Scudo Sports

Kardeşimin Almanya'da bisiklet kullanırken ceza yemesi

Antreman yaptığım yerlerden birisi,dar bir yol..İki araba yanyana anca geçiyorlar..Yolun sağı solu da çukurlarla filan dolu..Çok dikkat etmek lazım..Ciddi de yokuş..Geçen gün yine çıkıyorum,karşımdan bir tır geliyor..Ne işi varsa artık orada..Arkamdan da bir araba yaklaşıyor..Araba arkamda durdu..Arkamdaki arabanın durduğunu nereden biliyorum?Sesi yüzünden olabilir mi?!

Ben iyice sağa çektim bisikleti,arabaya ''geç'' işareti yaptım..Araba devam etti,tır karşıdan yavaş yavaş yanımızdan geçti gitti..
''Müzik dinlemeyin'' demiyorum ama bu tarz(tehlikeli-dar)yollarda bisiklet sürüyorsanız,çok uyanık olmanız lazım..Sürekli arkanızı kollamanız lazım..Bazıları bisikleti yalayarak geçiyorlar mesela..Bu araçların yanınızdan ne zaman geçeceğini tahmin etmeniz,ona göre gidona hakim olmanız çok önemli..En ufak bir acemice harekette kaza yapabilirsiniz..

Scudo
Nerede yasadiginizi ve almanyanin kanunlarini nekadar bildiginizi bilmiyorum ama verdiginiz link sadece CDU Partisinden bir düsünce. O linkte su kismi iyi okumanizi tavsiye ederim. "Bisher gehen Radfahrer bis zu 1,6 Promille straffrei aus, solange sie keinen Unfall verursachen. Der Wert steht jedoch in keinem Gesetz". Bir bisikletci kaza yapmadigi sürece 1,6 Promil alkola alabilir ama bu yasal olarak hic bir yerde yazmiyor ve yoktur yaziyor. Almanyanin kendine göre bir ceza kurali vardir her sucun ayri ayri para cezasi vardir, o tabelada yazan ücretten ne 1 kurus fazla nede 1 kurus az alabilirler.

Eger bir arac kullanicisi 0,5 promil kuralini asarsa

1. yakalanmasinda 500€ cezasi ve 2 puanla beraber 1ay ehliyeti gidiyor
2. yakalanmasinda 1000€ cezasi ve 2 puanla beraber 1ay 3ay ehliyeti gidiyor
3. yakalanmasinda 1500€ cezasi ve 2 puanla beraber 1ay 3ay ehliyeti gidiyor
3. yakalanmadan sonra Hapis veya yüksek para cezasindan baslayan cezalar ile beraber ehliyeti trafikten men ediliyor.

Eger trafikte kazaya sebep verirse ve kaninda 0,3 promil alkol tespit edilirse yine Hapis veya yüksek para cezasindan baslayan cezalar ile beraber ehliyeti trafikten men ediliyor.
Sürücünün ehliyeti traikten men edilince ve tekrar geriye alabilmesi icin Piskolojik testlere girerek ehliyetini geriye alma ihtimali var ama bu testler ve ugraslar sonucu en az 3000€ masaraf edilir.

