Scudo Sports

Kartal Bike Shop'un farklı ürün göndermesi

Ne kadar çok yanlış sipariş almış. Pazaryeri puanları tamamen saçmalık o zaman.

Scudo
Bu mağaza hiç bir şekilde doğru ürün göndermiyorsa şöyle bir önerim var:
Sipariş vermek istediğiniz ürünü asla sipariş etmeyin. Başka alakasız bir ürün siparişi verin. En azından istediğiniz ürünü alabilmek için ufak da olsa bir ihtimal yaratmış oluyorsunuz.

@amasseia

Sağolun 😄
Aynakol geldi yanlışlık yok gibi kendi orijinal kutusuyla geldi...

Şimdi kafama takılan 113 mm göbek deliğine 117mm göbek taksam sıkıntı çıkar mı ? Yoksa kargoya git gel yapayım mı ?
Kargo işi biraz sıkıntı sürat kargo ile iade kodu çıktı sürat kargo burada yok sadece PTT var ..

Aynakol geldi yanlışlık yok gibi kendi orijinal kutusuyla geldi...

Şimdi kafama takılan 113 mm göbek deliğine 117mm göbek taksam sıkıntı çıkar mı ? Yoksa kargoya git gel yapayım mı ?
Kargo işi biraz sıkıntı sürat kargo ile iade kodu çıktı sürat kargo burada yok sadece PTT var ..

Aynakol 48-38-28 ve ucuz model olduğu için doğru geldi. Aynı aynakolu bende kullanıyorum. 42-32-22 istediğimde ( ortalama 100 tl civarı fazla ) yine 48-38-28 göndermişti kartal bike :) Yani ürünü mecbur kaldıkları için doğru gönderdiler. Yanlış gönderimde zarara gireceklerdi.

Bu arada hocam sizin 113mm ve 117 mm dediğiniz göbek milinin uzunluğudur . Göbek yuvası genelde 68 veya 73 mm dir. Kullandığınız aynakolun modelinde kaç mm göbek mili kullanılacağı yazar. Uzun yada kısa mil kullanımı sıkıntı çıkarır. Kısa göbek mili aynakolun kadroya yakın durmasına sebep olur. Uzun göbek mili ise vitesin aynakolun en üst dişlisine geçmesinde sorun yaratır . Shimanonun aynakol kataloglarından ( sitesine de bakabilirsiniz ) ya da herhangi bir bisikletçiye kullandığınız aynakol modelini söyleyerekte doğru mil uzunluğunu öğrenebilirsiniz.

Bu arada size gerekli olan 122.5 mm uzunlukta göbek mili. Göbek yuvasınıda dıştan dışa ölçerek 68 mi 73 mi alacağınızı belirlersiniz. 122.5/68 ; 122.5/73 gibi.

Son olarakta komple göbek alacağınızı varsayarsak bb un-26 almanızı tavsiye ederim.Orta Göbek Ölçme.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Noldor
@Tolga Özdemir
Teşekkürler ilgili cevabınız için.
Önceki göbeğin özelliklerine bakarak dediğiniz gibi bb-un26 aldım gelen de bu göbek ama mm farklı.

Önceki göbek 68x113 BC1.37x24 .
Sipariş verdiğim bb-un26 da bu verilerden ama 113 yerine dediğim gibi 117 geldi.(önceki sayfada yazdım)
Büyük ihtimal o zaman olacak gibi en kötü aktarıcı sistemi Shimano acera, ufak ayar çekerim vites geçişleri için.

Önceki göbek 68x113 BC1.37x24 .
Sipariş verdiğim bb-un26 da bu verilerden ama 113 yerine dediğim gibi 117 geldi.(önceki sayfada yazdım)
Büyük ihtimal o zaman olacak gibi en kötü aktarıcı sistemi Shimano acera, ufak ayar çekerim vites geçişleri için.

İlginç . Sitesinde 122.5 mil ölçüsü vermişler. Üstünden çıkan 68x113 . Ben olsam 113 mm alırdım . Kargo ile sıkıntılar var demişsiniz. O zaman takınca problem çıkartıp çıkartmadığını , eğer çıkartırsa ( ki bence çıkartacak ) nasıl çözdüğünüzü buraya eklerseniz bizde bilgilenmiş ve bu tip sorunlarda extra çözüm yolları sunmuş olursunuz.

@Tolga Özdemir
Doğru diyorsunuz önceki kullandığım aynakol farklıydı(suntour) orayı atladım ben hiç de dikkat etmedim. Şimdi mecbur geri gidecek , önce göbek sipariş edip sonra aynakolu alınca hatalı ikili oldu... Dediğiniz gibi 122.5 mm almalıymışım.

