Scudo Sports

Karbis-Kartepe bisiklet takımı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
helal erkan ,lodos seni arkadan sıkı itmiştir ,dönüşe çile tabi ,ani rüzgar hızı 110 km idi .bu gün ben gene kısa mesafe kadıköy yaptım ,senin anlayacağın lay lom lom yapıyoruz yahu.:huhuu:

(link)

8 şubat pazar 16 km rüzgar hava kapalı ,evet gene ferdi takılmaca ,erkan devam rivaya bende ağaoğlu eğimlerinde olacağım .

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1920272_777330125636083_4108369569110876349_n.jpg?oh=b73fa8fd1299f00b8579576868eea254&oe=552174B6

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10933775_777330138969415_8656736920214146994_n.jpg?oh=a13223ab41c61576b243d41774fb2ba3&oe=55570988

20 ocak 2015 durmuyor juliana buhring ,,,,,,

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p480x480/10689875_763586137010482_5271000466730599894_n.jpg?oh=8025479108de0692d174dc5cc7069d05&oe=5521F2F5&__gda__=1431607827_5c82c61acf8d39942b4d2952cbf1ad04

Belki dikkate alınmayabilir fakat yine de koymak isterim.

(link)

3 dakikalık köpekle boğuşma kaybım var. Havanın kararacak olması nedeniyle manisa tarafından çıkışı yapmadan direk inişe geçtim, 17 kilometre yolum daha vardı fakat onu kayıt etmedim. Sadece çıkışı aldım. Daha kısaltılması gerekiyor sanırım :)

havaların düzelmesi ile birlikte, iki çıkış iki iniş olacak. toplam 1200 metre irtifa kazanımı etmekte :)

evet erkan ,
düşündüm ve taşındım bi karara vardım o da şu ,bu şubat ayı ferdi çalışırız,ve martta dahil ,nisana ekipçe bence polinez etabında bulunuruz,açıkça göçbeyli etabının dönüşü sahilden olunca sıkıntılı ve güneyden devam edince gene sıkıntılı,halbuki polinez kısa yapınca hekimbaşından direk eğimlere oradan çavuşbaşından polinez ve dönüş aynı olunca bir kaç yerde trafik yoğunluğu var ,polinez kısa ekip için uygun olur gerçi kısa olacak
ama inanıyorumki biz kısalarda bile kartepeyi yaparız ,artık malum trafiğe hep dönüşlerde rasladığımız için bence en az trafiğe yakalandığımız kısa etaplara yönelmekte fayda var zati polinez kısa sana çok uygun,riva dersek rivaya gene hekimbaşından giderek yapabiliriz ve polinezden rivaya çıkarız dönüşü gene aynı yerden yaparız ,bu iki etap nisan-mayıs -haziran aylarında olur .ve dudullu-göçbeyli etabı artık gündemden düşer ve teke ,buralarda çok bulunduk
gide gide insan soğuyor hali ile......

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/q81/p168x128/10715765_777438902301903_386991075_n.jpg?oh=4850cca034f0a340c2233d40bae22c2d&oe=54D78A4B&__gda__=1423424135_56c56f6c6c9cf4defb7740a423d2cb72

15.tur tenmuzun bir ct günü......kartepe ,,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10717505_777446718967788_1741734324_n.jpg?oh=40fd1e144d470339188f96936de0ac06&oe=54D7D2F9&__gda__=1423360489_cb4ec49474cd7c1624fdf1e440b1a7f6

heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy babalar bahtiyar ......

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10723406_777456968966763_294341047_n.jpg?oh=00d9fca7a5d379b2bee6ef4ea02caeeb&oe=54D6B718&__gda__=1423358725_19015a9d1ff4b874195390f6471c60cb

araç yok ıssız suadiye çıkışından kartepe otel maşukiye hikaye araç dolu ..

bu gün öyle bi çıktık zati hava kapalı idi ,erkan sen herhalde çıkmadın ,hava terso yaptı bu gün .kadıköyden fazla bi yere gidemedik.

evet ekip.
korcan -furkan-kerim-erkan
biliyorsunuz 50 km eğimli arazilerde çalışma yapanların starava kayıtlarını bu topikten istedik umarım yeni sezonda bisiklet foruma yeni üye olacak olanlar olabilir bu arkadaşlarımız içersinden çalışma yapmış olanlar çıkabilir avrupa yaka gerçekten terso bi durum ,karşıdan gelmeleri zor ama aytekin erzan bunları bahane olarak görmeyen bir pedalşör idi ,zoru seven seve seve gece yarısı karşıdan çıkar ve ekibe katılır, metrobüs var zati,
saat 04.30 da, karşıdan pek gelen olmaz ,bostancı deniz otobüsleri terminal önüne ,olayı sevmekte yetmez yukarda yazdığım gibi 50 km 'lik eğimli arazilerde durma yapmadan çalışma yapmış olmaları gerekir gerek avrupa yaka gerekse anadolu yaka,
artık çalışmalar sadece kerim ben erkan furkan ve korcan ile olur bundan sonra acemi olanlar ile ferdi olarak burada çalışma yapacak tek kişi benim ,eğim çalışmaları tabi , eğim çalışmalarına gelecek olan yeni pedalşörlerden istediklerimi daha öncede sıralamış idim ..

