Scudo Sports

Kask niye takılır diye soranlara cevap

@kona

cok ılgınc bı fıkır. dusunsenıze plajda yururken kafanda kask :D onun yerıne sapka cok daha mantıklı bence

• Beğen
Tepkiler: kona
Scudo
evet abii plajda tak bir dene kafan güneşten korunur hemde ufak taşlar sıçramaz süper olur dene deniyin denetin arkadaşlar plajda bisikletçi kaskı

Kask takın, siz usta olabilirsiniz ama benim gibi acemilerle karşılaşma riskiniz var :)
Benim merak ettiğim şu: Düşmelerde gözlük bir tehlike yaratıyor mu? Tecrübeleriniz nasıl?

kask benim kafamı kırılmaktan, çok sevdiğim bir insanın da önümde tepe taklak düşmesi sonucu(yokuş inerken) suratını çok ciddi yaralanmaktan korudu. bisiklete ciddi ciddi binme geçmişimiz toplamda(arada kışı çıkartırsak) 4-5 ay eder. 4-5 ayda bu kadar ciddi iki darbede bu kadar işe yaraması gerçekten düşündürücü.

eldiven de aynı şekilde, iki kazada da elleri sıyrılmaktan korudu. gerçekten çok önemli iki parça kask ve eldiven.

gözlük düşünce zaten fırlayıp gidiyor, gitmese bile organik cam olduğundan kırılıp göze batma riski çok çok düşük.

• Beğen
Tepkiler: İlker Gök
@tuninger_haa

sanırım sendeki kask havalandırma deliği olmayan motosiklet kasklarından, başına güneş hiç mi geçmiycek sanıyorsun? Kask darbeye karşı korur, içi köpükten yapıldığı için havasız kalınca rahatsızlık verir, havalandırma deliği şart, hatta bunun için de süzgeç gibi arı böcek gibi ufak delikleri vardır ön taraflarda. Ama güneşten korumasını beklememek gerek.

bence şapka da takmadan deniz kenarında bir gölge bulup manzarayı seyretmek en iyisi, kafa hava almalı, kafada saç bırakmaz şapka dediğin.

çok büyük geçmiş olsun. herşeyden önce sağlığımıza dikkat etmeliyiz.Sonuçta bisikletede daha sağlıklı bir yaşam için biniyoruz değil mi????????????

İnşallah kask takmayanlara ders olurda bundan sonra takarlar. ;)

katılmıyorum
kaskın kırılması uyduruk olduguna da ısasret olabılır dıye dusunuyorum
mesela kafanıza buyuk bır sunger gecırdıgınızı dusunun kırılmayacaktır ama kasktan daha sarsar
yanı onemlı olan kırılabılmesı degıl sogurabılmesıdır BENCE
kesinlikle yanlış sonuçta kaliteli kask aldığı darbeyi kırılarak kendi içinde böler kafanıza bir şey olmaz (en hafif düşüşde bile kırılcak anlamında değil) ama eğer kırılmazsa bütün çarpma şiddeti kafanıza gelir sadece sıyrıklardan korunmuş olursun

üstad bunu başka yere yazmam lazım ama, ne bileyim pahalı geliyo bana kask da, 25-30liradan da fazla para vermek istemiyorum.

o civarlardakine bakıyorum çocuk kaskı gibi komik desenli, begendiklerim de 80liradan aşağı fiyat değil.

2. ele de ne biliyim bakarken olayın hijyenik kısmı var, ilk benim kullandığım kask olmalı böyle şeylerde, hayatımda hiç 2. el ayakkabı ya da elbise giymedim, Allah mecbur etmezse düşünmüyorum asla. Kask da böyle bir şey.

ne bileyim çok ince düşünmedim, kazam da olmadı çok şükür öyle, sakin kullanan birisiyim, genelde de mümkünse ve genişse (beşiktaş dolmabahçedeki gibi özellikle) kesinlikle kaldırımdır tercihim.Bir de huyumdur, kaza yapmışımdır muhakkak ama bisikleti bırakırım genelde uçarsa uçsun ben hemen üstünden fırlayıp kenara geçiyorum, bisiklet yan devriliyo, olan ona olursa olsun zaten bana hizmet edicek diye aldım bisikleti.Düşücek olsak atmam kendimi öyle yere falan.En yüksek hızım da 40ı geçmez, ki 40bile olmadı hiç.

(bir şeyi söylerken eleştirilere hep açığım, yeterki bir şeyler değişsin fikirlerin arasında, güzel sonuçlara varılsın..)

@celil.mayaoglu

Polisport'un kasklarına bir bakın.Hem oldukça sağlam hemde fiyatı çok fazla bir şey olmaması lazım.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@Murat Çiftci

ettiği lafı bilsin o zaman, adam bariz kaz kafalı diyo da kendisine baksın.

Normal insan olsa böyle bi laf etmezdi durduk yere;

eminim bisiklete binmeden önce de yürürken bile çirkin ördek yavrusu gibi kaskla geziyodur o zaman.

O ettiği cümleyi başka bir başlıkta adamın birisi etmişti bir sürü kişi de teşekkür butonuna basıp puan yağmuruna tutmuştu, şablon oldu o söz de,

bu şahsiyeti de anlıyorum, buraya sırf bir şey yazmış olmak için aklına düzgün bir şey yazmak gelmeyince copy-paste etti, iyi halt etti yani.

Bir laf ederken de biraz üzerinde düşünüp yazılır ortaya, birileri incitilmeden, başkalarını rahatsız etmeden ve sinirlendirmeden ayarında laf edilir.

Bir de şu var; toplum içindesindir, artık buraya bir şey yazarken de aynı hassaslıkla yazarsın yazını, sonuç olarak da buraya bir fikir ortaya atılırken de ne demek istediğin değil, nasıl anlaşıldığın önemlidir her zaman..

O yüzden ne demek istiyorsan, öyle anlaşılmasını sağlayacak açıklıkla yazarsın fikrini.

Önceki yazımda da söylediğim gibi alacağım kask öyle 25milyonluk içindeki beyaz köpüğü dışardan görünen kask olmıycak, adam gibi rahat, kafamı fazla rahatsız etmeyen,tam amacıma uygun biçimde bana hizmet eden, çok pahalı olmayan (50ytlden de fazla vermem asla, tabi bulabilirsem..) düzgün işlevli bir kask alabileceğim kısmetse.Burda hazır da yeri açılmışken yazanların neredeyse tümü kask takıyodur diye ellerindeki kaskı, memnun olup olmadıklarını, önerebileceği kask markası modeli vs. falan da sorabilirim diye de üstü kapalı biçimde konuyu buralara çekerek de araştırmadan ziyade, yani hayalperest reklamcı tanıtım yazılarını okumaktansa, müşterinin gerçekçi yorumlarına danışıp bilgi almak da en köklü sonuç olur neticede, forumdan da bu şekilde bilgi topluyorum zaten bisiklete dair her konuda.

Şahsiyetin biri işte böyle bi laf etti limon sıktı.Kızmamak da mümkün değil. Neyse ben daha uzatmıycam, verdim cevabımı artık uzun uzun.

@tırt kaptan

bunun bisikletle çok alakası yok siz arabanın yanındayken de o tekne size çarpabilirdi bu tamamen şöförün hıyarlığı iyi ki kaskınız kafanızdaymış korunmasız birinin kafa gitmişti geçmiş olsun

@celil.mayaoglu

espiri zaten herkes biliyor kaskın ne işe yaradığını

Geri