Scudo Sports

Kaskın Önemi

@Ali AKTAŞ

ali burada bahsettiginiz kisiyi tanımadigini belirtmis.iyi forumlar

Scudo
@trionur

mösyö balerin treks olduğu için banlandı zaten :rolleyes:

kask takmak tamamen tercihtir. Anadolu yakası yol bisikleti grubuna bakın bugun. trafik kazasının fotolarını gorebilirsiniz. antrenman dahi yapsanız size gelip birileri carpabilir. burada sadece söz konusu olan siz değilsiniz cevresel risk unsurları da onemli. 200 gr kaskın beni rahatsız ettiğini hatırlamıyorum 80-100 km'lik antrenmanlarda.

bu konu aynen şuna benziyor. eskiden babalarımız arabada emniyet kemeri takmazdı, bizler yavaş yavaş takmaya başladık,takıyoruz. çocuklarımız ise takıcaktır bunları. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ve bu tarz dirençler toplumun her seviyesinde her kültürde kişilerde olur olucaktır. belki iş güvenliği ile ilgili eğitimler verdiğim için hassasım bu konularda ama koruyucu ekipman kullanmadığımız takdirde sadece bir ciddi kaza atlatma lüksümüz var, başarabilirsek.

Güvenli sürüşler, umarım yeni tartışmalar yaratmaz yazdıklarım, bunlar sadece kendi fikirlerimdir beni bağlar,kimseyi hedef alan bir yazı değildir..

Tekrar güvenli sürüşler herkese

45. Cumhubaşkanlığı yarışının son etabındaki ciddi kazadan sonra kaskın önemi bir kez daha anlaşılmış oldu bence.

@trionur

mösyö-balerin, treks in ta kendisiydi ve yine banlandı. Silindiği için malum şahsa kanka diye hitap ettiği mesajları okuyamamışsınız herhalde...

sizede iyi forumlar...

Arkadaşlar,kask kesinlikle güvenlik açısından gereklidir.Gerisi boş tartışmadır...

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
benim kaskım, çaTlak, 15- 20 tl lik birşey ama nasıl düştüğümü anlatsam, şaşırır kalırsınız.
oto yolda bisikletle takla attımi sağ şeritten- sol şeride düştüm.
iki taraftaki trafik durdu benim düşüşümle... çok heycanlı bir kazaydı, sanki banki jumping yaptım...
sonra. bacağım hariç hiçbir şeyim yok. geçen iki arkadaş konuşuyordu, 4 kişilik ortam sadece biri takmıyor, kas muhabbeti var aralarında , dedim ki ona internette kafası patlamış bir çocuğun resmi var ona bak, kafa kırılmaz, patlar dedim. çocuk çok bozuldu... :) ve yemin ederim ben o resimden sonra kask takmaya başladım...
daha doğrusu... kask almayı düşünmeye başlamıştım, 1 hafta sonra biriside bana kas hediye etti... kasksız olmaz. kimi görsem kask tak diyorum o kazadan sonra...
belgraddan dönüş yolunda, maslak tan geçerken, levente dönüş var sakın ordan gitmeyin... ben kazayı orda yaptım, ordan bir daha geçsem gine kaza yaparım... yol çok salakça. saçma sapan bir yol...
yokuş aşşağı iniyorsunuz, sonra birden ana yolla birleşiyor hemde tersten (bakınca nasıl tersten olduğunu anlarsınız ), ben bir anda sol şeritte buldum kendimi içimde arkada ki araba şimdi ezecek beni diye geçerken, sol şeritteki korkuluğa yapıştım bir anda, sol bacağımdan bir anda çok felaket bir şekilde acı hissettim, tüm gücümle firenlere asıldım, çünkü bacağım, acıyordu, sonra bisiklet beni üstünden attı, kafam, korkuluğa çarptı yolun diğer tarafına düştüm... arabalar fren yaptı....
sonra kalktım yerden... korkuyla ezilmekten korkuyordum çünkü...
bisiklete birşey oldumu diye düşündüm. eve yürüyerek gidecek halim yoktu çünkü...

birde unutmadan açık yaraya pamuk konmaz, o yara iltihap oldu sonrada... :( canım çok acıdı. o yol nedeniyle.

• Beğen
Tepkiler: m6rk ve Ali AKTAŞ
şimdi kaskı, isteyen takar isteyen takmaz, yok 200 gr 200 kg oluyor, gibi yorumlarla, insanların fikirlerini kötü yönde etkiliyorsunuz, ve sizin sözlerinize uyarak, biri kask takmayıp, beyin kanaması ve beyin ani beyin ölümüyle ölürse vicdan azabı çekmeniz gerekecektir. hiç bir kazada bir faydasını görmediniz mi _?_
bence imza toplayalım, emliyet kemeri takmayana ceza verildiği gbi,,,, kasksız bisiklet kullanıcılarınada ceza versinler ben seve seve öderim... verilecek yer, kaldırım hariç, tüm geniş yollar, trafiğin olduğu tüm yollar... ara mahleler hariç... bilmiyorum ufacık çocuklarda kask taksın aslında, küçükten eğitmek lazım sonra, büyüyünce, kask gereksiz birşey der...
imza olayında da ciddiyim...