1- düz yolda süratli sürmüş olmaları kesintisiz 40 km örneğin
2- spd pedal kesin kullanmaları tabi kask artı tabiki eldiven
3- bu tayt olayını herkes kafada çözecek tayt süratli sürenler için kesin gereklidir, uzun kışlık kendinden termalli taytlar var
artı yazlık kısa tayt yada uzun yazlık taytlar ,
4- gözlük tabi ,göze toz kaçar dikkat dağılır
5- asla sırt çanta yok sırt çanta yüktür artı sırtta suluk yok ,su matarada olacak ve bisiklete monteli olacak ,

yazın yazlık forma karbisin formaları buna hak kazananlar erkan-ben bahtiyar ve korcandır 203 km ist -kartepe-ist etabını tamamlamış oluyoruz 14 .seferde ve araçsız.15 .sefer temmuzda
evet gerek kerim ve gerekse furkan kesin formaya hak kazandılar gerçi kartepeyi alamadılar önemli değil onlar karbis antremanlarında bulundular antremanlara gelenler başımızın tacıdır ,
kerim-erkan -bahtiyar -korcan -furkan -bu 5 adam ekip bilincinde kesin hareket etmenin ne olduğunuda sahada ispat etmişlerdir, kendilerine teşekkür ederim bir ahenk içinde olmuşlardır .

kudret abi kasları açmaya başladım bugün sahilde turladım bu arada formalar yapılıyormu ilk tura yeni formayla start verelim

@bahtiyar közen

6 adet yaptırabilirim diye düşünüyorum pazarlık yaparım ,vakit var daha bahtiyar,
nisana doğru organize oluruz burada ,,temmuzda formalar ile aynen kartepe ve hatta ağustosta aynen tavşanlı- boyalıca hattı ,formalar ile ..

kar fena geldi,,evet evde treynırı olan yaşadı tabi,,bu gün çektim postalları 5 km yürüdüm, iyi soğuk var idi.rüzgarda cabası ..

(link)

bu havalar seleden uzak tuttu,
bu pazar çalışma ferdi yapacağım, tabi havaya bakar başıbüyükten ataşehire ,,,
evet ekip şubat fena ,martta bundan aşağı kalmaz ,mart sonu havalar yağmura dönüşür nisana bakacağız ekibin elemanları erkan-korcan-furkan-ben-kerim-ve joker dostumuz aynen bahtiyardır,,,,,,,evet voltranı yeniden oluşturacağız ,asfaltı eriteceğimiz günler yakındır ....
ilginç olan erkan-furkan-korcan ,an ile bitiyor ,anında seleye hazır anlamında sanki..

@Erkan Közen

erkan ,hatırlar isen 2 sene oldu galba ,garipçelerden nelere geldik ,o vakitlar aklımızda kartepeyi istanbuldan almak yoktu, çabuk geçiyor günler ,,,

@Kudret Kurtcebe
kudret abi bu kış kuru yol göstermedi bize ama az kaldı mart geldiğinde baharın kokusunu alıcam mis sonra yollar bizi beklesin, iş güç derken baya kaptırdık bu pazar pasları atıp güzel bir antreman yapıp karadeniz havası almak gerek :) bike ile hergün montla yagmurlukla işe gitmekten sıkıldım sarmıyor valla formamı özledim :cool:

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Kerim A.

azzzzzzzzzzzzzzzzzz kaldı sabreden derviş muradına ermiş
adres bende, sirkeciye bi uğrayacağım ,iş bitti ,6 formaya bağlarım işi,
yalnız, herkesin beden ölçüleri önemli üzerimize oturacak formalar ..

