Scudo Sports

Kariyer.net üzerinden iş bulan ve görüşmeye çağrılan var mı?

Üniversiteyi bitirmeme 2 hafta kala birkaç yere başvurdum. Birkac sirketten hemen cevap geldi. Birisiyle gorusmeye basladim.1 hafta içinde genel müdürler ve yabancı ortaklarından aralarında bulunduğu 5 kişiyle görüştüm. Aradıkları elektrik elektronik mühendisiydi ama bir şekilde işe kabul aldım. Hem de neredeyse bomboş bir CV ile. ( cv'imde sadece birkac sportif başarım ve solidworks ansys gibi program bilgilerim vardı ) hatta benle konuşurken bir yandan da cv'me bakıyorlardı. 2 sayfa çıkmış ama 2. Sayfada tek satır var. O da güreşle ilgili kısimdi :)

Uzun lafın kısası başvuruların çoğu yedekleme için kullanılıyor. Bir iş için adam arandığında o havuz değerlendiriliyor. Evet, eğer ilk aşamayı geçerseniz 2 şansınız var. Ya sağlam bir CV ile ise alinacaksiniz, ya da benim gibi şansınız yaver gidecek.
Yolunuz açık olsun.

( Bu olay 3 sene önce oldu ve ben ise hiç baslayamadim. Son anda bir karar aldık ve Almanya'ya taşındık. Burada hem tedavi oldum, hem de modern köle olmaktan kurtuldum. En azından şimdilik )

• Beğen
Tepkiler: maviox
Scudo
Yeni konu açmak istemedim.Bir sorum olacak.Emlak şirketinde evrak ve iş takibi(belediye ,tapu,itfaiye gibi yerlermiş) ile ilgili deneyimi veya bilgisi olan var mı?İşin zorluğu veya kolay tarafı ,kişilik özelliğinin önemi olup olmadığı gibi konularda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son iş yerime kariyer.net aracılığı ile girdim:)

Ama tavsiyem sadece kariyer.net'e bağlı kalmamak. Headhunter şirketi ile irtibata geçersen aradığın özelliklerde iş fırsatı çıkınca seni arıyorlar. Bir çok iş görüşmesine gittim bu şekilde. Hani çalışmak istemeyeceğin bir yer dahi olsa iş görüşmesi tecrübesi oluyor;)

• Beğen
Kariyer.net işveren tarafını kullanan biri olarak başvuruları genelde filtreliyor ve o şekilde bakıyorum. Örneğin erkek, askerliğini yapmış, önlisans gibi.

Orta - üst pozisyonlar için daha önce belirtildiği gibi head hunter firmalarını tercih edin.

En güzel işe girme yöntemi profesyonel networktür, ağınızı geniş tutarsanız ve beraber çalıştığınız kişilerde iyi anılar bırakırsanız işsiz kalmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: bambam84 ve maviox
Ben hic kariyer.net kullanmadim (15 yil, Yazilim) Is bulma surecleri dinamikleri sektore ve tecrubenize gore degisiklik gosteren bir durum. Profesyonel is aginizi genis tutun, isinizi hakkini vererek, durust sekilde yapin, CV sizin icin zamanla formaliteye donusecektir.

• Beğen
Geri