Scudo Sports

Kask hayat kurtarır.

bende sedona marka kullanıyorum 45tl ye aldım 100tl lik kask gibi açıkçası , ben kaskın önemini şurdan anlıyorum duvara kafa atarak :) kasksız atamam ama kaskı takınca duvara kafa atıyorum ve hiçbir şey olmuyor kazalarda da kaskın zarar vereceğini sanmam ama bi arkadaşımın kaskını takdım kask sanki köşeli kafa için yapılmış kafaya tam oturmuyor orası biraz zararlı olabilir kask kafaya tam oturmalı

Scudo
@OsmanBayraktutan
Kaskınızın ömrünü azalttığınızın farkında mısınız?
Gerçekten ihtiyacınız olduğunuzda bir düşüş esnasında gerekli dayanımı gösteremez bu gidişle.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@emir arıca

Emir'e katılıyorum. Kaskım bir kaç sefer yere düştü de içim gitti. Zaten ucuz kaskın 3 kuruşluk darbe emme gücü var, o da gitti diye korktum :p

@mtkeskin dediğiniz bana mantıksız geldi kask aslında bildiğimiz köpük duvara kafa atmak veya yere düşmesi köpüğe ne zarar verir ki veya köpüğün üstündeki kalıba ne zarar verebilir bence istediğiniz kadar yere düşsün kaza anında bir şey fark etmez

@OsmanBayraktutan

Hayır. O köpüğü birarada tutan şey kaskın dış kabuğudur. Motosiklet kaskların da da bu böyledir eğer o dış kabuk zarar görürse kaza anında sizi koruyamaz direk bölünür ve kafanızı koruyamaz.
Açıkçası Osman kardeşim inşallah bunu bir kazada tecrübe etmezsin. Ama sen yinede fırsatını bulduğunda o kaskı değiştir ve o hareketi birdaha yapma zaten testleri yapan yapıyor ve birşey daha belirtmek isterim. Belli bir ücretten sonra kaskların koruması hemen hemen aynıdır. Ama fark eden şey hafiflik ve aerodinamidir.

Kask hiç belli olmayan bir anda lazım oluyor, geçen bornova karşıyaka yapıcaz akşam, kaskı almamışım eve uğradım kasksız çıkmayalım diye çıkalı 10 dakika olmadı birileri yolda boydan boya halat geriyor branda için dedim bu bana çarpar kafayı eğdim gidiyorum, şak halat kaskın sipere vurdu. Baktım siperliği yerinden sökmüş hafif çizmiş, hiç şakası yok bu işlerin.

Sanırım Kask için de SCUBA dalış ta bıçak için kullandığımız tabir doğru olacak..

Kask insana çok sık lazım olmaz, ama tam gerekli olduğunda yoksa bir daha da hiç lazım olmaz...

Limar 525 var bende :

(link)

Sizce nasıldır? Yüksek darbeye maruz kalmadım henüz. Kaliteli gibi duruyor. İtalyan malı ne de olsa :D

@Adem Kaya

Bende aynı kaskı kullanıyorum. Neyse ki test etme imkanım olmadı :) Fakat uygun fiyatlı diğer kasklarla karşılaştırınca kalite farkı çok bariz anlaşılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Hocam kafama tam oturmuyor bu kask. Yanlardan hafif sıkma yapıyor.
Çok sorun olur mu ne yapmalıyım?

Keşke alırken deneyerek alsaydım. :(

Şimdiye kadar Fox kasklarla kaza yapmış biri var mı peki?
Türkiye'de pek yaygın değil sanırım, yurtdışında yorumları gayet iyiydi ayrıca motokross konusunda da dünyanın en iyilerinden (kask ve giyiminde)

bir sorun çıkaracağını sanmam ama deneyimi olan varsa öğrenmek isterim, liste fiyatı 120$ kaskımın.

Bende Prowell ,eşimde Bell kask var.Eşim ciddi bir şekilde düştü.İlk kafası yere değdi kaskın üst kısmi sadece çizildi.

@Adem Kaya

Adem bey,

Bende öyle bir sorun yok, hatta o kadar iyi bir uyum yakaladım ki kafamda kask var yok hiç farkı hissetmiyorum. Sizdeki sorun zannedersem beden ile alakalı, ondada bu kask için L beden harici seçenek yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Arkadaşlar bu kasklarda kız erkek ayrımı oluyormu?Biraz garip bir soru oldu ama ben yeniyim bu sporda fazla bilgim yok.
(link)
bunu almayı planlıyorum sizce nasıldır? :)

Kasklarda erkek-kadın ayırımı var. Bu kask erkek kaskı fakat ben bu kaskı almanızı tavsiye etmem. Ben de ilk etapta ucuz bir kask almıştım, sonradan durduk yere ezilmeye başlayınca kaza anında neler olacağını hayal edip korktum ve daha iyi bir kask aldım.

Size tavsiyem Prowell veya Bell marka almanız.

Not: Ben Giro Indicator kullanıyorum.

(link)

(link)

bu iki kask arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz? fiyat performans oranları nasıldır acaba?

Bell daha iyi gibi. BTwin kafanızı pişirir, arkada neredeyse hiç havalandırma kanalı yok.

Kask insana çok sık lazım olmaz, ama tam gerekli olduğunda yoksa bir daha da hiç lazım olmaz...

Daha önce de yazmıştım ama yazışılanlara bakınca bir daha yazma gereği duydum.

Geri