Merhaba 2005 den beri motorsiklet kullanıyorum.2007 de Enduroya geçtim (transalp Honda) kaliteli helmet (Caberge ) kullanıyorum ve helmetsiz hiç binmedim.
Motorsiklette kullanılan helmetler tahmin edmeyeceğiniz kadar yük ve darbe taşıyabiliyorlar.
Bunları neden anlattım, şimdi yol bisikletine (Sub20 Scott) geçiş yapıyorum ve helmet gereksinimim olacak, ma bisiklet için olanlar sadece kafatasını kaplıyor ve başın üzerinde sabit duracağı bile şüpheli benim için.
Motorda kas yüzü yanaklar ve enseyi kaplar.Anladığım bisiklette (yol) 40 -80km hızlara ulaşılabiliyor.20 km /h hızla kafanız bir yere çarparsa korkunç acı duyacağınızı bilmelisiniz.
O halde bisiklette neden yüzü de koruyan kasklar kullanılmıyor gibi safça bir soru sormaya hakkım oluyor.
Asfaltta yüzünüz sürtündüğünde, sonuç çözümsüz olur..(deri kaybı, doku kaybı, hatta elmacık kemik kırıkları)
Bisikletime motorsiklet helmetimle binersem herkes bana gülecektir.

Bu arada bir de snowboard için aldığım helmetim var, acaba bunu kullansam nasıl olur ..?

Hafif ve başa sabitleniyor..Çıkmayacakır kolaylıkla kafadan..
Burada anlattıklarımla mertdokur'un saptamalarına katıldığımı belirtmek istiyorum.
Aslolan düşmemek, sınırlarını bilmek, sınırların ötesini zorlamamak, gereksiz risk almamak.
Ama kaza anlıktır..olmadık an gelebilir..O halde risk bertaraf etmeyi bilmek, önceden tarfiği, yolu okumak gerekir.
Bu yazdıklarım sadece düşünce uçuşmaları, dün gece hibridimle yokuş aşağı öyle sürat kazanmıştım ki o zaman aklıma geldi kaysam düşsem hiç bir koruma yok, neler gelmez ki başıma diye..
Yazın en sıcak günlerinde dahi full koruma motorsiklete binen biri olarak bisiklette çıplak olmamı yadırgadım anlayacağınız.
Yedek montlarımdan ve dizliklerimden daha hafif ve bisiklete yönelik giysiler oluşturmayı düşünüyorum..
Amacım sadece kondisyon ve kendimle yarışmak olduğuna göre ağırlıkla ilgili bir sorunum olmayacaktır..
Sevgilerimle.