Scudo Sports

Kararsızlık bir yana , fikrim bile yok

@halid acar

bilgilendirme için teşekkürler. xcr konusunda açık yerleri korumak için(toz-toprak-çamur) yapılmış kılıflar var. bende almıştım maşayı aldığımda ama sadece bi kere kullandım. uzun zamandır açık kullanıyorum tıkanma yapmadı ama yazınızı okuyunca içime bi kurt düştü onu yarın açtırır bi temizletirim ben. uyarınız için teşekkürler

Scudo
@Abdullah Hakkı

Kron xc 1000 için kendi sitesinde (kronbike.com) tg maşa diyor.Tg maşayı da bulamadım nette.Xcm veya xcr ile kıyaslayacaktım.Ya öyle yaparız dediğin gibi de sonra tg maşa xcm den daha iyi çıkmasın :D

Deore vitese sahip olan bisikletlere baktım da hepsi beni aşıyor.Alivio da altus ve aceraya göre daha iyiymiş sanırım.

Bu günlerde alıcam.Artık sabredemiyorum :) Bir an önce gezilere çıkmak istiyorum ama adadaki yokuşun beni feci yorması beni azıcık korkuttu.Acaba dedim.... ama yine bisikletlere atıyorum suçu :) Çok zordu o haşat şeylerle yokuşları pedallamak.

Parçaların çoğunda karar kıldım.Bisikleti belirlemek üzereyim , sıfır almayı düşünüyorum.Modeli belirledikten sonra kısa bi fiyat araştırması yapıp alacağım mağazayı belirlicem.Acaba indirim yapıyolar mı sıfırda ? Kart ile taksitle almayı düşünüyorum.Ya da tek seferde versek indirim yaparlar mı ?

İşte bu aşamalardan sonra İstanbul benden korksun :D

Bu arada sizin ve forumun çok yardımı oluyor.Çok teşekkür ederim , tanışmak isterim sizlerle de kısmet olursa :)

@Abdullah Hakkı

önemli değil kılıf taktırırsanız iyi okur ama az kullanıyorsnız gerek yok tozlu ve çamurlu yollarda tıkanıklık yapar düz yolda fazla yapmaz ama siz gene bi temizlettirin

• Beğen
Tepkiler: Necati Günüç
yani tıkanıklık yapar derken çalışmaz halemi gelir yoksa performansımı düşer? yada bunları etkilemezde zararmı verir? yoksa hepsi birden sırasıylamı gerçekleşir :D

Benimde xcr kullanan bir arkdaşım maşadan pek memnun değildi uzun süre kullandıktan sonra kademeli olarak yayladığını söyledi, aslında hareketli parçaların aşınmasından dolayı bunun doğal olduğunu söyledim. Bu arada kılıf olayını anlamadım yaylanan kısmın tamamımı kaplanıyor? Bende kötü şartlarda kullanıyorum bazen gerekli ise yapayım. cahilliğime verin bu soruyu lütfen:)

@Semih Karadağ

estağfurullah ne demek. bendeki kılıf sadece yaylanan bölgenin çevresini kapatacak bir kumaş. istersen kendin bile yapabilirsin bir dikiş makinasında. bende henüz bir tıkanma veya kademeli yaylanma olmadı. dediğim gibi bugün yolum düşerse bisikletcime ve oda anlarsa yaptırıcaz bakalım.

bu arada iscrotix şu anda dikkat edersek xc1000-2000 de tg(topgun maşa) xc3000 de ise xcr maşa kullanılıyor. xcr den iyi olduğunu sanmıyorum alt modellerde kullanılıyorsa. ama xcm ile kıyaslamak lazım. bende dün çok araştırdım ama hiçbir ilgili yorum veya bir sitede satıldığını görmedim. yeni alan arkadaşlardan sormak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Semih Karadağ
1-2 hafta tatil girdi araya yoksa daha önce alacaktım ama tatil dönüşüne kısmetmiş.Çok sağolun yardımlarınız için arkadaşlar , bugün Sirkeciden kron xc 3000 aldım.Deneme turu attım.Gerçekten üstünde olmak büyük keyif.Bu da fotoğrafı

(link)

950 tl verdim bisiklete , peşin.. vites kolları , attırıcılar full deore.Maşa topgun.Sizce nasıl bir tercih olmuş ? Ve kazık yedim mi diye merak ediyorum.
Bisikleti Sirkeci Efor Bisikletten aldım.Daha sonra her parçasının marka modelini ayrı ayrı yazarım.

