anormal, evet.
(link)
ne diyor tdk: "Genel olana, alışılmışa ve kurala aykırı olan"
genelde bisiklet kaskı kullanılmıyor, alışılmış bir durum değil ve bu yüzden anormal kabul ediliyor. kurala uygun olan bu, normal kabul ediyorum.
farklılıkları kabullenemeyen, yarınını da dünü gibi yaşamak isteyenler yüzünden anormal.
anormal olması gerekli olmadığını göstermez.
toplumun geri kalmış kesimi herkesin kendisi gibi olmasını istiyor, her zaman da isteyecek.
ben toplum normal karşılamıyor diye kendimi değiştirip herkes gibi olmayacağım, sadece kask ile alakalı değil bu. her konu için geçerli... bu da sayılabilecek yüzlerce örnekten biri sadece.
ne dışlanacağım diye inançsızlığımı, ne giyim tarzımı, ne konuşma tarzımı, ne düşüncelerimi değiştiririm... ben ancak ben olmayı bıraktığımda başkalarının düşünceleri yüzünden kaskımı çıkarırım.
ha 4 ay kasksız kullandım, belki bundan sonra da kasksız kullanacağım arada... ama bu sadece kendi kararım olduğu için olacak. riski alacaksam bu benim sorumluluğumda olacak.
2 gündür işim kısa süreceğinden çıkarmaya üşenip markette bile kaskla dolaşıyorum. garipseyen var mı dikkat etmedim bile...