Scudo Sports

Kartepe 14. sefer

Teşekkürler. Tok karına başladım ve çok fazla sıvı tükettim ondan herhalde.Daha önce de bol bol çalışma yapmıştım ki rampa henüz o kadar da zorlamamıştı zaten henüz başındaydım.Malesef bi bilgim yok.

Scudo
@berkant kızık

en kötüsünü yapmışsın tok karnına o rampalar intihar gibi bişey oraya yemekten 1.5 2 saat sonra çıkıcan mide tam kıvamında olduğu zamanlar. artık bidahki sefere acı bir tecrübe olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Raşit S

Malesef hep deriz Türk milleti hoşgörülü, yardımsever diye ancak bu çok küçük bi kesim için geçerli bugün bir daha görmüş oldum.Aslında hava soğuk değildi , ancak rüzgar beklediğimizden fazla vurdu o biraz etkili oldu.

@berkant kızık

Antrenman sırasında mideniz boş yada boşa yakın olmalıdır. Çalışmanız için kaslarınızın kana ihtiyacı vardır. Bu nedenle sindirim sırasında, herhangi bir aktivite yapılmaması sağlık açısından gereklidir. Hem sindirim hem de kasların kan ihtiyacı için, kalbinizi kan pompalamaya zorlamamanız iyi bir çalışma ve kalp fonksiyonları bakımından dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yemekten sonra çalışmaya başlamak için geçmesi gereken sürenin en az 90 dakika olması şarttır. Ancak, çok uzun süreli açlık da, anî şeker düşmesi, yorgunluk, baş dönmesi vs. gibi sıkıntılara yol açabilir.

• Beğen
Geçmiş olsun

Havalar soğudu vücudun üst tarafı hareketsiz kalıyor dikkatli giyinmek lazım, soğuk çarpmış olabilir.

@Hakan Beşikçi

katılıyorum birinin sözüne uydum bir kaç gün önce termali çıkar bu havada giyilmez dedi. termali çıkardım terliyorum diye, sonuç dün nezle bugun öksürük. bisiklet forma, rüzgarlık zaten vardı ama termal içde olmayınca, soğuk rüzgar çok fena çarptı beni. bir daha termali çıkarmam artık. akşam 6 7 den sonra çok fena çarpıyor rüzgar.

• Beğen
dostlar maşallah mesajlar gelmiş,
iskender sen çok iyi idin ,gölçükte bi adet jokeyimiz var ,aksilikler oldu ,berkant geçmiş olsun,evet furkana çağrıyada geçmiş olsun kafanıza takmayın 2009 temmuz ayında benim başıma neler geldi ama takmadım,
soğuk beni çarpmadı en altta termal üste bisiklet forma ve nortwave asla üşütmedi,10 dakika geçikme oldu,ve ani rüzgarın hızı evet 21 km idi,bu bizi sersemletti suadiye köyden tırmanış 10.30 da başladı,izmit belediyesi yukarı kadar olmasada asfalt dökmüş yarın orası maşukiyeye döner ve kartepe biter,yerine tavşanlı deriz,
saat 13.15 de olayı noktaladım virajdan kartepenin göründüğü yerde durdum 14 km rampa çıktım 800 metreside var,otele çkmadım 1 km 200 metre var idi çünki suadiye köyden korcan ben iskender çıktık diğer dostlar bi anda uçtular,yol ayrımı var idi ve sağa girilecek idi,ben grubun girmiş olduğunu tahmin ettim önden iskender ve korcan koptu 10 km ' ye geldiğimde şüpheler vardı bende,acaba bi terslikmi oldu meğersem erkan-bahtiyar çağrı berkant furkan kerim ve bize sonra katılan alper sol yola girmemişlermi tabi bi karışıklık oldu,erkanın kafasını karıştıran sağ yan yola girişte izmit belediyesi yolu kapatmış idi ben o yola asfalt döküldüğünü anladım açıkçası çok güzel olmuş,evet rahat çıktım ,paraşüt tabelaya vardığımda içimde sıkıntı var idi ,tabeladan girdim 4 km kalmış idi arkadan bir ses erkan haberi verdi yalnış yola girilmiş idi,devam ettim ekipsiz çıkmak beni son derece rahatsız etti çünki dostlarım yok idi ve kartepe oteli uzaktan gördüğümüz yerde durduk sonra bahtiyar geldi korcan ve iskender ile cepten konuştuk sizi bekliyoruz diye aşağı inmeliydik dostlarımızın durumuna üzüldük,nitekim inerken ciddi bir soğuk var idi tedbirli idim evet tabeladan sonra yol berbat,aşağıya indik karınlar zil çaldı suadiye dışında restorana girdik lahmacun var idi,saat16.00 de topukladık ve saat 18.45 de yalovada idim bahtiyar ile son 5 km atak yaptım bahtiyarın km ' si 38 ' i görmüş bahtiyar arkamda gölge gibi takip etti beni ,sona doğru son km'de erkan-korcan fena bastılar bizden önce yalovaya vardılar,
evet açıkça bu yolun yapılması demek artık oralarında araç ile dolması demek bakacağız durumlara tabi 203 km ' den 1 km 200 metre düşülürse bu gün o kadar km yaptım