(link)

22 şubat hava iyi ,ekip hazır ise saat 09.00 da dudullu kavşakta buluşarak 50 km durmadan basabiliriz,burada önemli olan nerede olduğumuzdur,
erkan en iyi dereceyi yapmış idi yol bisikleti ile 2 saatte aldı asla durmadı bi sürü eğimde çabası ,evet arkasından en iyi dereceyi mtb 'de kerim yaptı 2 saat 3 dakika ve benim derece 2 saat 5 dakika furkanın ise 2 saat 7 dakika
tabi bu dereceler farklı antreman günlerinde oldu istatistik yaptım,korsan hasan ile o gün dudullu- bıçkıdere etabında ikimiz var idik o günki derecem 2 saat 5 dakika oldu hasan ise şile eğimlerde arkada kaldı bunun nedeni lastiği ikide birde indi ,biliyorsunuz kimseyi beklemeyiz bu etapta ,herkes burada aynen kurallara uyar ,kurallarımız çoğu kişiye acımasız ve sert gelebilir, ama karbisin çalışma anlayışı budur ,biz disipline önem veren bi ekibiz ,
karbis elemanı olmak oldukça zordur bunu kerim bilir erkan bilir ,korcan ve furkan yeni dostlarımızdır, gerçi bu ekipte kıdem yoktur, ama gruba uyulmasına önem verdik, bundan sonrada önem vereceğiz ,karbis bir projenin adıdır, bir iddalı projenin ,bu idda bize para kazandırmayacak ama istanbulda tek ekip biz olacağız ,evet karbis -kartepe bisiklet takımı istanbuldan kartepeye daha çok gidip gelecektir
evet son olarak 22 şubatta etaba bakabiliriz, rüzgar uygun ısı uygun hava açık durum değişir ise iptal olur..

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/64760_10153293805819046_8687095294226650100_n.jpg?oh=f29fd63322c9884892b5c3f5f597c4a7&oe=5551ACAF&__gda__=1431561618_d0a7eedc3390b77c90b2a810f9e04f04

evet kartepeye bu şekilde gitmiyoruz arkaya çanta almıyoruz en fazla bi adet küçük bel çanta oluyor yanımızda ,bisiklette sadece mataralar oluyor.

güncelleme,,

karbis hakkında, topiğe giren yeni dostlarımız için aydınlatıcı bilgiler ,

karbisin açılımı kartepe bisiklet takımıdır
bu topik kesin olarak karbis ekibinin çalışma topiğidir.burada çalışmalarımızı paylaşacağız ,
karbis senede bir kere istanbuldan kartepeyi alacaktır, hedefi bu olacaktır ,gerçi bu topiğin sonlandırılması, yapılacak 15.kartepe turu ile nihayet bulacak idi, ama madem dedik karbisi kurduk o zaman bu topiği patlatacağız ve kartepeleri her sene almaya devam edeceğiz .yeni elemanlar ilede olabilir.bunun için tabi yukarıda belirttiğim gibi 50 km boyunca eğimli arazilerde yapmış oldukları pedal kesmedenki derecelerini görmek isteyeceğiz .bu durum ,bizim ekip için son derece önemlidir .
karbis takımı bisiklete spor amaçlı bakmaktadır bisiklet sporunu yapmak derdindeyiz hep bu dertte idik bundan sonrada aynı dertten muzdarip olacağız
amatör anlayışa sahibiz, bu anlayış 50 km boyunca pedal kesmeden gitmektir asla durmamaktır ,giderken mataradan su içmek yada energel içmektir.lastiği patlayanı kimse beklemez,
bu ekip bu anlayışa sahip istanbulda tek ekiptir ,bunun nedeni lastiği patlayana yardım için duran ikinci kişi aynen antremandan düşer, vücut soğur,bu nedenle durma yoktur .gerek kerim gerek erkan gerekse furkan ve tabi bahtiyar ve korcan kesin kurallara uymuşlardır bu bakımdan kendilerine teşekkürlerimi iletirim ,hepside sorumluluklarının bilincine sahip insanlardır, ayrıca hiç biri ne sigara içer nede içki (sigara ve içki içen arkadaşları tenzih ederim ama bizim ekibin özelliği budur )
bilirizki sigara alışkanlığı ve içki amatör performans bisiklet sürücülüğünün düşmanıdır .
karbis 1000 kez kartepeyi araçsız olarak istanbuldan alacak istanbulda tek iddalı ekip olmaya yeminlidir, ölmek var dönmek yok bu yoldan dedik ve 203 km 'yi bi günde devirmeye ant içtik.

