Scudo Sports

Karadeniz turu

Bugün, yarın değilse de birgün mutlaka☺️

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
Nasipse yaz tatilinde Ordu ve Rize arası sahil yolunda kamplı tur yapmayı düşünüyorum, tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım olacak.

1- Belirttiğim güzergahta rampa çok mu?
2- Bisikletim mtb lastik değiştirmeme gerek var mı?
3- Gidonu kelebek gidonla değiştirmeyi düşünüyorum, 31.8 mm kelebek gidon olarak satori ve zozo dışında başka marka bulamadım. Zozo kelebek gidonu önerir misiniz?

başkaca önerisi olan varsa memmun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
su bır gercek ki yol arkadası olmadan bu tarz bır mesafenın tehlıkelı olacagını anlamıs oldum ... (200 km)

:) dedikden sonra tek başına dünya turu yaptı :D hala yolda

nasipse iki kişi, yollar nasıl rampa çok mu?

Yol deniz boyunca devam ediyor. Rampa yok genellikle düz. Kamp çadırı için yer bulmakta sorun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ahmet066006
İlçe ya da şehir merkezlerinde bir yer buluruz inşallah.

17 Temmuz gibi 2 kişi Kars'tan başlayıp Batum'a, ordan da Samsun'a kadar pedallamayı düşünüyoruz

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
@ahmet066006
Hopada sorduğumuzda sıkıntı yaşamıştık, merkezde kuracak yer yoktu. Yerlisi merkezden 5-10 km uzaltaki yerleri tarif etti. Oralar da izin vermedi. Benzinlikte kuramadık vs.

Bir çadır kurmakta ne sıkıntı olabilir ki ?

Samsun'dan selamlar.
Hopa'dan buraya 5 gunde 537KM katederek geldim. Bugun mola verdim dinleniyorum. İstikamet İstanbul. Sirasiyla ogretmenevi, stadda mat+tulumda, esnaf davetiyle evde, balikci barinaginda, cadirda ve yine arkadasimin tanidiginda bir evde kaliyorum.
Şurda biraz bahsetmis birseyler sormustum: İstanbul'dan doğu karadenize bisiklet götürmek

Bu fikri aklindan gecirenler vardir erteliyorlardir, yapin arkadaslar yola cikinca her sey hallediliyor. Kimse kolay oldugunu soylemiyor, ben de soylemiyorum. Ancak yasattigi kafanin tarifi cok zor.
Bugun ilk defa firsatim oldu kagit kalemle gunluk tutmaya calisacagim. İstanbul'a dondugumde toparlar bir yazi yazmaya calisirim okunmaya yonelik. Simdilik yalnizca instagram storyleri paylasabiliyorum. (link)

Onunde 800 civari km ve bol rampali kisim var simdi. Bakalim...

Yok mu Ordu yaylalarından başlayıp Doğu Karadeniz yaylalarını gezen? Bu sene dizim ( ufak bir sıkıntı mevcut ) izin verir ise Ordu Yaylalarından girip gidebildiğim kadar gitmek. Araştırma içindeyim ama daha önce buraları pedallamış arkadaşlar varsa rota ve tecrübelerini rica ediyorum.

Hopa'dan ciktigim Karadeniz turunda 1000km'yi devirerek, dün Amasra'ya ulaştım. İnebolu-Cide yolunu bir günde geçtikten sonraki gun Amasra'ya da ulasarak iki gunde 4992mt ustune 2434mt tirmanis yapmis oldum, haliyle yorgunum ve Amasra'da kendime boş gün hediye ettim.

