Umarım tekrar tekrar deneyebilirim.

Dosyalar

• IMG_20230621_082548.jpg
    IMG_20230621_082548.jpg
    47,7 KB · Okunma: 94
Arkadaşın kaskın onu ne kadar koruyacağı ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Altyapıda psikolojik sebeplerin yattığı çok bariz. Dikkat çekmek, başkaları tarafından varlığının bilinmesi, belki de bunu haketmiyorum, değerli bir insan değilim gibi düşünceler.. Bilemiyorum ancak kendinizi aşmanız gerekiyor. Bu durumun üstüne gidin, ev içerisinde takın mesela, dışarı çıkmadan apartman içinde takın, kısa süreli olarak örn 1 km kaskla sürüp çıkarın. bu mesafeyi yavaş yavaş uzatın. bir süre sonra markete giderken bile takmaya çalışın. yavaş yavaş o görüntüye alışıp sanki kafanızda yokmuş gibi algılayana kadar devam.

bu durum lisede bu kız bana bakmaz şeklinde baş göstermişti bende. Sonradan aydınlandım ama geç oldu tabi :D İşin tuhaf tarafı biraz yaş aldıkça, insanların aslında çok da büyümediğini, 30 yaşında birinin 70 yaşında bir insanla arkadaşlık yapabileceğini düşünmeye başlıyorum. olgunlaşmak falan 25-30 dan sonra sanırım hikaye oluyor. 60 yaşında bir insanda da çocukça denilebilecek basit takıntıları görebiliyoruz.

Don giydiğin için gülseler ne yapacaksın. Aslında bu olay sana ne kadar yanlış bir arkadaş grubun olduğunu görmen için bir fırsat vermiş. Bunlar emniyet kemeri takmanada güler. Gelişmemişlik ile ilgili

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
1992 yılında bisiklete başladım. Kafa çevrem 62 cm olduğu için ilk kaskını ancak 1995 yılında bulabildim. Alabildim demiyorum bakın, bulabildim. Bulabildiğim tek kaskı da 1 ay para biriktirip alabildim. O kaskla, bana maymun diyen bir çocuğu hala hatırlarım. Kasksız asla çıkmam bisikletle.

Gördüğüm kadarıyla benden büyüksünüz o yüzden abi diyorum sizlere. Kendim 32 yaşındayım. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için. Tuhaf takıntılarım halen devam ediyor, sanırım tekrardan randevu almam gerekecek. Amatör kullanıcıyım ben. Kaskım var aslında, Zozo MV29 almıştım ama aldığım gibi duruyor. Duruşu da gayet güzel geliyor aslında gözüme, onunla ilgili problemim yok. Kendime yakıştıramiyorum ben sanki. Hani profesyonel olmadığım için bu ekipmanları haketmiyorum gibi saçma bir algı oluşuyor zihnimde ve bunu yok edemiyorum. Saçlarım uzun, taç takıyorum mesela günlük hayatta ve bundan hiç çekinmiyorum. Bazıları da saç uzatmakdan, taç takmaktan çekinir mesela. Bu konuyu uygun zamanda görüşeceğim tekrardan doktorla. Bazı şeylere baş edemiyorum artık.
Merhaba, ben de 32 yaşındayım. Kafam çok büyük olduğu için uygun kask bulmakta zorluk çektim neyse buldum sonunda fakat hiç yakıştıramadım kendime bir türlü :) ama önemli olan güvenlik ve kimin ne düşündüğü hiç umrumda değil. Bana da tuhaf tuhaf bakan insanlar oluyor sanki ama dediğim gibi önemli olan benim güvenliğim siz de böyle düşünebilirsiniz. Ayrıca diğer arkadaşların bahsettiği gibi kask bisikletin ayrılmaz bir parçasıdır.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Şimdi bakıyorum şöyle bir, bir çok kişi ne kadar utanç verici ekipman, vs. kullandığından bahsetmiş. Konuyu açan arkadaşımız da kendini aşıp kasklı sürüşlere başladığına göre konunun artık ekseninden kayıp saçma yönlere kaymasında bir beis görmüyorum. Buyurun var mı üstüne çıkabilecek?

Ayağımda Merlin rc1 ayakkabılar
Altımda Decathlon giriş seviyesi paçalarında cart sarı şeritleri olan kışlık siyah tayt (dün gittim kısa paçalısından da aldım gerçi)
Taytın üstünde cepli mepli siyah bir bir şort
Üst tarafta çakma Mercedes logolu siyah hafif dar bir t-shirt (önden giden bira göbüşünü belirtmem lazım burda)
Boynumda şu an hatırlamadığım bir belediyenin logosu olan beyazlı mavili bir buff
Kafamda Decathlon MTB kask

Bisiklet Decathlon Triban RC100
Suluk kafesinde Erikli 1 litrelik tombul şişe su

Sonra vay efendim niye başka bisikletçiler bana selam vermiyor, e konudan bu kadar uzak olunca insanlar ciddiye alamıyor muhtemelen :)

Şimdi bakıyorum şöyle bir, bir çok kişi ne kadar utanç verici ekipman, vs. kullandığından bahsetmiş. Konuyu açan arkadaşımız da kendini aşıp kasklı sürüşlere başladığına göre konunun artık ekseninden kayıp saçma yönlere kaymasında bir beis görmüyorum. Buyurun var mı üstüne çıkabilecek?

Ayağımda Merlin rc1 ayakkabılar
Altımda Decathlon giriş seviyesi paçalarında cart sarı şeritleri olan kışlık siyah tayt (dün gittim kısa paçalısından da aldım gerçi)
Taytın üstünde cepli mepli siyah bir bir şort
Üst tarafta çakma Mercedes logolu siyah hafif dar bir t-shirt (önden giden bira göbüşünü belirtmem lazım burda)
Boynumda şu an hatırlamadığım bir belediyenin logosu olan beyazlı mavili bir buff
Kafamda Decathlon MTB kask

Bisiklet Decathlon Triban RC100
Suluk kafesinde Erikli 1 litrelik tombul şişe su

Sonra vay efendim niye başka bisikletçiler bana selam vermiyor, e konudan bu kadar uzak olunca insanlar ciddiye alamıyor muhtemelen :)
Festval gibisin direk katılmak istedim😀😀bence Mercedes logolu tişört dışında herşey Okey

Geri