Scudo Sports

Kask aynası kullanan var mı?

Bendekinin markası Zefal memnunum bayağı :D Tavsiye ederim

Scudo
Miyoplar kullanamıyor bildiğim kadarıyla.

Ben miyopum ama gözlük kullandığım için şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ^^

Çok faydası var kullanmayan varsa tavsiye ederim

Konuyu biraz hortlatacağım fakat sol gözümde görme kaybı mevcut, yinede verimli şekilde kullanabilir miyim acaba?

@BatuhanveTunahan
Kaskı her çıkardığımızda aynayı çıkarmamıza gerek kalmıyordur herhalde?

@sinemaperdesi
(link)

@emre_fb7
(link)
Plus, XLC'ye nispeten daha kaliteli duruyor sanki? Bir de XLC markasına genel olarak bir değerlendirme yapabilecek olan var mı?

Bunlar büyük değil mi kask için? Youtubede bir kanal, gözlük aynasını tanıtmıltı.Ben alacak olsam öyle bir şey alırdım, özellikle büyük şehirde ayna çok önemli.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Gözlük aynasından önce kask aynam vardı. Kesinlikle gözlük aynası daha kullanışlı.

Kullanmadım ama bir bisikletli abi de gördüm bu kadar büyük değil di 2 3 cm ye 3 4 cm dir en fazla, ince ufak birşeydi kasktan orta kalınlıkta bir tel çekmiş ucuna da çerçevesiz camı koymuş ona bakıyordu sadece bence bu kadar büyükleri ağırlık yapabilir (Biraz fazla bir bilgili abi idi bence öyle yapmasında da vardır bir bildiği)

6.5 derece miyop ve yüksek astigmatım var. Kask aynası kullanıyorum ve memnunum.

• Beğen
@UPCycling
El pompasını, gidonunu ve alyan takımını kullanıyorum. Henüz memnuniyetsizliğim olmadı.

• Beğen
@Bahadır ÖZEL
Gözlük aynası, tümsek ayna olmaması yönünden yeriliyor. Kask aynaları genelde dış bükeyken gözlük aynaları normal ayna oluyormuş. Hem görüş açınıza daha az görüntü sığıyor, hem arabalar çok daha yakın görünüyormuş. Siz ne diyorsunuz?

@UPCycling
Kask aynasında sadece arkada araç var mı yok mu onu görebiliyordum. Gözlük aynasında istersem plakasını bile okuyabiliyorum. Araçlar daha büyük görünse bile alışılıyor iki dakikada ve ben daha büyük bir alanı görebiliyorum, ayarlamakla alakalı olmalı.
Bunların dışında kask aynasının kazara kırılması başına bir şey gelmesi daha kolay benim o şekilde kırıldı gitti mesela. Gözlük aynası o bakımdan da daha rahat.
Tabi şu var aynayı takarken gözlük sapına zarar verebilirsiniz. Eğer bisiklet dışında da kullandığınız marka bir gözlük ise kask aynası tercih edin. Benim sadece bisiklet ile kullandığım gözlüğüme takılı ve hiç takıp çıkarmıyorum.

• Beğen
Bende ayna konusunu araştırıyorum. Ilk defa kullanicam. Gözlük aynasının en verimli olduğu ile ilgili görüş birliği var sanırım.

Yalniz benim korkum, gözlük ve kask aynalarinin olasi bir kaza sonucu göze zarar verme gibi bir yaralanmaya yol acmasi. Bu yuzden titremesinden dolayi, goruntunun net gorulememesinden şikayet edilen gidon aynasina daha bir yatkinim.

@enes_vl Gözlük aynası gözlük sapına zigzag şeklinde geçmeli olarak tutturuluyor. Yani kazara elinizle çarpsanız bile çıkabilir. Bir kaza anında kolayca ayrılacaktır bence

Zefalin aynasından kullanıyorum. Memnunum.

• Beğen
Tepkiler: five
Dümenden bir şey gibi geliyor.Aynayı takınca arkada ne kadar fazla tehlikenin döndüğünü daha iyi anlarız ve bu sefer aynaya bakmaktan yola bakamayabiliriz.Naçizane fikrimdir.

yol bisikleti için minik bir gidon tıpası aynası aldım, kask aynasından daha pratik geldiği için. şimdilik memnunum, tavsiye ederim.

Geri