Ben 2 hafta önce cuma günü Maşukiye'den çıktığımda çıkarken 4-5 araç vardı, inerken hiç araç yoktu öğlen saatlerinde. Zaten tepede otel hariç bir yer yok kış sezonu hariç yolun kalabalık olacağını sanmıyorum.

Hepinize geçmiş olsun. Önemli olan kazasız belasız bitmesi.

• Beğen
ilk kez gidenlerin acemiliği olması çok mantıklı benimde oldu çünki,ama ikincide asla affetmedim,kartepeyi araçsız almak açıkça hobim oldu allah sonumu hayır etsin, ama bu işten zevk aldığım bi gerçek çünki olayı sevdim.

Berkant dostum çok geçmiş olsun sağlık herşeyden önce gelir bu yaşadığın sıkıntı hepimizin başına gelebilirdi. Üzüldüğüm bir noktada karşılaştığın durumlara oldu malesef bizim ülkemizde insana yeterince değer verilmiyor. Bu zor şartlar altında bu gibi durumlarda karşılaşmak çok üzücü bir durum.

Ben-Çağrı-Kerim-Alper çok sıkıntılı süreç geçirdik. Detayları daha sonra yazacağım.

Turu kazasız belasız tamamlayan Performans 216 Ekibinin üyelerini tebrik ediyorum. ( Korcan, Erkan, Kudret Abi ve diğerleri)

erkan sen iyi kareler yakaladın boş bi zamanında atıverirsen sevinirim benimkiler kötü çıktı kamerayı sallamışım,

dostlar maşallah mesajlar gelmiş,
iskender sen çok iyi idin ,gölçükte bi adet jokeyimiz var ,aksilikler oldu ,berkant geçmiş olsun,evet furkana çağrıyada geçmiş olsun kafanıza takmayın 2009 temmuz ayında benim başıma neler geldi ama takmadım,
soğuk beni çarpmadı en altta termal üste bisiklet forma ve nortwave asla üşütmedi,10 dakika geçikme oldu,ve ani rüzgarın hızı evet 21 km idi,bu bizi sersemletti suadiye köyden tırmanış 10.30 da başladı,izmit belediyesi yukarı kadar olmasada asfalt dökmüş yarın orası maşukiyeye döner ve kartepe biter,yerine tavşanlı deriz,
saat 13.15 de olayı noktaladım virajdan kartepenin göründüğü yerde durdum 14 km rampa çıktım 800 metreside var,otele çkmadım 1 km 200 metre var idi çünki suadiye köyden korcan ben iskender çıktık diğer dostlar bi anda uçtular,yol ayrımı var idi ve sağa girilecek idi,ben grubun girmiş olduğunu tahmin ettim önden iskender ve korcan koptu 10 km ' ye geldiğimde şüpheler vardı bende,acaba bi terslikmi oldu meğersem erkan-bahtiyar çağrı berkant furkan kerim ve bize sonra katılan alper sol yola girmemişlermi tabi bi karışıklık oldu,erkanın kafasını karıştıran sağ yan yola girişte izmit belediyesi yolu kapatmış idi ben o yola asfalt döküldüğünü anladım açıkçası çok güzel olmuş,evet rahat çıktım ,paraşüt tabelaya vardığımda içimde sıkıntı var idi ,tabeladan girdim 4 km kalmış idi arkadan bir ses erkan haberi verdi yalnış yola girilmiş idi,devam ettim ekipsiz çıkmak beni son derece rahatsız etti çünki dostlarım yok idi ve kartepe oteli uzaktan gördüğümüz yerde durduk sonra bahtiyar geldi korcan ve iskender ile cepten konuştuk sizi bekliyoruz diye aşağı inmeliydik dostlarımızın durumuna üzüldük,nitekim inerken ciddi bir soğuk var idi tedbirli idim evet tabeladan sonra yol berbat,aşağıya indik karınlar zil çaldı suadiye dışında restorana girdik lahmacun var idi,saat16.00 de topukladık ve saat 18.45 de yalovada idim bahtiyar ile son 5 km atak yaptım bahtiyarın km ' si 38 ' i görmüş bahtiyar arkamda gölge gibi takip etti beni ,sona doğru son km'de erkan-korcan fena bastılar bizden önce yalovaya vardılar,
evet açıkça bu yolun yapılması demek artık oralarında araç ile dolması demek bakacağız durumlara tabi 203 km ' den 1 km 200 metre düşülürse bu gün o kadar km yaptım

