Scudo Sports

Kapıdağ Yarımadası Kamplı Bikepacking Bisiklet Turu (2. Gün)

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Kapıdağ Yarımadası Kamplı Bikepacking Bisiklet Turu (2. Gün)

Velespitli Seyyah'tan herkese merhaba bisiklet dostları; 4 günlük yıllık iznim de evde oturmak yerine tura çıkayım dedim ve Tur rotası , planları yapıldı. Bikepacking çantalarıma ekipmanlarımı yükledim ve Kapıdağ Yarımadasını ve Avşa Adasını turlayarak yeni güzellikler keşfettim. 4 Bölümlük serinin 2. bölümünde Ballıpınardan'dan yola çıkarak Avşa Adasına 70 km'lik maceralar ve güzelliklerle dolu rotayı tamamlayarak ulaşıyorum. Çayınızı veya kahvenizi hazırlayın macera başlıyor...

---------------------------------------------------- TUR VİDEOSU ----------------------------------------------------

------------------------------------------------- TUR FOTOĞRAFLARI ------------------------------------------------

LRM_EXPORT_20180729_164403.jpg

Bol yıldızlı, Ay Tutulmalı, serin bir geceden sonra denizin dalgalarının sesine kulak verdim ve güneşli bir güne merhaba dedim. Uyku tulumum içerisinde mışıl mışıl uyuyarak çok güzel dinlenmişim. Dün yağmurda ıslanan kıyafetlerimi çadırımın üzerine kuruması için bırakmıştım ve kurumuş olduklarını görünce mutlu oldum. Çadırımı ve ekipmanlarımı toplayarak bisikletimin üzerindeki çantalara yerleştirdim. Artık gitmeye hazırdım ama önce kahvaltı işini halletmem gerekiyordu. Ballınıpar Köy kahvanesine gittim ve sımsıcak muhabbetle güzel insanlar karşıladılar. Hemen çaylar söylendi muhabbet başladı, beni ve bisikletimi gören amcalar nereden geldin, nereye gidiyorsun, şuraları görmeden gitme, bir şeye ihtiyacın var mı gibi sorularla başladılar sorguya :). Çaylar geldi ve ben dün sabahtan kalan simidi mi çıkardım çay ile birlikte kahvaltımı yaparken amcaların sorularını birer birer yanıtladım. Çok iyi insanlardı Allah razı olsun her birinden. Termosuma da kahveci abiden sıcak su rica ettim ve o da termosumu doldurdu. Hesabı ödeyeyim dedim hesap çoktan ödendi dedi. Artık yola çıkma vakti ve önümde göreceğim Ballıpınar Kilisesi, Kirazlı Şelalesi, Kirazlı Manastırı, Ormanlı Şelalesi ve muhteşem koylar şeklinde güzellikler vardı.

LRM_EXPORT_20180729_171529.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171603.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171751.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171913.jpg

1985 yılında yapılmış olan bu kilise tarihin tozlu raflarında yerini almaya başlamış. İlgisizlik ve bakımsızlık onu yemyeşil hale getirmiş. Doğa bizden bir yapıyı daha geri alıyor.. Kiliseyi bulmak dışarıdan gelen biri için oldukça zor. Çünkü kilise o kadar sokak aralarında kalmış ki ben birinin yol göstermesiyle anca buldum.

LRM_EXPORT_20180729_164433.jpg

Ballıpınar da ki tarihi kiliseyi gördükten sonra köy içerisinden yola koyuldum ve muhteşem yeşillikler, akan sular eşlinde pedallamaya devam ettim. Yol o kadar güzel ki sizlere nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Tur videosunu kesinlikle izleyin ve benim gibi olmasa da o anı yaşayın :)

LRM_EXPORT_20180729_164617.jpg

Yeşilin her tonu bu yarımada içerisinde mevcut ve kuş cıvıltıları eşlinde serin serin yoluma tırmanış şeklinde devam ediyorum.

