Scudo Sports

Kara Kuşak Salcano NG 650 (Siyahını merak edenler için özellikle buraya koydum..)

@celil.mayaoglu

Bisiklet yolları, belki biraz temiz hava, biraz da fiyatların Türkiye'ye göre bir nebze düşük olmasında ve insanların bisiklet bilinci konusunda şanslıyım ama; inan insan oradaki korna seslerine, sarı-beyaz kaldırım taşlarına, çirkin sarı taksilere de hasret kalmıyor değil... :)

Türkiye'deyken mütevazi bir bisikletim vardı, Bianchi bile değildi bir markası bile yoktu, pazardan pazarlıkla alınmıştı belki ama ben onunla da çok mutluydum... Bozuk çevre yollarında cirit atar, kaldırımları ağlatırdım :)

Kısaca insan elindeki bisikleti seviyorsa, sürmediği zamanda bile arada bir yanına gidip göz atıyorsa, sırf çıkıp sürmek için geçerli bir bahane arıyorsa - gerisi yalan. O zaman ne Scott'un bir değeri kalır, ne de temiz bisiklet yollarının...

Bu arada Volvo İsveç malı :) Ama İsviçre de çakısıyla bile ün yapabilmiş bir ülke...

Scudo
@sevims

Gerçekten aynen dediğin gibi; sürmediğim gün yanına gidip bakınıyorum boş boş, hatta iş olsun diye km saatini kurcalayıp sayısal bilgilerime bakıyorum, ufaktan da övünüyorum, daha da iyi olucak deyip kendimi avutup odama dönüyorum.

oldukça keyif alıyorum sürerken, eve dönerken kafam bomboş oluyo, gerçekten adam gibi spordan sayılacak bir uğraş bisiklet. Araba yarışını falan sayarlar da bence o spor değil, yani yorulup terlemediğim enerji sarf etmediğim iş spor değil.

Eve vardığımda o kadar keyif dolu oluyorum ki, kondisyon yapıyorum şu an bisikletimle, çok çok memnunum, yollarıma göre en uygun bisiklet, hatta fazla bile gelir bu yollara. Çok da rahatım, sadece orta göbekte hafif bi boşluk var, hız yapmama engel oluyo,en fazla 41km yapabildim sadece, ama olsun, beni götürüyo, hem de yormadan, bıktırmadan, aksine kendisine bağlayarak..

Son turumda eve dönerken araba sollayan adam gördüm bisikletiyle, altında en az 28"jantlı uzun boylu ince lastikli markasını okuyamadığım fakat çevirdiği bir pedalla benim çevirdiğimin 10 katına bedel hızlanabilir özelliğe sahip muhteşem bir bisiklet vardı. İmrendim valla adama. O adamdaki seviyeye erişmem imkansız ama derhal diş sayısı oldukça yüksek olan (52-53dişli)aynakol, arka ruble, shimanoda en kötü alivio ön arka orta göbek falan alsam diye geçiyo içimden...

Zamanı gelsin, iyice güçleniyim bununla, ilerde ben de 2 pedal çevirip de şimdikiyle en az 50 pedal çevirip de ancak alabildiğim uzunlukta yolu zorlanmadan gidebiliyim isterim tabiki.
Tabi güçlenip gelişmem lazım iyice, şimdi çabuk yoruluyorum, çabuk bitiyorum ama zamanla daha geç bitmeye başlıyorum yollarda.

• Beğen
Tepkiler: BerkBAYAR
@celil.mayaoglu

ah kardeşşim celil önemli olan hareketin hızı değil hareketin sürekliliğidir. Paradokslara bir göz atarsan asla tavşan kaplumbağayı geçemez..

Kaplumbağa gibi ol ama hareketin sürekli olsun :)

20km/sa sürat ile 8 saatlik sürüş sana 160 km yol katettirir buda bir günde yapabileceğin en mukemmel yol seviyesidir. toplam 2 saat mola versen 10 saat yapar buda cok iyidir. He bir yol bisikletlisi bunu 5 saatte alıyosa bence bu normaldir.

Önemli olan hareketin hızı değil hareketin surekliliğidir.

