Scudo Sports

Kask, kadro, modeller hakkında sorular-cevaplar.

Scudo
@DogukanSahil

açıkçası izmir,istanbul,ankara ve hatta tüm illerde bisiklet yollarının yapılması gerekmektir,bu bir devlet politikası olarak kesinlikle geliştirimelidir,tüm belediyelere ödenekte sunabilirler ,tabi takipçiside olacaklar,devlet kaynağı yaratacak,ayrıca milli eğitim bakanlığı mecburi olan bisiklet derslerini ,tüm ilkokullarda yaygınlaştıracak,ayrıca yetmedi,sağlık bakanlığı tüm medya üzerinde etkin olacak ,bisikleti kitleselleştirecek ,keza çevre ve şehirçilik bakanlığıda, tüm illerin valileri bisiklet için aktiviteler düzenleyecek, bilhassa en başta valiler bu etkinliklerde bisiklete binecek,keza başbakan,cumhurbaşkanı ve de milletin vekilleri,o vakit ikilem içinde kalmayacak tam emniyetli bisiklet yollarından süreceksiniz öyle bir duruma geleceğizki 100 km bisiklet yolu yapılacak her ilde.bunlar hayal gibi gelebilir .

Antalya'da bisiklet yolu var..Var evet ama şehir merkezinde en fazla 10 kilometre oda çok merkezi bir alanda %60 araba veya motorlar parkettiği bir alan.
Umarım havalar güzel olduğunda ilk fırsatta bu foruma özel bir video çekip buraya atma fırsatım olur :)

@DogukanSahil

merkezi yerde yapılan bisiklet yollarının tam emniyetli olması şarttır ,ayrıca 24 saat görev yapacak belediye ,bisiklet yoluna park eden araçlara kesin olarak ceza yazılmalıdır.

video da çoğu şey gayet mantıklı ama; trafikte arabayla aynı haklara sahipsiniz kaldırım yerine yolu kullanın diyor hocam o dediğiniz Türkiye de değil devlet o yolların tapusunu araba sürücülerine yaptı :D

Bu konu forumda oldukça var biliyorum..

Sorum şu Bisikletim Kron xc500
Nasıl tur bisikleti haline getirebilirim nelere ihtiyacım var?
Sanırım şuan kullanım amacı dağ bisikleti.

@tuna ünüvar
Sesli güldüm

önce lastiklerden başla jantına uygun tur lastiği tak

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Gürkan genç'in dünya turundaki ve japonya turundaki bisikleti dağ bisikleti ama özel yapım olduğu için sizin durumunuzdan farklı

(link)
1-Bu kilit pedal öncelikle nasıldır daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım ama mtb'de özellikle kullanmak istiyorum 10 üzerinden puan verecek olsanız kaç verirsiniz..

2-.İkinci sorum ise buna uygun bir ayakkabı önerir misiniz güvenilir bir internet sitesinden bütçe yaklaşık 300 civarı (Ayakkabı için) Antalya'da yaşadığım için kış değilde Yaz ayakkabısı önerileinizi bekliyorum Mtb için

Çok teşekkürler iyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
@DogukanSahil bu urun hakkinda bilgim yok acikcasi ama kendi kullandigim mtb için çift tarafli kilitli pedal almistim XLC marka bir tarafi düz mtb bir tarafi kilitli tarzda asagidaki linkten inceleyebilirsiniz, ayakkabi icinde o butceyle shimanonun mtb ayakkabilari var 275 TL civari onlari onerebilirim

(link)

(link)

Ben kendime mtb kullanırken almıştım SPD 10 uzerinden 10 diyorum kullanmadan anlayamazsın ne kadar rahat güç kaybı sıfır şöyle dışında normal pedalda ne kadar başaran baş ayağın kayacak korkusu var SPD de yok sadece tam durmadan önce ayağını pedalda çıkarıyorsun ben öğle yapıyorum su anda yol yarış da kullanıyorum SPD yı okadar rahat ki ne söylenen boş kullan ve gor

kilitli pedal olarak lintekini almanı öneririm hem fiyatı daha uygun hemde kendini kanıtlamış bi marka antalya decathlon da var hemen gidip alabilirsin verdiğin ürünü kullanmadığım için yorum yapamıycam
(link)
aykkabı için ise mutlaka deneyerek al antalyada belli başlı bisiklet firmalarında stokta olanlardan deneyerek alabilirsin

benim kullandığım pedal ise shimano m540 ayakkabı ise shimano xc31

Dekatlonda rokrider marka ayakkabı al ayak numaran ney se onu al ama sadece bu marka için shimano ayakkabısı alırsanız bi numara büyük al ben dechatlonda hem ayakkabı hemde SPD pedal 265 TL te almıştım tavsiyemdir

Hepinizin yorumunu tek tek okudum teşekkür ederim şuan durum değerlendirmesi ve bütçe hesaplaması yapıyorum :)
@emrejon @haxem @PeDaLLı-YoRuM

@PeDaLLı-YoRuM Hocam gönderdiğiniz ayakkabıya bayıldım sanırım bunun siparişini vereceğim bütün kilit pedallarla bütün kilit pedallı ayakkabılar uyumlu mudur yoksa illa aynı marka mı olmalı dikkat edilmesi gereken konu var mıdır?

Soru net:
Evet arkadaşlar bu bisiklet ile dawnhill yapsam bisiklet dağılır mı?
Nedense hiç güvenemiyorum..

Çıkış ertelendi yarına kaldı yolculuk..

Güncellendi - Yorumlar üzerine bisikleti sadeleştirdim.

Cevapta net o bisiklet hafif arazi şartlarında güvenli kullanılabilir. Downhill yaparsan çıkan sonuçlardan kendin sorumlu olursun.
Not: Downhill yapmak kolay birşey değildir. Yetenek ister .

Ön maşan buna müsade etmez tahminice.Kadro amortisörüde yok..Bisiklette çatlak ve kırılma olması muhtemel bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Geri