Scudo Sports

Kask üstüne güneşlik camı

engin kızılcan

Daimi Üye
Tepki
254
İsim
Engin Kızılcan
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar benim bir problemim var, problem varsa icat da var demektir, sizlerin fikrine ihtiyacım var.

Problem şu: Benim gözlerim 4 buçuk numara bozuk, ileriyi göremiyorum lens kullanmak da istemiyorum.
Numaralı bisiklet gözlüğü de şu an için düşünmüyorum diyelim.

GCN'in birkaç videosunda Matt Stephens'ın taktığı şu efsane kask konseptiyle karşılaştım benim istediğim şey tam olarak bu dedim. İsteyene video linki:
)2.png1.png
Kaskın linki de şu: (link)
Malum kaskın orijinal fiyatı ise €180, $239, £140

Bendeki kask da şu:
86718.png
Birkaç arkadaşıma danıştım, motosikletlerin ayrı satılan camlarına baksana dediler, ben de bizim forumda kesin buna kafa yormuş, denemiş birisi vardır, akıl akıldan üstündür dedim, size danışmak istedim.

Sizce nasıl fikir? Benim gibi böyle tuhaf bir isteği olan var mı aranızda? Nasıl bir yol izleyeyim sizce?

Scudo
9 Yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. gözlerimi tamamen kapatan güneş gözlüklerini kullandığımda yani hiç etrafından hava sirkülasyonu olmuyor ise bisiklet kullanırken terim gözlerimi yakıyor camlar buhar yapıyor.... Doğrusu ben bunu kullanamazdım ama çok şık...

Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: engin kızılcan
@mehmetburhan

Hava sirkülasyon işini hiç düşünmemiştim, haklısınız. Beni de cezbeden şıklığı oldu zaten işlevselliğini ilk başta hiç düşünmedim. Siz nasıl çözdünüz gözlük işini, numaralı gözlükle mi?

@engin kızılcan
Numaralı gözlükle hocam etrafı fazla kapalı olmayan.

benim de gözler 4 numara (link) şu kask var önünde biraz siperliği var idare etmeye çalışıyorum

upload_2018-3-26_22-58-15.png
Şöyle ekonomik olma ihtimali de cezbetti beni ne yalan söyliyim. Hem normal gözlüğümü takayım hem de rüzgar/güneş problemini çözeyim diye bir hınzırlık. Sıkılınca başka bir janjanlı turuncu renklisi de alınabilir uygun fiyata :D

@engin kızılcan
2002 yılinda 3.5 derece miyop gözlerimi meşhur bir hastanede lazerle cizdirdim gözlük ve lens hamallığından kurtuldum. Tavsiyem bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@atasoy
Onu da düşünüyorum ama bozulma yavaşlamadan/durmadan sanırım çizdirmeyeceğim, .25 .25 de olsa her sene artıyor hala benimkiler :/

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Meşhur Amerikan firması Biltwell'in motorlar için gringo serisi kaskları var. Bu kaska benzeyen bir çok marka var. Bu kaskın üst bölümünde 3 tane çıt çıt yuvası var. Oraya harici bir vizör takılıyor genelde bubble vizör çok popülerdir. Belki bu kasktaki gibi o çıt çıtlardan kaskınıza montaj yapıp farklı vizörler takabilirsiniz. Dediğim kask, harici takılan vizörleri altta. Birde bakarken aklıma geldi bu sprial falan kullanırken yüzü çapaklardan korumak için takılan vizörler var, tabi bizim ülkede kullanana rastlamak çok mümkün değil ama onun biraz daha küçüğü gibi bir şey olabilir. Ayrıca tamamen yüzü kapatma olmadığı için her hangi bir buğulanma olmaz. Gri vizör çok büyük gelir ondaki ara aparat veya sizin attığınız resimdeki gibi birşeyi açılabilir yada sabit montajı işiniz görecektir. Ya da aliexpressten bakabilirsiniz en azından örnek fikir olması amacı ile (link)

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    47,6 KB · Okunma: 11
  • face protecth.JPG
    face protecth.JPG
    15,6 KB · Okunma: 10
  • gringo.JPG
    gringo.JPG
    44,8 KB · Okunma: 11
  • rBVaI1kS5fWAA2FKAAAs9mH0RHk957.jpg
    rBVaI1kS5fWAA2FKAAAs9mH0RHk957.jpg
    10,5 KB · Okunma: 13
  • Beğen
Tepkiler: engin kızılcan
bu tip kaskları Aliexpresde bende görmüştüm hatta alıcaktım bende gözlük kullanıyorum. Ama alamadan bisikletim çalındığı için askıya almıştım bir göz gezdir isteren

HTB1e1KTPXXXXXaJXpXXq6xXFXXX0.jpg

Geri