Yani demek istedigim arkadasin dedigi bisikletci hangi sartlara göre 800€ ceza yemis? Kulaktan duyma seyleri buraya yaz sonra soru sorulunca cevap verme. Bu cezayi yemis ise itraz edebilir di veya gercekten cok büyük suclar islemis olamasi gerkiyor yada önceden de suclari olamis gerekiyor. Öyle tenha bir yerde alkollü yakalaninca 800€ cezasi falan yok, sadece ehliyetui varsa ve ehliyetine kadar ve gercekten gicik birisine denk gelince yukarida yazdigim islemleri baslatillar.
Bu kanunlari siz nereden biliyorsunuz diye soracak olursaniz ben dogma büyüme 45 senedir almayada yasadigim icin almanyanin kanunu ve kurallarini cok iyi biliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim konusahibinin kardesine, kullaklik ile yedigi 10€ ceza normal, bazilari kullaklik neden yasak olsun ve sacma demis, iste size tipik türkiye kanunu uygulayan ve hic bir sey umursamayan kisler. Düsününki bir ev yaniyor ve evin icinde bir insan var, sen bisikletinle kullaklarinda kullaklik ve yolda ilerliyorsun ama arkadan gelen itfaiye sirenini duymuyorsun ve tam dibine gelince duyuyorsun, zamaninda duymadigin icin itfaiye arabasi frenliyor hizini kesiyor ve sen yol verene kadar aradan 30 saniye geciyor, o 30 saniye gecikmede evdeki insana bir sey oluyor ve sacma dediginiz 30 saniye yüzünden insan kurtarilamiyor. Simdide kullaklik sacmami evet sizin icin sacma cünkü bencilsiniz. Almanyadaki cezalari sizin gibilere türkiyede de uygulayacaklarki bakin birdaha böyle düsünürmüsüsnüz.

@Murat Cömez

Kanunda olmayan o 1.6 promil değeri. Alkollü bisiklet sürülmez diye bir kanun yok demiyor yani. Linkteki tartışma bu 1.6 değerini düşürelim vb üzerine. Para miktarını ben de minimum 500 euro diye hatırlıyorum, demek değişmemiş aradan geçen sürede.
800 euro işi muamma, belki o arada başka trafik hataları da oldu.

Sonuç: Alkollü bisiklet sürerseniz promiline ve polisine göre 500 euro'dan başlayan cezalar yersiniz.

@Murat Cömez
EĞER almanyada işitme engelliler sürücü belgesi alamıyorlarsa(Amerika ve Avrupa izin veriyor) yada araba içinde mesela 60 desibelden fazla yüksek sesle radyoyu açmak yasaksa,; kulaklıkla gezen bisikletliye de yazmaları normal.
uç noktalarda örnekler vermeye gerek yok! her şeyin orta yolu en iyisidir.
kulaklık var.... kulaklık var.
kimse tamamen dışarıdan ses geçirmeyen yada çok azaltan bir kulaklıkla bangır bangır dinleyerek bisiklet kullanmayı savunmuyordur heralde.
Özellikle tek tarafta tamamen ses geçirmez olmayan bir kulaklıkla makul ses seviyesinde dinlemenin kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.

@Murat Cömez

Gelen laf sokmuş giden laf sokmuş ama yazdıklarımı tam olarak anlayan olmamış.
Saçma diye yazan bendim. Nedenini de defalarca yazdım. Gene yazayım. Sağırlar sürücü ehliyeti alıyorlar. Sağırların bilmem kaç beygirlik arabayı kullanmasında neden bir sakınca görülmez de, sağır bisiklet sürücüsünün trafiğe çıkması yasak. Eğer sağır bisiklet sürücüsüne trafiğe çıkması sakınca yaratmıyorsa kulaklık kulanan neden sakınca yaratıyor ve ceza yiyor. (Almanyadaki sürücü belgesi edinebilme yasalarını bilmiyorum. Eğer yasalar farklıysa paylaşır mısınız)

Kulaklık takanın trafiğe çıkmasında ne gibi sorun olur somut örnek istedim. Siz güzel bir örnek vermişsiniz. Ama gene bir tutarsızlık oluşuyor.
Şöyle ki itfaie aracını kulaklıklı bisikletli duymaz ama sağır oto sürücüsü de duyamaz. O zaman sağırlara sürücü belgesi vermemeleri lazım. Ha dersiniz ki kardeşim sağır otosunda 5 tane ayna var bi zahmet görür.
Hah o zaman yasa biskletliye da der ki, sen kulaklık takarsın ama hem gidonun iki ucunda hem de kaskında ayna bulundurmak zorundasın. Bunu yapmazsan kulaklık kullandığın için sana ceza keserim.

