Scudo Sports

Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

Serbest piyasa :

(link)

Scudo
@baykuş97

Ortam bayagi gerildi. sibiryadan soguk hava dalgasi gelmektemekte. neyse bir fikra ile havayi yumusatalim :)

Bir komunist, bir sosyalist, bir kapitalist bir yerde bulusmak uzere sozlesmisler. Sosyalist biraz gecikmis bulusmaya, arkadaslari gelince sormuslar ne oldu niye geciktin?.. Sosyalist demiski:
- Ya sormayin sucuk kuyrugu vardi ondan geciktim. kapitalist sormus: - Kuyruk ne demek ?.. Komunist sormus:
- Sucuk ne demek?

http://www.ateistforum.org/arsiv/arsiv/ARSIV-III/images/laugh.gif http://www.ateistforum.org/arsiv/arsiv/ARSIV-III/images/laugh.gif

Ben fıkradan bir şey anlamadım:cool: Merakımdan sorayımm konuya malzeme sucuk acılı mı???:D

Beyler konu artık görevini bence ifa etti ve kendini ima etmek için geriye sayıma başlamıştır:)

@hogutmen

@Asusmune

peki maseri vicdanda kim hakli. onu belirtin hakem olarak. ben cekiliyorum.

Yok ya! Niye gerilsin.. Sadece komik diildi...
Ama baloncunun el öptürmesi iyiydi.. Biraz içim soğudu.. :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
berabere:) yarabere olmamasından iyidir.
( tüm tartışmalar hep yazılarda kalmasıdır en büyük dileğimiz "ama" biliyoruz ki teorisyenlerin tüm teorileri toplumlar üzerinde test edilir ve ezilenler hep halk yığınlarıdır :) )

@hogutmen

hemen hersey benden yanaydi ama gene de beceremedim. hep @baykuş97 laf atiyor. ondan oluyor. yoksa daha once teslim olmustum. zaten bundan sonra aramizda mesajlasalim arkadasimla. zaten ikimizden baska okuyan yok pek.

@baykuş97

emege saygi degil mi? oglum parkta oynarken bile yazdim bu
konuya. mesaj verirken irrite edici olmamaya calistim. kimler geldi kimler gecti su konudan. bir mesaj atip kenara cekilen, seyrine dalan. sagol arkadsim. eline saglik. adminlere, bize katlananlara tesekkur ederim. son mesajlari hep sen verdin. serbest piyasa yanlis hatirlanacak ama olsun. senin canin sagolsun.

@baykuş97
Şu olay bitirecek dünyayı... Afrikada afedersiniz yıkanacak, içecek su bulamazken avrupada yahut amerikadaki bu bolluk ve israf bitirecek... Maalesef bizim ülkemizde de bu hal gitgide yayılıyor...

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Burada paranın nasıl üretildiğini hiç konuşmamışız. Sistemin bel kemiği paranın üretilme şeklinde saklıyken bu bahsi açmadan tartışmayı noktalamak bence çok büyük bir eksiklik olur. Devletler nasıl kendi paralarını üretiyor bu konuda fikri olan var mı? Mesela Merkez Bankası devlete ait midir? Bankalar ellerindeki mevduat kadar mı kredi veriyorlar? Bu kredilerin bir sınırı var mıdır? Bir gün herkes borcunu ödemeye kalkarsa bütün ekonomi süt liman olur mu? Sürdürülebilir borçlanma iyidir derken ne kastediliyor? Borç stoğunun kamuya ait olup olmaması ekonomide gerçekten önemli bir faktör müdür? Mevcut sistemde borç olmadan para üretilebilir mi? Bu gibi sorular için kafamızda net cevaplar yoksa bence sistemin gerçek altyapısını görebilmemiz çok zor.

Bu sorulara ait kısa bir yapımı sizinle paylaşmak isterim.

@hogutmen

@baykuş97

Merakla okuyorum, mesajlasmak yerine konu uzerinden tartismaya devam ederseniz daha fazla faydalaniriz : )

@katran

Varlığın yeter kardeşim.

@pacman

İnşallah. @baykuş97 ne der bilmem ama.

Bir de ilginçtir maçın bitmesine yakın taraftar tribünleri terk eder benim bildiğim.

Ama burası sanki spartacus blood and sand gibi oldu.

Capua "Shall I begiiinnn?"

Geri