:)

@gokhancan

iyi de Gökhancan 20km hız beni yoruyo yolun eğimi yükselince, adam 2 pedalla ulaşıyo o hıza zaten.

• Beğen
@celil.mayaoglu

Celil dostum adam oturarak iki pedalla ulaşıyo olabilir ama sende hırsın sayesinde ayağa kalkmalı ve gucunu sonuna kadar tüketmelisin.

Celil dostum. Gerçekten senınle bir sürüş yapmalıyız diye dusunuyorum. :)) artık vakti.

Kesinlikle eğer çabuk yoruluyorsan VOX ( maksimum oksijen kullanımı ) yani ciğerlerin oksijeni etkin şekilde kullanamıyordur. Ciğerlerinin kapasitesini aşmalısın.

Bu arada beslenme duzeninde değişikliklerde komplex karbohidratlara yonelmeyi dene. Bisiklet, yürüyüş, koşu, yüzme ve aerobik tarz sporlarda ilk 30-40 dakika arasında vücut glikojen yakar. Glikojen karaciğerin yakmak için depoladığı bir tür şekerdir. Kaslarında ve karaciğerde depo edilir. Kesinlikle senın o iki pedal basıp 20 km ulaşan şahıslar deli gibi karbohidrat alıyodur.

Karbohidrat sayesinde kaslarımız mukemmel derecede iyi çalışır. Bilhassa sabah kahvaltıları aşırı doz karbohidratlardan olmalı.

En iyi karbohidrat kaynağı = Yulaf ezmesi, makarna, çavdar ekmeği, ve esmer pirinçtir.

Beyaz ekmek iyi bir karbonhidrat kaynağı değildir. Kan şekerini çok çabuk yükseltir. Kan şekeri yüksekliği sporcular ve hatta kimse tarafından istenmeyen bir durumdur celil dostum.

Bu arada antreman yapmalısın. Kendine iyi bir yokuş seç ve zorlamalı antremanlar yapmayı dene.

İnsan vücudu surekli gelişir ama vücuttan önce beynin etkindir, mesela sert bir yokuşu çok zorlanarak çıktığında bacak kasların zorlanacaktır bu antremana 10 gun devam ettiğinde beynin bu yeni durum karşısında zorlanan kasa geliş emrini gönderecektir. Tabiki kas gelişmek için dinlenmeye ve proteine ihtiyac duyacaktır.

Celil inan o arabaları sollayan şahıslar gunlerce yerlerinde kalkamadılar. Kesinlikle olay beyin beslenme zorlama ve dinlenme 4 geninden geçiyor.

Başka hiç bişey değil celil dostum inan bana kendine inandığında çektiğin acıların senı amaca götüreceğine inandığında ve yapabileceğine inandığın anda ne bisikletinin markası, ne vites sisteminin olup olmaması hiç bişey önemli olmicak ve bisikletin sadece sana hizmet ettiğinide asla unutma. Burada bisiklet araç önemli olan senın kudretli beynin ve bacakların.

saygılar.

Tabi

@gokhancan

Gökhancan, eminim ki o adamlar benim yaktığımla aynı enerjiyi yakıyordur,

adam benim harcadığım aynı enerjiyle daha uzun yol alabiliyo,

bunun daha çok basit makinalarda makara sistemiyle ilgisi var, adamın bisikletindeki vites çekiş sistemi,göbekleri,dişli çarkları bizimkiyle kıyaslanamaz.

adam hafif hafif pedal çeviriyo benim kadar yorulmadan, benden daha da hızlanarak ilerliyor Gökhancan. Markasını modelini demiyorum, mekanik özelliklerini katıyorum buna.

Adam tabiki güçlenmiştir zamanla, ama adamın altındaki bisikletin mekanik özelliği yüksek..

