Scudo Sports

Kartepe 14. sefer

Scudo
Kemal abi arabasıyla gelmişti dönüşte Kemal abinin arabasıyla döndük. Kemal abiye de burdan tekrar teşekkür ederiz.
@Kudret Kurtcebe

sağlık olsun genede başarı sayılır .

@Çağrı Soylu

sen büyüksün :)

Abi zaten kartepe inişi telefonun sarjı bitti bitiyordu. Bizimle kartepeye tırmanan, istanbuldan arabası ile gelen bir abimiz ile dudulluya kadar geldik.
Yalovadan-Arslanbey'e 28.5kmh ortalama ile geldik ve Durmadık. kalan süreye tırmanış yaptık.
Pendikten-yalova'ya geçtik.
Evden pendiğe 3km ısınma+28km mesafe.
Yalovadanda 72km yazmakta.
Bizim tırmanırken hatamız son otel yerini 2 km daha uzatmak oldu. maşukiye yolundan girdik otele :)
@Kudret Kurtcebe

evet geriye kalan dostlar ile saat 04.30 da bostancıda olacağız,5 ekim pazar ,

1- erkan
2- korcan
3- furkan
4- berkant
5- çağrı
6- kerim

ikana bakacağız tabi 200 km olayını ne vakit yaptı ne kadar zaman geçti aradan,ikan konusunda çekimserim dönüşü alabilecekmi,,,,,
önemli olan ekip,dönüştür,72 km ye ayar çekebilme gücü,bunu yaşayarak anlayacaksınız,
erkan ne olduğunu biliyor kerim ise 240 km gitti mtb de ama o gün 16 km eğimi almadan,bilmeden yolları uzattı 240 km 'yi aldığına göre kerimin şansı var 16 km eğimde,,,
çıkış topçular saat 06.45,,,,,58 km en geç 2 saat 25 dakikada alınacak,15 dakika mola tırmanış en geç 3 saatte bitecek,1300 rakım 10 dakika mola,dönüş aynı,16 km iniş suadiyede et lokantası 1 saat geçer,dönüş saat 14.30 varış yalova 18.15 durum aynen budur ona göre pedal basın,

,

bu arada kafasında şüpheler oluşan arkadaşlar açık ve net yazsınlar ,

hava bizden yana olsun sıkıntı yok kudret abi zirveyi görücem inş bu sefer :)

@Kerim A.

sen zirveyide alır istanbula döner oradan çanakkaleye gidersin 26 canavarı ,o sinan zati ikinci canavar

@Kudret Kurtcebe

benim var esas ,hüseyin 58 km ' de 2 saat 21 dakikada iyi gitmiş idi,peki ne olduda araç ile dönüldü,kim yoruldu neden araç seçildi,acaba çok hızlımı başladılar eğimi çok hızlı aldılarda dönüşe güçmü kalmadı bunlar kafama takıldı,
evet bizde araç olmayacak yukardaki yazdığım prosedür benim sistemimdir isteyen 58 km 'yi 2 saatte alır 15 dakika mola yapar 1 saat 30 dakikada 16 km rampa çıkar ve 10 dakka mola yapar iner aşağıdan 14.30 da çıkar ve yalovaya 17.15 de varırsa beni kimse beklemesin derim.evet tam 163 km ,,

bu arada aytekin erzan( kartepenin tapusu ona ait )görüşelim dedi süpriz yapabilir bize,
iki kez maşukiye rampasını alıp istanbuldan gelerek istanbula dönen ultra ıronman
küçükçekmecede gençleri yetiştiriyor..

kudret abi bir sürpriz de ben yapabilirim

@bahtiyar közen

bahtiyar haberlerini alıyorum,yalnız hiç çalışma yapmadan olmaz biliyorsun ,erkan bende kalacak ,ct saat 04.00 bizden çıkacağız, bir hafta kaldı ,saat 04.30 da bostancıda olursun,06.45 topçular çıkışı 2 saat 25 dakika sonra rampa başı olacak,15 dakka mola tırmanış başlayacak-12.30 zirve 10 dakka mola,iniş aynı yer,yemek mola,saat 14.30 dönüş varış 18.15 yalova sistem bu olacak.