Şimdi yolun bundan sonrasiyla ilgili cok fikrim yok. İstanbul'a varmak icin hangi guzergahi takip etmeliyim? Rampa cikmaya doydum denebilir :)

@yavz0r
201268
zonguldak-ereğli arasını araçla geçersen hiç rampa görmezssin.
Alternatif olarak otobüs yolları var. Bartından Karabük efsane bir yoldur ama dar ve tırlar çalışıyor. Biraz sakat. Sonrasında Karabük- Gerede-Bolu-İzmit hattı gidilebilir.Hiçbir çekiciliği olmayan bir yol bence.
Vakit bolsa Abant - Mudurnu üstünden Bolu ve Düzce yaylaları olabilir ama fazla fanteziye kaçar gibi.

@yavz0r Hocam tebrik ederim. Yaşadığınız his tarfisizdir eminim. Ben de geçtiğimiz Pazartesi günü Tokat'tan yola çıkıp Kayseri'ye geldim, yaklaşık 300km yol yaptım. Birkaç gündür de burda takılıyorum. Eve dönüp daha güzel turlar için çalışmalar yapacağım. Gürkan abimizin konusu hepimize ilham oldu ve olmaya da devam edecek. Tüm tur yapan abilerimizi, ablalarımızı, kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum. Umarım herkes evine sağ salim döner :)

@Gurkan Genc S.A.Kardeşim merhabalar ben de aslen Giresunluyum ve askerden sonra ayrıldım memleketten ve 21 yıldır da gurbetteyım şu an ızmır dolaylarında kırsal bır yerde yasıyorum son 5 yıldır artık megakentlerden sıkıldım ve kendımı yalnızlıga sevdıklerıme ve hobılerıme ayırdım butun zararlı alıskanlıkları bırakarak kendıme 2.el bır bısıklet aldım ogrencıden ve kısa kısa turlar yaparak bısıkletı daha cok sevdım ve bana yetmemeye basladım sosyal medya kullanmıyordum ve oralarda senı kesfettım (2015) ve bırkac defa yazıstık ve canlı yayınına katıldım belkı hatırlarsın (vızelıgezgın28)ve bısıkletı alıp basımı gıtmek ıstıyordum netekım kendıme bır guzergah belırledım edırne-fethıye ılk etabı yaptım sahılden kamplı ve tek yanıma o kadar arkadas arıyordumkı bu ılk turumda malesef bulamadım bısıklet forumu o aralar yenı kesfetmıs yıne bulamamıstım 2 .etapım 2 sene sonra yıne bahar mevsımınde yaptım kaldıgım yerden fethıye_hatay yayladagı sınır kapısına kadar gıttım ön teker kapıya degdım ve orada sınırdakı polıslerle cay ıcmek cok degerlıdır benım ıcın sımdı kaldıgım yerden ılk fırsatta yayladagından,şam beyrut, tel avıv ve kudus turu dusunuyrum sanırım sen bu turu yaptın ve benımde en buyuk hayalım bu turdan sonra en buyuk hayalım turkıye-tokyo turu eger bunu yapabılırsem emeklılıkte benden mutlusu olmayacak,eger hıc olmazsa tayland-laos-vıetnam-kambocya turu yapmayı dusunuyorum emeklılıkte veya emeklılık oncesı,bu bısıklet sporundan sonra kampcılıga ve ıkı tekere bagımlı hale geldım ve benı kesmıyordu akabınde motor ehlıyetı aldım ogrendım ve bır kac ufak turdan sonra turkıyede uzun mesafeler yaptım ve bu benı kesmedı motor gruplarında arkadas aradım bulamadım ve bır hayalı daha gerceklestırmek ıstıyordum ve gıttım motorcuların hacılıgı sayılan romanyadakı transfagarasana..sımdı hayallerım daha buyuk motorla bastanbasa g.amerıka ve bısıkletle yollarda olma hayalı ıle yanıp tutusuyorum enerjıme heyecanıma uygun hayalıme eslık edebılecek bırılerı varsa bu postu okuyanlar ıletısıme gecelım ınsagramdan burayı pek kullanmıyorum (vizeligezgın28) ve senınle de tanısmayı cok ıstıyorum turkıyeye geldıgınde haberleselım mutlaka hayallerımız ve deneyımlerın hakkında bılgı sahıbı olmak cok guzel olur

