Scudo Sports

Karbon sele borusu sorunu!

Tepki
2
Merhaba, karbon sele borusu kullanmaktayım, ancak sele kelepçesini ne kadar sıksamda sürekli kayıyor özellikle arazide 10cm yer değiştiriyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Scudo
@Erdem ÜNAL

kelepçe özelliğini yitirmiş olabılır oncelıkle ona bakmanı tavsıye ederım eğer kelepcenden emin isen sele borusunu bır tornacıya götür çok ince şekilde alt alta milimetreden daha düşük sıklıkta çizgi çeksin çok faydasını göreceksin ama sele borun tam karbon degıl alımınyum ustu karbon kaplama ıse amoeba scud lar fılan öyle benım bıldıgım faydası olmayabılır boruyu ıncelemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Erdem ÜNAL
Sele borusunu kadrodan çıkartın, sele borusunun girdiği kısmı ve borunun kendisini iyice yağdan arındırın. Gerekirse kadronun içindeki yağı temizlemek için bir fırça dahi kullanabilirsiniz bulaşık deterjanıyla beraber, ancak deterjanın aşağı akmadığından emin olun, daha sonra da temiz bir bezle kurulayın. Aynı şekilde sele borunuzu da. Eğer ki bundan sonra hala kayıyorsa, o zaman Ritchey'in karbon eklem noktaları (sele borusu, gidon vs) için ürettiği kaymayı önleyici bir sıvı var, onu edinmeye çalışın, 3-5 € bir fiyatı vardı sanırım...

Acaba çap uyuşmazlığı mı var? Hiç bunu kontrol ettiniz mi?

• Beğen
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Sele kelepçesini yeni aldım sorununun kaynağının o olduğunu sanmıyorum. Borunun çapında da bir uyuşmazlık yok. Takarken bile zorla giriyor. Boruya çizik attırmak iyi bir fikir olabilir. Ancak "kaplama karbon" mu bilmiyorum markası "guizzo" başka bilgi yok malesef silinmiş. Teşekkürler...

@Erdem ÜNAL

dostum ben ılk mesajımı yazarken atlamışım buyuk ıhtımal yaptıgını da duşunmus olabılırım en öncelik yağlanma varsa o bölgeyı temızlemektır ben saf alkol kullanıyorum öyle durumlarda sele borusunun alt taraflarını ve kadroya gırdıgı yerı saf alkol ıle veya soylendıgı gıbı uygun bır sprey hıc bırsey bulamaz ısen kolonya ıle ıyıce bır temızle guzelce kurula tekrar dene bunlardan sonra cızık durumuna bak derım cogu alımınyum sele borusunda orjınalınde bahsettıgım ınce cızıkler zaten mevcut elındekını bılmedıgım ıcın bırsey soylıyemıyecegım

• Beğen
Dediğiniz gibi alkolle temizledim ancak o zaman daha çok kayıyor. Sanırım kayarken boruyu sıyırıyor toz haline geliyor o tozlar da tutuyor, o zaman daha az kayıyor. Ama çizik meselesini deneyeceğim zaman ayırdığınız için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Karbon sele borusu alırken nelere dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar? Ünlü bir markanın titanyum vidalı falan 7000 serisi sele borusunu aldım hafif diye ama yoldaki herşeyi iletiyor.

Söküp eski ağır sele borumu taktım, çin üzerinden kaliteli ürünler edinilebilir mi? Birkaç tane og evkin, elita vesaire marka gördüm ama bilemedim. Bir de 94 kiloluk bir sürücü olduğumu hesaba katarsak karbon sele borusu işi biraz gereksiz mi olur?

Karbon sele borusu alırken nelere dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar? Ünlü bir markanın titanyum vidalı falan 7000 serisi sele borusunu aldım hafif diye ama yoldaki herşeyi iletiyor.

Söküp eski ağır sele borumu taktım, çin üzerinden kaliteli ürünler edinilebilir mi? Birkaç tane og evkin, elita vesaire marka gördüm ama bilemedim. Bir de 94 kiloluk bir sürücü olduğumu hesaba katarsak karbon sele borusu işi biraz gereksiz mi olur?
Aliexpress'ten Elita One marka karbon sele borusu almıştım. Elimdeki bisikleti satıp yerine yenisini alınca sele borusu yeni bisikletime uymadı. Bende onu satıp yerine uygun ölçülerde ikinci kez Elita One sele borusu almıştım. Şu an yol bisikletimde kullanıyorum.

Bilindik markaların çakması değil neticede ve farklı alışveriş platformları üzerinden tüm dünyaya satılan özgün bir marka. Tavsiye ederim.

Karbon sele borusunda sıkıştırma torku çok önemli. Kaymasın diye sele kelepçesi çok fazla sıkılırsa çatlama yapabilir. Bu konularda çok deneyimli değilseniz tork anahtarı olan bisiklet bayilerinden yardım alabilirsiniz.

