Scudo Sports

Kask almalı mıyım?

@Tahir Keskin
altımdaki bisiklet salcano ng 650 olunca o kadarda prof. görünmüyorum doğrusu :p

Scudo
@huseyin keskin

Öyle düşünmeyin,şu an kullandığım bisikletim çoğunluğu siyah olan ve çok dikkat çekmeyen bir bisiklet ve inanın kaskımı takmadan dışarı çıkmıyorum ve daha çok dikkat çekiyorum,bunu da can güvenliğinin yanında bir bonus olarak düşünün :)

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin KESKİN
@huseyin keskin

Anlıyorum kardeşim seni ben yaz tatilinde memlete Şarkışla'ya(Sivasın bir ilçesi) gittim bisikleti(bisiklet ng 650) de götürdüm. Tabi ben her zaman ki gibi normal Kask-eldiven taktım gidiyordum merkezde sürdüm bir an fark ettim ki herkes bana bakıyor. Sonra soluklandım biraz küçük bir çocuk geldi bana "Abi sen turist misin" dedi. Gerçekten sivasta en azından benim yaşadığım ilçe de çok garipseniyor ama nasıl batı tarafı bu kültürü tanıdıysa oralarda tanıyacaktır bugün sen takarsın yarın başkası heveslenir o takar ve bu ön yargılar kalkar sen bu sistemin bir parçası olabilirsin belki de kurucusu hadi koçum göreyim seni

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Umut Tekin

benide bazen bisikletten indirip bir tur atıp geri veriyorlar ha yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlarım değil 40-50 yaşındaki amcalar :D

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
bence almalısın arkadaşın 50-60 lira bişey bell marka kasklar var, pazar günü edirne de turdaydık 15-20 km hızla giderken önümde ki abi dalgınlıkta taşı farkedemedi teker sekti ve kafasını asfalta çok sert bi eşkilde vurdu kask kırıldı ama kafası sağlam yani hayat kurtarır mutlaka gerekli, saygılar.

Kask olmazsa olmaz bir şey dir. ben de alışamadım zor oldu kaska alışmam ama bisikleti alır almaz aldım, bir de sen 50 tl çok diyorsun benimkinin fiyatını görsen ikinci bisiklet almaya karar verirdin. Limar 910 var bende kafanla bütünleşsin kask bisiklete bindiğinde vücudunun bir parçası olduğunu kabul ettir kendine derim.
Son pişmanlık fayda etmez güzel kardeşim, kazasız pedallamalar sana.

@Cemre Can Süral

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin KESKİN
kaskda hala gelmedi aradım sordum iptal etmişler...ilk siparişi verdiğimde tamam yolluyoruz demişlerdi ancak bugün aradığımda ellerinde olmadığını söyleyerek 1 hafta sonra aynı siparişi tekrardan vermemi istediler.
not:özceylan bisikletten bahsediyorum

Kimsenin sözüne kulak asmamalısınız görüntü konusunda,
Allah korusun düştüğünüzde, daha kötü fiziksel yaralar alabilirsiniz.

Sonuçta sizi gören çocuklar, " aa bak abi kask takıyor" sırf bisiklet aldırırken bile kaskı isteyebilir.

Yada, babasına veya annesine abinin kafasında ki ne diye sorduğunda, Kafasinda ki kask, düşerse başını koruyor demesi bile,
cocuklarin veya duyanların önemli olduğunu anlamasına yetebilir :)

@Hüseyin Gündoğdu

Katılıyorum. Örnek teşkil etmek ve bu sayede insanları teşvik etmek açısından oldukça önemli olduğu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Evet almalısın. Ancak kaska güvenme fazla kask sadece kafanın üst kısmını koruyor Yüz üstü düşüşlerde hiç birşey işe yaramaz ön freni sıktım yüzümü yere çarptım iki dış kırık üst dudak patlak üç hastane dolaştık diktirmek için sağ dirseği yere çarptım 6 gün alçıda kaldı kask takılı değildi takılı olsada hiç işe yaramaz dı. yinede takmak lazım şehir içinde sürücüler daha ciddiye alıyor o zaman.

Not Aralık ta düştüm dislerimi hâlâ yaptırmak için uğraşıyorum devlet hastanesi işte. Ve artık elim ön frene gidince aklıma düştükten sonra yüzümü yerden kaldırınca yerde gördüğüm kırık dişim geliyor.