LRM_EXPORT_20180729_164734.jpg

Yolun eğimini anlayabilmeniz için birde böyle çekeyim dedim.:)

LRM_EXPORT_20180729_164919.jpg

Kirazlı Manastırı Ballıpınar köyünden 6 km'imiş köy içerisindeki tabelada öyle yazıyordu. Kirazlı Şelalesi ise manastıra gelmeden hemen önce yol üzerinde sol taraftaki çeşmenin hemen aşağısında bulunuyor. Bisikletimin üzerideki suluk ve sırt çantamdaki 2 lt'lik su torbamı bu çeşmeden buz gibi akan su ile dolduruyorum.

LRM_EXPORT_20180729_165403.jpg

Çeşmenin aşağısın inen ağaçlar ile kaplı bir yoldan buraya zorlu ve dik şekilde iniyorsunuz tabi ki yürüyerek :). Karşınıza iki parçadan oluşan Kirazlı Şelalesi ve muhteşem sesi çıkıyor. Keşke o sesi duya bilseydiniz.

LRM_EXPORT_20180729_165730.jpg

Tabi ki Selfie (öz çekim) yapmadan gitmek olmaz.

LRM_EXPORT_20180729_165807.jpg

Bu fotoğrafta da Kirazlı Şelalesinin devamını görüyorsunuz yani 2. parçası.

LRM_EXPORT_20180729_165942.jpg

Birde beni böyle çek :)

LRM_EXPORT_20180729_170044.jpg

Kirazlı Şelalesini gördükten sonra tekrar bisikletimin yanına gidiyorum ve yola yani tırmanışa devam ediyorum. Buralar adeta cennetten bir köşe her yerden sular fışkırıyor. Ufaklı büyüklü şelaleler ve nemli bir hava. Kuşların seslerini de unutmamak lazım.

LRM_EXPORT_20180729_170157.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170315.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170426.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170600.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170643.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170456.jpg

LRM_EXPORT_20180729_170803.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171134.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171326.jpg

LRM_EXPORT_20180729_171443.jpg

Ve sonunda Youtube sürekli videolarını izlediğim yere geldim Kirazlı Manastırına... Kendimi Google Haritalarda bakarken birden buraya ışınlanmış gibi hissettim. Burada ki tarihi, yaşanmışlıkları ve geçmişi hayal ettim. Doğanın içerisinde sessizce kaybolmaya yüz tutmuş bu yerin her güzelliğini keşfetmeyi ve hafızama yer etmesini istedim. Doğadan aldıklarımızın zamanı gelince bizden tekrar geri alınışını gördüm her duvarda. Bir süre burada vakit geçirdikten sonra Ballıpınar köyüne geri dönüşe geçiyorum. İzleyeceğim rotaya buradan bağlanacak yol yok çünkü.

LRM_EXPORT_20180729_171947.jpg

6 Km'lik güzel bir inişin ardından Ballıpınar Köyüne tekrar geri geldim ve kendimi buz gibi bir dondurma ile ödüllendirdim.

LRM_EXPORT_20180729_172016.jpg

Dondurma molasının ardından artık Ballıpınar Köyünden ayrılma vakti geldi. Tabelaya logomu yapıştırdım ve keşif macerama tekrar devam ettim.

LRM_EXPORT_20180729_172053.jpg

LRM_EXPORT_20180729_172206.jpg

Ballıpınar Köyünün sahili oldukça uzun ve her noktasında sıkıntısızca kamp yapabilirsiniz, denizi de ayrıca güzel :)

LRM_EXPORT_20180729_172315.jpg
Ballıpınar Köyünden sonra Ormanlı Köyüne pedallamaya başladım. Yollar oldukça tırmanışlı ve inişli şekilde devam ediyor. Sıcaklık kendini iyiden iyiye hissetirmeye başladı. Ama her virajda her inişte ve çıkıştı manzara hep değişti tek bir şey dışında. O da her daim manzarının güzelliğiydi.

LRM_EXPORT_20180729_224257.jpg

Bu yazıları buradan yazarken bile sanki bu fotoğrafların içerisindeki anı yaşıyor gibiyim.

