Scudo Sports

Kask Takmaya Alışacağımı Zannetmiyorum

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Gerzek misin arkadaşım? Bütün Türkiye, Soma'daki canlar güvenlik tedbirleri yeterli alınmadığı için öldüğünü öğrendi, sen bisiklete binerken tedbir almayacak mısın yani?

Bütün paramı bisiklete verdim, kask alacak param yok.. Alana kadar 1 Mayıs için aldığım baretimi kullanacağım

http://i.imgur.com/FhYK6Nz.jpg
http://i.imgur.com/AjdY6Zv.jpg

Yalnız o baret nasıl bir sisteme sahip bilmiyorum ama herhangibir durumda kafanızdan fırlamasın da.

@Kürşat Altunay

Arkadaşımızın olaya yaklaşımı ne kadar yanlışsa sizinde verdiğiniz bu cevap yanlış diye düşünüyorum.

@Mustafa demirbacak

Her ne kadar sıkıştırma sistemi olsa da çok güvenli değil biliyorum, fırlama ihtimali var çene bantı olmadığı için. Ama en kötü tedbir tedbirsizlikten iyidir diye düşünüyorum

Takma arkadasim..

bisiklet yarışında meydana gelen bi olay var idi,yokuş aşağı hızla inen sporcu sola kaçtı ve arkaya baktı ama arkaya baktığı için soldaki kayaya pedal çarpınca adam havada uçtu ,ve kafası üstüne çakıldı ,saatte 100 km 'ye yaklaştığı için ölüm anında geldi kafasından kaskı keserek çıkardılar kaskta kurtarmadı tabi,
bu ne demek saatte 100 km ile yokuş aşağı iner iseniz kafanızda kaskta olsa kurtulma ümidi yok.zati kaskınızda olmasa gene ölürsünüz ,o zaman çözüm ne ,herkes sele üstünde serbest isteyen takar istemeyen takmaz ,hollandanın başkenti amsterdamda çok insan kask takmıyor,bunun nedeni yolların emniyetli oluşu kasislerin fazla olmaması mazgalların durumu,vs vs bir de insanların birbirine saygısı
bisiklet kültürünün gelişmiş olması sayılabilinir,kendi namıma hız olayında kaskı takarım bunun nedeni etabımda uzun süren inişlerin olması açıkça kaskı takdığım zaman hıza motive olayı bende odaklanır kafamda kep var iken ne hikmet ise hıza geçemiyorum psikolojik bi durum
ha insanların garip garip bakmaması içinde kafama yakışan bi kask aldım ,

@Efecan UZUN

başlığı açan arkadaşım kusura bakmasın, tv açık bilgisayar kucağımda haberlere baktıkça insanın sinirleri geriliyor.

Ama tak şu kaskı gözünü seveyim.

@Kudret Kurtcebe

Kudret bey,
Yazdıklarınız çok doğru, bende katılıyorum. Ama Amsterdam ile Türkiye koşullarını kıyaslamak size ne kadar mantıklı geliyor? Arkadaşların biri demin bir konu paylaşmış, hatta br video koymus adam aynasıyla arkadaşın dizine çarpmış falan. Türkiye'de bu işler böyle oluyor malesef.

@Emre Tekinarslan

bir ekleme yapayım,
evet adam gibi asfalt yok kunduz yuvası ,yok mazgaldı ,700 x 32 tekerin gireceği mazgallar ,ayrıca mtb tekeri bile girebilir onunla kalmıyor tabi kasisler ,asfalt kavrulmuş bazı yerlerde yani bu ülkede ne kaldırımdan anlayan var ne de yol yapımından ,bu iş para tabi ,bi asfalt yaparsın ama hava koşullarına uzun zaman dayanır ,bu ülkede öylemi ,asfaltın en kötüsü istanbulda ,istanbul dışına bi çıkıyorum aman allah ,bu nedenle cyclo cross tarza yöneldik mecburen ,
malum biz çok severiz ucuz asfalt kafayı bol çakırları az beton ile bulamaç yaparız, beyniniz muhallebiye döner ha bura aynen tavşanlı yolu ,zati bu ülkede yol bisikleti almak demek kendinizi kısıtlamak demek bu ülkenin yolları yeni baştan sil baştan olacak ,,

@Kudret Kurtcebe

Yol çözülür, yenisi yapılır ya da yapılan düzeltilir..
Bence önemli olan düşünce yapısının, yaklaşımların düzelmesi,
Yoksa Allah uçak kazası vermesin, gerisi hallolur.

kask sadece yolda birbirine tanımadığı halde sırf kaskı var bu adam işi biliyor diyerek Selem verdiği için bile takılır. sokakta kasksız çok kişi görüyorum şehrin göbeğinden gidiyoruz yan yana hiç bir güvenlik önlemi yok kafasını çevirip bakmıyor bunda neden kask eldiven var diye. ama kasklı bir kişi görünce hemen selam veriyor çok mutlu oluyorum tabi. kaskı bunun için takmıyorum tabi bende öyle anlaşılmasın önce güvenlik ön 3 dişi porselen olan biri olarak söylüyorum bunu.

Beğenmiyorsanız bir ihtiyaç sahibine verin en iyisi ;)

Yağmurlu havada lastik kayması sonucu omzum üzerine düştüm , kafamı vurmadım ama bir 10 cm daha yakın bi yerde düşsem yerdeki kısa demirlerden birine çarpardım.

kafamda kask yoktu (o gün takmamıştım normalde takarım) düştüğümde ilk düşündüğüm kafamı vurmamış olduğumdu.
Omzum tam bir ay acıdı, kolumu yukarı kaldıramadım v.s. aynı darbeyi kafama alsaydım yarılırdı , direğe çarpsam nolurdu bilemiyorum

Kaza
Anında
Seni
Korur

Baretli arkadaş barete kadarını beğendim gerisinde beğeniyi almak istedim ama mobilde olmuyor o nasıl bir mantıktır ya Madencilerin baret takmalarının sebebi madendeyken yukarıdan olurya ufak taş düşer de kafasına zarar vermesin diye takarlar öyle ciddi bir durumda keşke kurtarsa o baret yani o bareti takana hem gülerler hele bisikleti tanıyan biri görse kusura bakma ama güler mi ağlar mı bilmiyorum somadaki tedbir yetersizliğinden bahsediyosun sen üfürükten teyyare süs bareti takıyosun

@Ali Ç.

Hocam, ya yazdığımı anlamadın ya da anlamak istemedin.

Diyorum ki, madenlerde yeterli tedbirlerin alınmadığını, tedbirin ne kadar önemli olduğunu bütün ülke acı bir biçimde öğrendik. Bahsettiğim maden tedbirleri, baretten çok öte, iş güvenliği ile alakalı tamamen bir bilim dalı. Bununla ilgili günlerdir konuşuluyor zaten ama küçük bir parça örnek verirsek, işletme sahibinin gerek görmeyip kurmadığı yaşam odaları Şili'de 33 işçiyi 63 gün sonra yeryüzüne çıkarttı.

Başlığı açan arkadaşa bunu anlatmak istedim, kaskın olmasına rağmen takmamak, SOMA'dan kendi adına hiçbir ders çıkarmamak demektir.

Benim SÜS baretime gelirsek, ben de biliyorum yolda komik duracağını ve yol için tam olarak güvenlik sağlamayacağını. Ama tedbirsizliktense kask alana kadar baretle bir tedbir almak iyidir diye düşünüyorum.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri