Scudo Sports

Kask takanlar emniyet kemeri takıyormusunuz?

Bisiklet kullanırken kask takanlar; araba kullanırken emniyet kemeri takıyormusunuz?

• Evet takıyorum

• Hayır takmıyorum

• Toplam katılım
    23
Scudo
ben takmaya özen gösteriyorum... şöför olarak binsem de yolcu olarak binsem de otomobildeyken muhakkak takıyorum..

fakat otobüslerde falan genelde takmıyorum, burda şehirlerarası otobüslerden bahsediyorum...

Araç kullanırken kesinlikle takmadan kullanmıyorum ve yolcu olarak da takmadan oturmuyorum.
Çünkü yarışçıdan farksız şekilde kullanıyorum ve çok sakin de kullansanız kurallara uymayan insan çok olduğu için risk her an mevcut.Bu konuda Hindastan'tan sonra geliyoruzdur sanırım, bütün algılarımızın açık olması ve bütün güvenlik unsurlarının uygulanmış olması şart.

alışkanlık oldu, 5 km'lik yola bile çıkınca hatta bu yol şehir içi bile olsa hep takılı.
arabaya daha iyi hakim oluyormuşum gibi geliyor nedense.

sehir içinde takmıyorum ama sehir dısına çıktıgım anda takıyorum.

Arabaya bindiğimde ilk yaptığım emniyet kemerini takmak olur, aynı şekilde başkası arabama bindiğinde de uyarırım emniyet kemerini takması konusunda(ön veya arka koltuk farketmez), sizi arabada koruyan tek güvenlik önlemidir emniyet kemeri, diğer aktif güvenlik önlemleri(hava yastığı gibi) sadece sizi emniyet kemerinin koruyamadığı kafa, kol, bacak savrulma yaralanmalarını azaltmak içindir, emniyet kemeriniz takılı değilse yüzde 90 ölüsünüzdür, sizi hiçbirşey kurtararamaz, BMW 7 serisinde bile gitseniz.

Kısa mesafelerde de dahil herzaman takılması gerekiyor.
İstatistik sonuçlarını tam hatırlayamadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak kazaların çok önemli bir kısmı evinizin/işyerinizin 5km yakınında gerçekleşiyor. 2. kattan düşseniz ellerinizle kendinizi tutamaz ve koruyamazsınız oysa hızınız 30km/h saat civarındadır.

Bunun yanında pinpon topu efekti (esası pinball effect yani tilt oyunundaki gibi)denen birşey de emniyet kemeri takmayan bir kişinin kaza anında diğer yolcu/sürücülere çarparak ciddi hasar vermesidir.

Bununla ilgili video da burada (link).

Zaten emniyet kemeri takıyorduk ama şimdi çocukların arasında "pinpon topu olma" deyimi yerleşti ve hemen bağlıyorlar.

Güvenli sürüşler
Bulent

@evrenolb

Tebrik ederim çok güzel bir yorum olmuş.Bunun için biraz araştırma yapmışsınız sanırım.

Geri