Scudo Sports

Kask takmak anormal mi?

@alper Ku

aynen öyle. hiçte kimseyi tiye almıyorum :)

Scudo
bundan aylar önce , hava serin ve ben kendime saldırmak için katedilebilecek en kestirme yolu kullanmak üzere pedallamaya başlamıştım ki yanlarından geçtiğim kızlı erkekli bir grubun arkamdan attıkları o kahkahayı işitince uzun yıllar önce bergson'un "komiğin anlamı üstüne deneme" adlı eserinden şu satırlar geldi hatırıma: Gülme "töreleri düzeltir " ,nasıl olmamız gerekiyorsa hemen öyle görünmeye çabalamamızı sağlar, sonunda kuşkusuz öyle oluruz.
Evet bu tarz bir gülme sürünün aykırılık arzeden bireyini ikaz etme yöntemidir.

Bence bisiklet sürüp takmamak anormal...

• Beğen
Tepkiler: Tyler
@nuri kılıçkaya
Uzaylı gibi bakma konusunda haklı olabilirsiniz ama araç sürücülerin kasklı bisikletlilere daha saygılı olduğunu düşünüyorum. En azından benim gördüğüm . Çevre konusunda ise biryer var diyelim bisikletle geçersin kimse bakmaz. Kaskla geçersin herkes ufo inmiş gibi bakar.

Sen takmazsan ben takmazsam nasıl alışacak bu insanlar uzaylıya :)

Bir diğer üzüldüğüm nokta ise yıl olmuş 2014 hala kaskı tartışıyoruz. O kadar önemli şey varken.

ben şehir içinde full face enduro kaskı ile dolaşıyorum. trafik içinde ve normal yollarda sürüyorum genelde.

benim canım kıymetli. öldükten sonra zaten milletin ne söylediği istesem de canımı sıkamaz.

it ürür kervan yürür demişler

Başını korumak isteyen her bisiklet kullanıcısı KASK'ın öneminin son derece farkındadır o ne düşünüyor , bu neden böyle bakıyor modunda devam edersek işimiz dahada güçleşir görecekler ki alışacaklar ben ilk zamanlar kaskımı sırt çantamda taşıyordum ve sahil şeridine indiğimde takabiliyordum çünkü bakışlar inanılmaz derecede rahatsız ediiyordu beni sonra düşündüm benim sağlığım mı önemli yoksa başkalarının bakışları mı ? Riskli bir iş yapıyoruz ve güvenlik son derece önemli bunlara takılmayın başınızı ve tüm vücudunuzu koruyun

Vay beee kızlar kaskı görünce tahmin ettiğim şeyemi benzettiler acaba:)kesin,kesin ona benzettiler ondan gülmüşler'dir ama öyle kızlar tabi..yoksa ne bayanlar var takdire şayan;hanımefendi,kibar,kültürlü ve aklı başında.

anormal, evet.
(link)
ne diyor tdk: "Genel olana, alışılmışa ve kurala aykırı olan"
genelde bisiklet kaskı kullanılmıyor, alışılmış bir durum değil ve bu yüzden anormal kabul ediliyor. kurala uygun olan bu, normal kabul ediyorum.

farklılıkları kabullenemeyen, yarınını da dünü gibi yaşamak isteyenler yüzünden anormal.
anormal olması gerekli olmadığını göstermez.
toplumun geri kalmış kesimi herkesin kendisi gibi olmasını istiyor, her zaman da isteyecek.

ben toplum normal karşılamıyor diye kendimi değiştirip herkes gibi olmayacağım, sadece kask ile alakalı değil bu. her konu için geçerli... bu da sayılabilecek yüzlerce örnekten biri sadece.
ne dışlanacağım diye inançsızlığımı, ne giyim tarzımı, ne konuşma tarzımı, ne düşüncelerimi değiştiririm... ben ancak ben olmayı bıraktığımda başkalarının düşünceleri yüzünden kaskımı çıkarırım.

ha 4 ay kasksız kullandım, belki bundan sonra da kasksız kullanacağım arada... ama bu sadece kendi kararım olduğu için olacak. riski alacaksam bu benim sorumluluğumda olacak.
2 gündür işim kısa süreceğinden çıkarmaya üşenip markette bile kaskla dolaşıyorum. garipseyen var mı dikkat etmedim bile...

bu arada karayolları trafik kanununa göre motorsuz bisikletlerde kask ve benzeri koruyucu ekipman takma zorunluluğu yok :D

yani kask takmamak kurala aykırı değil, olsa olsa kuralsız bir hareket olur :D

@Volkan Çağlar

kask olayını yanlış anlamışsın. Dostum bu kask değil bildiğin boksör şeyi. Ringe mi çıkacaktın. Yoksa yollardaki hanzolara karşı bir önlem midir ama biraz abartmışsın.

@halil ibrahim duran

"kask takmak yasaktır" şeklinde bir kural olmadıkça kurala uygundur.
yapılabilecek her şey tek tek kurala uygundur diye belirtilmez, aksi belirtilmedikçe uygundur.

@Mert C.

ortada yazılı bir kanuni düzenleme yoksa kural da yoktur. alışılagelmiş uygulamalar vardır. bisiklet kültüründeki çoğu şey de böyledir. yani teamül kuralıdır.
kanuni açıdan yazdım bir önceki mesajı.
dolayısı ile kanunen ne uygundur ne de aykırı. sadece kanunsuzdur.

ha bir önceki sayfaya da yazdım. ben full face enduro kaskı + full body armor + dıştan destekli şort + sert kaplamalı dizlik/tekmelik seti ile geziyorum

Dostum bu nasıl kask. Git adam akıllı bir şeyler al kimse gülmez merak etme. Ben aylardır sürüyorum. 2 ay önce aldım kask ilk kez takıyordum hayatımda. 1 kere gülen bile olmadı aksine kask takınca sana olan saygı artıyor. Suçlu olsan bile kask ın var diye böyle suçsuz bile olabiliyorsun.(Extrem örnek) Çünkü seni profesyonel gösteriyor. Ama bu kask mı ne idiğü belirsiz şey ile çıkarsan bisiklet sürmeye gülmeleri normal.

Bir tane prowell f59 civarı modellerden al. Siyah falan ya da bisiklet rengin ile uyumlu sonra keyfine bak.

"konu sahibi şu an o kaskı muhtemelen zaten kullanmıyordur" babında yazılmış sanırım hatırlatma

@Mert C.

Konu güncelliğini koruyor,o konuda haklısınız.Arkadaşlar iyi niyetle başka kasklar tavsiye etmişler de onun için yazdım.Halil Bey'in de dediği gibi konu sahibi çoktan başka bir kaska geçmiştir.Hatta o zaman dershaneye gidiyormuş,üzerinden 6,5 yıl geçmiş,şimdi üniversiteyi bitirmiş işe bisikletle gidiyordur belki =) Yoksa bu konu her zaman çok önemli.Kask takmanın anormal olmadığını,gerekliliğini bu veya başka başlıklar altında tekrar tekrar dile getirmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Geri