Scudo Sports

Karadeniz Sahili (Kısmen) Boyunca Bisiklet Turu

Tepki
32
Bisiklet
Salcano
Öncelikle herkese Merhabalar,
Bu tur benim ilk turum olacağı için eksiklerimin çok olacağını düşünüyorum fakat tecrübe edeceğiz artık ne yapalım :) @Fikret Öztürk Abimiz zamanında rotanın aynısını yapacaktı bende onun yanında gidebilirdim fakat kendisi yapacak olduğu turu erteleyerek Kuruluştan Kurtuluşa Turuna katılacağı için gidemedim bende ha birileri çıkar onunla giderim diye diye bu zaman kadar kaldık :(

Velhasıl kelam, Yarın yani ilk gün için Yola çıkıp İstanbul trafiğinden uzak Sakarya'ya kadar otobüsle oradanda Akçakoca ya kadar gitmeyi düşünüyorum sonrası Allah kerim misali, günlük ortalama 100 km ve biraz üstünde gideceğim duruma bağlı ama belli günlerde belli yerlerde olmam lazım program çok sarkmasın diye rotayı Çayeli'ne kadar yaptım Dayılar-Teyzeler orada olunca, oradan da bir kaç günlüğüne Batum'a kaçamak yapacağım..
Yol üstünde gitmek istediklerim yerleri defterime not aldım ama bunun dışında bana tavsiye edeceğiniz yerler varsa tavsiyelere açığım.
Konaklamayı Çadır-tulum-mat üçlüsü ile düşünüyorum ama bir kaç şehirde arkadaşlar ve akrabalarda kalmayıda düşündüğüm için öyle hibrit olucak :) Kamp atmamı istediğiniz yada daha önce kamp attığınız ve hoşunuza giden/gitmeyen yerleri de söylerseniz bunlardan da istifade etmek isterim.
Yemek yeme işinide Kendin pişir - Kendin ye şeklinde yapacağım, ama o yörenin özel yemeği varsa biraz tadından bakarım.

Bu arada aman ha ! bunsuz yola çıkmayın diyeceğiniz tavsiyeleri yada tecrübelerinizi de bekliyorum.

Yol üstünde çay ısmarlayan olursa misafir olurum ;)

Hadi Bismillah ...

Dosyalar

• rota.jpg
    rota.jpg
    87,4 KB · Okunma: 86
Scudo
Şile'den neden başlamıyorsun ? Şile-Kumcağız-Akçakoca yolu gayet iyi durumda.
Şile de kamp alanı var. Kumcağız sahil de kamp için uygun. Akçakocaya gelmeden Melenağzı diye bir yer var, orada da kamp yeri var.
(link)
(link)

Karadeniz Ereğlisinden sonra, ana yoldan çıkma. Öyle sahile yakın gideyim, köy yollarında geçerim, eğim az olur diye sakın düşünme, tecrübeyle sabit. Bildiğin bir çıkıyorsun, bin iniyorsun ve bunu onlarca defa tekrarlıyorsun. Üstelik eğimler öyle ki, bazı yerlerde elinle ittirmek bile zor geliyor. Parke taşından oluşan dağ yolları bile var.
Mesela alttaki linkteki yol, 3 kişiydik üçümüzü de bitirdi. Strava'da sanki ufak bir eğimmiş gibi görünüyor ama inan bana hiç alakası yok. İlk 60 km 20 ortalama, kalan mesafe de 10 bile zor.
(link)

Bence kalacağın yerleri, günü noktalayacağın yeri de az buçuk belirle. Çünkü dağın başında hava karardığında pek hoş olmuyor.
Ve eğer çok iyi performansın yoksa da günlük 120+ km hedefleme pek. Çünkü ciddi yollar var Karadenizde, yük ile yoruyor insanı. Tabi inanılmaz zevkli, yemyeşil yerler, çok hoşuna gidecek tur ama yorulacaksın da. Ortalama 80-120 arası yaparsın diye düşünüyorum
Çeşme bolca oluyor, su sorunu çekmezsin ama yanında enerji verecek bir şeyler devamlı taşı, sıcak falan deme hazır çorba-noodle çok iyi gidiyor.

