Scudo Sports

Kartal'da Bisiklet yolundaki piknik yüzsüzlüğü!!

Çay içecekmiş, termosa koy, getir orada iç yine. Çimenler ıslakmış, bedeviler gibi her yerde yerlere yayılmak zorunda değilsin, illa kıçın toprağa deyecekse, bir zahmet 20 km cik şehir dışına çık oralarda yayıl, yok illa oraya oturacaksan getir iki tane açılıp kapanan sandalye, oturak vs, otur, çayını da iç, gelip geçen bisikletlilere bak, çocuğun da özensin, öğrensin, kimseyi de rahatsız etme, bisiklet yoluna da girme. Bu kadar basit.

Scudo
bu topik sıktı biraz . demek ki bisiklet "sadece bisiklet" değil. bisiklet üzerinden "balans ayarı" vermek, hizaya getirmek. biraz abartıyoruz galiba. hiç bisiklet kullanmayan insanlardan "bisiklet adabına"bu kadar dikkatli bir şekilde riayet etmelerini beklemek ne kadar doğru?.. kullanılan dilde biraz daha tolerans lütfen. dünya sadece bisikletlilerin etrafında dönmüyor.

@MUSA Ç.

çok haklısınız. size katılıyorum. ama videodakiler ' bisiklete böyle binilir, böyle inilip bu kadar hızla gidilir karşıdan gelenler rahatsız edilmez ' tarzı şeyler söylememişler ki bisiklet adabı diyorsunuz. hani çok basit. nasıl köprüden yaya geçemiyorsa, orada mangal yapamıyorsa, bu yolda da yapamaz, sağına soluna bakmadan geçemez. oradaki abiler bisiklet adabının derinine girmemiş ya da bisiklet adabının derininden bir konu yüzünden bu sorun oluşmamış, en basitinden ama en en basitinden. küçücük bir çocuğun bile yerin renginin farklı olduğunu görüp babasına bu yol neden farklı renkte diye sorması kadar basit.

Cahil cesareti olan insanlar bunlar, ben olsam ihlâl edip etmemeyi geçip; sırf tehlikeli, beton zemin, piknikle alâkasız bir yer olduğu için orada oraya yayılmazdım. İnsanlar kendilerini bile düşünmüyor.

Spor'da siyaset yapan açık ve net gerizekalıdır yaşı mesleği ne olursa olsun. Parantez içinde bile bile '' Yeni Türkiye '' yazmış o beyinsiz her kimse.

O değil de olay şu an tamamen bir AKP vs CHP zihniyetine dönmüş durumda. Bisikletliler olarak artık bize epeyce bir diş bilenecek gibime geliyor...

Konu nereden nereye geldi . Bunların hiçbirinin aslında hiçbir parti yada zihniyetle alakası yoktur .
Burada söylemek istediğim bu tür insanların suç işledikleri yada kural tanımadıkları halde yüzsüzce Bunu yaptıklarına utanacaklarına üste çıkması yada bu ülkede prim yapmasıdır..
Bu kişiler CHP lide olsa terbiyesiz AKP lide olsa terbiyesizdir. Bence bizim problemimiz bu tür insanların prim yapması ve bir yerlere gelip kendilerini her kural ve kaidenin üstünde görmesidir.

Zaytung haberi tam oturtmuş:

(link)

İETT'nin yeni BOTOBÜS'leri üzerinde mangal yapmaya çalışan Helvacı ailesi büyük paniğe yol açtı..

http://zaytung.com/fotos/Botobus.jpg

Bir aileyi videoya alıp sonra herkesle paylaşmak tamamen hatalı. Şunu yapsaydı sorun olmazdı: Bu videoyu çekip ilgili makama şikayette bulunsaydı, video delil olarak kullanılacaktı. Veya yüzleri gizleseydi bu şekilde paylaşsaydı yine bir anlamı olabilirdi videonun. Aileyi tenzih ederim ama neresinden bakarsanız bakın çok absürd bir durum, tam Zaytung'a göre.

Üslup konusuna gelirsek; bisikletle ilgili ne çok ölümler oluyor, hak ihlalleri oluyor ama nedense, hiç kimse bu konularda yorum yapmazken, iş bu videoya gelince sesler yükseliyor. Aslında sebebi çok açık: Çocukluğunuzda edindiğiniz kötü ahlakı yetişkinliğinizde gizlemeye çalışırsınız ancak ne zaman ki karşınızdaki birinde size özgü bu özellikleri görürseniz kendinize olan öfke ve nefret anında karşınızdakine yönelir. Gökmen tam da bu yönden hedef tahtası oldu. Ne kadar çok psikolojik sorunlu insan olduğunu görebilir hale geliyoruz.

