Scudo Sports

Karbon bisikletle trainer kullanımı

@Deniz A dediğiniz gibi interneti deniyorum ama ingilizcem orta seviyede olmasına rağmen tam anlayamıyorum internette bikeforums.com dan pkuyorum ama okul ingilizcesiyle onların ana dilini anlamak kolay olmuyo teşekkürler. :)

Scudo
@Ferhat Köse

Ferhat arkadas sonra düzeltmis ve senin söylemedigini yazmis.

Yazdiklari bunlar

merhabalar, :) trainer araştırmalarımı yaparken bi abimiz trainer karbon bisikletle kullanılmaz demişti neden böyle bişey dedi karbon bisiklete zararı nedir ? İyi günler... (Açıkçası bana pek mantıklı gelmedi ama genede soriyim dedim :) )

@Murat Cömez bunu diyen kişiyi yanlışlıkla engelledim adının ferhat köse olması lazım 41 yaşındaydı ve engeli kaldıramıyorum mobildeyim. O yüzden söyleyen kişiye emin değilim o kişinin bisiklet antrenmanlarıyla ilgili baya bi konusu vardı 2015 yılı yarış raporu diye bi konusunu okumuştum
Edit:engellediğim kişinin adını buldum Osman Yener adlı kişi engelli bende,engeli kaldır tuşuna tıkladım ama kaldıramadım.

@Murat Cömez edit le belirttim önceki mesajımda osman yener adlı kişiymiş. Engel listemde sadece o var

@Murat Cömez
abi teşekkürler .forumdan cıkıp mısafır gıbı gırıp okumak zorunda kalmıstım bende :) madem ben değilmişim konu başlıgına bır ıkı cumle yazayım da faydam olsun :)

carbon bısıklet ıle traıner kullanılır bır sakıncası yok. Baki en hassas durumu zaten acıklamış. dıger konuda ne kadar ve nasıl kullandıgınız.eger kı eskısehır gbı 2-3 ay traıner ustunde zaman gecırecek ıklıme sahıp bır ıldeysenız traınerde bır oturusta 2-5 saat arası kalabılıyorsanız veya kısa kalıp cok sert sprınt antremanları yapacaksanız acık konusayım ben tavsıye etmem. ıkı tane fan acılmasına ragmen antreman duzeyı ıyı bır sporcu komple odayı ter gölüne çevirebılıyor havlu fılan hak getıre :) ha bisiklete bırsey olmaz ama acırım. onun yerıne 300-500 lıralık fat gıdonlu on vıtesı bıle olmayan sabıt bır bısıklet baglar jant,kadro aynakol ruble zıncır eskıme derdınden kurtulurum tabı bu benım sahsı dusuncem. en guzelı spın bıke bana göre hatta powermetrelı bır spın bıke ama onlarda bısıkletten pahalı :) başlıgın sorusuna da gelırsek sakıncası yok ama tercıh meselesı:)

@Ferhat Köse

Abi sağol :) okurken bir sakıncası daha geldi aklıma sayende. Ter bisikletin boyasına çok zararlı bir şey, hatta eski tip geçme lif karbonları zedelediğini bile görmüştüm. Bu nedenle karbon olsun olmasın trainerden sonra bisikletinizi temizlemelisiniz, hatta üst boru ve gidon çevresine bez vs gibi şeyler koyabilirsiniz. Hatta bu amaç için üretilmiş hazır ürünler bile var

@mehmet.ali
Engellenmiş kişiler listesine hoş geldiniz efendim. :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
(link)
Sayfa 4;
Be particularly cautious with a carbon frame or fork. Carbon is relatively soft, not abrasion resistant. If there is any relative movement, carbon will wear quickly.
Özellikle karbon kadro ve maşa ile dikkatli olun. Karbon nazaran yumuşaktır ve aşınmaya dayanıklı değildir. Eğer bir hareket varsa (trainera bağlı olduğunda oluşabilecek hareketten bahsediyor), karbon çabukça aşınabilir.

TRAINERS - Improperly mounting a bike in a trainer, or using one that is not compatible with your particular bike frame can cause serious damage
TRAINERLAR - Bisikleti trainera uygun olmayan bir şekilde takmak veya mevcut kadronuza uygun olmayan bir trainer kullanmak ciddi hasara yol açabilir.

Ayrıca aynı sayfada birkaç şey daha söylemiş,

- Arka tekerleği takarken kesinlikle yeni nesil, hafif QR mandallarınızı kullanmayın. Trainer ile beraber gelen veya trainera özel mandalları kullanınız.
- Ön tekerleğin takılmasını gerektiren bir trainer kullanıyorsanız, ön mandalın sıkı sıkıya kapalı olduğuna ve herhangi bir hareket olmadığına emin olunuz.

(link);

+ Is it safe to ride my carbon-bike on an indoor trainer?
+ Karbon bisikletimi trainerda kullanmak güvenli midir?
Please make sure to use the original clamping and mounting devices delivered with the trainer. In case of doubt please contact an authorized Scott Dealer for further advise.
Lütfen trainer ile gelen mandal sistemini kullandığınıza emin olunuz. Eğer bir şüpheniz varsa lütfen yetkili bir Scott Satıcısı ile görüşünüz.

Yani kullanmayın dememişler ama kullanırken dikkatli olun demişler.

