Scudo Sports

Kapitalismusun bisikletten gıcık kapması

Scudo
Bisikleti sadece bir hobi olarak gördüğümüzde sanki diğer hobiler gibi bisiklet de kapitalizmden daha çok etkileniyor gibi geliyor.

Son düzenleme:
Google adblock: ahmet kaya'yı yutubda reklamsız seyretmektir.

Bisiklet kadar meta fetişizminin arşa ulaştığı başka bir spor var mı? Sponsorluk kavramını kapitalizmden bağımsız düşünebilir miyiz? Bence bisiklet kapitalizmin kültürel etkisinin en çarpıcı örneklerinden biridir.

Bu demek değil ki bisiklet süren kişi kapitalizme karşı olamaz. Kapitalist ekonomi içinde yaşadığımız için zaten tüm ekonomik hareketlerimiz kapitalist olmak zorunda. Ki sadece alış-veriş yapmak kapitalizm değil, kapitalizm ortaya çıkmadan önce yıllar boyunca insanlar birbiriyle alışveriş yaptı farklı sosyal ve ekonomik sistemlerde.

Bizim asıl derdimiz kapitalizm ile bile değil; sıkıntı kapitali olmayan kapitalistlerde.
Kapitalizmden nefret etmiyorum ama bu kişilerden nefret ediyorum.

Japonların kapitalizme yaklaşımı: bir ürünün ömrü bitmediği sürece yenisini almazlar, İsraf yapmazlar..

Son düzenleme:
@hamlet2006 Bisikleti hobi olarak görenlerdenim eskiden beri ve açıkcası bisiklete hiç bir şey de harcamıyorum istemiyorum (param olduğu halde parası olmayan zaten neyin hesabını yapacak da alacak.) trend çanta sanırsın italya moda haftasındayız trend nedir ya??? bunu yazıp sonra burda ağlaşanlara sormak lazım ya buda çok pahalı, ama buda bu kadar olurmu canım bu fiyatlar;) diyenler yüzünden olmasın sakın trend elcikler yok trend lastikler bak bunlar çok moda:eek: temel ihtiyacım ne mesela iç lastik. yama seti .alyen anahtar takımı. jant akord anahtarı vb şeyleri aldım zamanında koydum kenara kafam rahat niye süslü püslü şeylere para harcayayım benim bakışım ve temel de yaptığm budur alan alsın beni bağlarmı hayır ama sonra gelipde yok kapital yok pahalı yok bilmemne felan falan komik yani almada olma kardeşim kapitalin kölesi.

Bisikleti sadece bir hobi olarak gördüğümüzde sanki diğer hobiler gibi bisiklet de kapitalizmden daha çok etkileniyor gibi geliyor.

Alt metni anlamam biraz zaman aldı ama şu an, için için alkışlıyorum bu sözü

Alt metni anlamam biraz zaman aldı ama şu an, için için alkışlıyorum bu sözü
Bende alkışlarla yaşıyorum xd GSUSHS
Gapitalizm insana olmadık hayaller kurdurandır. Dizilerle, sosyal medyayla sönük bir insani star hissettirendir.
2020-03-07 12.17.51.png

Kapitalizm sizi her türlü halleder..Onun için bir zevktir bu..!
Bir kere bisiklete binenlerin uzun yaşadıkları malum..Haliyle bu,kapitalizme daha uzun zaman isteyerek veya istemeyerek hizmet etmeniz demektir..
Kapitalizmin ''ne'' olduğunu öğrenmek değil de,''anlamak'' isterseniz bir film tavsiye edebilirim;
(link)

Her bisiklet kullananlar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Üst segment grup setine ve kompanantlere verilen hatrı sayılır paraları unutmayın.

Kapitalizm her sektörün içinde..

