Scudo Sports

Kask altındaki bandana

mahir aslan

Aktif Üye
Tepki
75
Arkadaşlar herkese selamlar ! birşey dikkatimi çekti arkadaşlarımın çoğu kaskın altına bandana takıyor hatta yazmalı başörüsü takan arkadaşlarımı gördüm :) sebebi nedir ? sadece görsellikmi :cool: yoksa başka sebepleride varmı ?

Scudo
Bandananın teri emmesi; kolay yıkanabilir olduğu için kaskı boşuna kirletmemek; güneşten daha iyi korunmak gibi nedenler sıralanabilir. En azından ben bu sebeplerden takıyorum; belki bilmediğim başka faydalarda vardır.
Estetik kaygılar için bir şey diyemeceğim birde işin bu yönü var tabi.

bandana olarak markalı bir şey(buff gibi) mi kullanıyorsunuz yoksa herhangi bir şey de iş görüyor mu ?

ewet geçerli sebebleride varmış tabi ! ama bence görünüş olarakta şık duruyor :)

Benden bir soru öyleyse, kask taktığımda kaskın deliklerinden terim sürekli buharlaştığı için rahat bir şekilde sürüş yapabiliyorum. Bazen alnımdan burnuma doğru hücum eden tanecikleri de eldivenle siliveriyorum. Bandana sürekli emdiği teri çabuk kurutabiliyor mu? Yani bir süre sonra başında ıslak bir bezle sürüyor etkisi yaratmıyor mu?

@mahir aslan

yazmali basörtü takan bayan mtb ci miydi acaba?:D :D :D

Halil'e katılıyorum, havalandırma delikleri tamamen yeterli olmasa bile daha cabuk buharlaşma sağlıyor. arka cebe bir bandana atıyorum ben ama durdugumda teri silmek için veya önden cok akarsa arada silmek için.(gerçi gözlüğümün kenarından kayarak akıyor gözüme gelmeden)

@HaliliOzturk

Sinüzit sahibi olduğum için soğuk ya da rüzgârlı havalarda bandana kullanıyorum, marka vermek gerekirse Buff olandan. Bandana teri çabuk kurutmuyor. Hatta sıcak havalarda tavsiye etmem. Ama hava soğuk ya da rüzgârlı ise, hele hele de sinüzitiniz varsa kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çok kere kaskın deliklerinden giren hava yüzünden başağrısı çektiğimi bilirim. Üstelik terleyince rüzgâr kafaderisine daha şiddetli nüfuz ediyor.

@Zuhâl

Kış konusunda haklı olabilirsin Zuhâl, hatta ben de kış yarışlarında polar bere üzerine kask taktığımı hatırlarım. Terim o havada öyle de böyle de kurumayacak bari kafam sıcak kalsın mantığıyla hareket etmiştim. Ama özellikle şu yaz aylarında nasıl olur onu merak ediyorum.

Sıcak havalarda açık renk kask seçimi daha mı uygun olur acaba ? En azından sıcakta kask beyaz ve tonları renginde ise bandanaya gerek kalmaz diye düşünüyorum.

eğer dik rampa varsa veya uzun süre yüksek hızda kullanırsam ter kaskın kenarlarından yüzüme akmasın diye kendi ürettiğim serpuşu kaskın altına takıyorum. normal zamanda da rüzgarın alna direk temasını önlediği için hastalığa karşı bir önlem aluyor. aynı serpuştan 2-3 tane yaptırmıştım. birisi başımı korurken diğerinide ensemi korumak için kullanıyorum. bugünlerde eğer ağaçlık veya kırsal bir alandan geçersem ,polen ve veya uçan böceklere karşı önlem olarak boğazımdaki serpuşun ucunu burnuma takıyorum. siyah likralı kumaştan yaptırmıştım ve çok ucuza maloldular bana. dışarı çıkarken olmazsa olmaz aksesuarlarımdandır.

@gokdaltercume

bayan değildi ! uzun bi tura çıkmış iki arkadaşda gördüm , hatta bukadar uzun bandanayı nerden bulmuşlar die merak ettim dikkatli baktığımda uçlarındaki yazmaları gördüm:)

Benimle tura katılanalar bisikletimin boyun demirine bir bandana bağladığımı bilir.. Diğerini ter için başımda tutar arasıra değiştiririm çok ıslandığında..

Bir de arkadaşlar, bandana çok iyi bir ilk yardım malzemesidir;)

buff marka bandana alcakların dikkatine yarın 12ye kadar satın alabileceğiniz bir site var.fiyatıda piyasaya göre çok iyi.
bitenekadar.com sitesinden sadece yarın öğlene kadar alabilirsiniz.2 tane aldık eşim ve bana;)

@HaliliOzturk

Üstad bende kilo var bir hayli tempolu yada rampaya vurunca kask deligi eldiven falan kar etmiyor kör oluyorum resmen :)

@ikidiriki

içindeki sıkıştırılmış köpük zaten bir şekilde ısı izolasyonu yapıyor. dış kabuk sıcaklığının kafada hissedileceğini pek sanmam. delik sayısı ve genişliği hem dışardan gelen rüzgar hem içerden çıkmaya çalışan buhar için önemli olacaktır kanaatimce.

kaskın deliklerinden gelen güneş ışınlarını kesmesi de cabası olsa gerek..
teri emmesi..
sıcak zamanlarda ıslatıp başınıza taktığınıza verdiği ferahlık (sinüziti olanların yapmaması gereken bir olay)
iyidir bandana gerçekten tavsiye olunur herkese..

• Beğen
Tepkiler: Vural UZUN
Bandana kullanmayı hiç düşünmemiştim, faydalı bir alışkanlık gibi görünüyor... bir parça şile bezi de kullanılabilir, çabuk kurur rüzgarın da etkisiyle.

Kulakları da gereğinde soğuktan, güneşten veya böcekten korumaya yarayabilir (böcekle başım yeni belaya girdi de).

Geri