LRM_EXPORT_20180729_172433.jpg

İşte o muhteşem manzaralardan sadece bir tanesi :srnsml:

LRM_EXPORT_20180729_224413.jpg

Karşıdaki dağ üzerinde bulunan yolu görüyorsunuz işte o yola tırmanacağım ama önce 0 metreye inmem lazım :)

LRM_EXPORT_20180729_224519.jpg

Her bir iniş her bir çıkış beni ne kadar zorlasa da çok keyif alıyordum çünkü hayalimi yaşıyorum, hala nefes alabiliyorken yapmak istediğim şeyi yapıyordum.

LRM_EXPORT_20180729_224659.jpg

Ormanlı Köyüne ulaştım daha köye inmeden bile sahildeki insanların gürültüsünü duyabiliyordum. Ben nedense insan sevmiyorum her halde. Bu gürültü beni sinir ediyor sanki işkence gibi geliyor.

LRM_EXPORT_20180729_224901.jpg

Ormanlı Köyüne geldikten sonra Ormanlı Şelalesine gitmek için yolu arıyorum bir sapağa giriyorum ama o yol yanlış yol çıkıyor ve tekrar geri geliyorum. Sonra ana yol üzerinde pedallarken şelale tabelasını görüyorum ve binaların arasında kalmış yolda pedallamaya başlıyorum.

LRM_EXPORT_20180729_225059.jpg

LRM_EXPORT_20180729_230727.jpg

LRM_EXPORT_20180729_230915.jpg

LRM_EXPORT_20180729_231211.jpg

LRM_EXPORT_20180729_231429.jpg

Ormanlı Şelalesine ulaştığımda buranın oldukça kalabalık olduğunu görünce şaşırdım. Kirazlı Şelalesinde ve Kirazlı Manastırında kimseleri görmeyince buranında öyle olacağını zannetmiştim. Ormanlı Şelalesi oldukça büyük duruyor fotoğraf karesine sığdırmakta zorlandım ama telefon kameramın geniş açılı olmasından dolayı kolayca fotoğrafları çektim. Burada biraz mola verdim ve insanların gitmelerini bekledim. Termosumdaki sıcak suyu bardağıma boşalttım ve kahvemi hazırlayarak bu güzel manzaranın tadını çıkartmaya başladım. Suyun bulanıklığını fark etmişsinizdir bunun sebebi dün yağan yağmur :)

LRM_EXPORT_20180729_231524.jpg

Ormanlı Köyünden tekrar yola koyularak kendimi tırmanışlara vuruyorum. Bir kaç tırmanış ve inişten sonra gene değişmeyen bir manzaraya bakıyorum. Güzel bir koy ve denize girerek keyif yapan insanlar. Karşıdaki dağda bulunan tırmanışı da unutmamak lazım :);)

LRM_EXPORT_20180729_231629.jpg

Ayrı bir koydan daha merhaba :) kaç tane böyle koy gördüm sayısını hatırlamıyorum.

LRM_EXPORT_20180729_231903.jpg

Ve karşınızda Turan, burası adanın oldukça kalabalık yerlerinden biri. Burada dinleme kararı alıyorum ve köy içerisinde bulunan marketlerden su ve gıda takviyesi yapıyorum. Eğer kısa yoldan Erdek merkeze gitmek istiyorsanız köy içerisinden adayı ortadan böle yolu kullanarak kolayca gidebilirsiniz. Ben zoru ve güzellikleri seçiyorum ve uzun yoldan bol tırmanışlı yollara kendimi vuruyorum.

LRM_EXPORT_20180729_231944.jpg

Turan'dan sonra çok uzun ve dik bir tırmanışlar silsilesi sizleri bekliyor. Havanında etkisiyle sıcaklık oldukça yükseliyor, aynı eğimin yükseldiği gibi :) yer yer yol oldukça daralıyor. Dikkat etmekte fayda var.

LRM_EXPORT_20180729_232127.jpg
Büyük çıkışın elbette büyük bir inişi olacak dedim ve öylede oldu. En sert inişlerden birini gerçekleştirdim ve adrenalin seviyem artarak kendime gelmemi sağladı.

