Scudo Sports

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Abi mantık diye bir bilim var , mantığın temellerinden biri de her genelleme en az bir tikelleme içerir diye.. benim yaptığım da bu.. Dikkat ettiysen ben esnek konuştum .. hatta ilk girişte yazdığımı kaçırmış olabilirsin, bazılarını tenzih ediyorum diye başladım yazıya.. Zaten yazdıklarımdan trekçilerin ya da iPhone cuların ya da Macintosh çuların alayı şöyledir böyledir demedim .. bir kısmı dedim...belki selam vermeyen, selam da almayan hatta bazı tipler var dalgaya vuran , bu tiplerin iç dünyasında ne dönüyor bilemeyiz ama Bursa'daki yarışlarda, organizasyonlarda her zaman en önde olan, her sürüşte pişmiş kelle gibi sırıtan genel bir küme var.. bizim köyde , Balıkesir'de şöyle bir huy vardır.. biri VW Caddy aldıysa, tüm millet ve Caddy alır.. birinde combo, Kangoo , Berlingo göremezsin... Bu da o hesap.. adamın eli para görünce Trek alıyor ve alıyor.. en hızlı en uygun en doanımlı en performanslı en en en mi? Değil ama işte... Bir kısmı da vardır hava dirençlerini karşılaştırmıştır, Shimano dura ace yerine sram red almıştır, dış lastikte stok geleni çıkarıp Pirelli p zero falan takmıştır ama işte , bunları tanışmadan bilemeyiz.. hayvanlar bile ufaktan selamlaşıyor, turlarda sürüşlerimde birbirinin bölgesinden geçen köpekler , kediler ufaktan bir göz teması kuruyor bazı bisikletçiler var, onlarda bu da yok 😁

Yok abi onun özeti şöyle, "nice bisikletler gördüm üstünde adam yok, nice adam gördüm bisikleti yok .."

Dostum benim kafadan; yürürken, koşarken, bisiklette, hatta araç kullanırken bile, bir dünya düşünce geçer. Bazen işteki bir konuyu çözmeye çalışırım, bazen eşimle bozuşmuşuzdur ya da kızın geleceğini düşünürüm. 2-3 saat koşarım eve geldiğimde 5dk geçmiş gibi gelir, o ara ne oldu ne bitti hatırlamam bile :) Çevremle pek ilgilenmem, genelde iç dünyamda takılırım o ara. Normal zamanda da , dışa dönük insanlar gibi ortamın sahneye atlayanı, herkes ile kolayca kaynaşanı değilimdir. Belirli bir süre geçmesi gerekir sohbete girmem için. Düğünde dernekte, partide oynamam. Çoğu kişi "ağır abi" takılıyor diye kendi kafasında kurar, sadece kurmaz taciz eder , bazen fazlaca zorlar. İşin özü ne zevk alırım ne becerebilirim. En son "siz istediniz" dedim çıktım, haklıymışsın otur sen dediler :)

Tanısan belki seversin ama yolda geçerken selam vermemiş olurum muhtemelen :) Ne adamlığımı bıraktınız, ne insanlığımı iki dakikada :) Her türlü handikapı da biriktirmişim, kahve ve iphone haricinde :)

kesin Dyson ve airfryerları da vardır onların :D

Var vallahi var :)

Scudo
Beni hor görme kardeşim
Sen altınsın, ben tunç muyum?
Aynı vardan var olmuşuz
Sen gümüşsün, ben sac mıyım?
Aynı vardan var olmuşuz
Sen gümüşsün, ben sac mıyım?
Ne var ise sende bende
Ne var ise sende bende
Aynı varlık her bedende
Yarın mezara girende
Sen toksun da ben aç mıyım?
Yarın mezara girende
Sen toksun da ben aç mıyım?
Kimi molla kimi derviş
Kimi molla kimi derviş
Allah bize neler vermiş?
Kimi arı, çiçek dermiş
Sen balsın da ben çec miyim?
Kimi arı, çiçek dermiş
Sen balsın da ben çec miyim?
Topraktandır cümle beden
Nefsini öldür ölmeden
Böyle emretmiş Yaradan
Sen kalmemsin, ben uç muyum?
Böyle emretmiş Yaradan
Sen kalmemsin, ben uç muyum?
Tabiata Veysel Aşık
Topraktan olduk, kardaşık
Aynı yolcuyuz, yoldaşık
Sen yolcusun, ben bac mıyım?
Aynı yolcuyuz, yoldaşık
Sen yolcusun, ben bac mıyım?
Kaynak: (link)
Besteciler: Veysel Satiroglu

Selam verdim almadılar.
Bir bana, bir kadroma baktılar.
Halbuki hız sensörümün mıknatısı yeniydi.
Yine de beni adamdan saymadılar.

Kalbim kırıldı arkalarından bastım.
Bacağımın sızısıyla yanlarına vardım.
Dedim ki, elde avuçta bu, ne yapabilirsin ?
Dediler ki, gördüğümüz en hızlı fakirsin.