pedalşörlerin kritiği,

1- çağrı

1 aylık zaman zarfı içinde antremana bir kez geldi,dudullu-teke derece iyi ama 1 tek antreman ne kadar yeterli olur göreceğiz, çağrı kartepeye hiç gitmedi bu bakımdan acemilik çekecektir,
200 km çalışmaları çok fazla yok,16 km çalışmadı,bu ilk olayı olacak,tekrar yineliyorum kontrolsüz güç güç değildir baştan hızlı gidenler rampayı hızlı alanlar dönüşte atomlarına ayrılır bunu asla unutmayacak çağrı,çünki çok örnek var anlatacağım,
2- korcan,korcan tekede iyi idi göçbeylide iyi idi,aynı şekilde korcan baştan asılır ise dönüşte patlar,amaç 1 saat 30 dakikada 16 km 'rampayı devirmek değil,kontrolü elden bırakmamak hep dönüşü düşünmek,dönüşe enerji depolamak ,hataya düşmeyeceğinden eminim ,çünki araç yok,dönüşte kamyonun arkasına bisikleti atıp dönemeyeceğine göre güce ayar çekecek korcan ,evet korcan ilk kez kartepe yapıyor hataya düşmemeye özen gösterecek.
3- berkant ilk tekede geride kaldı ama iş tekede başarmak idi,160 km 'ye eşdeğer ora,berkant göçbeyli antremanında başarılı idi ama esas kartepe antreman yeri dudullu-tekedir
bu nedenle çok dikkatli olacak berkant özellikle gidişte ve 16 km tırmanışta bütün gücünü 16 km eğimde yer bitirir ise dönüş 72 km ona çok zor gelecektir kartepe deneyimi ilk kez olacak çok dikkatli ve soğukkanlı olacak
4- furkan,hiç kartepe deneyimi yok ,bisiklete yeni başladı bi anda kucağında kartepeyi buldu ama başıbüyük olsun bütün çalışmalara geldi,hırs ve azim var çok dikkat edecek gücünü baştan harcamayacak çıkış yaparken bile dönüşü yani yalovayı düşünecek giderken 16 km eğimi aklından çıkaracak onu zati hallederim diyecek,ve hep dönüşe odaklanacak bunu düşünmeye kendini zorlayacak, ilk baştan 39 çevirecek 48 yapmayacak eğim yok zati gidişte,
eğimde en küçüğü 24 yapacak yada 26 ,küçüğü hatırlayamadım, böylelikle dönüşe enerji depolayacak

kesin kartepe sistemim,

1-06.45 topçular-non- stop pedal-2 saat 25 dakika suadiye 58 km sonra varış saati 09.05
2- 15 dakika mola ve tırmanış 09.20 aport 16 km eğim varış saati 12.20
10 dakika mola aynı yer iniş.
3- 12.30 aport 1300 rakımdan,varış en çok 40 dakika 16 km iniş aynı yer
varış-13.10 suadiye köyü
et yemeği,,,,mola,,,,çıkış saati yalovaya 14,30
4- kesin varış saati 18.15 yalova,

bu sisteme uyan kazanır bu sisteme uymayan son 72 km 'yi zor çıkartır ama süpriz yapan olabilir tabi daha iyi bi derece yaparak onuda aynen şimdiden tebrik ederim,

geçen mayıs 2014 deki sistemimdir benim için aynısı olacak .

@Kudret Kurtcebe

Her zamanki gibi her dediğini dinleyeceğiz Kudret abi. Ne dedin de yapmadık :)

Yalnız tek bir şey düzeltmek istiyorum.
Son 1 aydaki antrenmanlarım

17 Ağustos - Polenezköy / 79.7km - 1452m tırmanış
24 Ağustos - Başıbüyük - Çamlıca / 65.4km - 1017m tırmanış
30 Ağustos - Ankara / 83.1km - 1347m tırmanış
7 Eylül - Oruçoğlu / 130.5km - 1778m tırmanış
10 Eylül - Başıbüyük / 30.4km - 439m tırmanış
14 Eylül - Teke / 158.6km - 2145m tırmanış

Bunlar harici
1, 5, 22, 23, 25 Eylül evde trainer çalışmaları.

1 aydır sadece 1 haftasonu antrenmanım olmadı Kudret abi tahmin ettiğin kadar kötü değilimdir herhalde :(

(link)

(link)

üzülerek belirtirimki bu durumda 4 ekim ct saat 04.00 de evden çıkarım sinir katsayım patlamış durumda
pazar istanbulda yağmur bu işi 4 ekimde tek başıma yapacağım kesin cevap istiyorum kim geliyor

Geri