Karadeniz Turu ile başladığım serüven 🤣,

71ülke
142.650 ülke
4764 gün
5 kıtanın en büyük beş çölü
4 kıtanın en yüksek araç geçiş noktası
Resmileşmemiş 4 Guiness Rekoru (tur bitiminde resmileşecek)
(link) da ingilizce Türkçe 4000 sayfa yol anısı
Türkiye okullarda okutulan “Demir Atlı Adam” çocuk serisi. Okullarda ingilizce ve Türkçe coğrafya derslerinde Üniteler olarak dünya turunun işlenmesi.
Üniversite Öğrencilerine 13 senedir verdiğim Gürkan Genç Gezi Bursu “Genç Kaşisfler”
Ortlieb bisiklet çantalarında ürün geliştirmeye destek
Kron G1 modelin tamamen kendi tasarımım olması
Şuan Avusturalya’ya vizesini almak için evrak işlemlerini bekliyorum.

Avusturalya’da 14000Km ve Güney Asya’da da 17000Km yaptıktan sonra 2028 veya 2029 ülkeye dönmüş olurum.

Sonuç: 20yy ile birlikte tüm kıtalara ulaşmayı başaran insanoğlu arasında çok az kişi kıtaları bir ucundan diğer ucunda insanlık tarihinde geçmiştir. Bir de tek kişinin bütün kıtaları bir ucundan diğer ucuna kas gücü ile geçtiğini düşünürsek olayın çılgınlığı ve manyaklığı netleşir.

Evet geldiğim nokta enteresan 😊♥️🙏

Öte yandan bizim ülkemizde görüyorum ki yaptığı her bisikletli tura “Dünya turu atıyorum” diyen ve böyle başlıklar atan sosyal medya da öne çıkmaya çalışan bisikletçi dostlar arkadaşlar var. Bu arkadaşları da anlıyorum, bir şekilde kendilerini göstermek ve de para kazanmak sponsorluklar almak istiyorlar. Etik davranmayıp halkı kandırarak yapmadıkları veya yapamayacakları bisiklet ile dünya turu başlığını kullanarak beni hiçe saydıklarını saygısızlık ettiklerini de bilmelerini isterim.

Neyse işte bendeniz yola devam 🥳

vay be nereden nereye Gürkan, doğu Karadeniz turu diye başladın, tüm doğuya kadar gidip japonya'ya vardın. sonra da bu da yetmedi, taaa öötelerden ama yine doğudan bu tarafa doğru yavaş yavaş geliyorsun. memlekete ilk girince nerden geliyorsun diyenlere ankara'dan de de çok fazla şaşırmasınlar. bu yazıları yazarken yıllar önce okuduğum bir tur anı yazısı geldi aklıma. Eskilerden bir turcu abimizin turu; kıyılardan ve sınırlardan tam türkiye turu yapmak, neyse efendim abimiz, tüm türkiye sınırlarını ve kıyılarını bir güzel yapıyor(dile kolay, dize zor) ve istanbula anadolu yakasından (beykoz tarafları) tekrardan giriş yaparken abiye soruyorlar: nereden gelirsin nereye gidersin diye. abimiz de işte anadolu yakasından sarıyerden geliyorum diyor. haa çok da uzak değilmiş ama seni pek bi yorgun ve yanmış gördük deyince abimiz de sarıyerden geliyorum ama biraz dolaşıp geldim diyor ve orada film tam anlamıyla kopuyor. sen de nasip olur da iran taraflarından ülkeye girersen artık dersin ankaradan geliyorum pek uzak değil dersin. yolun açık rüzgarın arkanda, keyfin yanında ve moralin yerinde olsun her daim. ( bu arada sitene yazı ekleme işini şıklaştırsan çok makbule geçer, zira sabrımız Türk milleti olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da biraz kıt gari:))))

Geri