Başlık başdan hatalı zaten asıl kapitalizm bisiklete gıcık! değil olmaz da siz. size daha çok ve her zaman da daha,daha çok kazandıran bir şeye gıcık! kapmazsınız .. zaten onunla dost ve arkadaş olursunuz.;)

Kapitalizm çok zekidir, erkeklerin de kadınların da hangi hormonlarını harekete geçirmesini çok iyi bilir. İhtiyacımız olmayan şeyleri bize satar, ihtiyacımız olduğuna, hayatımızı onlarla anlamlı kılacağına inandırır bizi. Bu inandırdığı şeyleri almak için aylarca çalışırız. Hayatımızı harcarız uğrunda. Onun kölesi oluruz ama bir yandan onu besleriz de, efendisiyizdir, onu yönlendiririz, akıllandırırız...
William wallace filmde ne diyordu, herkes ölür ama herkes yaşamaz. Biz yaşayanlardan olalım dostlar. Başkalarının istediği hayatı değil kendi hayatımızı yaşayalım. En iyi araba, en iyi bisiklet, en güzel kadın, en çok beğeni, en başarılı kariyer, en ... Kapitalizm ve getirdikleri bir renk olabilir hayatımızda, ama sadece o kadar...

Kapitalizmin en buyuk handikapı bence kendini " elestirilebilir, mucadele edilebilir, kafa tutulabilir" gosterip , farkli manipulasyonlarla yine kendine köle edebilmesidir.

Tabi ki bu benim tezimdir, antitez sunabilir, çürütebilir, sövebilirsiniz. Serbest :)

Basit bir iki ornek vereyim o halde ;

Bisiklet antikapitalist birsey ise ,aldigimizdan beri neden masrafi bitmiyor, alinacaklar listesi durmadan kabariyor, neden bisikleti basit bir ulasim araci gibi gormek gerekirken ona derin anlamlar yukleyip, birileri bizim gibi düşünmüyor diye ona atar yapiyor, sövüyoruz? :)

Diger bir örnek ise kendini sehir hayatinin kaosundan kurtarmak isteyen "dogasever"lerin kendini outdoor magazalarina ativermesidir.

Hem ironik, hem mizahi bir durumdur. Kendinizi "Antikapitalist" olarak dusunuyorsaniz eger bu doğa -kamp sevgisini icra etmek icin , kapitalizmin ağababasi Decatlon magazalarina hücum etmenizin elbet bir sebeb-i hikmeti olmali :D

"Ne demek istiyorsun hacı?" Dediginizi duyar gibiyim :) kısaca kapitalizmden tamamen kurtulmak diye birsey yok, sadece asgari duzeyde tutmak var :)
Bu benim okuduğum en iyi mesajlardan biri, özellikle sonu

Kapitalizmin bisikleti sevmeme nedeni; emek ile ilişkili olabilir. Çünkü bisiklet emeğin karşılığının alınabildiği yegane alandır. Ne kadar pedal çevirirsen o kadar yol alırsın.

O degil de ;
Hic taninmamis bir filozof olarak ben esas bu meseleyi derin derin dusunuyorum :D
GAHSJSI
220492 dosyayı görüntüle

Bazen birisi bana adres sorduğunda eğer bilmiyorsam ya da anlatmaya üşendiğim nemrut bir günündeysem ''ben karşı tarafın taksisiyim'' diyorum.Bazısı anlıyor günlüyor bazısı deli mi bu ne diyor.:booo:Belki de bu ikisi arasında temel bir benzerlik vardır.:okyrm:

Kapitalizmin en büyük oyunu, Bim'de satılan hamburger köftelerinin 5 li pakette, hamburger ekmeklerinin ise 6 lı pakette satılıyor olmasıdır.:naslyni:

Kapitalizmin en büyük oyunu, Bim'de satılan hamburger köftelerinin 5 li pakette, hamburger ekmeklerinin ise 6 lı pakette satılıyor olmasıdır.:naslyni:
Gelinin Babası filminde Steve Martin’in markette fazla olan ekmekleri paketten çıkarmaya çalıştığı sahne geldi aklıma.
O degil de ;
Hic taninmamis bir filozof olarak ben esas bu meseleyi derin derin dusunuyorum :D
GAHSJSI
220492 dosyayı görüntüle
Hızlı ilerleyen hep karşı kasadır, onunla bir ilgisi olabilir. 😂

• Beğen
Tepkiler: Şenol U. ve CNC
Geri