Scudo Sports

Kara listeme kenda lastikleri eklemiş bulunmaktayım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhaba arkadaşlar, bu başlıkta microshift-btwin'den sonra kenda markasınıda kara listeme neden aldığımı açıklayacağım.

Bisikletimi 2. el olarak aldığımda üzerinde yeni kenda 26x1.95 lastikler vardı ve bu kastikle düşmanlığımız ilk olarak burada başladı.

İlk olarak kuru havadan başlayayım, lastik yol TUTMUYOR arkadaşlar. Bu lastiği %90-%95 asfaltta kullandım ki zaten pek dişli bir lastik olduğu söylenemez. Fren mesafesi o kadar uzunki asfaltta 15-20 kilometre hızla giserken 3-4 hatta bazen 5-6 metre kaydığı oluyor ani frenlemede. Virajlarda hızlı gitmek zaten imkansız, güven vermiyor. Üstelik lastik çok ama çok sert bu yüzden oldukça konforsuz. Asfaltta çıkardığı kulak tırmakayan seste cabası. En ufak bile diken görünce zaten patlıyor, işin ilginç tarafı asfalttada patlayıp beni yarı yolda bıraktı. Yaklaşık 40 kilometre hızla orman yolundan aşağı inerken bile patladı daha ne olsun?! Çok şükür yana yatan gidonu düzelttim dikkatimden dolayı.

Hadi maceraya atılıp ıslak havaya geçelim, yahu bir lastik rahat 15-20 metre kayar mı? Yemin ediyorum ilk defa 5-6 kilometre hızlarda kaymaya başlayan lastik görüyorum, bu lastiği alıyorsanız yağmurda kullanmayacaksınız, çok NET!

Sadece 2500 kilometrede lastik iplerine kadar görünür oldu, çok az kaydırmama rağmen lastik pert oldu. Hatta bugün ani bir frenleme 3 parmak girecek kadar yarıldı. Lastikte frenleme yok, konfor yok, yol tutuşu yok, dayanıklılık yok, hiçbir şey YOK!

Modelini bulabilirsem resmini koyayımda kimse almasın bari. Lanet olsun sana kenda, çok şükür kurtuldum bugün şu lanet olası lastiklerden. Bu kadar sert olupta bu kadar çabuk biten kaç tane lastik var acaba?

Arkadaşlar lastiklerin modelini buldum; kenda k-829 imiş. Bu berbat lastikleri sakın almayın! Görselini bırakayım hemen alta.
tire-kenda-26x1-95-50-559-k-829-blue.jpg

Scudo
Scott yol bisikletim de üzerinde gelen 0 kenda lastikleri kullandım hiç bir sorun yaşamadım. İlk patlak olayımda 2500 km den sonra oldu. Kaldı ki siz mtb lastiği kullanmışsınız fren mesafesinde nasıl sıkıntı yaşadınız anlamadım doğrusu.

Hocam siz bu lastikten sonra Vittoria Randonneur' dan hayli hayli memnun kalırsınız bence. Fiyatı da uygun sayılır zaten ama slick lastik kullanan diğer arkadaşların da önerileri olacaktır sizin için. Çünkü 5bin km idare eder mi bilmiyorum. :)

Bu arada microshift'in adını ne kadar duymasak da çok başarılı setleri olduğunu düşünüyorum. Hatta triban3 üzerinde gelen -ki 900 liraya almıştım- microshift takır takır aynı claris-sora ayarında çalışıyordu. Sadece fren kolu o kadar zayıftı ki illalah etmiştim. Onu shimano 2300 kollarla değiştirip aynakolu 39/50 2 dişliye düşürünce tam bir canavar olmuştu bisiklet. Buradan microshift'i aklayayım ben. :)

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@EnesKlf07
Hocam lastik çok sert, frene dokunmaya kalmadan kayıyordu. Genellikle arka freni kullanırım çünkü ön frenimde bir problem vardı son 350-400 kilometredir. Yağmurlu havalarda zaten lastik yolda durmuyordu.

@KitapSever Lastiğin beklemesi ile ilgili olabilir. Markasını hatırlamıyorum yine bir çift lastik almıştım 1 ay dolmadan dikişler falan atmaya başlamıştı ücretsiz yenisi aldım. Veya sizdeki lastik baya bir düşük model yani anlamadım açıkçası.

@Berke Şahan
Hocam vittoria randonneur'la yanında birkaç model daha inceleyeceğim ama vittoria düşünüyorum açıkçası. Bu arada microshift düşmanlığımın sebebi beni arka aktarıcıdan bezdirmesi.

Yarın gidip incelemeyi düşünüyorum vittoria'ları, hamuruna bakarım çok sert değilse muhtemelen onu alırım. Fiyat olarak bir-iki tık daha üzerine koyabilirim ama bisikletimi merdivene kilitlediğim için çalınırsa o kadar emek boşa gider. Zaten diğer pahalı lastiklerle aynı işi görüyor, bir bakayım ben yarın en iyisi.

@EnesKlf07
Bilmiyorum artık hocam, zaten 2 yıldır bende idi bu lastikler. 2 yılda bu kadar az kilometre yapmama rağmen dağıldı. Bu yıl artık ayda 700-1000 arası kilometre yaparım diye düşünüyorum, o yüzden bu lastiği kimseye tavsiye etmiyorum. Modelini yukarıda yazdım bakabilirsiniz.

