Scudo Sports

Kara listeme kenda lastikleri eklemiş bulunmaktayım

@wakizashi
Bu modelide köşeye yazayım hocam, bu sayede bir ürün alırken az çok neyi almayacağımı netleştiriyorum.

@JusTiMe
Beterin beteri varmış demekki hocam. :D

@CmlCLK
Hocam 5-7 kilometreyi bence yanlış okudunuz. :) Bu arada 1.75 olabilir, 1.50 çok anormal duracak belli. Pazartesi ilk işim sabah gidip decathlon'a uğramak olacak, bakarım bundan bulabilirsem hamuruna bakıp alırım. Yağmurlu havalarda kenda'lar çok çok çok çok tehlikeliydi benim için, özellikle diken görünce patlaması beni en çok sinirlendiren detaydı. Açıkçası standart 1.95 btwin alıp geçmeyi düşünüyorum ama 1.75'te aklımı çekebilir. Bir incelemek lazım. :)

Scudo
Sadece B'Twin tekerler biraz ağır. Hem de 26" olmasına rağmen. Yanlışım yoksa tanesi rahat bir kiloydu sanırım.

Cemal Ç.

@CmlCLK
Yarın sabah gidip bir bakacağım hocam, bisikletsiz olmuyor. :)

@Berke Şahan
Hocam merhaba bugün vittoria'ları inceledim çok ince geldi gözüme, daha sonra btwin 26x1.95'lere baktım onlarda çok kalın ve dişli geldi. :D Daha sonra bir diğer tavsiye olan btwin 26x1.75'lere baktım onlarda iyiydi kalınlık olarak ama 1 tane kalmıştı. Bende gidip 26x1.90 yarı silik katlanabilir lastik aldım. Eski lastiklerim mavi olduğu için siyah çok anormal durdu açıkçası. :)

@CmlCLK
Hocam merhaba, tavsiyeniz olan btwin 26x1.75'leri bugün inceledim ama mağazada bir tame kalmıştı sadece. Kalınlıkları fena değildi ama, bende gittim katlanabilir 26x1.90 yarı silik lastik aldım. Onlarda hiç hafif değil. Ama 1.75 gibi göründüler gözüme. :)

Benim bisikletin stok lastikleri kenda hiçbir sıkıntısını görmedim. 1 yada 1,5 aydır kullanıyorum sadece 1 kere patladı o da toprak yola girdiğim için onun dışında toprak, patika, kötü, pis her türlü yola girdim hiç patlamadı. Bisiklet yol bisikleti ama cyclocross gibi kullandığım zamanlarda oldu. bundan sonra kesinlikle dış lastik olarak kenda alırım

Bende kron tx500 ile gelen kenda lastik var. Kötü mü yani. Param olunca değiştirmeli miyim. Modelini bilmiyorum

@igocebe
Hocam Kron Tx500'ün lastiklerini bilmiyorum maalesef, bu arada Kron Tx 500 çok sevdiğim bir modeldir. Ben olsam hiç değiştirmem bitene kadar kullanırım. Ben sadece bitince değiştirdim, gidipte sıfır lastiğin üzerine para verip yeni lastik almak hiç mantıklı değil. Bu arada aldığım lastikleri 200 kilometre civarı kullandım akıcılık olarak kenda'dan bile daha beter çıktılar. :D

KONU GÜNCELLEMESİ:

Arkadaşlar yeni aldığım lastikleri 250-300 kilometre kullandım, yarı silik lastikti bildiğiniz gibi. Akıcılık konusunda kenda'dan bile çok gerideler. Kenda biraz sertti ama galiba hafif olduğu için bisikleti yavaşlatmıyordu.

Özellikle arka lastikte 'özellikle bisikletimi kaydırmamaya dikkat etmeme rağmen' belirli bir aşınma oldu ki kaydırmadım bile lastikleri. Yumuşaklığı ve konforu kenda'dan iyi ama lastik beni çabuk yavaşlatıyor. Mesela düz yolda kenda ile 30 kilometre hızda pedalı bırakıyorsam yavaş yavaş hızım düşüyordu bunda hemen düşüyor.

Henüz patlamadı ve kenda'ya göre yarım silik lastik olmasına rağmen yol tutuşu çok daha iyi. Bu arada beterin beteri varmış. :D

700x40c kenda vardı şehir bisikletimde cayır cayırdı. :D

Geri