@amoush00
Sevgili dostum 15 tllik Aynanın sabit açı ile duracağını tabii ki öngöremeyiz.
Kullandığım aynanın ayar vidası var, sıkınca titreşimlerden etkilenmiyor.
Ayrıca dropbara geçince de anlık bir el hareketiyle ayarlayabiliyorum, alıştım.
Yani bu kask aynası denen olayı kim icad ettiyse Allah ondan razı olsun, Nur içinde yatsın
Ben de kullanıyorum kask aynası. Zefal den 40 liraya almıştım sanırım, modeli bilmiyorum. Öneririm. Ufak olduğuna bakmayın gözünüze yakın mesafede olduğu için ayrıntılı bir şekilde görüntüyü alıyorsun (Göz bozuk değilse) ve kaliteli ayna. Kafanızı hiç arkaya çevirmeye gerek kalmıyor. Hem de çok hafif kafada ağırlık falan da yapmıyor. Gözünle hafif arkaya bakıyorsun sonrasında gönlün rahat.
Bende almayi dusunuyorum ama sola bakarken sikinyi yasamiyorum saga bakarken sikinti yasiyorum. Sag icin de kullanilabiliyormu hic saga takani gormedim onun icin soruyorum
@oktayakgoz Ayna kaskın üzerinde sol tarafta durunca, aynanın 1/5 kısmı kişinin boynunu göstererek arkasını gösteriyor, yani alınacak bir ayna arkayı sağ sol full gösterir, sağa takmakla sola takmak fark yok, önemli olan arkayı görmek...
Ben Plus aldım, 30 TL 'ye aldım ama baktım şimdi nete 25 Tl filan mış.. Ama gerçekten memnunum. Çakırdan çukurdan etkilenmiyor, kalitesi belli ediyor zaten, basit bir şey değil. tavsiye ederim.
@Kuzey Ege yollarda bazen ayrimlarda saga dogru serit degistirmem gerekiyor. Sag tarafi kontrol ederken zorlaniyorum. İlk atlattigim ciddi kaza da bundan oldu.
İnsanın doğası gereği yüzünü ne tarafa dönersen o yöne ilerlemeye başlıyorsun. Kısa bakışlar sorun olmasa da ne olduğunu anlamak için bir kaç saniye dönüş düşmenize sebep olabilir. Turlara tekrar başlayınca benim de ilk alacağım ekipman olacak.
@Gökhan Taflan
Evet ben dün bu sebeple düşüyordum. Bisiklet ister istemez Kafanı çevirdiğin yöne gitmeye başlıyor. Özellikle yol bisikleti bu konuda daha hassas.
Arkadaşlar tavsiyelerinizi titizlikle değerlendirdim ve sonunda bir kask aynasi kullanicisi oldum evet biraz teferruatli fakat memnunum,trafikte şehir içinde vazgeçilmezim oldu,ani sollamalardan ani ataklardan önce son derece iyi görev yapiyor,herkese çok teşekkürler.
Motorsikletten bisiklete gecis yapan birisi olarak arkayi gormek icin halen gidonda ayna ariyorum ne zaman alisacagim arkaya bakmaya bilmiyorum ama kask'a takilan ayna olayini yapmayi dusunuyorum. Cunku arkaya bakarken hem denge sorunu yasiyorum hemde o sirada onumde gerceklesen olaylardan habersiz oluyorum. Bence ayna kullanimi oZellikle arac trafiginin yogun oldugu sehirlerde cok onemli.