@mustafa genç
Siz kaski sadece ciddiye alinmak icinmi takiyorsunuz. Düsününki yüz üstü degil de disiniz ve kolunuz kirilacak sekil de beyninizin üzerine düsseydiniz neller olabilirdi. Kask insanin tüm vücudunu korumak cin degildir, sadece kafayi yani beyni korumak icindir.
Neden derseniz... disiniz kirilmis, dikis atilmis ve kolunz kirilmis ama sakat kalmadan ve allah gecinden versin ölmeden hala yasaminiz devam ediyor.
Dedigim gibi o sekil de beyninizin üzerine düsmüs olsaydiniz allah korusun sakat kama tehlikesi yada ölüm tehlikesi bile olabilirdi, böyle bir durumda görürdünüz kaskin faydalarini.
Bu durumda kaski sadece ciddiye alinmak icin degil de en önemlisi sagliginizi daha dogrusu beyninizi korumak icin takilmasi önerilir.

Bence kaska fazla güvenmeyin diye öneriler de bulunmayin, bu tür önerilerle insalarin sagligi ile oynaya bilirsiniz.

Bir önerim olacak size, eger komple vücudunuzu korumak istiyorsaniz downhill donanimi tavsiye ederim. Kollarinizi bacaklariniz ve %90 tüm her yerinizi korur ve fullface kaskda tüm kafanizi yani bogazdan beyine kadar korur. :)

@mustafa genç

Benim gibi tam boy downhill kaskı ve body armor giymek için bir sebep daha...

@Murat Cömez

Sevgili Murat, gülme :D valla ben bu dediklerini giyerek şehir trafiğinde geziyorum.

@halil ibrahim duran

Yok halil ben kesinlikle DH donanimi giyilmesine gülmedim. Yanlis anlama beni, ben senin öyle giyindigini biliyorum ve giyenlere de gülmem, sonucta giyinmek icin üretilmis. Hele hele güvenlik icin olunca hic gülmem aksine taktir ederim.
Benim gülümseyen smile sadece yorumum yanlis anlasilmasin diye sonuna ekledim.

@Murat Cömez

Şaka yollu takılıyorum :D maytap geçmediğini biliyorum.

allah korusun daha hiç düşmedim nede düşme tehlikesi atlattım.ama araba çarpma tehlikesinden kaçamadım.

Günümüzde çoğu kasklar kafayı kısmen koruyor.Yere çenenizin üzerine çakılsanız dağılan çenenizi kask koruyamamış oluyor.Kullandığımız kasklar görünüşten ve etkinliklerde üzerimize tepkileri çekmemek için kullandığımız ortada.Her kaskın malzemesi de köpükten ve pvc den imal edilme inanın kafanız kasktan daha sağlamdır.Downhill kapalı kasklarda bisiklet fiyatlarına satılıyor.Bir bakıma mecbur bırakılıyoruz.Paran varsa zarar görmessin hesabı.

Bu tip soruları çok gereksiz buluyorum.Kaskı tartışmak çok anlamsız kesinlikle gerekli bir aksesuar.Ayrıca kaskın sağlamlığından kasıt kırılmaması değil ;zaten kırılması beklenen bir şey yanlış yorumlardan kaçınalım lütfen.Kask kırılarak gelen şiddeti absorbe etmiş oluyor istenen bu zaten.İster kaliteli ister kalitesiz kasksız olmaktan her zaman iyidir benim görüşüm bu .Benim değil dünyanın ve teknolojinin görüşü bu.

@Hüseyin KESKİNBunun profesyonellikle veya amatörlükle ilgisi yok kaskın kafayı koruması tamamen fizik kurallarıyla ilgili dolayısıyla sizi ilgilendiriyor.
Not:Etraftan çekinmeyin alışırlar hemen.

Soner bey, merhabalar...
Bu konu hakkında görüşlerimi yazmak istemiyordum ama, iğneleyici, biraz da hakaret eder vari yorumunuzu görünce birkaç şey eklemek istedim. Öncelikle, "Kask meselesi ile ilgili olarak bakış açımızı yansıtan bir sloganımız var; Ya kaz kafalısınızdır, ya kask kafalı" derken, benim gibi kask kullanmayan insanlara hakaret etmiş oluyorsunuz. Bir öğretmenden, daha kibar, daha kırıcı olmayan bir ifade kullanmasını beklerdim.

