Scudo Sports

Kaskın Önemi

@jeodemp
Herşey anlık oldu. Bir baktim yerdeyim. Aklima gelen kaza aninda kafam yere gelip kaskin yerle sürtünmesi. Çok teşekkür ediyorum. Saygılar sevgiler

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Yan kot farkı düşük yere mi girdi bisiklet

• Beğen
Tepkiler: AydınGünaydın
@Ahmet.YILDIZ
Videoyu çektim. Bisiklete monte ettiğim için çok titremis. En kısa zamanda düzelttip yayınlamaya çalışayım. Yokuş aşağı iniyordum onun etkisi de var http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160603/cb946776f6dc59e6019d322de07f38fb.jpg

Tahminimce kot farkından dolayı ön teker yol tutuşunu kaybetmiş olabilir.

• Beğen
@AydınGünaydın Gecmis olsun!
Kask eldiven gozluk uclemesine inatla karsi duranlara ornek ve tesvik olur umarim paylasiminiz.
Benzer bir kazayi gectigimiz bahar ben yasadim. Inıs ofroad ve gevsek taslarla dolu bir yolda fren problemiyle saglam cakildim. Kask ezilip catladi, eldiven jellerine kadar patladi, gozlugum kirildi ancak kafa ve ellerimde kucuk bir kac cizik harici hic yara almadim. Sag kol ve sag bacagimda ciddi deri siyrilmalari olsa da koruma ekipmanlarinin oldugu bolgelerde hicbir yara almadim.
O yuzden sportif amacla olmasa da bisiklete bindiginiz her zaman kask, eldiven ve gozluk kullanilmasini siddetle tavsiye ederim!

Geçmiş olsun, bu sporu yaparken sadece bisikletin yeteceğine yönelik genel inanış olsada, ekipmanlarınız başınıza birşey gelirse sizi koruyacak, belki hayatınızı koruyacak tek şey.

• Beğen
Şimdi ozaman Genel bir soru Ben Bir motor kullanıcısıyım aynı zamanda motorda kask eldiven yanı sıra dizlik ve vücut korumada kullanıyoruz..
Peki arazide aşırı hızlara çıkan mtp kullanıcısı arkadaşlara bakıyorum çoğunun kollar dizler defalarca kırılanlar var hatta gözlemlediğim kadarıyla bisikletden düşenlerin çoğunun omuz kırığı oluyor kask haricinde neden başka korumalar kullanılmıyor yarışlar dahil hemen hemen hiç görmedim desem yeridir.

• Beğen
@AydınGünaydın Çok geçmişler olsun.. Güvenlik ekipmanının önemini de bir kez daha görmüş olduk, üzücü de olsa.

@Ahmet.YILDIZ Yanlışınız var, özellikle downhill yapılırken tam koruma (diz,dirsek koruma, fullface kask vs) kullanılmalı ve kullanılıyor.

Fotoğraf Yalovalı sporcu Alperen Kıvılcım'a ait.

http://yalova.gsb.gov.tr/Public/Images/IM/Yalova/01204/1184783_10152527865025805_890506665058035885_n.jpg

Tabiki Kullanan vardır neden yaygın değil anlamında sormuştum.
kask kadar bence bu ekipmanlarda önemli özellikle mtb kullanan arkadaşlara öneririm..

• Beğen
hani şehir çıkışlarında vardırya uyarıcı olması için trafik kazası geçirmiş bir arabayı totem levha üzerine koyup altınada hız felakettir diye yazarlar işte tamda bu nedenle bu başlıkta sabitlenmeli altınada sana söylüyorum artis o kaskı çabuk tak yazılmalı.

• Beğen
Baba yol mucur anladığım kadarıyla felaket kayar geçmiş olsun diyorum bunlardan ders çıkarmak lazım...

• Beğen
Geçmiş olsun. Korumanın önemini anlamak için güzel bir paylaşım olmuş.

• Beğen
Geçmiş olsun, düşme şekline göre değişiklik gösterebilir ama ilk darbe alan yerler diz, el ve yüzdür, bu nedenle eldiven ve kask çok önemli. motosiklette yarım kask hiç önerilmezken çeneden açılır kasklarda önerilmez tam kapalı olanlara göre daha az güvenilirlerdir. başınızın üzerinden darbe aldığınız için çok şanslısınız çene ve yüzünüz sağlam kalmış. tekrar geçmiş olsun

• Beğen
@soneryen
Çok teşekkür ediyorum. Saygılar sevgiler

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Mert E.
Çok teşekkür ediyorum. Saygılar sevgiler

@MertAG
Aynen öyle üstat. Video düzgün çekebilseydim. Daha net olacaktı. Saygılar sevgiler

• Beğen
Tepkiler: MertAG
Geri