@Baki KAYAN
detaya gırmedım ama bır canondale kadronun ustundekı boyanın(sadece traınerde kullanılmıs 3 yıl)parmak ıle komple soyuldugunu ,gri alu şasesıne kadar soyuluyordu.ön vıtesın kılıtlenıp kaldıgını(ter ve toz bırlesımı katı bır yapıstırıcı oluyor :) ) maşanın şaft borusunun curudugunu ıcındekı cıcegın koptugunu :) gördüm bizzat ha bunu yapan arkadaş Türkiyenın bana göre en sağlam bısıkletcısı ama normal kullanıcılarda bu kadar olmasa da ter ıle benzer zararları verecektır .her kullanımdan sonra cok ıyı yıkayıp temızlemek ayrı bır zaman kaybı ve bahsettıgım sekılde terleyen bırısı ıcın de o ozel havlular ınan hıc bır sey yapmıyor bu soyledıgım arkadaşda o havlulardan da vardı camlar acık ıkı tane kocaman fan ıle antreman yapıyordu :) işte bu sebepten bana göre en ıyısı spın bıke hemde kendımınkı degıl spor salonundakı :) temızleyen de baskası bozulursa yenısını alacak olan da :)

(link);

I HAVE HEARD THAT YOU SHOULD NOT PUT A CARBON STAY BIKE ON A TRAINER - IS THIS TRUE?
DUYDUM Kİ KARBON BİR BİSİKLETİ TRAINER ÜZERİNE KOYMAMALIYMIŞSINIZ - BU DOĞRU MU?

The loads a trainer puts on a bike are quite different from those which the bike is designed to withstand on the road, particularly when it comes to tensile forces in the seat stay—which try to pull the dropout out of the seatstay. However, Felt has been selling bikes with alloy dropouts bonded into carbon seat stays for four years now. Some of these bikes have been used in trainers, and we have not encountered problems. Even so, we recommend avoiding out-of-the-saddle efforts while riding trainers.
Trainer, bisikletlerde yoldakinden çok daha farklı stres noktaları oluşturur, özellikle "seat stay" (arka maşanın üst tarafı) kısmında oluşabilecek gerilim kuvvetleri açısından. Ama biz en iyi bisikletleri üretiyoruz bıdı bıdı falan.. ANCAK, BİZ YİNE DE TRAINER ÜZERİNDEYKEN AYAKTA YAPILACAK ANTRENMANLARI ÖNERMİYORUZ.

@Edip Dinçer abi trainer üzerindeyken ayakta yapılacak antrenman derken sprint gibi ayakta sürmektenmi bahsediyor vede teşekkürler paylaşım için :)

Bunu örnek olsun diye ekliyorum, markayı hiç bilmiyorum açıkçası...

(link);
All frames with carbon seat stays are optimized for normal road riding conditions, and not designed for fixed stationary trainers. Use of a stationary trainer with any clamping mechanism will void the frame’s warranty.
Bütün karbon seat stay'li bisikletlerimiz normal yol şartlarında kullanılmak için üretilmiştir ve sabit trainerlar üzerinde kullanmak için tasarlanmamıştır. Herhangi bir trainer kullanımı (mandal sistemi gözetmeksizin) kadronuzun garanti dışı kalmasına neden olacaktır.

@Edip Dinçer
ayaga kalkıp sprınt basmadan yapılacak traıner antremanının ne faydası olacak değil mi Edip :) hemde peş peşe defalarca :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Ferhat Köse

Abi trainerda ayağa kalkınca kendimi ben bir garip hissediyorum zaten. O yüzden benim için geçerli değil o :)
Normal yokuş tırmanırken bile olabildiğince az kalkıyorum seleden... Oturmayı seviyorum :D

@Edip Dinçer
işin latıfesıydı o :) ama traıner genelde kısa sert ıntervaller ıcın ıdeal ve bu kısa sertlerde mecburıyetten ayaga kalkıp yuklenmek bazen elzem oluyor ozellıkle 30 sanıyelık sprıntlerde veya daha uzun ıntervallerın son sanıyelerınde .kıssadan hısse carbon ıle cok da guven vermıyor hele hele senın su paylastıgın marka yorumlarından sonra adamlar bıle emın degıl suphelı yaklasıyor :)

Ayakta sürüş, sprint gibi kadroya anormal yük bindiren hareketler yapılmadığı sürece karbon kadronun çok problem çıkaracağını sanmıyorum açıkçası.

Ancak trainerda antrenmanda kullanılan bisikletin dışarıda kullanım esnasında lastik değişimi insanı hayattan soğutabiliyor. En iyi ihtimalle yedek jant seti ile değişim gerekiyor, orada da bir sürü ses, yağ, zincir, ayar problemi mevcut.

En güzeli video'da Baki Kayan'ın yaptığı gibi ucuz yollu alüminyum (hatta çelik de olur) bir bisiklet ile trainer antrenmanlarını yapıp, yol arkadaşlarımızı sadece dışarıda kullanmak.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@mehmet.ali
Bence kullanacağımız ifadeleri iyi seçmemiz gerekiyor bahsettiğiniz arkadaş daha 15 yaşında bir çocuk ve sizin bunu herkesin ulaşılabileceği bir mecrada yapmak daha çocukça oluyor(!) iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@mehmet.ali çoklu ifade yapmıştım ama olmamış..
@Berke yani aranızdaki bu sohbeti herkesin önünde olması bence pek hoş olmadı.. Burası özgür bir platform ama kırıcı ifadeler olması etik olarak doğru değil.

Geri