Scudo Sports

Kask takmamanın bedelini ödedim.

@Gökhan Toros

Gökhan Bey bu konuda size katılamıyorum. Geçirdiğim kazada hatalarımı/dikkatsizliklerimi özellikle belirttim ancak inanın bisiklet üstünde ne amaçla olursa olsun başınıza ne geleceğini kestiremezsiniz.

aşağıda ölümle sonuçlanan bisiklet kaza haberinde aşırı hız veya arazi şartlarında spor amaçlı akrobatik hareketler yoktu. Dengenizi kaybedip kafanızı yavaş hızda bile ters bir açıda çarptığınızda oluşan sonuçlar bu riskleri barındırıyor.

(link)

Scudo
@Kerem Özbayrak

Bundan sonra İstiklal Caddesinde yürürken de kask takalım;
(link)

Otobüs beklerken gerekli önlemleri alalım;
(link)

Apartmanlara yakın geçerken de kaskı eksik etmeyelim;
(link)

@Kerem Özbayrak

Bisikletten düşmek de önceden kestirilemez bir kaza. Normal bir günde, kafasınıza keçi düşmüyorsa; sahilde bisiklet yolunda ilerlerken de dengenizi kaybedip düşmezsiniz.

Emniyet kemeri farklı bir konu. Elmayla armutu karıştırmamak gerek.

Konuya paralel olarak, vermeniz gereken örnek şu şekilde olmalıydı;
Lütfen spor, ralli vs gibi amaçlar dışında da, ulaşım amaçlı araba kullandığınızda, evinizden iş yerine, parka, yemek yemeye, hava almaya... lütfen aşağıdaki şekilde giyinin;
http://img.thesun.co.uk/aidemitlum/archive/01117/SNN0205STIG-280_1117602a.jpg

@Gökhan Toros

Konuyu tartışmak benim açımdan oldukça gereksiz. Size kazasız sürüşler dilerim Gökhan Bey.

Ucuz atlatmışssın vallahi kask iyidir ya ben kasksız sürmem eve geri döner alırım burası Türkiye arkadaş nerede yaşadığının farkına varacaksın bazılarıda varki kulaklıkla bisiklet sürüyor arkadaş her duyun açık olacak bu işin şakası yok neyse alın size bira ısmarlayayım :bira::bira::bira: :D.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Şahsen birkaç defa yavaş hızda laylaylom (zaten genel sürüş tarzım bu) giderken düştüm ve kask benim kafamı her seferinde kurtardı. En son seferinde tam durmak üzereyken, yani sadece 5 km ile filan giderken oynak bir mazgal yüzünden düştüm ve kaskı çarptım.
Ben kendimden tecrübeli olduğumdan eşime bulabildiğim en sağlam kaskı aldım, bisiklete merak saran arkadaşlarıma da mutlaka taktırtıyorum.
Ama sevdiklerim hariç kimseyi zorlamam. Kaskın güzel yanı kişisel bir tedbir olması. Yani siz takmadığınızda başkası zarar görmüyor. Sizin pekmeziniz akıyor, bu nedenle ister takın ister takmayın :)

Sahilde gezi amaçlı sürüyorsanız kask takın demek doğru olmaz tabii, ama İstanbul trafiğinde sizi araçlardan ayıran bir şerit bile yokken kasksız bakkala bile gitmek akıl işi değil Hızınız ne olursa olsun. Araçların arasında bisiklet kullanıp kask takılır mı diyenlere sadece gülüyorum.

Çok eski değil, Cumartesi günü arkamdan gelen ve sağa dönmek isteyen araç sürücüsü arkamdan kornaya basarak beni rahatsız etti, benim hızım ona göre düşük olduğu için sağa giremiyordu. Bu yetmedi, tamponu bisikletimin arkasına yaklaştırdı belki korkarım panik olurum diye. Yanımda arkadaşım da olduğundan yavaşlayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. Camı bile açmadan el kol hareketi yapıp sağ çıkıştan uzaklaştı.

• Beğen
geçmiş olsun.
Bende ayağımda kilitli pedal olduğunu unutmuşum durunca sırt üstü kaldırıma devrildim. Ensemden kaldırıma ciddi çarptım. Allaha şükürler olsunki kaskım vardı.
Kask çok önemli gerçekten .kazasız sürüşler dilerim