güncelleme,,

topiğe mesaj atacak yeni üyelerin dikkatine ,,

1- bu topik tamamı ile karbis bisiklet takımının çalışma topiğidir ,
2- bu topikte çalışma yapacak arkadaşların kesin olarak 50 km boyunca yapmış oldukları (hız kesmeden ) strava kayıtları önceliğimizdir, özellikle düz yol değil sert eğimlerde çalışanlar için.
3-strava kayıtlarını herkes bu topiğe koyabilir çalışmalarını,
4- karbis açılımı kartepe bisiklet takımıdır ,bu bir projedir ve geliştirilecektir,
5- karbis forması 2015 de ekip tarafından giyilecektir,
6- bu formaya hak kazananlar korcan -ben -erkan-bahtiyardır ,son kartepe turunu( 14 .turu) ist-kartepe-ist olarak tamamlamış bulunuyoruz 203 km 16 km eğim 7-15 arası
7- formaya hak kazanacaklar 203 km devirecekler,genede isteklerine bağlı olup forma istemeyebilirler,
8- kartepe turu kesin olarak araçsız yapılmıştır sadece feribot ile geçilmiştir,
9- 99 km gidip üzerine eğimlerin 7-15 arası değişen kartepe rampalarını alarak 1300 rakıma çıkılmiş ve akabinde aynı yerden 16 km inilmiştir,üzerine 72 km pedal çevrilmiştir toplamı 203 km dir
10-karbis bir iddanın adı olmaya devam edecektir,istanbuldan mtb -yol bisikleti kullanan herkes kartepenin tadını alacaktır
11- kartepe zorun adıdır 16 km eğim zorun adıdır,düz yolda gitmeye benzemez,bu nedenle önce dudullu-göçbeyli arasında çalışmalar yapılmış olup bundan sonrada yapılacaktır bura 50 km dir ve sert eğimler vardır 50 km pedal kesilmeden gidilmiştir
12- karbis ekibi ile çalışan arkadaşlar serbesttir biz bu arkadaşları asla tutmayız ,zorlada ala koymayız ,yalnız karbisin antremanlarına gelen herkes ekip ruhuna uymak durumundadır ,
13- ekip ruhu ise , hiç kimse bu ekipte birbirine rakip değildir ,herkes bu ekipte kendisi ile yarışmanın ne olduğunu bilecek ve bunu özümseyecektir,
14- bisiklet sporu nankördür bıraktığınız an sıfırlarsınız ,kış aylarında evinde treynırı olan çalışabilir olmayan ise sabah koşuları yapabilir,
15- bu ekip profesyonel değildir ama antreman anlayışı profesyoneldir,bu anlayış 50 km boyunca herkes sürat yapar tekeri patlayanı kimse beklemez ve tekeri patlayan anında tekeri onarır ve ekibe yetişir bu anlayış sadece karbis bisiklet takımında uygulanmış bundan sonrada uygulanacaktır ,bilirizki sürat üzerine beklemek vücudun soğumasını beraberinde getirir ve tekrar sürate geçmek ise hatadır ,
16- karbis -kartepe bisiklet takımı çalışmalarına devam edecek ve istanbulda tek iddalı ekip olarak istanbuldan kartepeyi araçsız almaya gönüllü olacaktır,
17- ekibe yeni dahil olan furkan kesin formayı hak etmektedir ,disiplin anlayışına son derece saygılıyız, antremanlarda bulunmuştur, keza kerim ,bu dostlarımız kesin formayı hak etmişlerdir, bizle çalışan formayı hak eder işin özeti bu ,,

ek,,,

düz yolda mola yapmadan 70 km basan arkadaşları dikkate alırız ama genede eğimli güzergahlarda çalışmalarını tavsiye ederiz..

geçmiş çalışmalardan edindiğimiz tecrübeler ,,,,

güncelleme ,,

evet ekip ,bizim farklı olmamız sayımızı azaltmakta bunun nedeni yukarıda yazdığım maddeler yeni üyeler bunları okuyunca pek kimse açıkça talepte bulunmuyor birde anladığım kadarı ile anadolu yakada eğimli arazilerde 50 km durmadan basan yok olsa idi buraya starava kayıtlarını koyar idi, bizim isteğimiz bu ,daha önce biliyorsunuz acemi dostlar ile gerek başıbüyük eğimlerinde gerekse şile eğimlerinde ve bıçkıdere eğimlerinde çalışma yaptık ama birde biliyoruzki her tecrübesizlik bize ders olmuştur,performansı yüksek olanlar ile performansı düşük olanlar aynı antrmenda bulununca gördükki eğimlerde yüksek performansı olanlar eğim sonu beklediğinde vücutları soğumakta ve o gün için antremanları aynen boşa gitmekte idi artık bunlara gerek yok bundan sonrada uygulamamız değişmeyecek ,evet dediğim gibi bundan sonra , kesin olarak gerek anadolu yakada gerekse avrupa yakada 50 km eğimli arazilerde pedalşörlerin durmadan yapmış oldukları antreman strava kayıtlarını bu topiğe koyarak bizleri bilgilendirmelerini rica edeceğiz bunun nedeni bizim ile çalışma imkanlarının olup olmadığıdır,,bizden yüksek performansada sahip olabilirler asla gocunmayız bilakis övünürüz...yalnız olmadığımızıda anlarız,,

(link)

yarın 21 km kuzey doğu ,kısa mesafe takılacağım ,haftaya pazar ekip hazır olur ise dudullu-bıçkıdere olur, non stop 50 km, yok dersenizde önemli değil daha vakit çok ...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri