Scudo Sports

Kardeşimin Almanya'da bisiklet kullanırken ceza yemesi

mertgulkokan

Forum Demirbaşı
Tepki
845
Bisiklet
Ghost
Merhabalar;

Kardeşim eğitim sebebiyle Almanyada yaşıyor. Bugün üniversiteye bisikletle giderken sivil araçtan inen 2 polis çevirmiş. Kardeşim bisiklet kullanırken kulaklık taktığı gerekçesiyle ceza yemiş. 10 euro olduğunu ve cezanın eve geleceğini sonra ödemesini gerektiğini söylemişler. Umarım 10 eurodan fazla gelmez diyor. Kendisine de iyi bir ders olmuş :)
Bir gelişme olursa buraya yazarım

Scudo
Adam bisikletliye ceza kesiyor..Böyle bir şey olabilir mi?!

Türkiye'de son durum şöyle:D

O kadar hızla kulaklık takmam.

@Harun.

Ben şehir içinde sadece bisiklet yolunda sürüyorum bisiklet ortalama 15 km hızla. Şimdi yol bisikleti alacağım zannediyorum o zaman ben de müzik dinlemem bisiklet sürerken.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ya şu kulaklık konusunu çok abartıyorsunuz ben yıllardan beri nerdeyse her bisikletle 10 km veya üzeri yol yaparken kulaklık takıyorum ve kulaklık yüzünden hiçbir sorun yaşamadım hemde ben çift kulaklık takıyorum ama nerdeyse yanımdan geçen her arabanın sesini duyuyorum yani siz neden bu kadar abartıyorsunuz analmadım

• Beğen
Tepkiler: ventiol ve BugAdam
Trafikten dışlanmak ya da “Hanzo” tiplerin sinirlerimi oynatmasındansa kulaklıksız bisiklet kullanırım sorun değil

Kulaklıkla müzik olmadan bisiklet ile tura çıkmam. 2 kulaklık takılı ve son ses olduğu halde trafikte gayet de iyiyimdir. Bu kişiye göre değişir bana ekstra bir motivasyon katıyor ve dikkatimde dağılmıyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@CeyhanV
Bu cazayi hangi yasaya göre yemis almanyada ve hangi paragraf da bu ceza yaziyormus? Bunu bana söyleye bilirmisiniz. Ilk defa duyoyrum böyle bir cezayi.

• Beğen
Tepkiler: cyling35
Çok enteresan ve saçma. Sağır kardeşlerimizin bisiklet kullanma hakkı yok mu yani?
Tehlikeliymiş... Aracın sesini duymak gerekiyormuş... Arkadaş her araç tofaş Şahin değil ki. Bir sürü sessiz japon arabaları var trafikte.
Tüm araç sürücüleri, tabi ki bisiklet sürücüleri de trafik kurallarına uyarsa trafikte duymanın ne önemi kalır ki? Ayrıca zaten sağırlar sürücü ehliyeti alıp araç sürebiliyor. Neden sağır bisiklet sürücüsünün hakkı olmasın?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ventiol
Bu yorumdaki kulaklık savunmalarını şuna benzettim:
Yıllardır sigara içerim, hiç zararını görmedim. Veya ben hep hız makas atarım trafikte, ne zararı varmış?
Trafikte algılarınızın açık olması önemlidir. Ses görsel farkındalığınızıda arttırır. Yani saçma bir durum yok ortada...

@BerkEvren

"Bu yorumda..." derken sanırım benim yorumumdan bahsetmişsiniz.
Verdiğiniz örnekler ile benim bu konuya bakış açım pek bağdaşmıyor gibi.

Eğer, sigara içerseniz bunun zararlarından birisi de akciğer kanseri olabileceğini ve büyük ihtimalle de öleceğinizi BİLİRSİNİZ.
Eğer, trafikte makas atarsanız siz ne kadar dikkat ederseniz edin diğer sürücülerin sizi görememesinin çok büyük facialara sebep olacağını BİLİRSİNİZ.

Ama bana tutarlı bir örnek verin ki, SAĞIR birisinin "AÇIK OLMAYAN DUYMA ALGISI" yüzünden herkesin trafik kurallarına uyduğu bir ortamda (TEKRAR YAZAYIM "herkesin trafik kurallarına uyduğu bir ortamda") bir kaza geçirsin.

Bence "SAÇMA BİR DURUM, VAR! ORTADA". Saçmalık da "özgürlüklerin kısıtlanması". Saçmalığın en büyük dayanağı da sağır kişilerin sürücü belgesi alabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi. Ama sağır birisi trafiğe çıkarsa ceza yer. Tezatlığa gel.

@asibol
Sadece sizi belirtmedim, zaten öyle olsa sizden alıntı yapardım. Tekil yazınca öyle anlaşılmış. Genel olarak kulaklığı savunma şekillerinden bahsettim.
Algıların bu denli önemli olduğu bir alanda (trafikte bisiklet sürmek) bir duyu organını kapatmak negatif sonuç verir. Bu kişisel bir görüş veya yorumlama değil, acı bir gerçek. Duyu organları birbirleri ile senkronize çalışırlar.
Çoğu yol bağlantısında park halinde araçlar, planlaması kötü duvar / yapılar nedeniyle sağdan gelen yolu göremezsiniz mesela. Siz tün kurallara uygun gitsenizde o esnada yolun uygunluğuna dair tek veri ufacık bir tekerlek sesidir bazen. Ses gözden kaçanları görmenizi sağlar. Hatta çoğu durumda bakmak ile görmek arasındaki çizgiyi oluşturur.
@asibol

İşitme cihazı ile duyamıyorsanız ehliyet alamıyorsunuz. Yasa bu aşağı eklediğimden farklıysa artık bilemiyorum;
a) İşitme normal olmalıdır. Normal kulak hava yolu eşiği 25 dB’den iyi işitmek üzere diğer kulaktaki kayıp 50 dB olmalıdır.
b) İşitmeyi yukarıda tarif edilenden daha kötü olan olgularda; bir kulağı normal olmak koşuluyla, işitme düzeyi işitme cihazı ile kötü işiten kulakta en fazla 50 dB olmak kaydıyla B ve F sınıfı ehliyet alabilirler; bu kişilerin ticari araç kullanamayacakları ancak; işitme cihazı ile kullanabilecekleri belgelerine işlenir.

@asibol
Bu ortam neresiyse bende istiyorum haberiniz olsun :islik:

Geri