Almanya yasalarını 45 yıllık tecrübem ile çok iyi biliyorum demişsiniz. Sizden ricam Şu 2 yasayı yazar mısınız.
-Sağırların sürücü belgesi almasında sakınca var mı?
-Sağırların trafikte bisiklet sürmesi yasak mı?
Bu soruların ikisinin de cevabı "hayır" ise hiç kusura bakmayın bana hala €10'luk ceza "saçma" geliyor.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@delibalta

Hayir tabiki alkollü bisiklet süremesin ama kanunda gecen bir yazi yok diyor. 500€ da eger ehliyetiniz varsa duruma göre o miktardan baslaya bilir. Ehliyetiniz yoksa ufak cezalar alir ve yine gicik birine denk gelinirse gelecekte ehliyet almak icin bir süre ceza koya bilirler.

@burak guler

Ben almanyada isitme engelli birisi ehliyet alamz demedim, tabiki aliyorlar ama arabalarinda özel bir cihaz oluyor ve tüm polis, itfaiye sirenlerinde vs sinyal veriyor ve böylece durumu kontorl edebiliyorlar. Kaullaklik var ve kullaklik var diye bir sey yok, trafikte seni en ufak sekilde engelicek sey almanya kanunda yasak, diyer ülkeleri bilemem.

@asibol
Bu sorulariniza cevap verdim, yukaridaki yorumumu okursaniz cevabiniz orada yaziyor. Isitme engelli birisi tabiki ehliyet alabiliyor almanyada ama farkindayimki siz ehliyteleri kimler ne sartlar altinda alabildigini bilmiyorsunuz.
Sizinli bu konuyu tartimama gerek yok, cevabinizi dedigim gibi yukarida verdim okuyun ve ögrenin. Ayna ile falan olmuyor o isler.

@Murat Cömez Bu siren uyarı cihazı hakkında bilgi verir misiniz. Bilmiyordum böyle bir şey. Sağır bir arkadaşıma evinde kullanabilmek için hatta belki aracına da koyarız.
En azından almancanız va rica etsem bir web sitesi paylaşır mısınız.

@Murat Cömez

Okudum ama,
-Almanya'da Sağırların bisikletle trafiğe çıkmalarının yasak olup olmadığına cevap göremedim. Evet mi? Hayır mı?

"Bana bişey olmaz" demekten bi vazgeçebilsek.
999 kez kulaklıkla sürersiniz ama 1000. de sorun olmayacağının garantisi yok.
Motorlu taşıt trafiğinin olduğu yerde kulaklık olmaz. Hatta köy dağ vb. yerlerde bile sıkıntılı. Hiç ummadığınız bi anda havlayarak gelen bi köpeği duymak, ısırılmakla ısırılmamak arasındaki çizgi olabilir(köpek ısırmaz demeyin, 2015 tcr da birisi köpek ısırığından yarışı bırakmıştı:).

Arkadaşlar kardeşime durumu anlattım oda hak verdi bir daha dinlemeyecek
Ancak şöyle bir itirazı var ben yolda kullanmadım diyor özel yapılmış bisiklet yolunda giderken yemiş :)
Zaten her yer özel bisiklet yoluymuş
Fotoğrafta göreceksiniz kırmızı bölüm bisiklet yolu
Artık yapacak birşey yok :)
51b7be3695aac986126e90163980a86a.jpg

@mertgulkokan

O durumda da zaten bisiklet yolu varken neden diğer yolda sürdün diye ceza yermiş :)

Medeniyet de zor be kardeşim...

