Scudo Sports

Kaset dişli (ruble) sökmek ve takmak

@el_Aksa_1903 geç gördüm msjları kusura bakmayın.
O ruble o anahtar ile sökülmez :(
İki tane delik görüyorsunuz mile yakın kısımda onun için anahtar almanız gerekiyor... Eski mahalle bisikletçilerinde bulunur muhtemelen.
Yakın bir yer varsa götürüp söktürün. Sakın tornavida çekiçle girmeyin zayıf malzeme parçalanır.
Kolay gelsin

Edit: videoda ruble çeşitleri var. Yardımcı olabilir

Scudo
Elinizdeki alti kullanmak için o gözüken vidayı sökmeye denediniz mi?
Sıkıntılı kısım,eğerki ruble çok çok uzun zamandır sökülmemişse,anahtarı döndürmek seni baya terletecektir.:D O rublenin sökülmesi için türlü türlü hareketlere girdiğimi bilirim :koptum:

Arakadaslar bu vudali ruble gibi gordum..hocam su yagi pisi temizleyip tekrar foto atarmisiniz..bu kaset degil bence..28 dislide mftz21 yazisi varmi acaba..eger oyleyse vidali ruble.ve size basta linkini gonderdigim anahtar lazim..yagdanmidir bilmiyorum ama bende supheye dustum simdi kasetmi vidami..??:eek:

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@JusTiMe plastik kelepçe kullanarak rubleyi jant tellerine sabitleyip sökebilirsiniz(kaset ruble ise)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@el_Aksa_1903
Ben cevabı size yazmamıştım ama olsun :) bende de bit anahtar mevcut hem kaset hem vidalı sisteme uygun baya işimi görüyor sizin attığınız fotoğraftaki ürün vidalı rubleye uyum sağlar belki kaset rubleyede uyabilir.

• Beğen
Sonunda söktüm çok zor oluyormuş sökmek.:)
IMG_20180201_200148.jpg

Dosyalar

• IMG_20180201_200150.jpg
    IMG_20180201_200150.jpg
    91,6 KB · Okunma: 23
  • IMG_20180201_202003.jpg
    IMG_20180201_202003.jpg
    50,6 KB · Okunma: 22
  • IMG_20180201_202011.jpg
    IMG_20180201_202011.jpg
    73,6 KB · Okunma: 23
@el_Aksa_1903
yuvaya rahat giriyorsa doğru alettir onla sökülür. eğer bisiklete çok yüklendiysen çok ağır pedal bastıysan sökmesi çok zor olacak benden söylemesi :)

• Beğen
@el_Aksa_1903
O vurma esnasında ruble zarar vermiş olmayasın? :) Bende bir keresinde sökmekte baya zorlandım,bildiğin kavgaya girdim,gözüm döndü.O ruble oradan çıkacak neye mal olursa olsun diye iyice üzerine gittiydim, 2 jant telini kırmıştım.:p Birde ruble gevşesin diye iç kısmına bir demir aracılığıyla çekiçle vurmuştum,rubleden şıkır şıkır sesler geliyordu.rubleyide değiştirdik sonra.:komik:

@Raptor8 yok zaten mil değiştirmek için söktüğüm için ona dikkat ettim kazasız belasız hallettim ama hiç videolarda anlatıldığı gibi değil çok zor:)

@el_Aksa_1903
Vidalı rubleleri uzun süre sökmediğiniz zaman sökümü zor olur ama söketkrn ayağınız yardımıyla dhaa rahat sökenilirsiniz anahtarı aparatın üzerine sıkıca tutturun muhtemelen kurbağacık anahtarla sökmüşsünüzdür dediğim gibi daha iyi olur.

• Beğen
@Murat B. İkisini de aynı anahtar açar.

Merhaba arkadaşlar mtb bisikletimin daha önce kaset dişlisini söküp temizlemiştim daha sonra yerine takıp kullanmaya devam ettim geçenlerde bu temizliği tekrar yapmak için zinciri söktüm kaset dişliyi sökeyim dedim ama daha önce nasıl sıktıysam dişliyi sökmeyi başaramadım hatta ruble tutucu üstündeki zincir koptu ama ruble banamısın demedi bisikletçiye götürdüm adam garip bir şekilde ruble tutma anahtarı getirdi kalın zincirli bende olan incesi koptu dedi doğru dürüst tutmadı tabi dişliyi tuttuğu kadar denedi açamadı bijon açma/kapama tabancası getirdi rublede pas yok ama pas sökücü sıktı bu sefer tabancayla açayım derken rubleyi kaydırıp elini kesti anlayacağınız ruble kabusum oldu şu an nasıl açıcam ben bunu var mı fikri olan ?

Rubleye zincir sökme zımbirtısını takıp jantı mengeneye alın. Bir kişi ruble tutma aletini, diğeri jantı çevirsin. Çıkarsa rubleyi bir kontrol edin. O kadar zorlamadan sonra hasar almış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@Mustafa Zeybek valla bijon tabancası ile açamadık sizin dediğiniz şekilde biraz zor gözüküyor olmadı araba lastik tamiri yapan bir yere gidip göstericem daha kuvvetli bir tabancayla deneyelim bakalım rublenin hasar alması önemli değilde çıkmaması canımı sıkıyor.

Arkadaşlar göbekleri değiştirip artık kaset dişliye geçmenin vakti geldi diyip arka ve ön şeklinde göbek takımının siparişini verdim.

Elimde anahtarı olmasına rağmen bir türlü sökemedim dişliyi, anahtar eğildi ama yine de çıkmadı bir türlü lanet dişli.

Bu arada eski tip vidalı tarzda ve yaklaşık 4 yıldır ilk defa sökecektim ama olmadı.

Farklı bir çözümü var mıdır acaba? İnanın bana bugünden sonra eski tip vidalı bir göbek hayatta kullanmam, kasete geçeyim hayırlısıyla.

Geri