• Beğen
Tepkiler: m6rk ve Ali AKTAŞ
şimdi... bende hafta sonu binicisiyim... profosyonel olanlarda olacaktır...

bir birimizi savunmamız gerekir...

hafta sonu sporcuları, hafta içi sporcuları diye ayrımcılık yapmak çok yanlıştır bence...
ve tr de adam gibi bisiklet yolu yok, hangi akıllı, sporcularımızdan başarı bekleye bilir ki ?_?_ bence çok saçma olur bu... lance armstrongun yarıştığı yerlere bir bakın... ve benim izlediğimd hiç kask takmıyordu artist...

bence bir birimizi kırmayalım. sanal ortamta tonlamalar anlaşılmıyor, ben çok arkadaşımla böyle kavga ettim... espiri yaparsınız, ama anlaşılmaz, gülmesini beklerken, agresif bir tepki gösterir bence... yanlış anlama var aranızda...
iyi geceler. kırmayın bir birinizi. ve bu devlet bisikleti spor olarak görmüyor, böyle olunca bu ülkede yaşıyan hiç kimsede profosyonel sporcu olamaz...

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Karşılıklı atışma şeklinde ve polemik yaratan tüm mesajlar silinmiştir.Güzel bir konu ama Tercihlere de saygı duyalım.lemagro gibi herkes konuyla ilgili başından geçen bir olayı anlatırsa herkes takıp takmama konusunda daha fazla bilinçlenir."Bir kötek bin nasihat'ten iyidir" misali.;)

Kaza yapmayan insan bilemez kaskın önemini ;
Bazı arkadaşlar görüntü ve şekil bozukluğundan kask takmıyor,neymiş ? Herkes kafamdaki kaska bakıyor bana gülüyor birbirleri arasında fısıldaşıyorlar..Bazılarınında kaskla hiç arası yok takmak istemeyince takmıyorlar,neden takmazlar hep merak ederim.

1 kere kaza geçirdim,o kazada çok ciddiydi, 90 km hızda gelen bir araç 5 cm farkla diyorum 5 cm daha içerde olsaydım şuan bu yazıyı yazamıyor olcaktım, gidonun solundan vurup beni betona yuvarladı, düşerken,ya kafa üstü uçarsınız yada sırt ustu dusersınız ki zaten o sırada kafanızı sabit tutamıycagınız için mecburen kafayı Bir yerlere vurursunuz beğenmediğiniz o kask sizi belirli bir seviyede kurtarır.

Kaza yaptıktan sonra Bakkala Dahi Gitsem bisikletimle kaskımı takmadan çıkmıyorum ,insanlık hali ya araba çarparsa kim bilebilir ki ne olucağını ?

Kazadan sonra ne oldu diye sorarsanız ?

Ellerim ayaklarim özellikle diz kapaklarım, çok kanadı, Kafamı betona sert bir şekilde vurdum ama herhangi birşey olmadı,kaskım biraz çizildi o kadar.

Kasktan ayriyetten biz bisiklet süren insanlar olarak çok dikkatli ve bilinçli olmalıyız

Allah kimseye kaza bela vermesin ama kask takmak şart..

forumda kask hakkındaki bilgileri okuyunca fikrim değişti.ekstrem bir şey gibi geliyordu kask bana.artistik yada çok profesyonel işi.hatta bisikletten düştüğüm zaman bile gidonun bacağıma girmesi dışında hiçbir kaza almamamdan dolayı önemsiz geliyordu. fakat şimdi biraz görüşüm değişti.eskiye oranla daha fazla gezdiğimi varsayarsam gerçekten bir gereklilik.

siwass beye çok teşekkür ederim, kaza süperdi... :D

bundan sonra salak köpeklere de dikkat etmem gerektiğini hatırladım _?_

köpek ne durumda bilgisi olan var mı _?_

@Bülent ÖZER

Bölümün sorumlusu olarak olaya çirkinleşmeden çok önce müdahale etmeniz gerekirdi.

İnsanları kendi tercihlerini zorla değiştirmek gibi bir niyetim yok zaten, ancak kitlelere kötü veya olumsuz örnek teşkil eden kişisel tercihlerin paylaşılmaması çok daha doğru olur sanıyorum...