İyi eğlenceler sana, turdan sonra konu açıp bilgi verirsen iyi olur, Zonguldaktan sonrasını bende gelecek yaz tamamlayacağım, işime yarayabilir.

Şimdi Avrupa yakasında Fatihte oturduğum için Sirkeci-Harem-Sakarya daha pratik olur diye amacım İstanbul trafiğinden kurtulmak malum memlekette öküz çok, ne kadar sürücü o kadar öküz olma olasılığını arttırdığı için sakin yerde az olur diye düşündüm .
Daha bugün sağdan kenardan gidiyorum karşıma motor çıktı kaldım ne oluyoruz diye birde pişkin pişkin bakmaz mı ?
Yinede değerlendireceğim Şile den başlamayı,
Hayırlısı ile başlayıp bi bitireyim yazarım yaşadıklarımı .

@Kahraman Süslü

Kadıköyden kısa süre pedallayınca Şile otoyoluna çıkıyorsun. İlk kilometrelerinde biz geçtiğimizde trafik vardı, sonraki kısım gayet iyi durumdaydı.
Şile den sonraki kısım güzel olduğu için tavsiye ettim ama sen bilirsin, zaten karadenizin daha ileri kısımları(orta-doğu) da aynı şekilde güzeldir.

Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Son bir not, yol hakkında yolda denk geldiğin insanların yorumlarını çok ciddiye alma. Kendileri araçla geçtiklerinden ne eğim nedir biliyorlar, ne asfalt durumunu düzgün anlatabiliyorlar. Dümdüz yol diye hevesleniyorsun, sonra yolu görünce ciddi olarak moralin ve motivasyonun bozuluyor. Sor tabi ama çok güvenme.

Seneye batuma kadar gitmeyi planlıyorum.Özgür arkadaş senin rotayı görünce bende şileden başlamayı düiünüyorum.Antalya'dan tüm kıyı şeridini ve Trakya'yı dolaşarak İstanbul'a kadar turladım.Harem otogarında bitti turum.
Seneye İstanbul-Batum arası düşünüyorum.Bu sene karadeniz kıyısını turlayacak yada daha önce turlamış Kahraman süslü gibi arkadaşlardan rota ve kamp atılacak yerleri çıkartıp paylaşmalarını rica ediyoruz.Başka turcular için çok yararlı olacaktır emin olun.
Bisikletliler için en önemli şeylerin başında kamp atılacak yerler geliyor.Duyarlı tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

eregliden sonra yol zonguldaka kadar biraz bozuk, ve cıkıs war, ereglden cktıktan sonra uzun bir cıkıs war 3 serit yol, sonra karadenzi tepden izle. zonguldaktan snra bartına 2 yol war sahil we çaycuma ilcesındn olmak uzere.

Sahil yolu inıslı cikıslı waktn warsa ordan git, manzarası cok guzeldir, yol 6-7 ay once topraktı(2km kadari) filyosa kadar sahil kenarı. düzceden bartına kadar yol bilgisi wereblirim

Dostum gördüm Yazmadan edemedim benim standart ortam bu yol.Daha iki ay önce istanbul - sinop yaptım. Kesinlikle şile-agva-kerpe-karasu-akcakoca-ereglı diye git yolun en güzel kısmı bence sile ereğli arası. Sonrasında bartını geç kastamonu kıyıları boyu sinop tan devam edersin. Yolun en zor kısmı kastamonu kıyıları zonguldakta 6 km bir rampa var orası sağlam ama inişi 10 km. Ama kastamonu kıyılarında yahut bartını geçerken innallah edersin yollar dik ama pes etme her çıkışın inişi var unutma. Sinop inanılmaz güzel bir şehir mutlaka ınceburun à git devamına gitmedim sinoptan ileri ama bu yolu 4 kere gittim..