O zaman bu kartalların hatalı ürün yollaması bana yaradı. 122.5 mm almam gerekirken 113mm almışım ama onlar bana 117mm yollamış 😄

zaman bu kartalların hatalı ürün yollaması bana yaradı. 122.5 mm almam gerekirken 113mm almışım ama onlar bana 117mm yollamış 😄

Kartal bayk şoptan diğer siparişinizi 117mm olarak yaparsanız 122.5 mm gönderecekleri için 1 seferde doğru siparişi verebilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
@Tolga Özdemir
Bir daha onlardan zor. Un26-un100-un300 aralarında işleyiş yönünden fark olur mu bilmiyorum ama un300 alacağım büyük ihtimal, çok fiyat farkı yok yeni teknoloji ise belki daha iyi malzemesi vardır.

@Tolga Özdemir
Bir daha onlardan zor. Un26-un100-un300 aralarında işleyiş yönünden fark olur mu bilmiyorum ama un300 alacağım büyük ihtimal, çok fiyat farkı yok yeni teknoloji ise belki daha iyi malzemesi vardır.

100 ile 26 'yı kıyaslarsak 26 derim. 300 yeni çıkan tourney-tx aynakollar için öneriliyor. Yedek aynakolum tourney-tx. Fakat 300'le denemedim. Bu vesile ile bende bi 300 alıp ilerde deneme yaparım.

• Beğen
Geçen gün farkettim adam ilan başlıgına farklı acıklamaya farklı ürün modeli giriyor dikkat etmek lazım.

• Beğen
gittidiyordan 2adet rubana lastik aldım kargo bedava şeklinde forumda söylenenleri @elric1982 bahsetmişti buna rağmen ettim yanlış gelirse nasılsa ücretsiz iade ederim diyerek.
neticede ürünler sorunsuz hızlı bir şekilde geldi

n11,gittigidyor, hepsiburada vs platformlardan en kötü satıcı dahi olsa ücretsiz kargo ile alır beğenmessem hatalı yanlış vs gelirse nasılsa ücretsiz iade edebilirim
bu platformlarda belli bir süre çalışmış yapmış birisi olarak naçizane tavsiyem dediğim şekilde korkmadan alışveriş yapabilirsiniz!

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilk sayfalardaki geçici veya kalıcı mağdur olan arkadaşları etiketledim, konu devamı genç arkadaşların düzgün üslup ile hak araması için örnek olsun.

113 mm orta göbek almıştım 117 mm gelmişti tamam dedim insanlık hali olur ama bu yanlışlık bisiklet malzemesi satan bir firma için pek mantıklı değil diye düşününce firmayı Google üzerinde aratınca bu konuyu gördüm. Başta düşündüğüm "insanlık hali hatası" da bu konuyu okuyunca yok oldu. İade için sürat kargo kodu verdiler şube bana 30 km uzakta , kargo sanayi içinde ufacık şubenin 3 katı dışarıda kargo yığını , insan kuyruğu olur. Hem mesafe hem de bu virüs süreci ile böyle bir iade onayına girmeyi düşünmedim. En kötü bana yakın PTT var onla yollarım , karşı ödemeli yollasam bu konudan anladığım kadarıyla almama ihtimalleri var(çünkü PTT ile iade kodu çıkmadı en kötü 20 TL kargo masrafı var) hadi bu 20 TL den benden gitsin dedim. Yine bu yola koyulmadan önce düzgün bir üslup ile hakkımı arama yoluna gidip şikayet sitesine şikayetimi yazdım.

Şikayet metni ;
.................................................................
İlgisiz Satici

Hepsiburada sitesinden 113 mm bisiklet orta göbeği aldım ama satıcı bana 117 mm göndermiş. İyi hadi (link) oldu diyelim (ki ilk bakılması gereken yer kaç mm alındığı) iade edelim. İade bölümüne geçiyorum bana (link) (link)u veriyorlar sanki yakınımda Sürat (link) var. Hiç gidemeyeceğim bir kargo. Yani iade edemezsem (link) ürün bana kalacak satıcıya kâr kalacak.
Satıcıyı bir araştırayım dedim o da nesi, bisiklet forumunda 13 sayfalık konusu var ve herkes hatalı ürün gönderiyor diye yazmış. Ayrıca satıcının çoklu hesabı varmış bütün akrabalara Hepsiburada da dükkan açmış (link) ihtimal (link)ları kafalarına göre düzenleyerek haksız rekabet ortamı yaratıyorlar.
Kapanan veya açık olan dükkan isimleri;
Krtl Bike
Turkey Cyclist
Kartal Bike Shop
Bisikletim Burada
Bisikletedairherşey ...