Neden ısrarla kask takılmasını söylememin sebebini paylaşayım bende;

Ataköyde sahil yoluna bağlanan bir arayol var(Ataköy Konaklarının köşesi bilenler bilir) oradan sahil yoluna çıkarken arkamdan gelen bir jeep sürücüsü o sırada soldan gelen araçları kontrol ettiği için sağına bakmak aklına gelmedi ve beni tratuvarla aracının arasına sıkıştırdı. Kaçacak yer olmadığı için tratuvara çok yaklaşmak zorunda kaldım ve ön tekerleğim çarpınca bisikletim şaha kalktı ve ben sırtüstü düştüm direk olarak başımın arkasını yere vurdum(çıkan ses hala kulaklarımda) kalktığımda kaskım 4 parça olmuştu kulaklarım çınlıyordu. O hırsla kaskımı jeep in arkasından fırlattım, benim kalktığımı gören sayın sürücü durmaya bile gerek görmeden yoluna devam etti. Günlerce baş ve boyun ağrısı çektim ancak kaskımın halini düşününce şükrediyorum. Bu konuyuda aynı günlerde açmıştım zaten...

Bu sebeple nerede kasksız bisiklete binen birini görsem parmağımla kaskımı işaret ediyorum anlıyorlardır umarım yada bisiklet alan birini görsem hemen ucuzundanda olsa bisikletle beraber birde kask almasını tavsiye ediyorum. Bir kişi bile benim telkinimle kask alsa kardır diye düşünüyorum belkide ileride başına gelebilecek bir felaketi önlemiş olmak yetmezmi...

Bölümün sorumlusu olarak olaya çirkinleşmeden çok önce müdahale etmeniz gerekirdi

Ne zaman müdahale edeceğime siz karar veremezsiniz, bir konu açtınız olumlu yada olumsuz düşünenler olabilir düşüncelere saygı duymalısınız, herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, ortada bir çirkinlik varsa bunu yapanlar üstüne alınmalı.;)

Başında 4 dikiş olan ve bir çok uluslar arası müsabakalarda mücadele etmiş yıllarını bu işe adamış,bir çok milli sporcular yetiştirmiş ve halen sporcu yetiştiren birisi olarak son noktalık bir söz söylemek isterim KASK ile ilgili.....
................TAKMAK İÇİN BİR DAHA ŞANSINIZ OLMAYABİLİR...........

@Bülent ÖZER

Mesajları sildiğiniz konu benim açmış olduğum konu, sildiğiniz mesajlarda benim mesajlarım olduğu için fikrimi belirtmek en doğal hakkım. Benim düşünceme saygı göstermeyen ukalalara saygı göstermek zorunda değilim, çok parlak fikirleri varsa kendileri konu açar açtıkları konuda istedikleri kadar saçmalayabilirler...

Sırf muhalefet olsun diye abuksubuk mesajlar yazanlara müdahale etmekte bu bölümün yetkilisi olarak sizin göreviniz. Bildiğim kadarıyla bisiklet forum kimsenin babasının çiftliği değil...

Benim açmış olduğum üstelikte oldukça fazla paylaşımı olan bir konuyu alakasız bir yere taşıyıp, arkasından aynı isimle benzer bir konu açılmasına izin veriyorsunuz, kişisel ilişkileriniz doğrultusunda çifte standart uyguluyorsunuz, önce siz yetkili olarak bu forumun üyelerine eşit yaklaşın ve saygı gösterinde ondan sonra üyeleri saygılı olmaya davet edin...

İşinize gelmediğinde ortadan kaybolup, işinize geldiğinde ne yapılacağına ben karar veririm diye ortaya çıkmak çok da inandırıcı olmuyor...

Çirkinlik konusuna gelince, siz görevinizi yapmayarak, insanları kendinibilmez densizlere karşı onların anlayacağı dilden konuşmaya mecbur ediyorsunuz...

Mesajımı okuduktan sonra silebilirsiniz;)...

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Sawas Bey, adınızdan olsa gerek savaşır gibi konuşuyorsunuz, forumda böyle elektrikli yazışmalara ihtiyacımız yok. Benim de mesajlarım silindi, üstelik kimseye ne sataştım ne birşey, kurunun yanında yaş olarak yandık :)

Ali Aktaş kimseye saygısızca cevap vermedi. Siz maalesef, belki geçirdiğiniz kazanın etkilerinin de taze olması sebebiyle çok saldırgansınız. Üstelik sizinle aynı görüşte olanlara karşı bile!

Günlük hayatımızda yeterince agresiflik var, burada dostça ortak zevkimiz, yaşam tarzımız olan bir konuda fikir alışverişi yapıyoruz. Lütfen bu sert üslubunuza bir son verin. Konu açtınız diye konunun kralı da değilsiniz bunu da unutmayın.

İsterseniz -internet özgürlük demek- bir forum da siz yaratırsınız sizin gibi heyecanlı insanlar buluşup tartışırsınız. Fakat burada bu üslup kabul görmüyor ve istenmiyor.

Voltaire'in J.J. Rousseau'ya bir mektubunda yazdığı gibi: ''Fikirlerinize kesinlikle katılmıyorum bayım, fakat onları dile getirme hakkınızı sonuna kadar savunacağım'' (ki ben kaskın önemi konusunda tamamen sizinle aynı fikirdeyim)

Saygılarımla,

Geri