Atasoy
Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
- Tepki
- 13.355
- İsim
- ibrahim
- Başlangıç
- 1977—78
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Kapitalizmden nefret etmiyorum ama bu kişilerden nefret ediyorum.Bizim asıl derdimiz kapitalizm ile bile değil; sıkıntı kapitali olmayan kapitalistlerde.
sadece 1 kerelik ödüyorsun ve %160 değilBisiklette vergi yok mu? 😄😀
Vergi heryerde kaçamazsın o seni bulur
HAYATLAR:Japonların kapitalizme yaklaşımı: bir ürünün ömrü bitmediği sürece yenisini almazlar, İsraf yapmazlar..
Bisikleti sadece bir hobi olarak gördüğümüzde sanki diğer hobiler gibi bisiklet de kapitalizmden daha çok etkileniyor gibi geliyor.
Bu benim okuduğum en iyi mesajlardan biri, özellikle sonuKapitalizmin en buyuk handikapı bence kendini " elestirilebilir, mucadele edilebilir, kafa tutulabilir" gosterip , farkli manipulasyonlarla yine kendine köle edebilmesidir.
Tabi ki bu benim tezimdir, antitez sunabilir, çürütebilir, sövebilirsiniz. Serbest
Basit bir iki ornek vereyim o halde ;
Bisiklet antikapitalist birsey ise ,aldigimizdan beri neden masrafi bitmiyor, alinacaklar listesi durmadan kabariyor, neden bisikleti basit bir ulasim araci gibi gormek gerekirken ona derin anlamlar yukleyip, birileri bizim gibi düşünmüyor diye ona atar yapiyor, sövüyoruz?
Diger bir örnek ise kendini sehir hayatinin kaosundan kurtarmak isteyen "dogasever"lerin kendini outdoor magazalarina ativermesidir.
Hem ironik, hem mizahi bir durumdur. Kendinizi "Antikapitalist" olarak dusunuyorsaniz eger bu doğa -kamp sevgisini icra etmek icin , kapitalizmin ağababasi Decatlon magazalarina hücum etmenizin elbet bir sebeb-i hikmeti olmali
"Ne demek istiyorsun hacı?" Dediginizi duyar gibiyimkısaca kapitalizmden tamamen kurtulmak diye birsey yok, sadece asgari duzeyde tutmak var
![]()
O degil de ;@mariokaldato üstat sana üzücü bir haberim var sizin bim ceo'luğu ve fanatikliği tehlike de.(link):

O degil de ;
Hic taninmamis bir filozof olarak ben esas bu meseleyi derin derin dusunuyorum
GAHSJSI
220492 dosyayı görüntüle
Gelinin Babası filminde Steve Martin’in markette fazla olan ekmekleri paketten çıkarmaya çalıştığı sahne geldi aklıma.Kapitalizmin en büyük oyunu, Bim'de satılan hamburger köftelerinin 5 li pakette, hamburger ekmeklerinin ise 6 lı pakette satılıyor olmasıdır.![]()
Hızlı ilerleyen hep karşı kasadır, onunla bir ilgisi olabilir. 😂O degil de ;
Hic taninmamis bir filozof olarak ben esas bu meseleyi derin derin dusunuyorum
GAHSJSI
220492 dosyayı görüntüle