Çok geçmiş olsun.Yollarımız gerçekten bubi tuzaklarıyla dolu.Gözlerimizi bir an olsun yoldan ayırmamak gerekiyor.Bu dört tekerlekliler için de geçerli,ancak onlar bisikletliler gibi dışarıda olmadıkları için fiziksel olarak fazla etkilenmiyorlar.Yollardaki tuzakların dışında,Moda-Pendik bisiklet yolu da tuzaklarla dolu.En önemli tuzaklar ise insanlar.Bisikletlilere olan saygısızlıkları ve bilgisizlikleri nedeni ile,yaya yolu ile bisiklet yolunu ayıramıyorlar.Bazıları bisiklet yolunda köpek gezdiriyor,bazıları koşu ve yürüyüş yapıyor,bazıları kol,kola bir kaç kişi yürüyorlar.Süratli bir şekilde giderken sakata gelmemek için gözlerimi dört açmam gerekiyor.Hele geçen gün 30-35 km sürat ile giderken,tam bisiklet yolu üzerinde bayan temizlik işçileri fotoğraf çektiriyorlardı.Bazı alanlarda belediye temizlik araçları bisiklet yolunu işgal ediyor.İspark alanlarını kesen bisiklet yolunun tam üstüne araç park ediliyor.Tabi sizin durumunuzda,takip mesafesine uyulmadığı için kör nokta oluşmuş.Öndeki sürücünün de sizi uyarması gerekirdi.Forumda grup sürüşleriyle ilgili kuralların anlatıldığı bir bölüm mevcut.Grup lideri olan öndeki sürücünün sorumlulukları belirtiliyor.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Bende iki hafta kadar önce kaza yaptım. Karşıdan karşıya geçerken araç çarptı. Ayak bileğim kırık. 2 adet vida takıldı. Alcida hala. Ve kafam da kask yoktu. Darbeden oluşan morluk hala gözümde duruyor. Kask takmış olsaydım belki kafam gözüm bu durumda olmazdı. Inşallah ayağa kalkıp bisikletimi tamir ettirip sürebilirsim kasksiz kesinlikle binmem...

• Beğen
@Ara Dökmecioğlu

Haklısınız Ara Bey, öndeki arkadaşım açıkçası her zaman bisiklet kullanan biri değil dolayısıyla bu tip konularda yeteri kadar bilinçli değil. İnsan okuduğu, yaşadığı her olaydan ders çıkarıyor. Benim yaşadığım bana pahallıya patlayan bir ders oldu. Hala ufak pet şişe suyun kapağını açamıyorum.

Bahsettiğiniz Pendik Moda arası yolu çok sık kullanıyorum. İhlaller oldukça fazla ama son bir kaç sene içinde bu ihlallerin sayısında kanımca ciddi bir azalma var. İhlali yapanların bir çoğuda artık hatalarınn farkına varıp özür diliyorlar.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: aradox
@Kerem Özbayrak
Bahsettiğiniz hız kesici tümsekleri biliyorum. Arabayla geçerken bile sarsıyor. Altınızdaki mtb değilse böyle tümseklerden 25-30 km hızla geçmek akort ayarını bile bozabilir. Tahminimce ani fren yaptığınız için düşmüşsünüz. Zira frenleme esnasında bisikletiniz yavaşlasa bile vücudunuz ilerlemeye devam ettiği için ağırlık öne yığılıyor. Bu sebepten dolayı tümsekten geçememiş olabilirsiniz. Hatta tümseğe frenleriniz sıkılı şekilde girdiyseniz düşmemeniz mucize olurdu.

Bu tip yanlış frenlemeden dolayı değil tümsek, 5-10 cm kaldırımdan aşağı inerken bile takla atmak mümkündür.

Sonuç olarak;
Geçmiş olsun. Çok düşük hızlarda ve çok basit hatalarda bile ciddi anlamda yaralanan, kolunu, bacağını, bileğini kıranları gördüm...

• Beğen
buyuk gecmiş olsun okurken bile benım canım yandı sizi dusunemiyorum. acil şifalar diliyorum size

• Beğen
@Kerem Özbayrak

Bi kere kask takmayı alışkanlık edindiğinizde zaten onsuz rahat edemiyorsunuz, bazı arkadaşlar utandığını söylüyorlar ama emin olun ki bi kask ve gözlükle hareket halinde büyük şehirde kimse sizi tanımayacakdır, olmadı kapalı kasklardanda takabilirsiniz hem çok şık modeller var hemde çene kısmınıda koruyor, hepsi takım halinde olduğunda abes durmayacak ve kask gözlük ve eldiven üçlüsü çoğu kıyafetle birbirini tamamlayacakdır..

Geçmiş olsun küçücük bir dalgınlık çok şeye bedel... Kask her zaman takılması gerekiyor.her ne kadar ÇOĞU kişi takmasada.

• Beğen
Büyük geçmiş olsun. Daha bugün bisikletle okuldan dönerken arkamda motosiklet kazası oldu. Kaskı olmasa neler olurdu düşünemiyorum. Ambulansta bomboş caddelerden pek hızlı geldi maaşallah. (!)

Bir de anlam veremediğim bisiklet kazalarında çeneye darbe alan yok mu? Motosiklet kasklarında tam kapalı kaskı özellikle öneriyorlar çeneye gelen darbelerde koruması için.

• Beğen
Geri