Scudo Sports

Kaskın önemi ve 18.06.2016'daki kazam

@bnymnkzyrt çok geçmiş olsun. Ciddi kazalardan önemli dersler çıkartmak gerekir.

Kaskın ne kadar önemli olduğunu belirttiğiniz gibi her bisiklet sürenin bilmesi gerekir.

Bir diğer önemli nokta da yokuş aşağı inerken takip mesafesidir. Asla ama asla yokuş aşağı duramayacağınız mesafelerde önünüzdeki bisikletçiye yakın gitmeyin (özellikle yapılan hata öndekini kaçırmama telaşıdır), benzer durum yokuş çıkışlarında da geçerli, ara mesafe olmalı.

Son olarak da -bilmiyorum öndeki haber verdi mi?- grup sürüşlerinde öndeki bisikletçi arkada olanı uyarmak zorundadır. Çünkü öndeki arkada olanın görüş alanını kısıtlar. Bu, elle olabilir ama çok acil durumlarda veya gidonun bırakılamayacağı durumlarda sesle de olabilir. Bırakın yokuş aşağısını düz yolda bile öndeki bisikletçi sert şekilde frene basmadan önce elle sözle yavaşlayacağını arkadakine bildirir. Grup sürüşlerinde uyulması gereken kurallar vardır.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Scudo
Geçmiş olsun

Oncelikle gecmis olsun.

Motosiklet kullananlar arasinda bir soz vardir:

Kask takmiyorsan, koruyacak bir seyin yoktur.

Rabbim acil şifalar versin. Bununla gelmiş geçmiş etsin, beterinden saklasın inşaallah.

Geçmiş olsun kardeşim, Allah beterinden korusun.

hepiniz sağolun arkadaşlar bu son fotoğraf da arkadaşın go pro'su ile çektiği videodan bi SS. kolun kaza sonraki durumunu gösteriyor. bunu paylaşmam ne kadar doğru bilmiyorum ama istenirse silerim
2016-06-20_17-49-36.png

Çok geçmiş olsun hocam.Geçen kaza yapınca kaskın önemini anladım bende.

Abi geçmiş olsun bende 1.5 sene önce amuda kalktıktan sonra denge mi kaybedip ayağımın üstüne düşmüştüm . Neyseki geçti su an pek bir şey yok . Birde sunu söyleyeyim ilk 1 ay yatabiliyorsan yat kemik oynamasın, kemik suyu cart curt bir şeye etki etmez . En önemlisi psikolojinin sağlam olması . Son olarak doktor kaç aya geçer dedi ?

Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Forumdaki tecrübelilerin yazılarından benim çıkardığım ders ne kadar gidebiliyor olsan da 45 km'yi geçme. Bayır aşağı kamyon arkası 70-80km hıza çok rahat ulaşılıyor da... Bir sürprizle karşılaştığında insiyatif senden çıkıyor; sonuçları daha ağır oluyor. Kask, eldiven, reflektörlü yelek, gece ışığı ve daha yavaş sürüş bu işin bence olmazsa olmazları. Tekrar geçmiş olsun.

kardeşim sana ve arkadaşına acil şifalar. ölümden dönmüşsünüz şakası yok.. :S

O kask olmasaydı kafanın halini hayal bile etmek istemiyorum çok geçmiş olsun ekipman bunun için vardır zaten.Hava sıcaklığı yada sizin ateşli havanız yüzünden ekipmansız yolcuklara çıkmayınız ki hepimiz sağlıklı mesut olalım.İyi sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Zefal017
" kaskın yanları açık her yeri açık " diyenlere duyrulur.

@mfmayliba

doktor, sen genç olduğun için düzgün kaynarsa 3-4 hafta içinde alçıyı çıkarırız dedi

@bnymnkzyrt
Çok iyi benimki 3.5 ay sürdü :D

@mfmayliba

aman hocam ne yaptın. zaten bugün 4.gün ve ben daralmaktan nefes alamıyorum

Arap sen bisiklet kullanma bokunu çıkarıyosun

geçmiş olsun kardeşim verilmiş sadakan varmış

Geri