• Beğen
Celİl Senİn Kİ ''bİr Bİsİklet Ve Bİr Adamin Hİkayesİ'' Gİbİ OlmuŞ. Bundan Sonra Bİsİkletİmle UĞraŞmayacaĞim Ve Bİsİkletİme Gereken Sevgİyİ GÖstereceĞİm.evet Sİyahida Çok GÜzelmİŞ GÖrÜŞmek Üzere
Alp

hayırlı olsun bisiklet bnde alıcam aynısından inş senin memnun oldugun kadar bnde memnun kalırım bisikletten kuşkum yok siyahının gelmesi daha ii olmuş siyah renk daha güsel durmuş daha önce hiç siyahını görrme fırsatım olmadı senin sayende hayırlı ve kazasız sürüşler

@celil.mayaoglu

Celil dostum kesinlikle bir upgrade ben yapıcam yaklaşık 250 ytl tutacak gibi.

upgrade yapmadan önce ilk işim istanbul-tekirdağ veya istanbul-lüleburgaz arası yol yapmak olacak. Salcano ng650 ile bu uzun yolu yapıcam. Performansımı da zorlayarak forumda ilk kez salcano ile uzun yol giden olucam sanıyorum.

Cunku baktıgım zaman butun uzun yol giden kisilerde buna benzer bir bisiklete rastlayamadım. Sadece bir italyan çiftin işe yaramaz bir bisikletle cok uzun bir yol yaptıgı bir mesaja rastladım.

Amacım kesinlikle bisikletin değil, insan iradesinin kararlığını ispatlamak olacak.

Bende kendimce bir ilki gerçekleştirip 154 - 180 km kadar yol u bir gün içinde almayı dusunuyorum.

ihtiyacım olan iyi bir sele bu sele cok canımı yakıyor. Eğer seleyi değiştirirsem kesinlikle 8-10 saat gibi bir sürede turumu tamamlarım molalarla beraber 12 saati geçmeyeceğini dusunuyorum.

Yaptıgım hesaplamaya göre saatte 20-18 km hızla gidersek yokuşlarıda göz onune aldıgımızda 10 saatte 150 km yol rahatlıkla gidilebilir içine molaları eklersem eğer oluşacak hasar ve problemleride göz onune alırsak en kötü ihtimalde 16-20 saat aralığında bu turu tamamlayacağım.

saygılar.

• Beğen
NG 650 kullanıcısıym.yeni aldım bende.mavisini tercih ettim...şimdilik memnunum.herhangi bir sorun yaşadınmı bu modelden?

@dreamboys69

aylık bakımı var işte arada baktırıyorum kontrol amaçlı ustaya,
bir sele değişikliği oldu mecburen, sele çok kısa ve bacak kırık halde pedal çevirmek sağlıklı olmuyor ve çabuk yoruyor, 6cm daha ucun sele borusu ile takas ettirdim 10milyona, çok şükür ihtiyacımı karşılıyor ve gittiğim her yere götürüyor, oldukça da hafif zaten. Turdaki arkadaşlardan biri de fark etti bunu.

Bazı parçalar oldukça ucuz ve dayanıksız parçalar tabi doğal olarak ama olsun, bu fiyata gene de harika bisiklet. Aynı fiyata ne kalaslar var değmeyecek niteliğe sahip..

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan vallahi yazılarını okurken kendimi roman okur gibi hissettim akıcı ve süper bir hikaye.Ben ORDULUYUM ve biz karadenizliler geçimimizi fındık ile sağlarız ben 10 gün fındığa gideceğim ve hemen hemen 350-400 lira para kazanacağım bende ng 650 almayı düüşünüyorum aynen bende senin gibi hayaller kuruyorum önümüzdeki 1 ay içerisinde benim ng 650lim olacak inşallah dua edinn arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@Tknrn

Bendede salcano ng650 var. Dostlarım giriş için yeterli bir bisiklet yani gunde 25-30 km gitmek istiyosanız ideal.

Ama benim gibi gunde en az 4-5 saat kullanıp 2 ay içinde 1500 km yol devirme niyetindeyseniz bu ancak başlangıç bisikleti olur.

Salcanomdan memnunum ama parçadan çok çalmışlar. Ucuza mal edebilmek için.

zaten iyi parçalar kullansalr ucuza mal edemicekler.

240 ytl ye aldım.

Bisiklet1500 km de
8-10 ytl para harcadım :)

bi 100-150 ytl daha hakkı var bu bisikletin.