@Yasın 27 benimde hayalimde bu rotadan gitmek var... sinopa kaç günde gittiniz?

Öncelikle tekrar merhaba , tura başladım fakat istemedimbir şey oldu ve bu şey aşırı zorlanmadan dolayı aşil tendonum zorlandı ve pedallayamıyorum artık ciddi birşey yok, dinlenmem gerek;
Sakaryadan başladım karasu-kocaali-akçakoca-alaplı-ereğli-çaycuma-bartın-amasra. Amasrada patlak verdi ayağım. Şuan bu kadarını yazabilirim yol ile alakal tecrübeleri sonra yazacağım. Yine olsa yine çıkarım tura pişman değilim, Şuan Rizedeyim..

@baykuş97 Teşekkür ederimsağolun. Dediğim gibi tendonu zorlamışım şuan bisiklete binmiyorum düzelsin diye zorlamaya devam edersem düzelmeden tendon atabilirmiş dertsiz başımıza dert açabilirmişiz..

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@Kahraman Süslü ilk önce iyi yolculuklar.karadenizli olarak bi tavsiyem Kimseyle tartısmadan güzergahında gitmeni tavsiye ederim. karadeniz insanı stres olan (trafik) gibi yerlerde acayip agresifdir.Ne dersen de dinlemezler. Sakin bi yolculuğun olur inşallah. Çayelinde Meşhur kuru fasulyesinide yersin.

@Yasın 27 ben de öyle düşünüyorum... Ama 12 gün çok olmuş.. Ben orduya kadar gitmeyi düşünüyorum.. Bu sürede gidebilir miyim ne dersin?

İş yeri ve izin sorunundan dolayı ben bu yaz gidemedim lakin seneye Artvin'den İstanbul'a düşünüyorum bende. İyi bi rota lakin bu rotayı yapmış arkadaşlar olası sorunlar dışında ne gibi sorunlarla karşılaştı. Tahmin edemeyeceğimiz neler gördünüz bildirirseniz faydalı olur sanırım..

bu tür uzun turları yol bisikletiyle yapan var mı ? Bi kişilik çadır vs minimum malzemeyle 1000 km nin üstünden gelebilir miyiz ? Gün sıkıntım yok günlük 60-100 km arası yapar 15-20 günde tamamlarım :) benim korkum yollar...

@baykuş97 kardeşim ben geze geze gittim ama o sürede orduya gidemezsin inanılmaz rampalar var.hem sadece yol gitmek için çıkma yola.yeni insanlar tanı-güzel fotoğraflar çek-güzel kamp yerleri seç.sadece yol gitmek için gidersen kendine eziyet edersin.yolculuğun tadını çıkar

@mzerenoglu kardeşim ben geçtiğimiz kışın dağ bisikleti ile zonguldaktan istanbul yaptım iki kere lastik patladı :) yol bisikleti ile sıkıntı çekersin yollar heryerde kaymak gibi olmuyor karanlığa kaldığın bir gün hızla giderken fark etmeden ufak derin bir çukurdan geçersin direk jantlar yamulur.

@lealtad kardeşim bu rota üzerinde tek tehlike köpekler başka bişi olması zor :) ama kastamonuyu iç kesimden geçmeyi düşünürsen ayı tehlikesinide ekleyebiliriz :D kaynarca yolunu geçerken tavuk çiftliği önünde bağlanmamış bir rotviler kovalamıştı beni süpriz oluyor böyle cinsler.yoksa kangal yahut öteki sokak köpeklerinden kormana gerek yok

@Yasın 27 araçla çok geçtiğim kısımlar. Lakin bisiklet elbette bambaşka. Ekstrem bi durum olmadıkça seneye bahar yada yaza yapacağım bu rotayı. Şimdilik kısmet diyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Yasın 27
@Yasın 27

Cevap için teşekkürler, bende bundan korkuyodum :(

seneye artık bi dağ/ tur bisikleti nasip olursa böyle bir tur yapmak istiyorum

• Beğen
Tepkiler: Yasın 27
Geri