Scudo Sports

Kasksız bakkala bile gitmeyin!

Geçmiş olsun. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

Scudo
Geçmiş olsun.Bizimle paylaşmanız özellikle genç arkadaşlarımız açısından faydalı.Yaşayarak öğrenmek yerine öncekilerin deneyimlerinden öğrenip tedbir almak çok önemli.

Geçmiş olsun Yener, hikayeyi baştan sona okudum. ;)

Çok geçmiş olsun. Duyarlı davranıp paylaştığınız için teşekkürler. Şunu unutmamak lazım. Bisiklet kazaları sonucu oluşan ölümlerin ve ciddi sakatlanmaların büyük bir çoğunluğu kask takıldığında önlenebilecek olan kafa tramvaları sonucu ortaya çıkıyor. Önce eşeği sağlam kazığa bağlamalı yani...

Bizimde Antalya'da dayımın başına gelmişti böyle bir olay... Çukur görmedi ve şehir bisikletiyle girdi malesef; kafasının arkasını asfaltın yarık kısmına çarptı ve yanlış hatırlamıyorsam 9 dikiş atıldı ve bir hafta kadar hafıza sorunu yaşadı...

Çok geçmiş olsun , bende daha kask almadığım bir dönemde maşamın kırılması sonucunda 40 km hızla trafiğin ortasında asfalta çakılmıştım.Sonra gerçekten bakkala fırına bile kask ile gider oldum :)

Arkdaslar yenı kask alıcam 50 lıra butce var onercegınız n var ??? Çok gecmıs olsun bu arada

okurken tuylerim dikenlendi. Cok gecmis olsun. Kask hayat kurtarir...

Geçmiş olsun. Çok üzüldüm başınıza gelenlere.

Bisikleti aldığımdan beri kask ile biniyorum. Bugün öğle vaktinde vites ayarı yapmak için kasksız bindim. Her an düşeceğim de bir şey olacak diye ödüm patladı.
Demek ki kask olmadan bir adım bile gitmemek gerekiyormuş. İhmal etmemek gerekiyor.

Bu arada yeri gelmişken danışayım bilenlere. Bisikletimi alırken 45 TL'lik bir kask aldım yanında, markası Action. Ne internette ne de başka yerde gördüm aynısını. İyi midir değil midir neye göre anlarız?

çok geçmiş olsun.
çok üzüldüm okurken, sevdiklerinize ve sizi sevenlere bağışlanmışsınız.

her zaman takıyorum kaskımı, eldivenimi ancak bileklerimden çok korkuyorum, üzerlerine düşersem diye.

tekrar çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun kardeş ibretlik bir hikaye inş kimsenin başına bu tarz kazalar gelmez. Fakat dediğiniz gibi önlem almak şart. Şahsen öz eleştri yapmak istiyorum kask'ı önce ben de önemsemiyordum fakat bu anlattığınız gibi bir çok yaşanmış hikayeleri dinleyince gittim cebimdeki paraya göre en iyisinden bir adet edindim.. Ama şu var bizim milleti takmayacaksın ilk aldım yolda gidiyoruz konuşuyorlar duyuyorum yahu hani adam öyle rahvan ki hakkımda konuşuyorsun dingil ben de duyuyorum :D diyor ki "şuna bak a..k bisiklete bile kaskla biniyor, sanki bişey" :D başka bir zaman yine kask var filan kafada bir de kask aynam vardı çok kullanışlı oluyor bu arada yolda gidiyorum yine iki kişi birine diyor ki "sanki kamyon sürüyor bi de ayna takmış, kask filan" uzaklaşırken arkamdan duyuyorum bu sözleri ya ilk zamanlar utanıyordum "ula hakikaten çok mu abartıyoruz diye" :D ama kardeşim lazım daaa hayır düşünce anlaşılıyor işte yani abartı yok.. Artık kimseyi iplemiyorum onlara göre yaşarsak yandık. Adam uyuz olur yanlış yapıyorsun der tamam dersin öyle yaparsın bu sefer seni çekemediği için kendi doğru bildiği dayatmalara karşı çıkar sırf karşı olmak için yani bir birimizi alkışlayıp taktir etme duygumuzu köreltmişiz bir başkasının mutluluğuna katlanamıyoruz batıyor yahu! Hayır sana ne girip çıkıyor!? (al sana varil kapağı :D)

Geri