LRM_EXPORT_20180729_232220.jpg

İlhan Köye doğru son bir kaç tırmanış kaldı ve bende saatime bakıyorum 19:00 gemisine yetişebilirsem Avşa Adasına geçmeyi düşünüyorum. Yetişemezsem ertesi gün saat 11:00 gemisini beklemek zorunda kalacağım. Biraz pedallara asılma vakti :)

LRM_EXPORT_20180729_232409.jpg

İlhan köye kolayca varıyorum, sanırım bayırları çıka ini çıka ine alıştık :) Meşhur rüzgar gülleri (Rüzgar Santrali) karşımda. Bu manzara da ayrı güzel. Narlı Köyüne yola devam ediyorum.

LRM_EXPORT_20180729_232525.jpg

Narlı Köyüne ulaştığımda karşımda deniz üzerinde böyle tanımlayamadığım şeyler görüyorum. Sonradan bunların midye çiftlikleri olduğunu öğreniyorum.

LRM_EXPORT_20180729_232558.jpg

Saatim 18:40'ı gösterdiğinde kendimi Erdek merkezde buluyorum. İskeleyi bulmam biraz zaman alıyor, çünkü ben Erdek'e hiç gelmedim :). Yolda bir teyzeye soruyorum teyze ben bilmiyorum yavrum başka birine sor dedi ve ben kısa süreli hay şansıma dedim. :D Sonunda iskeleyi buldum ve biletimi aldım. Bilet kişi başı 12 TL'idi ve bisiklet için ekstra bir ücret almamaları beni acayip sevindirdi. Sonuçta bisiklet turu dediğin az bütçe ile çok gezerek yapılmalıydı. Bu işin raconu bu :cool:. Gemi daha gelmemişti iskelede biraz bekledim ve gemi geldiğinde kendime güzel bir yer buldum.

LRM_EXPORT_20180729_232800.jpg

Bugün güneşi gemiden batıracağım. Gemiden denizin dalgalarını dinleyerek ve güneşin hareketlerini izliyerek vakit geçiriyordum. Gemi Avşa Adasına direk gitmiyordu, ilk olarak Paşalimanı Adasına sonra Marmara Adasına en son da Avşa Adasına gidecekti.

LRM_EXPORT_20180729_232840.jpg

Uzun bir yolculuktan sonra (2,5 saat) Avşa adası karşımdaydı ve ben heyecan içerisindeydim. Çünkü bu yeni bir yer, yeni rota, yeni heyecanlar demekti. Avşa Adasında kamp yapmayacaktım çünkü akrabalarım orada yaşıyordu ve beni bekliyorlardı. Bugünü de yollarda bitirdim ve hayatımda göremeyeceği güzellikleri görerek hem sizler hemde kendim için anılar biriktirdim. Yazımı burada sonlandırmadan Kapıdağ Yarımadası için ufak notlarımı paylaşayım.

Kapıdağ Yarımadası oldukaç dik yokuşları olan bir yer arkadaşlar bu unutulmamalı. Yarımadaya gittiğinizde ya bisikletten soğursunuz yada bisikletinize benim gibi bir daha aşık olursunuz. Bunu unutmayın. Yarımadada su derdiniz olmasın neredeyse her yerde içilebilir su kaynakları var. Kamp olayı ise Erdek Merkezde, Turan'da ve Ormanlı da ücretli kamp yerleri mevcut. Ha ben kamp yerine para vermem diyorsanız benim gibi manzarayı güzel gördüğünüz yere kamp kurabilirsiniz. Yarımada da bulunan yollar stabilize olarak geçiyor bunu göz önünde bulundurun, bazen yol çok daralıyor ve araçlar ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sormak istediklerini aşağıya yazarsanız cevaplamaya çalışırım.

Yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım yaşadıklarımı sizlere bir nebzede olsa aktara bilmişimdir.

Turun 1. Bölümü Okumak için : Kapıdağ yarımadası kamplı bikepacking bisiklet turu (1. gün)

Bana destek olmak isterseniz; videoyu beğenmeyi, videoyu arkadaşlarınızla paylaşmayı ve yorum yazmayı unutmayınız. Hepinize iyi seyirler dilerim..