Bir de sele kelepçesi ideal oranda sıkılsa bile yuvadan yine kayma yapabilir. Bunun önüne geçmek için de "karbon gresi" uygulanıp o şekilde sıkıştırmak gerek.

Son düzenleme:
Aliexpress'ten Elita One marka karbon sele borusu almıştım. Elimdeki bisikleti satıp yerine yenisini alınca sele borusu yeni bisikletime uymadı. Bende onu satıp yerine uygun ölçülerde ikinci kez Elita One sele borusu almıştım. Şu an yol bisikletimde kullanıyorum.

Bilindik markaların çakması değil neticede ve farklı alışveriş platformları üzerinden tüm dünyaya satılan özgün bir marka. Tavsiye ederim.

Karbon sele borusunda sıkıştırma torku çok önemli. Kaymasın diye sele kelepçesi çok fazla sıkılırsa çatlama yapabilir. Bu konularda çok deneyimli değilseniz tork anahtarı olan bisiklet bayilerinden yardım alabilirsiniz.

Bir de sele kelepçesi ideal oranda sıkılsa bile yuvadan yine kayma yapabilir. Bunun önüne geçmek için de "karbon gresi" uygulanıp o şekilde sıkıştırmak gerek.
150-160 gramlık sele boruları var, dediğiniz gibi sahte birşey almak istemiyorum.

Anladığım kadarıyla karbon ekipmanları dikkatli kullanmak gerekiyor. Az çok bisikletten anlarım fakat tork anahtarın yok ki bir tanesine ihtiyacım var gibi duruyor.

Normal şartlarda dikkatsiz bir kullanıcı olduğum için kesinlikle benlik değil fakat konfor olayından dolayı bir ihtiyaç haline geldi. Teşekkür ederim.

150-160 gramlık sele boruları var, dediğiniz gibi sahte birşey almak istemiyorum.

Anladığım kadarıyla karbon ekipmanları dikkatli kullanmak gerekiyor. Az çok bisikletten anlarım fakat tork anahtarın yok ki bir tanesine ihtiyacım var gibi duruyor.

Normal şartlarda dikkatsiz bir kullanıcı olduğum için kesinlikle benlik değil fakat konfor olayından dolayı bir ihtiyaç haline geldi. Teşekkür ederim.
Karbon sele ya da sele borusuna geçince bariz bir konfor artışı olmuyor, onu da belirteyim.

Ben bisikleti hafifletmek maksadıyla geçtim. Hem alüminyum hem de karbon bisiklette kullandım, kullanıyorum ama bariz bir konfor artışı hissetmedim.

Tork anahtarı edinmek istemeniz çok yerinde fakat fiyatlar fahiş derecede. En kötüsü 1.000- 1.250 TL'den başlıyor. Maddi durumunuz el veriyorsa ve karbon komponentlerle uğraşma durumunuz olacaksa her bisiklet dostuna lazım aslında.

Karbon sele ya da sele borusuna geçince bariz bir konfor artışı olmuyor, onu da belirteyim.

Ben bisikleti hafifletmek maksadıyla geçtim. Hem alüminyum hem de karbon bisiklette kullandım, kullanıyorum ama bariz bir konfor artışı hissetmedim.

Tork anahtarı edinmek istemeniz çok yerinde fakat fiyatlar fahiş derecede. En kötüsü 1.000- 1.250 TL'den başlıyor. Maddi durumunuz el veriyorsa ve karbon komponentlerle uğraşma durumunuz olacaksa her bisiklet dostuna lazım aslında.
Bir önceki sele borum 6000 serisi idi, daha sonrasında hafifletme işine girince kırarım diye karbon sele borusu yerine 7000 serisinin hafif sele borularından birisini aldım. 100 gram falan hafifledi ama yoldaki bütün titreşimleri de bana o kadar hissettirdi.

Konfor konusunda pek fazla fark yok ise gerçekten benim için gerekliliğini sorgularım. Tork anahtarı konusu aslında uzun zamandır ihtiyacım olan bir şey, geçenlerde elimde hidrolik hortumunu kola bağlayan vidanın anahtarı olmadığı için normal bir anahtarla yapmak zorunda kaldım. Küçük anahtardaki hassasiyet de büyük anahtarda olmayınca kolun içerisinde yağ iğnesi kırdım ve kol çöp oldu. Bisiklet üzerindeki diğer vidaları da olması gerekenden çok daha fazla sıktığıma eminim.
karbon komponentlerle uğraşma durumunuz olacaksa her bisiklet dostuna lazım aslında.
Ekleme yapmak istiyorum. Karbon donanımlarla pek bir işim yok aslında, sadece konfor kısmı kafamı karıştırıyordu. Donanımları çok fazla bakımlı kullanmadığım için benim için risk oluşturuyorlar. Çatlasa uzunca bir süre farketmem galiba.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Geri