Hepsiburada'dan Sürat Kargo'ya iadeye gidemeyeceğim için çözüm bulmasını istiyorum. Eğer dükkan ile (link) bir çözümü olursa 13 sayfalık Forum sitesinde durumu belirtirim.
(link)

....................................................

4 saat sonra telefonuma kullandığım banka uygulamasından bildirim geldi. İade ücreti hesabınıza yatırılmıştır. Dedim ne iadesi , sipariş verdim mi ne gelecekti diye düşünmeye başladım banka uygulamasını açtım orada hesap hareketlerinde Hepsiburada sitesinden aldığım orta göbek ücretinin iadesi yapıldığını gördüm .🥳🥳🥳
Maillerime bakayım dedim orada şikayetinize cevap verilmiştir mailini gördüm ve şikayet sitesini açtım
.........................
Merhaba xxxxxz Bey, Yaşadığınız sorun için öncelikle özür dileriz. Talebiniz hakkında Hepsiburada Çözüm Merkezi sisteminde yer alan xxxxxx numaralı kayıt üzerinden bilgi aktarılmıştır. Talebinizin sonucunu üyelik sayfanızda bulunan “Hesabım - Mesajlarım” bölümünden görüntüleyebilirsiniz
...........................

Şimdi de Hepsiburada uygulamasını açıp açtıkları teknik destek mesajını okumaya başladım ;
............................
Şikayet sitesi üzerinden iletmiş olduğunuz talebiniz üzerine size ulaşmaktayız. Xxxxxx numaralı siparişinizdeki Shimano Orta Göbek Bb-Un26 113 mm Kare Mil Siyah ürün gönderimi hakkında yaşanılan olumsuz durum adına özür dileriz.

Memnuniyetiniz adına ürün iadesi alınmıştır. Farklı gönderim sağlanan ürünü gönderim yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

Ücret iadeniz 1 iş günü içerisinde Hepsiburada tarafından ödeme yaptığınız banka kartına iade edilecektir. Geri bildirimleriniz adına satıcı firmaya gerekli uyarılar yapılacaktır. İyi günler dileriz.

...............................

Kimsenin hakkı bende kalmasın isterim ama konuyu okuyunca alt seviye ürün, eksik ürün, hatalı ürün hatta boş paket alan arkadaşların olduğunu okuyunca açıkçası vicdanen rahatım. Hem göbek elimde hem param cebimde üstüne üstlük o kadar arkadaşın hiç değilse bu firma ile zaman kaybı yaşamasına ufak da olsa cevap verebildiğimi düşünüyorum. Tabi reklam gibi olmasın ama bunun arkasında Hepsiburada sitesi var... n11, Trendyol da iyi ama onların bu şekilde aksiyon alması pek olmuyor bu yüzden hepsiburada sitesine tekrar teşekkürler umarım satıcı firma gerekli dersi, yaptırımları görür.
......................................
Elimdeki göbeği ne yapacağım derseniz karşılıksız , beklentisiz mahalledeki ihtiyacı olan bir çocuğun bisikletine takacağım. Zaten yolda kart kurt gidiyorlar bari birinin orta göbek yenilensin.
@James Delaney
@Triban @Gringo1903 @Hamzaaltunbas @eren konu @e7_
@Heisenberq @Yenikasiyer @nonsteril @Atasoy @JRScarface @Haggard1963 @FosforluSeccade @Türko @yunus42
@er ai @Ahmet Mert Gök @oguzcan.abay @Süper Dede
@oguzcan.abay @aroon @e7_ @Hayalperest
@mahmut k. @runaway60
@ProfessionaL @Yalnız Pedal @onderayyildiz @hamlet2006
@Tolga Özdemir

Son düzenleme:
Olumlu ve olumsuz yorumları Google haritalar üzerinden yapın. Ben bişey araştırırken önce oraya bakıyorum. Google daha objektif, hepsiburada n11 gibi yorum silmiyor.

@Anonim Dostum Google haritalar da yalan oldu, bot yorum satın almışlar galiba, 4.4 olmuş yıldızları.

Son düzenleme:
IMG_20201204_145126.jpg
Kartal bike den beklenmedik hareketler.
Daha önce farklı lastik göndermişlerdi (aldığım lastiğin bir tık üstü) bu seferde mevlana sekeri göndermişler. Biz iyi anlaşıyoruz.

Ben de geçenlerde kısa parmak M boy bir eldiven sipariş etmiştim hem farklı bir model ve renk hem de L boy bir ürün geldi. Tam oturduğu ve yolladıkları modelde hoşuma gittiği için iade etmedim ancak bir daha aynı firmadan alışveriş yapacağımı sanmıyorum.

Geri