Vay be 400 lira bütçe ne hale gelmiş. İnsan kendini kaybediyor dimi.Kazık yedinmi yemedinmi ben pek anlamam.Arkadaşlar gerekli yorumu yaparlar.Hayırlı olsun.Kazasız sürüşler...... ;)

• Beğen
Tepkiler: Kron user
Bisikletçiye giderken bile 750 falan diyordum en fazla ama kron 3000 i görünce okul harcı , kredi kartı taksidi falan unuttum.Gözüm döndü resmen :) Çok teşekkür ederim

xc3000 güzel bisiklettir. Serkan Taşdelen abi 7500 km pedalla türkiye turunu bu bisikletle tamamlamıştır. İyidir yani güzel aldığınız fiyatta. normaldir. çünkü deore set v fren 250-280 euro gibi bir fiyat tutuyor. Gerisinide hesaplayın.Yani verdiğiniz paranın hakkını verecek bir bisiklet. Tekrardan hayırlı olsun. Bol pedallı günler.

• Beğen
Tepkiler: Kron user
Biraz kondisyon yapıp uzun turlara katılmayı planlıyorum Can

Evet Abdullah verdiğim paranın hakkını verecek bir bisiklet gibi duruyor.Teşekkürler , sizede bol pedallı günler :)

gayet güzel bir bisiklettir 950nin çok olduğunu düşşünmüyorum full deore imiş maşanın çalışması konusunda bir fikrim yok ama iyi çalışmıyorsa ileride bir maşa ile süper bi bisiklet olacağıına eminim hayırlı olsun kazasız belasız binmeniz dileğiyle

Maşa şimdilik hoşuma gitti.Üstünden kilitlemeli sertlik ayarı da var fakat bu bisikletin dengi bisikletlerde xcr maşa vardı işte bilmiyorum hangisi daha iyi.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Uygun forumda yeni başlık açarım yine ama bir sorum daha olacak : Adada gün boyu bisiklet kiraladıktan sonra 3-4 gün şiddetli ağrı çekmiştim popoda.O yüzden orjinal selenin üstüne 40 tl verip velo flush taktırdım ama bunla 2 günde 30-40 km gitmem sonucu yine adadaki kadar olmasada bir daha binerken düşünmeme sebep oalcak şekilde bir ağrı oluştu arka tarafımda.Nasıl bir şey almam lazım.Keyif işkenceye dönüşmesin istiyorum :)

Şimdi aslında daha çok ne sele almalıyımdan ziyade nasıl bir pozisyonda seleye oturmalıyım önemlidir. Kimisi çok kaldırır, kimisi çok indirir, kiminin bacakları kısa geldiğinden ince sele lazımdır vs. vs. vs. Bunu sizin ayarlamanız gerekmekte. Siz oturma pozisyonunuzu belirledikten sonra eğer sele uygunsa biraz hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Benim selem biraz geniş ve yumuşak olduğu için ben daha çok leğen kemiklerinin üstüne otururum:D. Biraz aslında acayip bi konu ama ne yazıkki hemen hemen hepimiz bunun acısını çekiyoruz:D. En iyisi rahat edeceğiniz oturma şeklini bulmak.

Kadronun üst borusu boyuma göre uzun mu anlamadım ki .Uygun oturuş pozisyonunda leğen kemiklerim selenin ön , ince kısmına denk geliyor daha çok :D Ondan olabilir sanırım bu şikayetim.Çünkü sele kalite bir şeye benziyo :)

uygun pozisyonda oturmak en önemlisi tabii 30-40yi sırf oturara sürmüyorsunuzdur umarı eğer sırf oturuyorsanız arada bi 5er dklık ayakta sürmeyi deneyin en azından acıyı bir nebzede olsa azaltacağına inanıyorum ama acı asla gitmez her güzelşeyde olduğu gibi bundada biraz sıkıntı çekeceksiniz
iyi geceler

Geri