Kişisel olarak hedefim; Kartepe rampalarını olabildiğince hızlı alararak otele en erken varanların arasında olmaktı. Bunun için Kartepe kafe'nin oradan başladığımız serüvene gücümü kontrollü kullanarak ön grubla rampayı çıkmaya başladık.

Fakat Kudret abimin verdiği Suadiye - Kartepe Otel haritası vardı biz Kartepe kafeden başlayınca başta rota devre dışı kaldı. Ön grupda Kartepe'yi ilk defa alan kişiler olarak rampa çıkmaya devam ederken sol'da girişe kapalı bir yer olması gözümüze ilişti ama kimse oranın dönülmesi gereken bir yer olduğunu bilmiyordu. Biz düz devam ederek rampa çıkmaya devam ettik, ettik ve yine ettik bir türlü bitmeyen çok ciddi rampalarla karşılaştık oysaki Kudret abi %7-14 arası rampalar olacak demişti. Çağrı arkadaşımız garminden kontrol etmiş rampanın her noktası %20 eğim. Çok ciddi ve kısa olmayan bu rampa ciddi bizi zorladı ayrıca yol stabilizeye dönüştü birde bu yüzde %20'lik rampayı elinde sonunda çıktık ama bizi bizden aldı bu rampa.

Yolu takip ettiğimizde biraz önde giden grubun bir kişi ile sohbet ettiğini gördük ve hemen iştirak ettik. Bu yolun Kartepe Hotele gitmediğini söyledi ya geri dönmemiz gerektiğini ya da patika yolu kullanarak üst yola bağlanarak oradan devam edebileceğimizi hatta kestirme olduğunu söyledi. Bizde o kişiye uyduk ve patika yola doğru bisikletlerimizi elimize alarak yürüyerek tırmanmaya başladık işte film burada kopıyor... Çünkü ormana dalışımız bizi hüsrana uğrattı. Bu patika yol yürünmesi öyle kolay yer yer çamurlar içeriyordu bir müddet gittikden sonra net biryere varamadığımızı görünce yavaşca tırmandığımız yerin bir kısmını geri dönerek buradan çıkmayı düşünmeye başladığımız bir sırada uzakda birisini gördük ondan yardım istedik. Kendisi bize patika yoldan giderek hotele nasıl çıkabileceğimizi güzelce anlattı bizede makul geldi ve verilen bilgilere göre patika yolda ilerlemeye devam ettik çok zor bisikletlerle ve çamurun arasında yukarı doğru çıkmaktı hepimiz yorulmaya başladığımızda patika yola gireli 2 saat olmuştu. GPS'de anayolun yakında gözükmesine rağmen bir türlü tırmanışlarımız bitmedi biz bittik ama yol bitmedi.

Artık durum kritikleşmeye başlamıştı çünkü 4 saat olmuştu soğuk ve yorgunluk iyice üzerimizde etkisini göstermeye başlamıştı. Anayola çıkamıyorduk yol yok bisikletleri yukarı taşıyacak güç azalmıştı. Bir yılan gördük yanından geçtik patika yollarında domuz hayvanının ayak izlerini gördük. Hepimizin ortak fikri durumumuz acilleşmeye başladığı yönündeydi çünkü ormandan çıkamıyorduk! Jandarma ile temasa geçtik kordinatlarımızı verdik yardım talebinde bulundu 3-4 kere çeşitli rütbeleri kişiler ile görüşmemizde tam olarak net bir sonuç alamadık. Sonunda 2 bisikletli kişi yukardan biryerden bisikletleri ile aşağı iderken gördük ve hemen o kişilerden yardım aldık kendinilerib tarifi üzerine 30 dk daha bisikletlerler elimizde yukarı doğru çıktığımızda anayola çıktık ve çok şükür ettik. Evet bu süreç 4 saatide geçti, hepimiz bittik.

