Ben ayiya da domuza da denk geldim. Medeni iki insan-hayvan karisimi olarak konusmaya calistik. Anlayis gosterdiler; Dagildik ehehe şaka bir yana boyle bir ihtimal her zaman var. Yeterki ciftlesme donemine yada yavrulu olanina rastlamayin. Allah muhafaza sizi Bim'e gelen Stanley termos misali tarumar edebilirler
Gece karşılaştığım domuzu önce simsiyah ve kocaman bi köpek zannettim. Bisikletin ön farı ile seçemedim çünkü. Köpeklerden pek korkmadığım için kaçmadım da. Sonra hayvanın koşarken çıkardığı nal sesine benzer sesler sayesinde domuz olduğunu anladım. Baya yakınımdaydı ama kaçtı hemen. Büyük ihtimal yolun karşı tarafına geçiyordu. İlişmedi bana.
Tilki çok akıllı bi hayvan. Gündüz vakti kesinlikle görmüyorsunuz. Gece de beni gördükleri anda kaçıyorlar. Fakat bi gece bi tanesi ile yarışmıştım. Heralde cesur bi tanesine denk geldim. Önümden koşmaya devam etti. Ben ona yetişince de yoldan çıktı gitti.
Baykuşlara özellikle büyük hayranlık duyuyorum. Sevdiğim tek kuş türü. Onlardaki karizma hiç bi hayvanda yok.
Tavşanlar asfaltta iyi koşamıyolar
Köpekleri zaten hiç sayma gereği duymuyorum. Hepsi benim kardeşim. Kovalayan da, kuyruk sallayan da, hiç fark etmez.
Karşılaştığım hayvanlar içinde beni korkutan yılanlar oldu. Neyse ki çok yakınımda geçmediler hiç bi zaman.
çiftlikleri ve villaları koruyan köpekler kovalayabiliyor, keza tarlalar, fabrikalar, yan yollar ve köy yollarında da koruma köpekleriyle karşılaşmak mümkün;
ayı ile hiç karşılaşmadım, belki karadeniz tarafına hiç gitmediğim içindir.
Gecenin bir vakti Ilgaz'a doğru tırmanırken Çeltikbaşı diye bir köyden geçiyordum ve hayatımın saldırısına uğradım.Her tarafımdan koloni halinde hunharca saldırdılar,canlı canlı beni yidiler,kanımı vampir gibi emdiler.Bu satırları yazarken bile bir kaşıntı tuttu.Müsebbibi "sivri sinekler" idi.
Eğer Çeltikbaşı'nda segment olsaydı;KOM'u ben almıştım.Kaçmak için yokuşa karşı takdir edilesi zamana karşı performansı göstermiştim.
@hamlet2006
SGAJAHS Hocam bi kerede arkadasimin calistigi deniz kiyisinda bi otele gitmek uzre minibuse binmistim. Yolu bilmediğimden sofore sordum , durdu bi yerde; '_Buradan aşağı in bilader " dedi. Ben saf gibi çatal yola saptim bir anda yol bitti, buyuk kapili bir villaya varmamla iki tane dabırman köpek ayaga kalkti, nasil kostugumu , ayaklarimin nasil "Tonk tonk" diye dötüme vurdugunu anlatamam. Hala o tonk tonk döte ayak carpmasi-koşan dabırman kopeklerin sesini unutmam.
Meger geri zekali söför yanlis yol tarif etmis. Ana yola kacinca ordan gecen birilerine sordum, az ilerde merdivenli bir yol varmıs megersem