Baktım kadrolarına hepsi trek.
Benim suçum neydi hain felek.
Nasip olmadı ki şu kadrolara binelim
Gerekirse iki tur sonra kibarca inelim.

Nabzım yükseldi, tadım kaçtı.
Trekliler de arayı iyice açtı.
Tekrar bassam yetişirdim oysa.
Selamımı alırdı biraz insan olsa.

Baktım kadrolarına hepsi trek,
Bana selam vermeyen tırrek,
Selam vermiyorsun bari 50 kuruş ver,
Arkadaşlık bedava değil, bir selam çok mu eder?

Selam verdim almadılar.
Bir bana, bir kadroma baktılar.
Halbuki hız sensörümün mıknatısı yeniydi.
Yine de beni adamdan saymadılar.

Kalbim kırıldı arkalarından bastım.
Bacağımın sızısıyla yanlarına vardım.
Dedim ki, elde avuçta bu, ne yapabilirsin ?
Dediler ki, gördüğümüz en hızlı fakirsin.

Baktım kadrolarına hepsi trek.
Benim suçum neydi hain felek.
Nasip olmadı ki şu kadrolara binelim
Gerekirse iki tur sonra kibarca inelim.

Nabzım yükseldi, tadım kaçtı.
Trekliler de arayı iyice açtı.
Tekrar bassam yetişirdim oysa.
Selamımı alırdı biraz insan olsa.
Treklileri de aşağılayanlar oluyor bu alemde. En başta bu şair arkadaş 🤣🤣

• Hahaha
Tepkiler: theGenius
Treklileri de aşağılayanlar oluyor bu alemde
Her Trek ismini duyduğumda "50 kuruş borç versene Tirrek" diyesim gelirdi. Şimdi fena enflasyon var, kaç para desem ki 50 kuruş az kaldı.Güncelleme şart

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Chatgptye karbon yol bisikleti olanların diğer bisikletlilere selam vermemesiyle alakalı bir şiir yazabilcek misin? dedim iki farklı şiir yazdırdım.

Screenshot 2024-07-18 105350.png

-----------

Screenshot 2024-07-18 105457.png

Yol bisikleti olanların, klasik şehir bisikleti olanlara selam vermemesi.

Chatgptye karbon yol bisikleti olanların diğer bisikletlilere selam vermemesiyle alakalı bir şiir yazabilcek misin? dedim iki farklı şiir yazdırdım.

319253 dosyayı görüntüle

-----------

319254 dosyayı görüntüle

biraz ağır olmuş(karbon bisiklet kullanıyorum) :komik:

Selamsız Karbon

Karbon çerçeveli bisikletinle,
Yolları aşarken sessizce,
Gözlerin ufukta, rüzgarla yarışta,
Selam vermezsin, geçersin hızla.

Diğer bisikletçiler bakar ardından,
Bir selam bekler, bir gülüş aniden,
Ama sen, karbonun soğukluğunda,
Yalnızca pedallarsın, sessizce.

Rüzgarın fısıldadığı selamlar,
Yolda kalan dostluklar, anılar,
Karbonun ağırlığında kaybolur,
Selamsız geçer, yollar uzar.

Belki bir gün, durup bakarsın,
Bir selam verirsin, dostça yaklaşırsın,
O zaman anlarsın, yolun güzelliği,
Selamda, dostlukta, paylaşmakta saklıdır.

Bu da Bing den gelsin..

• Beğen
Tepkiler: Anonim
İlkokul 3.sunıftaki küçük oğlum bile daha iyi şiir yazardı.
Çetgepeteye otur sıfır... :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
İlkokul 3.sunıftaki küçük oğlum bile daha iyi şiir yazardı.
Çetgepeteye otur sıfır... :D
chatgptnin yetenekleri kullanıcının ona verdiği datalarla orantılı

Bursa'da genellikle her bisikletli birbiri ile selamlaşır ve dünya genelinde de bu bir gelenektir.Üstelik yabancılaşma sürecini yoğun yaşayan gelişmiş ülkelerde bile bu vardır.
Tabi z kuşağının içinde asosyal, sanal kişilikli ve post-modern kültürün atıkları olarak nitelediğimiz bireyler selamlaşma nezaketini göstermeye biliyor.
Bazen başınızla, kimi zamanda gidondan elinizi hafifçe kaldırarak ya da kaldırmadan parmak oynatarak bisiklet kültürüne ve ait olma duygusuna siz de destek olunuz.
Yolda bisikletinizden inip mekanik bir sorun yaşadığınızda çoğu zaman o selamlaştıklarınızdan biri yanınıza gelip yardıma ihtiyacınız olup olmadığını soracaktır...
valla abi daha önce yazdığım gibi benim maşa karbon sadece.O yüzden elimi kaldırımış gibi yapıp hemen geri indiriyorum :D