1300 rakımın yaklaşık 1000 rakımını dağcılar gibi tırmandık ama yol durumu çok bozuktu yürümekde çok zorluk çektik anca %10 kısmını bisiklet üzerinde gittik o da tehlileki oldu MTB'nin bile gidemeyeceği çok kaygan riskli yerlerdi. Anayola çıktığımızda Kartepe otele 6 km vardı ani bir kararla otele doğru sürdük ama bu yorgunlukla bugün bu kadar manyaklık yeter diyerek vazgeçerek inişe geçtik.

Evet biz manyağız Kartepeyi dağcılar gibi tırmandığımız için hepimizin hatası var bu işte.

Bizi yönlendiren bölge halkında.
Ekib içinde yaşanan iletişim kopukluğu ve bilgi eksikliğininde.
Verilen rotadan tırmanışın başlanmamasınında.
Bizim yanlış yönlendirmelere inanarak imkansızı denememizinde.

Furkan - Çağrı - Kerim - Alper.

Çağrı yaşadığımız durumu özetleyen bir kaç fotoğraf ekleyecektir.

Abi sizin durumunuz benimkine gore cok daha vahimmis.Ben dogru yolu buldugumu dusunmustum.Iyi ki devam etmemisim yoksa sarjim olmadan bi basima napardim bilmiyorum hepimize gecmis olsun artik.

Çok geçmiş olsun. Yöre halkı mesafeyi kafasında genelde araba ile gidiliyormuş gibi düşünüyor, o yüzden hiç güven olmuyor.

Strava'da önceden rota oluşturup telefonunuzdan rotayı takip edebiliyorsunuz. Keşke öyle yapsaydınız.

Maşukiye gibi kaymak gibi ve manzaralı bir yol varken oralara girmenize hiç gerek yoktu aslında.

• Beğen
@Oğuzhan YAVUZ

telefonun bile çekmediği yerler varmış kartepede gps sürekli çekiyormu acaba

ve normal sürümde rota oluşturma özelliği varmı

Bilmediğimden soruyorum

• Beğen
Sevgili dostlar,

Tekrardan çok geçmiş olsun. Koymuş olduğum ekran görüntüsünü incelemenizi istiyorum.

Yeşil yer: Çay içtiğimiz yer.
Sarı yol: İzlenmesi gereken yol.
Kırmızı yollar: Sizin gitmiş olduğunuz muhtemel güzergâhlar.

Google, birincil öncelikli olarak arabaya göre güzergâh belirliyor. Arslanbey'den başlanılmamış olabilir. Zaten oradan başlamayacaktık. Neticede o yola bağlanıp devam edecektik. Kudret ağabey, bir çok defa haritaları verdi. Gerekli uyarıları yaptı. Ben haritaları çalıştım. Sizin devam ettiğiniz noktada sağa dönüleceğini hatırladığım hâlde, Kudret ağabeye tekrar sorup, emin olmak istedim. O da evet buradan dedi. Bir de Kartepe Cafe'nin oradan çıkacağımızı söylemişti. Kudret ağabeyin Kartepe Cafe önündeki fotoğrafına bakarak, Google Maps'ten yeri tespit etmiştim. Yani ben sarı yoldan çıkılacağını biliyordum. Haritayı çok iyi okumak gerekiyor.

Aslında Kudret ağabey de haritayı bu şekilde verebilirdi. Ama ne olursa olsun, onunla birlikte çıkmaya başlamamız gerekiyordu.

Bu yazımdan sizi üzmek istediğimi lütfen düşünmeyin. Olabilir, olan oldu. Herkes sağ salim evlerine ulaştı. Önemli olan bu.

http://i61.tinypic.com/e9hlk1.jpg

• Beğen
abi ne yaptınız yav valla üzüldüm :( keşke toplu halde yolun başına kadar gidilseydi böyle olmazdı.geçmiş olsun diyorum artık bidaki sefere.tam filmlik bir macera olmuş kudret kurtcebe ile kartepe maceraları :)

1. resim bizim gittiğimiz rota

https://www.dropbox.com/s/v3pt41aobtrzdnu/_20141006_000905.JPG?raw=1

https://www.dropbox.com/s/hpcn2schz0ox6jn/_20141006_001219.JPG?raw=1

• Beğen
Geri