@PunctumAynen
Geçenlerde de az kalsın ışığı yok diye ceza yiyecekmiş arka tekeri patlak olduğu için elinde götürüyormuş
Sokağı bir dönmüş karşısında polis başka bir bisikletçiye ışıksız kullanmaktan ceza yazıyormuş poliste gel buraya demiş. Sonra kardeşim zaten sürmüyorum elimde taşıyorum diyerek kurtulmuş :)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Kuralların ve cezaların uygulandığı bir ülke var diye şaşırıp, forumda konuşuyoruz resmen :koptum:
Bizde de sahilde görevli polise sahilde mangal yasak niye mangalcılara engel olmuyorsunuz diyorsun, çok mangalcı var başa çıkamayız diyor :snzdglsn:

bisiklet kullanırken bende aynı şekil kulaklık takıyorum fakat her zaman sağ şeritten varsa emniye şeridinden gittiğim için sol kulaklığı takmıyorum yani sadece sağ kulaklığı takıyorum
Ki solu takmama sebebim soldan geçen araçları duymak

@Bisiklet sever 93
Herkes duymuyor işte . Konyaya gel . Korna çalsan adamın dibinde duymayanlar var.

trafikte araba sürmek için ehliyete gerek var. ama yürümek veya bisiklet sürmek için ehliyete gerek yok. demek ki sağır da olsan bisiklet sürüşüne kanuni bir engel yok. o yüzden bana saçma geldi. şakalamış olabilirler çünkü bu yürürken de kulaklık takılamayacağı anlamına gelir.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
@MAERKEK

Tabi böyle tiplerde var ama yani belli bir seviyedeki bir bisikletçi (kaskı eldiveni her şeyi tam) kulaklık takarken sesi kısarak kullanır yada tek kulaklık kullanır

• Beğen
Tepkiler: HyperX ve MAERKEK
Kulaklık konusu daha öncede tartışılmıştı tekrar söylemekte fayda var.

590237-sennheiser-cx-sport-inline.jpg
Silikon uçlu dediğimiz bu kulaklıklar, kulak içini tamamen kapatıyor yani dış ortam seslerini tamamen izole ediyor. Hele ki yüksek desibel bir kulaklık ise arkanızdan davul çalsalar duymazsınız.

Zaten kulaklık firmalarının spor için ürettikleri kulaklıklar var ama bunlar da ikiye ayrılıyor. 1. Spor salonu 2. dış ortam sporu - koşu, bisiklet vb.

Mesela dış ortam için üretilmiş bir kulaklık:
Sennheiser-pmx686i-sports-lead-image.jpg

Bu tarz kulaklıklar silikon uçlu olmazlar ve kulak içine girmezler, dış ortam seslerini rahat duyabilirsiniz.

Kulaklık üreticileri bile bu tehlikenin farkında ve bu yüzden bu kulaklıkları üretiyorlar :)

Tabi siz yemişim dış ortam seslerini, basarım play'e, bana en yüksek sesi versin, dolgun bas olsun, dış sesleri hiç duymayayım sadece müziği duyayım vs.vs.

Unutmadan, bisiklet yarışlarında kulağında müzik dinleyen gördünüz mü acaba? :) tüm yollar onlara ayrılmış olmasına rağmen...

Esasında hepimiz bunun tehlike oluşturduğunu biliyoruz ama işimize gelmiyor :) müzik keyfi, can'dan daha tatlı :) Anca başımıza gelecek, acı veya acısız tecrübe edineceğiniz...

En basit çözüm tek kulağınıza takın...

Valla keyif sizin, güzel güzel müzik dinlerken acı bir fren müziği ile hayalleriniz son bulmasın...

@Murat Cömez Abi sanırım Almanya'da bisikletinde zil yoksa, ışık yoksa polis ceza kesebiliyor. Işık cezasını gündüz kesebiliyor mu bilmiyorum ama yol bisikletine zil takıp mı dolaşıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: HyperX
@asibol

Atladiginiz bir yer var. Birisi dogumsal ya da allah vergisi bir yeti yoksunlugu digeri kendi kendini engellemek. Sagir olan ne yapsin? Kendi elinde olan bir sey degil. Digerinin kendi elinde. Kendi kendini riske atiyor. Sadece kendini riske atsa iyi baskasini da riske atiyor. Bu arada sagir olmuyor muzik duyuyor sonucta. İkisi kiyaslanabilecek bir durum degil.

Geri