Pedallar ve Rulmanlı Göbekler birde iyi bir Sele olursa o zaman tadından yenmez.

bisikletimi modifiye edicem, rengini değiştirmeyi dusunuyorum.

siz o zaman göreceksiniz canavarı :)) rulmanlı göbeklerle yaptıgım hesaplamalara göre saatte en az 7 km fark oluşuyor.

Buda 10 saatlik bir sürüşte fazladan 70 kilometre demek.

Hiç fena bir rakkam değil.

Artı bozulma riski daha az.

Eğer salcano ng650 alacaksanız biraz masrafla cok iyi hale gelir. Buda benim gibi 240 ytl ye bisiklet alan birisi için 390 ytlye eş değerdir.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Tknrn
Gökhan bir gün senin gibi uzun zamanımı ayırıp ağır ağır pedallarla sabit hızla uzun yol planı yapıp aynen uygulacağım, (sabit hızla saatte 20km civarı ile 5 saatte 100km olayı) merak ettim gerçekten de, hızlanıp tavan yaptıktan sonra kenara çekilip yorulmak yerine sabitlenerek gidicem bir gün.

Bir de aklıma geldi düşünürken de, sırtımdaki çanta inanılmaz ağır, pedalı çevirirken sırtımda dev bi çanta oluyo, ki ilerde karşıya geçerken okula falan gittiğimde sıkıntı yaşamıyım diye sırtımda ağırlıklarla çalışıyorum zaten.

Bir ara lise2deyken spor salonuna gittiğimde mekik çekerken bi tane o haltere monte edilen 3-5 kiloluk çarklardan göğsüme tutarak sarılır biçimde o ağırlığı da katardım öyle çekerdim mekiği bir süre sonra. Eminim ki sırtımda o çanta olmadığı zamanlar bisiklete bindiğimde bu tıkanmalarım veya erken molalarım olmayacak ilerde istediğim duruma geldiğimde...

gökhancan kardeşim sen bisikletini 240 Liraya nereden aldın bana bir bilgi verirmisin.Şimdiden teşekkür ederim.

@celil.mayaoglu

Celil ben ağır ağır pedallamıyorum aksine hızlı pedal çevirerek ilerliyorum kardeşim.

Ağır pedal çevirme işi sakatlanmalara yol açar.

pedalı seri döndüürerek ilerlemelisin.

Yuksek kadanslı yazıyı okuyup olayı çözdüm. Ama düşük kadans antremanlarıda hacim kazanmanı sağlar kasların balon gibi şişe yani .)) Kasların hacimli görünmesi çözümmü hayır. kesinlikle kasın yapısını bilmek şart ufacık gözüken kasın dev gibi gözüken kastan daha iyi glikojen depolayabilme kabiliyeti de olabilir. O yuzden insan vücudundaki kas yapısı senı aldatmasın.

simdi gunde 150-180 km rahat giderim olayı anladım cunku. bisikletinin viteslerini araba gibi kullan man lazım her ne olursa olsun dakikada ortalama 90 pedal çevirme şekline göre ayarlıcaksın vites kollarından. Pedalı rahat rahat 80-90 defa döndürmelisin bir dakikada. Döndüremiyosan vites kücültüp uygun vitesi yakalicaksın veya vites büyültüp uygun vites yakalanacak. Yokuş inişlerin bir dinlenmedir. yokuş çıkışlarında ise düşük viteste habire pedal çeviricen veya ayağa kalkıp yavas yavas pedallican.

Ha bak bu yazının ardından uzun yola çıkman şart tabi beyninden olumsuz dusunceleri sil. Yanında ne olursa olsun biraz para bulundur.

Ama kendine bir rota belirle. o rotayı bitireceğine emin ol kesin bitirirsin ben adım gibi eminim.

Ama senın biraz yol fobin var. Biraz tehlikeleri düşünen bir yapın var. Sana biraz adrenalin lazım dostum .))

saygılar.

@gokhancan

daha dur sakin ol :)

iyi niyetini bilmesem kalpten götürmeye niyetli diycem neredeyse :D

şaka bi yana da gerçekten daha hazır değil benim bünye o yollara..

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
Geri