@KitapSever
Yalnızca arka freni kullanırsanız problem yaşarsınız ve kayar zaten. Yani ben de önceden öyle yapıyordum kayıyordu.
Bu arada size Rubena öneririm. Rubena STU lastikleri 6000 km üzerinde kullandım(%90 asfaltta) ve patlak da yaşamadım hiç. En az 5000 daha gider bu şekilde.
(link)
1,5 yıl önce aldığımda 55 liraydı. Şuan 76 lira... Dolar yüzünden tabi.
Çok sevdiğim şu inceleme videosunu da ekleyeyim.

@Serkan Mıstınoğlu
Forumda schwalbe'den çok şikayet okudum hocam, lugano-durano ikilisi özellikle başı çekiyorlar.

@berberci
Ön fren çok daha etkili ama bir tarafın gerdirme vidası düşünce olan oldu hocam, frene basınca kol geri yerine oturmuyor ki buda frenin ciddi derecede janta sürtmesi demek. Bu arada rubena flash'lardan çok sayıda şikayet okudum, artık üretimi doğu asya ülkelerinden yanlış hatırlamıyorsam çin-taiwan ikilisinden birisinden yapıyorlardı. İşçilik falan hak getire, özellikle turcular bu lastiklerden çok şikayetçi hatta geçen yıldan beri bu lastiklerle ilgili oldukça ciddi eleştiriler duydum.

@Serkan Mıstınoğlu İçim yine nefret doldu şuan. Bir başkası Lugano'yu yerden yere vururken ben susamam. Bu lastik var ya, bunun yerine bim poşeti geçirin janta. %100 daha iyi patlak koruması, %200 daha az yuvarlanma direnci, %3118 daha iyi yol tutuşu alırsınız. Sevgiler.

@Berke Şahan Hocam merhaba vittoria lastikleri biraz inceleme şansım oldu, lastikler benim kadroda çok çok ince kalacak gibi maalesef. Ayrıca fiyatıda çok pahalı geldi bir çift alacağım için. Bu arada tur bisikleti toplamak için kadro bulamadığım için elimde bisiklete ayrılabilecek ufak bir bütçe oluştu ki bu da yeni bisiklete geçeceğim demek. :D Pazartesi gidip decathlon'un standart btwin rockrider modellerinin üzerinde gelen yanlarında bol bol yazı bulunan lastiklerden alıp geçeceğim. Tavsiye için çok teşekkür ederim bu arada. :)

@KitapSever
Rica ederim. Aslında karşılayamayacağınız bir fiyat farkı yok aralarında. Hem de tpi, psi ve slick olması açısından daha avantajlı bir lastik Randonneur. Ancak dediğiniz gibi 1.50 çok ince oluyor; ben ilk hafta alışamadım bisikleti öyle görmeye. Şimdi hoşuma gitmiyor değil.
Tabii hoşunuza giden hangisiyse en iyisi odur. :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Berke Şahan
Aslında lastik almaktan vaz bile geçmiştim yeni bisiklet düşüncemden dolayı ama bana 1 aylığına bisikletim tekrar lazım. Bu ay 1000 kilometre hedefim, bisiklet yatınca dayanamıyorum ben. :) Daha 1-2 gün ancak geçmiştir lastiğim yarılalı ama bugün süremeyince evde kafayı yedim benim bisikleti. :D

@KitapSever Hocam bir tane slick 2.0 mitas lastiğim var, idare edersen göndereyim. Hiç para verme.
Ben de üşüttüğümden dışarı çıkamadım. Aynı şekilde, evdekilere sarıyorum iki gündür. :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Emre Yönlüer
Hocam yakınımda decathlon var, hiç uğraşmayayım kargosuyla falan. Yine de teşekkür ederim.

@Berke Şahan
Hocam çok çok çok teşekkür ederim ama fiziksel şartlar yüzünden mümkün değil. Özelden yazayım isterseniz. :) inceliğiniz için teşekkür ederim tekrar. :)

Bontrager 29*2.0 xr1 kadar kötü bir lastik dünya üzerinde zor bulunur kenda 26*1.95 de patlama konusunda bontrager’ı aratmaz ve ıslak zeminde insanı paranoyak yapar. Şu an rubena Thorn stop kullanıyorum 18 mayıstan bu yana hiç patlamadı ama dağlık arazide özellikle inişlerde bontrager güven veriyordu. Bu arada rubena 700*40 ebatında

schwalbe lugano hs 471in özelliklerine bakın ve hakaretlerinizi tekrar düşünün :D
lugano 471.jpg
Bende kenda 27.5x1.75 lastikleri var eski bisikletimde tabi 1 ay geçer geçmez yarık oluştu mecburen eski lastiğim olan schwalbe smart sam 27.5x2.25 :D takayım dedim baktım ki kenda ile aynı performans sergiliyordu bana...

Esimin bisikletine sunlari (link) taktim. Asiri yagmur altinda (evden ciktigimda yoktu, sonradan bastirdi ki donuma kadar islandim) hic "bana misin?" demedi. Gayet iyiydi ki o yagmurda bile pek yavaslamadim, viraj falanda dondum gayet memnun kaldim. 5-7 km/sa. ile giderken 15-20 mt. kayan teker nasil bir teker acaba? Yerde yag mi vardi ki :rolleyes:? Kendi bisikletimde sunlar (link) takili. Tabi II (2) modelinden. Bir yildir kullaniyorum ve gayet memnunum.

Geri