Evet, kask bir önlemdir ama, sadece kask takmakla bütün risklerden kurtulunmuş olunmuyor. Kendiniz söylemişsiniz; 2005 senesinden beri defalarca kask kırmışsınız. 21 senesi uzun yolda olmak üzere, 30 yıla yakın bir süredir bisiklete biniyorum, kask kıracak bir tane bile kazam olmadı. Kendi hatalarımdan kaynaklanan, sadece 2 tane önemsiz kazam oldu. Kazaları yaptıktan sonra, hatalarımı anladım, dersimi aldım, pansumanlarımı yaptım ve seyahatlerime aynı hızla devam ettim. Bisiklet giysileri, ayna ve kask kullanmadan, yılda 8000-10000 km yol yapan, Ankara gibi iğrenç bir trafiği olan, çukurlarla dolu bir şehirde fixed kullanan birisi için 2 tane kaza, devede kulak bile sayılmaz. Kask ve önlem almaya yönelik herhangi bir şeyi tavsiye edebilirsiniz ama umuma açık bir alanda, kimseye hakaret edemezsiniz. Bu arada, kadın olmasına rağmen, kask ve bisiklet giysileri kullanmadan, en ufak bir kaza yapmadan muhteşem bir Avrupa seyahati gerçekleştirmiş bir arkadaşım var. Yollarda tanıştığım, uluslararası yol yapan, kasksız birçok bisikletçiyi de örneklere ekleyebilirim.

Kasktan önce öğrenilmesi gereken, hatta zaman içerisinde öğrenilerek ezberlenmesi gereken şeyler var ki, bunlar kask takmaktan çok daha önemli bence. Kaza nasıl geliyorum der ve bu olası kazalardan nasıl kendimizi koruruzu bilmeliyiz. Kaska gelene kadar o kadar çok parametre var ki... Stresli, gergin, sinirli bir halde bisiklete binmek, kişiye kaza yaptırır. Parçaları düzgün çalışmayan bisikletle yola çıkmak, kaza yaptırır. Havası doğru ayarlanmamış, eski, esnekliğini yitirmiş lastiklerle yola çıkmak kaza yaptırır. Uykusuz seyahate çıkmak, kaza yaptırır. İyi beslenmemiş bünyeyle seyahat etmek kaza yaptırır. Bisikletle gezilen bölgedeki toplumu, o bölgenin coğrafyasını, iklimini tanımamak, kaza yaptırır. Seyahat esnasında, dikkat dağıtacak öğeler, davranışlar vs kaza yaptırır. Korkular, anksiyeteler, agresif hareketler ve diğer tüm psikolojik rahatsızlıklar kaza yaptırır. Yol zemininin durumuna hakim olamamak, kaza yaptırır. Bunların yanı sıra, kask takmanın ekstra önlem olduğunu düşünenler, kask takınca kendini güvende hissedenler de kasklarını takacaklar elbette... Yalnız, şu biline ki; saatte 80 kilometre hızla giderken düştüğünüzde, kafanızda değil kask, miğfer bile olsa, boynunuzun kırılmasına engel olamaz.

Bu arada, internette paylaşılan, Gopro ile çekilmiş bisikletçi videolarını görüyorum. Etraf magandalarla, dikkatsiz sürücülerle, kaba saba insanlarla dolu. Kafamıza kask taktığımız zaman Hollanda'ya ya da İsviçre'ye ışınlanmıyoruz; o magandalar değişmiyorlar. Taksicinin ya da dolmuş şoförünün yanlış bir dönüş yapacağını, kapısını aniden açıp yola fırlayacağını önceden bilmek, daha sonra da bu magandalarla da dalaşmamak yine bizim lehimizde olacaktır.

Bütün önlemleri aldığımı, bu şekilde de daha rahat hareket ettiğimi düşündüğüm için kask kullanmıyorum ama yine de kask konusunda, birilerini olumsuz etkilemek istemiyorum ve asla kask takmayın demiyorum. Sadece, kullandığınız "kaz kafalı" ifadesine çok kızdığım için bunları yazdım. Umarım diğer yazdıklarımın da bir faydası olmuştur.

Web sayfamda da anlattıklarımla ilgili de şöyle bir yazı yazmıştım. İlgilenenlere...
(link)

• Beğen
Tepkiler: sivribey
Geri