Bursa'da genellikle her bisikletli birbiri ile selamlaşır ve dünya genelinde de bu bir gelenektir.Üstelik yabancılaşma sürecini yoğun yaşayan gelişmiş ülkelerde bile bu vardır.
Tabi z kuşağının içinde asosyal, sanal kişilikli ve post-modern kültürün atıkları olarak nitelediğimiz bireyler selamlaşma nezaketini göstermeye biliyor.
Bazen başınızla, kimi zamanda gidondan elinizi hafifçe kaldırarak ya da kaldırmadan parmak oynatarak bisiklet kültürüne ve ait olma duygusuna siz de destek olunuz.
Yolda bisikletinizden inip mekanik bir sorun yaşadığınızda çoğu zaman o selamlaştıklarınızdan biri yanınıza gelip yardıma ihtiyacınız olup olmadığını soracaktır...
Bu Z kuşağı yorumunuz bana resmen cuk oturdu maalesef... Lisede bilgisayar başından hiç kalmadım, üstüne covid-19 dönemi bahane oldu ve bütün sosyal becerilerimi kaybettim, varsa yoksa bilgisayar ve YKS vardı hayatımda. Allahtan üniversite var, üniversitede yavaş da olsa sosyal becerilerimi kazandım/kazanıyorum. Bisiklete binerken selam vermeye, merhaba demeye yelteniyorum ama bazen karşıdan gelen kişi yüzüme böyle sert sert bakınca çekiniyorum ve selam veremiyorum...

Kadrosu alüminyum maşası karbon olanlar ne yapsın peki? 😬😅

Şakası bir yana ülkemizde insanların birbirine saygısı ve tahammülü kalmadı maalesef. Sadece selam vermek değil olay, insanlar birbirlerine “günaydın”, “iyi günler”, “teşekkürler” vs. de demiyorlar eski günlerdeki gibi. Umarım en kısa zamanda bu yozlaşmışlıktan kurtuluruz.

Kadrosu alüminyum maşası karbon olanlar ne yapsın peki? 😬😅

Şakası bir yana ülkemizde insanların birbirine saygısı ve tahammülü kalmadı maalesef. Sadece selam vermek değil olay, insanlar birbirlerine “günaydın”, “iyi günler”, “teşekkürler” vs. de demiyorlar eski günlerdeki gibi. Umarım en kısa zamanda bu yozlaşmışlıktan kurtuluruz.
elini hafif kaldırıp geri indireceksin ben öyle yapıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Clal
Benim bisikletim yarı elektrikli (pedaldan destek, gaz kolu yok),
Yarı karbon (maşa ve sele borusu),
Yarı gravel / yarı yol (endurance kadro, 32 mm tekerler).
Yarı hafif, yarı ağır (elektrik desteğinden mütevellit hafifken, desteksiz 14 kg).
Ben ya hiç kimseye selam vermeyeyim, ya da herkese selam vereyim :p.

Hepsi bir yana selam vermekten en çok keyif aldıklarım çocuklar. :)
Geçen gün 2 çocuk, "abi bisikletin çok iyiymiş" dediler, ben de onlara "sizin bisikletleriniz de çok güzel" diye yanıt verdim :)

Geçen gün 2 çocuk, "abi bisikletin çok iyiymiş" dediler, ben de onlara "sizin bisikletleriniz de çok güzel" diye yanıt verdim :)
Üç dört sene önceydi,bisikletimle kırmızı ışıkta bekliyordum.2 çocuk: 'Abi sen araba mısın da ışıkta bekliyorsun diye gülerek sordular''Ben de çocuklara ''Hiç arabaya benzer yanım var mı bu şişkolukla bildiğin kamyonum'' dedim.Çocukların çok hoşuna gitti.Abi markası ne dediler,Ford dedim.Bizim de kamyonumuz var dediler.Sizinki ne dedim.Mercedes dediler.Sizin kamyon da güzelmiş dedim. :D

Üç dört sene önceydi,bisikletimle kırmızı ışıkta bekliyordum.2 çocuk: 'Abi sen araba mısın da ışıkta bekliyorsun diye gülerek sordular''Ben de çocuklara ''Hiç arabaya benzer yanım var mı bu şişkolukla bildiğin kamyonum'' dedim.Çocukların çok hoşuna gitti.Abi markası ne dediler,Ford dedim.Bizim de kamyonumuz var dediler.Sizinki ne dedim.Mercedes dediler.Sizin kamyon da güzelmiş dedim. :D
Bizim evin oralarda (Sancaktepe, adam düdüklediğimiz yerler) bi gün telefonla konuşmak için durdum yolun kenardında, 10-12 yaşlarında ağzında sigara bi çocuk geldi, “abi 50 lira var mı bu pisket” dedi, “yok be çocuğum o kadar pahalı değil bu, taş çatlasın 7-8 bin yapar anca” dedim, “satsana o zaman bana” dedi, yavrum sen bu bisiklete binebilir misin hiç” dedim (bende boy 194 çocuk olsun olsun 140 falan), “o zaman seni de z*keym pisketinin de a*una goym, ecdadının da g*tüne sokaym” dedi sigarayı üstüme fırlattı döndü gitti :D

Geri