Erdem ÜNAL
Üye
- Tepki
- 2
Aliexpress'ten Elita One marka karbon sele borusu almıştım. Elimdeki bisikleti satıp yerine yenisini alınca sele borusu yeni bisikletime uymadı. Bende onu satıp yerine uygun ölçülerde ikinci kez Elita One sele borusu almıştım. Şu an yol bisikletimde kullanıyorum.Karbon sele borusu alırken nelere dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar? Ünlü bir markanın titanyum vidalı falan 7000 serisi sele borusunu aldım hafif diye ama yoldaki herşeyi iletiyor.
Söküp eski ağır sele borumu taktım, çin üzerinden kaliteli ürünler edinilebilir mi? Birkaç tane og evkin, elita vesaire marka gördüm ama bilemedim. Bir de 94 kiloluk bir sürücü olduğumu hesaba katarsak karbon sele borusu işi biraz gereksiz mi olur?
150-160 gramlık sele boruları var, dediğiniz gibi sahte birşey almak istemiyorum.Aliexpress'ten Elita One marka karbon sele borusu almıştım. Elimdeki bisikleti satıp yerine yenisini alınca sele borusu yeni bisikletime uymadı. Bende onu satıp yerine uygun ölçülerde ikinci kez Elita One sele borusu almıştım. Şu an yol bisikletimde kullanıyorum.
Bilindik markaların çakması değil neticede ve farklı alışveriş platformları üzerinden tüm dünyaya satılan özgün bir marka. Tavsiye ederim.
Karbon sele borusunda sıkıştırma torku çok önemli. Kaymasın diye sele kelepçesi çok fazla sıkılırsa çatlama yapabilir. Bu konularda çok deneyimli değilseniz tork anahtarı olan bisiklet bayilerinden yardım alabilirsiniz.
Bir de sele kelepçesi ideal oranda sıkılsa bile yuvadan yine kayma yapabilir. Bunun önüne geçmek için de "karbon gresi" uygulanıp o şekilde sıkıştırmak gerek.
Karbon sele ya da sele borusuna geçince bariz bir konfor artışı olmuyor, onu da belirteyim.150-160 gramlık sele boruları var, dediğiniz gibi sahte birşey almak istemiyorum.
Anladığım kadarıyla karbon ekipmanları dikkatli kullanmak gerekiyor. Az çok bisikletten anlarım fakat tork anahtarın yok ki bir tanesine ihtiyacım var gibi duruyor.
Normal şartlarda dikkatsiz bir kullanıcı olduğum için kesinlikle benlik değil fakat konfor olayından dolayı bir ihtiyaç haline geldi. Teşekkür ederim.
Bir önceki sele borum 6000 serisi idi, daha sonrasında hafifletme işine girince kırarım diye karbon sele borusu yerine 7000 serisinin hafif sele borularından birisini aldım. 100 gram falan hafifledi ama yoldaki bütün titreşimleri de bana o kadar hissettirdi.Karbon sele ya da sele borusuna geçince bariz bir konfor artışı olmuyor, onu da belirteyim.
Ben bisikleti hafifletmek maksadıyla geçtim. Hem alüminyum hem de karbon bisiklette kullandım, kullanıyorum ama bariz bir konfor artışı hissetmedim.
Tork anahtarı edinmek istemeniz çok yerinde fakat fiyatlar fahiş derecede. En kötüsü 1.000- 1.250 TL'den başlıyor. Maddi durumunuz el veriyorsa ve karbon komponentlerle uğraşma durumunuz olacaksa her bisiklet dostuna lazım aslında.
Ekleme yapmak istiyorum. Karbon donanımlarla pek bir işim yok aslında, sadece konfor kısmı kafamı karıştırıyordu. Donanımları çok fazla bakımlı kullanmadığım için benim için risk oluşturuyorlar. Çatlasa uzunca bir süre farketmem galiba.karbon komponentlerle uğraşma durumunuz olacaksa her bisiklet dostuna lazım aslında.