Olayın öncesini de bildiğimden bir açıklama yapayım: Gökmen her Pazar kadın bisikletçileri bir araya getirip Bostancı-Maltepe arasında tur düzenliyor. Bu tur esnasında tüm aktiviteyi videoya alıyor. Yani bu olay için video çekimi yapılmış değil, açık olan video çekimini kapatmamış.

Gökmen'in bisiklet mücadelesini bilen bilir; vizyonu çok nettir. Ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Toplu taşıma araçlarında bazı haklar kazandık biliyorsunuz (bisiklete ek ücret alınmaması, yoğun saatler dışında bisikletin toplu taşıma araçlarına kabul edilmesi vb.) yeter mi, yetmez tabii, ama bu kazanımlar Gökmen gibi çok az sayıda insanın aktif mücadelesiyle elde ediliyor. Bu kazanımlar için kendini tehlikeye atıyor Gökmen birçok kişiyi karşısına alıyor (videolarını izlerseniz kolayca farkedersiniz). Zaten haklar verilmez alınır; siz bir hakkı almak için başkalarının sahip olduğu şeylerden feragat etmelerini sağlayacaksınız. Hayat böyle. Gökmen'in karakterine takılmış çoğunluk, vizyonun farkında değil. Ormanın içinde ağaçlarla uğraşmak gibi bir şey bu.

Gelin Gökmen Barikan'ın bisiklet için yaptıklarını tartışalım : (link)
ekşi sözlükte yazılanları hekediyor mu, haketmiyor mu?
Zeytinburnu sahilinden bisikletle eve dönmeye çalıştığı bigün yorulup ağaç gölgesinde soluklanırken güzel bi abinin semaverinden çay içen biri olarak yazıyorum: Hepimiz adına yapılmış ÇOK GEREKSİZ Bİ HAMLE. :eek:ut:

bu videoda yapılanları gereksiz görenler fazla abartıldığını düşünenler gelsin bisikletimi vereceğim pazar günü kartal maltepe yapsın ciğerleri dumanla dolsun ondan sonra konuşalım,daha bisikletin selesine bitarafını koymayanlar atıp tutmuş,bize gökhan barikan gibi adamlar lazım.

Bitaraftan kasıt nedir, bu ne seviyedir?Bu taş bana da mı atıldı bilemedim.Neyse...
Bostancıdan sonra memleket biter diyenlere, her fırsatta anadolu insanı bir başka türküsünü okuyanlara, ufak şehir içi turlarının duyargaları gelişmiş aktivistlerine...
Bu hareketler anca bisiklete olan saygıyı baltalar.Bu hoşgörüden uzak, kendini beğenmiş, çıktığı yumurtanın kabuğuna burun kıvıran güruh batıya gitmeye çalıştıkça, inatla doğuya pedal çevireceğiz.

bisiklet süren kendini aydıb , modern , çağdaş kesim diye ayırmamalı yoksa sürmeyen ve süren arasında çatışma çıkar. onlar bilgisiz olabilir tamam ama siz de bbu konudaki bilgelik ve modernliğin verdiği ağır başlılığa sahip olmalısınız yoksa ergenlik çağındaki kendini kanıtlamaya çalışan bi birey gibi davranmış olursunuz. kendinizi yargılamayı da unutmayın lütfen . yoksa hiçbirşey elde edemiyceksiniz.

Kezban - Kamil meselesine dönüşmüş durum (link) Arkadaş, yolun ortasında piknik yapanların hiç mi suçu yok?
Birazcık empatiyle çözersiniz işi.
Siz orada olsaydınız, sinirlerinize hakim olabilir miydiniz?

Forumun dışındaki, daha çok ekşi sözlük ve alkışlarla yaşıyorum sitelerindeki insanların %95'i hala bisikleti çocuk oyuncağı olarak görüyor.
Onlara göre durum abartılı. Bize göre de hakkımıza saygı gösterilmemesidir.

Emin olun bisikletli kadın orada olmasaydı, ya da polisi arıyorum demeseydi, çoktan bisikletli erkeğin üzerine yürürlerdi.
Güdüler, aileyi korumak için her zaman harekete geçmesini söyler. İlkel benliğine kimse karşı koyamaz.
Hangi statüde olursanız olun.

Dua etsinler ki vicdan denen şeye sahip birçoğumuz. Yoksa 20-25 kilometre hızla yerde oturan dayının sırtının ortasına girmeyi isteyen çok olurdu. Ondan sonra da yine seni suçlayacak bu zihniyete ambulans ve beraberinde kaza olduğu için polis çağırarak dersini vermek gerekiyor...

@alperK

Siz kimsiniz?

@Mahmut Çığşar

pendik-caddebostan sahilyolunda 3500km pedal cevirmiş birisiyim.

Kapatın kardeşim ya, konuyu kapatın. Lock the door.

ben olsam aralarından bunny hop yaparak geçerdim. ve onlarda ulan yolda oturuyormuşuz biz der ve hatalarını anlarlardı. başka türlü anlamazlar.

Geri