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın :)

YouTube: (link)
Facebook:(link)
Twitter: (link)
Instagram:(link)
Strava : (link)

Scudo
çok güzel takipteyim deamını bekliyoruz

kanalına üye de oldum videoyu baştan sona izledim görüntüler çok iyi. turun gibi video çekimin ve görüntüleri birleştirmen harika. hangi programı kullandın merak ettim. kısa kısa görüntüleri birleştirmen sıkmadan izlememize vesile oldu tebrik ederim :harika:

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@Velespitli Seyyah başarılı bir çalışma youtube daki kanalınızda başka turunuzu görmedim yeni mi başladınız ? turlara yada çekimlere

• Beğen
Harikaymış, bende gezi rotama buraları eklesem iyi olacak. Ayaklarınız dert görmesin.

• Beğen
Hocam herşey çok güzelde 40 derece sıcaklıkta simsiyah giyindikçe bana fenalık geliyor
Tabi siz rahatsız olmuyorsanız sorun yokta daha açık renk giyinip daha konforlu gidebilirsiniz

• Beğen
@dtcf31

Yok hocam 2016 yılında videolar çekmeye başladım. Kanalda videoların hepsi mevcut .

@recep24ank

Teşekkürler hocam, kesinlikle gorulmesi gereken yerler.

@mertgulkokan

Forma ve kolluğun nefes alabilirliği çok iyi olduğundan sıkıntı yaşamadım. Gayet konforlu bir sürüş oldu :)

Güzel bir gezi,güzel bir yazı ve güzel fotoğraflar için teşekkürler.Yıllardır her Paşalimanı Adası'na gidişimde bu turu yapmayı hayal ettim.Ama ada ve ada hayatı daha cazip geldi,dönüşte hayıflanarak:''seneye yaparım artık'' diyerek avuttum kendimi.Bu sonbahar için söz verdim kendime.Umarım tutabilirim. :)

• Beğen
Sabri bey çadırla ilgili izlenimleriniz neler. 2 kişi için yeterli midir boyutu içine eşya vs koyunca? Bir de bu upgrade versiyonu sanırım normal versiyon ile arada 40 dolar civarı fark var değer mi acaba?

• Beğen
Turunuz çok güzel olmuş. 2 senedir Kapıdağ yarım adasına gidiyorum. Ama bir türlü nasip olmadı ormanlı köyünü, şelaleyi, manastırı görmek .

• Beğen
@Gökhan Toros

Sarışın tenli olduğumdan dolayı güneş tenimi oldukça fazla yakıyor (kızarma) o yüzden uzun kollu nefes alabilirliği yüksek kıyafetleri tercih ettim. Fotoğraflarda öyle görünmüyor gibi gelsede oldukça rahat bir tur oldu.

@mutanni

Kesinlikle görülmesi ve keşfedilmesi gereken bir yer Kapıdağ Yarımadası. İnsanları, doğası herşeyi çok güzel .kesinlikle hayalinizdeki turu gerçekleştirin. Ben hayalimi gerçekleştirdim ve iyi ki yapmışım dedim .

@Gringo1903

Çadır 2018 versiyon, yani dediğiniz gibi ugrade versiyon. Çadırı ağırlığı pollerle ile birlikte toplam 1700 Gr. Çadır 2 kişilik olsa da 2 kişi biraz zor yatar bence hocam. Eşyalar için çok bı bagaj alanı yok, sadece ön kapının olduğu yere biraz eşyalar konabilir . Yakında detaylı incelemesini yapıp YouTube Kanalımda yayınlayacağım .

@FRKEMRE

İnternette yada YouTube de gördüğüm kadarıyla benim kadar yarımadayı bisikletle detaylı gezmiş biri yok hocam .Bence önemli olan turu transit olarak pedallamak değil her güzelliğini görerek yapmak daha doğru . Sizlere de tavsiyem bu yönde.

@Mehmet Metin Levent

Teşekkürler hocam, daha iyi turlar sizin olsun.

Tebrikler, efsane yine devam ediyor :harika::) Kilisenin yapım tarihini yazarken yanlışlık olmuş heralde, 1885 mi olacaktı?

• Beğen
Geri