Scudo Sports

Kask Aynası Yapımı

mudo77

Aktif Üye
Tepki
426
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yol bisikletine geçtikten sonra ,trafikte aynayı çok kullanan biri olarak bunun eksikliğini önemli ölçüde hissettim ve restore ettiğim Beldesan Filamingo bisikletimden gidon aynalarımı söküp Rx9300 e taktım.Fakat ondan da istediğim ve alışmış olduğum performansı elde edemedim.
img_20201009_002343-jpg.243224

Bunun üzerine kask ve gözlük aynalarına yöneldim.Açıkçası istenen fiyatlar ve benim her zaman ki gibi "Bunu bende yaparım;):krnz:"düşüncesi beni bu projeye itti.Öncelikle bana bir ayna lazımdı.Miyop olduğum için 🤓 aynanın geniş ve uzağı iyi göstermesi gerekiyordu.Önce eşimin makyaj malzemelerine gözümü diktim 😎 ama onlarda istediğim gibi değildi.😟 Nereden bulabilirim düşüncesi hafıza mı tazeledi ve 10 gün önce Bim de gördüğüm araba malzemeleri aklıma geldi:ssrtcbya:.Onların içinde kör nokta aynaları vardı.Hemen Bim leri gezmeye başladım ve aradığımı 10 tl ye bulmuş oldum,hem de 2 tane🤩.Üstelik istediğiniz yöne ayarlanabiliyordu.
1.jpg1.jpg2.jpg3.jpg
Bundan sonrası kolaydı çünkü bir 3d yazıcıya sahiptim :srnsml::cool:😎
Hemen bir tasarım bulup üzerinde biraz değişiklikler yapıp 3 saat sonunda aynanın tutacağını ve kolunu yaptım.
4.jpg4.jpg
Ve sona geldik.Bundan sonrası montajdı ve sağlam bir şekilde yapmam gerekiyordu.Bunun için cırt bantlar ve plastik kelepçeler kullandım.Gerçekten sağlam olmuştu:harika:;).Deneme sürüşü yakında,onunda sonuçlarını burada paylaşırım.
Umarım size faydalı olabilmişimdir arkadaşlar.
5.jpg5.jpg6.jpg6.jpg7.jpg7.jpg8.jpg8.jpg9.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Elinizde saglik. 3d yazıcı ile aynanın içine gireceği bir cerceve yapabilirdiniz. Hem kenarlari kırılmaz hem de düşmezdi.

• Beğen
Tepkiler: mudo77
Çok harika olmuş. Benim her zaman ilgimi çekmiştir bu tarz kendin yap uygulamaları. Siz üstüne bir 3d printera sahipsiniz. Çok şanslısınız. Ben olsam gün boyu buna kafa yorardım 😅

• Beğen
Elinizde saglik. 3d yazıcı ile aynanın içine gireceği bir cerceve yapabilirdiniz. Hem kenarlari kırılmaz hem de düşmezdi.
Teşekkürler,o tarzda bir çalışma yaptım ama çok içime sinmedi ve ayna istediğim gibi dönmedi.Aynayı japon ve silikon ile yapıştırdım bende.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Böyle uygulamalarda muhakkak kaza anı da düşünülmeli. O aparat olası bir kazada hiç hesapta olmayan başka yaralanmalara da neden olabilir. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

• Beğen
Çok harika olmuş. Benim her zaman ilgimi çekmiştir bu tarz kendin yap uygulamaları. Siz üstüne bir 3d printera sahipsiniz. Çok şanslısınız. Ben olsam gün boyu buna kafa yorardım 😅
Bu tarz şeyleri sevdiğim için 3d yazıcı aldım zaten,sürekli birşeyler yapıyorum zaten, bisiklet içinde birkaç bu tarzda projem oldu ama içime sinmediği için paylaşmadım.
Böyle uygulamalarda muhakkak kaza anı da düşünülmeli. O aparat olası bir kazada hiç hesapta olmayan başka yaralanmalara da neden olabilir. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Haklısın 3d ile yaptığım aparat sert bir yapıya sahip değil, çok kolay bir şekilde kırılıp parçalanabiliyor bu yüzden sert bir malzemenin verebileceği verme ihtimali düşük,tabii yine de dikkat etmek gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Eline emeğine sağlık kardeşim.
Güle güle kullan.

Elinize sağlık çok güzel. 3d dosyayı atarsanız ben de çalışayım bir tane :)

• Beğen
Super olmus

• Beğen
Harika bir çalışma tebrikler 👍🏻👍🏻

çalışmanız gayet güzel olmuş ama bir kaza anında ayna kırılırsa yaralanmanızı sebep olur size bir fikir olarak şunu söyleyim üzerine kaliteli ve şeffaf bir cam filmi kaplarsanız kırılma anında parçalar dağılmaz ve yaralanmayı azaltır diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir

iki teker bir adamın logosuna benzemiş

Bende de 500 var, bi tane de bana yapar mısınız🤣

Eline emeğine sağlık kardeşim.
Güle güle kullan.
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim.Atarım tabii ki
Teşekkürler
Teşekkürler
çalışmanız gayet güzel olmuş ama bir kaza anında ayna kırılırsa yaralanmanızı sebep olur size bir fikir olarak şunu söyleyim üzerine kaliteli ve şeffaf bir cam filmi kaplarsanız kırılma anında parçalar dağılmaz ve yaralanmayı azaltır diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir

iki teker bir adamın logosuna benzemiş
Olabilir mantıklı
Bende de 500 var, bi tane de bana yapar mısınız🤣
Seri üretime geçeyim olmazsa😄

Dosyalar

• kaskaynası.rar
    2,5 MB · Okunma: 6
Geçen Bim'de bu aynaya denk geldim. Kenarda kalmış aldım. Kendime yaptım bir tane. Daha önce de denemiş sevmemiştim kask aynasını, şimdi de biraz tuhaf geldi. Dışarıda biraz deneyeceğim bakalım alışırsam kullanırım. Dosya için teşekkürler.

IMG_20201220_151851.jpg

Geçen Bim'de bu aynaya denk geldim. Kenarda kalmış aldım. Kendime yaptım bir tane. Daha önce de denemiş sevmemiştim kask aynasını, şimdi de biraz tuhaf geldi. Dışarıda biraz deneyeceğim bakalım alışırsam kullanırım. Dosya için teşekkürler.

251456 dosyayı görüntüle
Kazasız belasız kullan,umarım beğenirsin.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri